Παρασκευή 20 Οκτωβρίου 2023 στις 23.00

Party για δικαστικά έξοδα συντροφιών

https://fb.me/e/1vxtFTyFZ

party στο Αυτοδιαχειριζόμενο Κυλικείο Μηχανολόγων στο ΕΜΠ, Κεντρική Πλατεία Πολυτεχνειούπολης Ζωγράφου

την Παρασκευή 20/10

στις 23.00

//Παραβιαστικές & γενικότερα εξουσιαστικές συμπεριφορές δε θα γίνουν ανεκτές. Για οποιοδήποτε περιστατικό απευθυνθείτε στο μπαρ.

//Πρόσβαση στο χώρο (Κεντρική Πλατεία Πολυτεχνειούπολης) με όχημα από Πύλη Κατεχάκη και με τα λεωφορεία 608, 230 προς Ζωγράφου (στάση 8η Ζωγράφου και 10' περπάτημα)

Σχετικά με την υπόθεση:

Στις 31/08, κατασταλτικές δυνάμεις εισέβαλαν στην Πολυτεχνειούπολη και εκκένωσαν τον κατειλλημένο χώρο Αυτοδιαχειριζόμενο Στέκι Πολυτεχνείου που στεγάζονταν στους Χημικούς Μηχανικούς εδώ και 30 χρόνια. Η ενέργεια αυτή που συνιστά καταπάτηση ασύλου αλλά και επίθεση στους πολιτικούς-κοινωνικούς χώρους ευρύτερα βρήκε άμεσα αντιστάσεις από το φοιτητικό και το αλληλέγγυο κίνημα και το ΑΣΠ επανακαταλήφθηκε.

Ποια ήταν η απάντηση κράτους-κυβέρνησης και Διοίκησης ΕΜΠ;

Να φέρει για άλλη μια φορά μπάτσους (ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, ΔΕΛΤΑ, κλούβες) μέσα στο campus οι οποίοι επιτέθηκαν στον παρευρισκόμενο κόσμο. Το αποτέλεσμα ήταν μια τραυματισμένη συμφοιτήτριά μας την οποία πάτησε μηχανή των ΔΕΛΤΑ και 23 προσαγωγές φοιτητ(ρι)ών, εργαζομένων και αλληλέγγυων εκ των οποίων οι 3 μετατράπηκαν σε συλλήψεις.

Έπειτα ακολούθησε μπαράζ συλλήψεων για αυτή την υπόθεση με μοναδικό "αποδεικτικό υλικό", ένα βίντεο από παράνομη κάμερα που διατηρούσε στο γραφείο της η κοσμήτορας της σχολής των Χημικών Μηχανικών.

Λίγες μέρες αργότερα, μπάτσοι εισβάλουν για δεύτερη φορά στην πολυτεχνειούπολη για να εκκενώσουν την κατάληψη του ΑΣΠ. Αυτή τη φορά προκαλούν φθορές στο κτήριο του ΑΣΠ και ευρύτερα στη σχολή των Χημικών Μηχανικών. Όμως και η δεύτερη προσπάθεια εκκένωσης πέφτει στο κενό αφού λίγες ώρες μετά ο χώρος τέλει και πάλι υπό κατάληψη. Μετά τη δεύτερη επανακατάληψη του χώρου, η πρυτανική αρχή απειλεί ότι θα γκρεμίσει πλήρως το κτήριο του στεκιού για να ικανοποιήσει πλήρως τις μεθοδεύσεις της για την αποστείρωση του πανεπιστημίου και τη στοχοποίηση των πολιτικών-κοινωνικών χώρων και των καταλήψεων.

Ως κατειλλημένος χώρος εντός πανεπιστημίου θεωρούμε αυτονόητη την υπεράσπιση της φυσικής-κοινωνικής-πολιτικής μας παρουσίας στους πανεπιστημιακούς χώρους και θα σταθούμε ανάχωμα προς όσους προσπαθούν να την ποινικοποιήσουν. Από την άλλη πλευρά, θα συνεχίσουμε να δείχνουμε την αλληλεγγύη μας απέναντι σε όσα/ες/ους υπερασπίζονται τις καταλήψεις και τους χώρους ασύλου, τους χώρους όπου γίνονται πράξη η αυτοοργάνωση και η συλλογικότητα, η αντίσταση και η ελεύθερη έκφραση.

•ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΑ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΑ ΚΑΙ ΑΜΕΣΗ ΑΘΩΩΣΗ ΤΟΥΣ

•ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΖΟΜΕΝΟ ΣΤΕΚΙ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ

•ΕΞΩ ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ - ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΟ ΑΣΥΛΟ

πηγή : email που λάβαμε στις 12 Οκτωβρίου 01h