Σάββατο 14 Οκτωβρίου 2023 στις 18.30

Προβολή ντοκιμαντέρ & συζήτηση για την Παλαιστίνη

Το Σάββατο προβάλλουμε στον χώρο μας ντοκιμαντέρ για την Παλαιστίνη και κάνουμε συζήτηση γύρω από όσα είδαμε και όσα βλέπουμε καθημερινά αυτόν τον καιρό.

Η παλαιστινιακή αντίσταση δίνει ελπίδα, αποτελεί φωτεινό παράδειγμα για τους καταπιεζόμενους σε όλο τον κόσμο, κόντρα στις λογικές του «εφικτού», του «ρεαλισμού», της ανημπόριας απέναντι στη δύναμη του αντίπαλου, του «δεν μπορούν να αλλάξουν τα πράγματα».

Η επίθεση στο Ισραήλ απέδειξε πως η φοβερή πολεμική μηχανή, το σιδερόφρακτο κράτος του είναι «χάρτινη τίγρη» απέναντι στην αποφασιστικότητα και τη δύναμη που δίνει το δίκιο του αγώνα. Ο ελλιπής και αυτοσχέδιος εξοπλισμός κατάφερε συντριπτικά χτυπήματα στην υπερσύγχρονη υπεροπλία των Ισραηλινών. Η συστηματική οργάνωση και ο προσεκτικός σχεδιασμός ξεπέρασε τη διαβόητη Μοσάντ, τα τρομερά συστήματα παρακολούθησης, τα τείχη και τους φράχτες.

Κάθε προοδευτικός και ελεύθερος άνθρωπος σ' όλο τον κόσμο στέκεται στο πλευρό της παλαιστινιακής αντίστασης, στο πλευρό ενός μικρού λαού που πολεμά με νύχια και με δόντια.

πηγή : https://www.facebook.com/events/8443634138159…