Δευτέρα 23 Οκτωβρίου 2023 στις 21.00

Προβολή CineΦ.Ηλ. - Άγγελος (1982)

Αυτή τη Δευτέρα η CineΦ.Ηλ. επανέρχεται με την πολυβραβευμένη ταινία του Γιώργου Κατακουζηνού "Άγγελος". Η "Άγγελος" είναι μία ελληνική ταινία της δεκαετίας του 80' και αποτελεί πυλώνα της επανάστασης της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας στην Ελλάδα. Βασισμένη σε αληθινά γεγονότα, έρχεται και σοκάρει τη συντηρητική κοινωνία της Αθήνας, που μέχρι τότε δεν είχε "βιώσει" την αλήθεια των ομοφυλόφιλων και τρανς ατόμων. Είναι μία σκληρή ταινία, σχεδόν αυτοβιογραφία της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας που προσφέρει απλόχερα τροφή για σκέψη και μας κάνει να εκτιμούμε τα δικαιώματα που έχουμε κερδίσει με αγώνες σήμερα. Ωστόσο, η "Άγγελος" δεν είναι μία ταινία για ομοφυλόφιλους. Αποτελεί μία ωδή στον παράφορο και τοξικό έρωτα που οδηγεί στην αυτοκαταστροφή και τη δυστυχία.

Η υπόθεση:
Στην Αθήνα των 70s ο νεαρός Άγγελος ανακαλύπτει τον έρωτα δίπλα σε έναν μάτσο άνδρα της εποχής. Ο έρωτας αυτός και οι συνθήκες ζωής οδηγούν τον Άγγελο σε γρήγορες αποφάσεις και τελικά βρίσκεται να μένει με τον εραστή του. Αυτή η εξέλιξη αποδεικνύεται βάναυσο μαρτύριο. Ο σύντροφός του τον αναγκάζει να ντύνεται με γυναικεία ρούχα κι εν τέλει τον εκδίδει. Νοιώθει ταπεινωμένος, αισθάνεται ξένος στα ρούχα του και δεν υπάρχει σχεδόν κανένας με το μέρος του. Η κατάσταση τον οδηγεί σε σκοτεινά μονοπάτια δίχως λύτρωση.

Σκηνοθεσία: Γιώργος Κατακουζηνός
Διάρκεια : 126΄
Letterboxd: https://boxd.it/54dW

ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ: η CineΦ.Ηλ. είναι ανοιχτή για νέα μέλη! Οι συνελεύσεις μας πραγματοποιούνται κάθε Τετάρτη στις 20:30, στο καμαράκι ηλ-μηχ. Έλα να μας ρωτήσεις περισσότερα στην προβολή, ή στείλε μας μήνυμα.

Σας περιμένουμε με είσοδο πάντα ελεύθερη!
Βρείτε μας: https://linktr.ee/cinefhl 📽️

πηγή : https://fb.me/e/3ZhmTkxJH
πηγή : email που λάβαμε στις 17 Οκτωβρίου 23h