Πέμπτη 19 Οκτωβρίου 2023 στις 18.00

Πορεία αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη

Νίκη στους Παλαιστίνιους - Κάτω το σιωνιστικό Ισραήλ

ΑΘΗΝΑ: Τετάρτη 18/10, 18:30, Σύνταγμα

Θεσσαλονίκη: Σάββατο 21/10, 12:00 Άγαλμα Βενιζέλου

Ιωάννινα: Πέμπτη 19/10, 18:00, Περιφέρεια

Πάτρα: Τετάρτη 19/10, 18:00, Πλ. Γεωργίου

Η ένοπλη επίθεση Παλαιστίνιων μαχητών από την λωρίδα της Γάζας στο νότιο Ισραήλ, αποτελεί μια δίκαιη και επιβαλλόμενη απάντηση απέναντι στο σιωνιστικό κράτος και στα εγκλήματά του. Για πάνω από 70 χρόνια αυτό το κράτος λεβιάθαν του μιλιταρισμού με την πλήρη βοήθεια του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού και της ΕΕ έχουν επιβάλει την πιο φρικτή πραγματικότητα στον παλαιστινιακό λαό: κατακτά τμήματα της Παλαιστίνης, τα οποία εποικίζει με ακροδεξιούς και φασίστες ισραηλινούς, ταπεινώνει και εξευτελίζει τους ηρωικούς και περήφανους παλαιστίνιους…μετατρέποντας την λωρίδα της Γάζας σε μια απέραντη φυλακή.

Η πάλη του παλαιστινιακού λαού δεν είναι «τρομοκρατία», όπως προπαγανδίζουν όλες οι αντιδραστικές δυνάμεις σε όλο τον κόσμο και από κοντά η νεοφιλελεύθερη δολοφονική κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας του Μητσοτάκη και ο ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη. Είναι αγώνας κυριολεκτικά για την ύπαρξη, για την επιβίωση, για την αξιοπρέπεια για την υπεράσπιση της χώρας τους από το σιωνιστικό ακροδεξιό κράτος του Ισραήλ και τους ιμπεριαλιστές. Είναι αγώνας υπέρ τω εργατικών και λαϊκών μαζών των χωρών της Μ. Ανατολής που επί δεκαετίες έχουν γνωρίσει δεκάδες επεμβάσεις και πολέμους. Είναι αγώνας υπέρ των συμφερόντων του ελληνικού λαού στην πάλη του ενάντια στις αστικές μνημονιακές δυνάμεις και στους ιμπεριαλιστές ΗΠΑ και ΕΕ.

Αυτή την κρίσιμη στιγμή για τον ηρωικό παλαιστινιακό λαό πρέπει να του συμπαρασταθούμε ολόψυχα, να μην τον αφήσουμε μόνο, να παλέψουμε για τη νίκη και την λευτεριά του. Να απαιτήσουμε να καταργηθεί ο άξονας Ελλάδας-Ισραήλ και να διακοπεί κάθε στρατιωτική συνεργασία με το σιωνιστικό ισραηλινό κράτος. Όλοι οι αγωνιστές του εργατικού κινήματος πρέπει χωρίς τον παραμικρό δισταγμό να ταχθούμε ανεπιφύλακτα στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού. Για την ήττα του Ισραήλ, των ιμπεριαλιστών και της κυβέρνησης Μητσοτάκη, για τη νίκη του Παλαιστινιακού λαού και του ηρωικού αγώνα του.

  • Νίκη στον αγώνα των Παλαιστινίων - Λευτεριά στην Παλαιστίνη
  • Κάτω το σιωνιστικό κράτος - δολοφόνος του Ισραήλ
  • Να αναγνωριστεί τώρα το Παλαιστινιακό κράτος και το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση
  • Να διαλυθεί το ΝΑΤΟ που στηρίζει και οργανώνει πολέμους σε όλο τον πλανήτη

Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας (ΟΚΔΕ)

πηγή : https://www.okde.gr/archives/20270