Κυριακή 22 Οκτωβρίου 2023 στις 15.00

(αναβάλλεται για 29/10) Κρητικό/ρεμπέτικο γλέντι οικονομικής ενίσχυσης για δικαστικά έξοδα

Κρητικό/ρεμπέτικο γλέντι οικ. ενίσχυσης για δικαστικά έξοδα

Γλέντι για τα δικαστικά έξοδα των συλληφθείσων/-έντων της εκκένωσης της κατειλημμένης πρυτανείας ΕΜΠ 2020 αυτήν την Κυριακή από τις 15.00 στην πλατεία Πρωτομαγιάς (θεατράκι)

Συνοπτικά για την υπόθεση της εκκένωσης της Πρυτανείας ΕΜΠ:

Την Πέμπτη 12/11/20 πραγματοποιήθηκε κατάληψη στην πρυτανεία του ΕΜΠ, από φοιτητικά και εστιακά στέκια, σχήματα και αλληλέγγυο κόσμο αντανακλαστικά ως απάντηση στην απόφαση για lock out του κάτω Πολυτεχνείου ενόψει του 3ήμερου μνήμης της επετείου της εξέγερσης του Πολυτεχνείου και ως ενδειξη αλληλεγγύης στη συγκέντρωση φοιτητριών, εργαζομένων, ανέργων και αγωνιστριών στο Πολυτεχνείο (Πατησίων) που είχε σκοπό να κρατηθεί ανοιχτό.

Και τα δύο εγχειρήματα εκκενώθηκαν ταυτόχρονα την επόμενη ημέρα 13/11/20, από πάνοπλα ένστολα σκουπίδια όλων των ειδών (ΕΚΑΜ, ΜΑΤ, ΟΠΚΕ, ΔΕΛΤΑ, κρατική ασφάλεια), σημειώνοντας το εντυπωσιακό ρεκόρ των 92 ταυτόχρονων συλλήψεων σε πανεπιστημιακούς χώρους. Από την κατειλημμένη πρυτανεία αφού περικυκλώθηκε το κτήριο και η ταράτσα συνελήφθησαν 25 συντρόφια. Οι δυνάμεις καταστολής εισέβαλαν στο κτίριο σπάζοντας πόρτες και παράθυρα και, σύμφωνα με την καταγγελία μεταπτυχιακών/διδακτορικών και εργαζομένων του ΕΜΠ, επιδόθηκαν στην διάλυση του κτιρίου έως και 2 ώρες μετά την εκκένωση.

Έτσι αντιμετωπίζουν πλέον κατηγορίες όπως φθορά ξένης περιουσίας, διατάραξη λειτουργίας υπηρεσίας, παραβίαση των μέτρων για την πρόληψη ασθενειών, προσβολή εθνικών συμβόλων, απείθεια και άλλα σε πλημμεληματικό βαθμό.

[Επιπλέον λίγους μήνες μετά 13 σύντροφοι άρχισαν να λαμβάνουν κλήσεις για λήψη γενετικού υλικού και ανάλυση DNA, καθώς και άλλος ένας που ταυτοποιήθηκε αποτύπωμα του εντός της κατάληψης. Η συγκεκριμένη κλήση αναφέρει ότι υπάρχει ταύτιση ανδρικού γενετικού υλικού μεταξύ κινητού αντικειμένου (άδειου μπουκαλιού) που βρέθηκε εντός της κατειλημμένης πρυτανείας, με κάποια χαρτιά με αίμα, που βρέθηκαν επί της οδού Σπύρου Τρικούπη 3 στα Εξάρχεια στις 7/12/2014, μέρα που είχε γίνει και επίθεση κατά δελτάδων με μολότοφ, 6 χρόνια πριν την κατάληψη με τους περισσότερους εκ των κληθέντων να είναι τότε περίπου 13 ετών, ενώ ορισμένοι δεν διέμεναν καν στην Αθήνα.]

Πιο αναλυτικά για την υπόθεση:

- κείμενο κατάληψης Πρυτανείας ΕΜΠ:

https://athens.indymedia.org/post/1608401/

- κείμενο για τα γεγονότα της εκκένωσης:

https://athens.indymedia.org/post/1609045/

- κείμενο για τις περεταίρω διώξεις και την κλήση για DNA 14 από τα συλληφθέντα:

https://athens.indymedia.org/event/85910/

Παραβιαστικές και ευρύτερα εξουσιαστικές συμπεριφορές δεν θα γίνουν ανεκτές για οτιδήποτε χρειαστεί απευθυνθείτε στα άτομα στο μπαρ.

πηγή : email που λάβαμε στις 18 Οκτωβρίου 23h