Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023 στις 18.00

2 καλέσματα : 1 2

Κάλεσμα για συγκέντρωση

Κάλεσμα για συγκέντρωση στη Γάδα και υπουργείο δικαιοσύνης

Ενάντια στο καθεστώς "νόμου και τάξης"

Μπορούμε να αναγνωρίσουμε πολλές περιπτώσεις στις οποίες διάφοροι θεσμοί εργάζονται μαζί, εξυπηρετώντας συμφέροντα του έθνους-κράτους και του καπιταλισμού, χτυπώντας τις καταπιεσμένες τάξεις.

Στην περίπτωση του συντρόφου μας Κώστα Δημαλέξη, δύο θεσμοί έπαιξαν ενεργό ρόλο στην ποινικοποίησή του και στη δημιουργία της υπόθεσης που αυτή την στιγμή τον κρατάει σε καθεστώς αιχμαλωσίας στις ελληνικές φυλακές. Κάθε θεσμός με τα δικά του ειδικά χαρακτηριστικά και μέσα συμπληρώνουν αυτόν τον σκληρό καμβά:

Από την μία η ΓΑΔΑ, μαγειρεύοντας προφίλ και παρουσιάζοντας μια κακοστημένη υπόθεση για να "δικαιολογήσει" την απαγωγή του συντρόφου μας Κώστα Δημαλέξη μέσα από το σπίτι που έμενε εντός της γειτονιάς των Προσφυγικών. Η ΓΑΔΑ έστησε ένα γενικευμένο τρομοσόου σε όλη την γειτονιά, προσπαθώντας έτσι να ποινικοποιήσει την κοινότητα των προσφυγικών στο σύνολό της. Η χρήση των ειδικών μονάδων της αστυνομίας, (στην περίπτωση των προσφυγικών: ΕΚΑΜ, ΟΠΚΕ, ΜΑΤ, ΔΕΛΤΑ, ασφαλίτες) αποτελεί παράδειγμα για τον τρόπο μέσω του οποίου η αστυνομία μπορεί να μπουκάρει στα σπίτι όλης της κοινωνίας, αν το θέλει, όποτε το θέλει, έχοντας εφεύρει μια δικαιολογία, έχοντας ήδη το κατάλληλα στρωμένο έδαφος από άλλους θεσμούς.

Από την άλλη, το Υπουργείο δικαιοσύνης, έχοντας προετοιμάσει όλο το νομικό οπλοστάσιο για να εφαρμοστεί και να νομιμοποιηθεί η πολιτική της ΓΑΔΑ και της κρατικής ασφάλειας. Δημιουργεί και θωρακίζει όλο το νομικό πλαισίο ώστε για να γίνει η βρώμικη δουλειά σε βάρος των ζωών και των αγώνων μας, μέσα από δέσμες θολών νόμων (αντιτρομοκρατικός νόμος, αντεγκληματικός νόμος ως κάποια ειδικά αλλά όχι μοναδικά παραδείγματα) που εφαρμόζονται όποτε επιλέγεται σε όποιον επιλέγεται, δηλαδή κατά παραγγελία. Αυτοί οι θολοί, ρευστοί νόμοι εξειδικεύονται και αποσαφηνίζονται με τεράστια ευκολία όταν είναι να λειτουργήσουν φωτογραφικά και να υπηρετήσουν πολύ συγκεκριμένες πολιτικές σκοπιμότητες. Οι ευρύτεροι κοινωνικοί, ταξικοί και πολιτικοί αγώνες, κινήματα και αγωνιστές - αγωνιστριες, αποπολιτικοποιούνται, πλήττονται από την μαύρη προπαγάνδα, υπονομεύονται ηθικά και υλικά ακριβώς γιατί η αστική νομοθεσία θέτει τα θεμέλια. Έτσι συμπληρώνεται και ανατροφοδοτείται η αστική τρομοκρατία εις βάρος όλης της κοινωνίας, σε διάφορα επίπεδα έντασης και έκφρασης. Ας θυμίσουμε το νέο νόμο σοφρωνιστικό στη φυλακή. Όλα αυτά για να πετύχουν τον μικρό ή μεγαλύτερο στόχο τους.

Πρέπει να δούμε κατάματα την πραγματικότητα και να κατονομάσουμε τους υπεύθυνους αυτής της αντικοινωνικής πολιτικής των θεσμών και του κράτους ενάντια στο κίνημα και την κοινωνία. Αυτούς που σκιαγραφούν τον κοινωνικό και πολιτικό αγώνα ως εγκληματικό, αυτούς που υπερασπίζονται τα συμφέροντα των οικονομικών ελίτ και δεν δίνουν δεκάρα.

Στηρίζουμε την πανελλαδική βδομάδα αλληλεγγύης στον αγώνα τον κρατουμένων 2-9/11.

Κάλεσμα για συγκέντρωση στη ΓΑΔΑ - Μετρό Αμπελοκήπων 24/10 18:00

Κάλεσμα για συγκέντρωση στο Υπουργείο Δικαιοσύνης 26/10 18:00

-Ελευθερία για τον αναρχικό Κώστα Δημαλέξη

-Νίκη στον αγώνα των φυλακισμένων

-Αλληλεγγύη με την κοινότητα των κατειλημμένων Προσφυγικών

Συνέλευση αλληλεγγύης στον αναρχικό κρατούμενο Κώστα Δημαλέξη

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/92274/


κάλεσμα : Ταμείο Αλληλεγγύης Φυλακισμένων και Διωκόμενων Αγωνιστών

Στηρίζουμε και συμμετέχουμε στις δράσεις αλληλεγγύης με τον σύντροφο Κώστα Δημαλέξη

Ως Ταμείο Αλληλεγγύης Φυλακισμένων και Διωκόμενων Αγωνιστών στηρίζουμε και συμμετέχουμε στις δράσεις αλληλεγγύης με τον σύντροφο Κώστα Δημαλέξη, εν όψει της έναρξης του δικαστηρίου του στις 3 Νοέμβρη. Ο σύντροφος Κώστας αποτελεί κομμάτι της δομής από τις πρώτες μέρες τις αιχμαλωσίας του στις 22 Νοέμβρη 2022, κατηγορούμενος ως "ηγετικό μέλος της οργάνωσης ''Χιλιάδες Ήλιοι της Νύχτας'' " και παρουσιαζόμενος ως δράστης του εμπρησμού της Real κατά την διάρκεια της απεργίας πείνας του συντρόφου Γιάννη Μιχαηλίδη. Αρχικά υπόδικος στις φυλακές Κορυδαλλού, θα μεταφερθεί εκδικητικά στις φυλακές Τρικάλων όπου κρατείται μέχρι και σήμερα, λόγω της αλληλεγγύης του στον απεργό πείνας και δίψας Θάνο Χατζηαγγέλου, τους/τις 11 αγωνιστ(ρι)ές πολιτικούς/ές κρατούμενους/ες από την Τουρκία και τον αιχμάλωτο τον ιταλικών φυλακών Alfredo Cospito. Ως πολιτικός κρατούμενος έχει σταθεί αλληλέγγυος στους αγώνες συντρόφων εντός των φυλακών, όπως και στις ευρύτερες διεκδικήσεις των κρατουμένων ανά την ελληνική επικράτεια για την βελτίωση των όρων διαβίωσης τους μέσα στα κρατικά κολαστήρια. Εμείς από την πλευρά μας στηρίζουμε τον σύντροφο πολιτικά, ηθικά, υλικά και σε σύμπνοια με την συνέλευση αλληλεγγύης που έχει δημιουργηθεί γύρω από την υπόθεση του πλαισιώνουμε τις δράσεις αλληλεγγύης για την στήριξη της υπόθεσης του.

Μέχρι το γκρέμισμα της τελευταίας φυλακής.

Στηρίζουμε :

Κυριακή 22/10 19.00 : Μικροφωνική συγκέντρωση στην οδό Μεσολογγίου

Τρίτη 24/10 18.00 : Συγκέντρωση μπροστά από την ΓΑΔΑ

Πέμπτη 26/10 18.00 : Συγκέντρωση στο Υπουργείου Δικαιοσύνης

Πέμπτη 2/11 19.00 : Συγκέντρωση στις φυλακές Κορυδαλλού

Παρασκευή 3/11 9.00 : Πρώτη δικάσιμος στο Εφετείο Αθηνών

Σάββατο 4/11 : Συναυλία οικονομικής στήριξης στο Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1627188/