Τρίτη 24 Οκτωβρίου 2023 στις 21.00

Cinεργατική Προβολή Κ.Ο.Τ.Α.-Κιν.Ο.Γε - The Red Violin (1998)

ακριβής τοποθεσία : Αίθουσα 303 Τοπογράφων

Ναι μάλλον έχουμε έναν εθισμό στις συνεργατικές προβολές. Οπότε αυτή την εβδομάδα οι ΚΟΤΟΓΕ (το δουλεύουμε ακόμα το όνομα) προβάλλουμε το Κόκκινο Βιολί. Όσκαρ Καλύτερης πρωτότυπης μουσικής.

Το Φεγγάρι, ο Κρεμασμένος, ο Διάβολος, η Δικαιοσύνη, ο ανάποδος Θάνατος. Αυτά φανερώθηκαν στη χαρτορίχτρα καθώς διάβαζε το μέλλον της αφέντισσάς της στην Κρεμόνα το 1681. Αιώνες μετά στο Μόντρεαλ, το Κόκκινο Βιολί - το τελευταίο και πιο θρυλικό έργο του οργανοποιού Νίκολο Μπουσσότι - βρίσκεται σε πλειστηριασμό. Απο την εποχή του Κλασικισμού μέχρι και το 1997, μπροστά σε θρόνους, πίσω απο γύφτικα καραβάνια, επάνω σε κρεβάτια εραστών, κάτω απο κόκκινα λάβαρα, ακολουθούμε την ιστορία ενός μουσικού οργάνου με κλεμμένη μοίρα. Κάθε κομμάτι της ιστορίας του προσθέτει στη χρηματική αξία και τους διεκδικητές του, και εμείς παρακολουθούμε τα ποσά να ανεβαίνουν.
IMDb:https: //www.imdb.com/title/tt0120802/
Σκηνοθεσία: François Girard
Διάρκεια: 130 λεπτά


Είσοδος Ελεύθερη

Αναλυτικότερες οδηγίες για το σημείο προβολής:

Η Κ.Ο.Τ.Α. σας περιμένει κάθε Τρίτη στην αίθουσα 303 με μεγάλη ποικιλία ταινιών. Για να μας βρείτε θα μπείτε από την κεντρική είσοδο της πολυτεχνικής σχολής, θα προχωρήσετε ευθεία και θα στρίψετε δεξιά για να μπείτε στο διάδρομο. Φτάνοντας στο τέλος του διαδρόμου θα στρίψετε αριστερά και θα ανεβείτε από τις σκάλες 2 ορόφους πάνω. Τώρα στρίψτε δεξιά και ακολουθήσε τις μουσικές προς τη μόνη ανοιχτή πόρτα. Αν για οποιοδήποτε λόγο δεν μπορείτε ή δε θέλετε να ανέβετε τα σκαλιά, θα πρέπει στο τέλος του διαδρόμου να στρίψετε δεξιά αντί για αριστερά. Αρκεί λοιπόν να μπείτε στο ασανσέρ και να ανέβετε στον 3ο όροφο. Ακολουθήστε και πάλι τις μουσικάρες και φτασατεε!

πηγή : https://fb.me/e/3XLDthCK3
πηγή : email που λάβαμε στις 22 Οκτωβρίου 13h