Τετάρτη 25 Οκτωβρίου 2023 στις 10.00 πμ

Κάλεσμα σε συγκέντρωση Αλληλεγγύης σε διωκόμενο συμφοιτητή μας.

Κάλεσμα σε συγκέντρωση Αλληλεγγύης σε διωκόμενο συμφοιτητή μας.

Τον Οκτώβριο του 2016 και επι κρατικής διακυβέρνησης του Σύριζα, ξεκίνησε μια σειρά πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας στο ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης. Οι πλειστηριασμοί αυτοί όπως είναι λογικό συνοδεύτηκαν από μαζικές συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας τις οποίες πλαισίωνε ένα μεγάλο μέρος της τοπικής κοινωνίας, υπερασπιζόμενοι το αυτονόητο δικαίωμα του κάθε ατόμου στη στέγαση. Σε αυτές τις συγκεντρώσεις δεν θα μπορούσαν να λείπουν οι υπερασπιστές των τραπεζών, οι εθελόδουλοι προστάτες των αφεντικών και των συμφερόντων των ισχυρών. Η ΕΛΑΣ με δυνάμεις των ΜΑΤ είχε έντονη παρουσία στα δικαστήρια αποτρέποντας τον συγκεντρωμένο κόσμο να εισέλθει στο ειρηνοδικείο και να εμποδίσει την διεξαγωγή του πλειστηριασμού. Σε μια από αυτές τις συγκεντρώσεις οι ρουφιάνοι των αφεντικών, επιχείρησαν να τρομοκρατήσουν τον αγωνιζόμενο κόσμο, συλλαμβάνοντας έναν συμφοιτητή μας ο οποίος συμμετείχε στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Οι κατηγορίες που του προσήχθησαν κατέρρευσαν πρωτόδικα στο δικαστήριο και ο συμφοιτητής μας αθωώθηκε. Παρόλαυτα, σε μια πρωτοφανή εκδικητική στάση της εισαγγελέως, ασκήθηκε έφεση και στις 24/10/2023 θα εκδικαστεί ξανά στο εφετείο η ίδια υπόθεση.

Το ελληνικό κράτος από το 2016 μέχρι σήμερα κατάφερε να ψηφιοποιήσει την διεξαγωγή πλειστηριασμών (βλ. Ηλεκτρονικοί Πλειστηριασμοί Κυβ. Σύριζα) ώστε να μην παρεμποδιζονται οι αντικοινωνικές αυτές διαδικασίες. Αποτέλεσμα αυτού αποτελούν τα καθημερινά παραδείγματα ανθρώπων να πετιούνται έξω απ τα σπίτια τους από την αστυνομία. Να σημειωθεί ότι η σκατανθρωπιά των φρουρών της δημοκρατίας δεν σταματάει ούτε όταν πρόκειται για άτομα ήδη αποκλεισμένα από την κοινωνία (ανάπηρα, υπερήλικες, άτομα με κινητικά προβλήματα). Η στέρηση της πρώτης κατοικίας ακόμα και στα πιο ευάλωτα μέρη της κοινωνίας έρχεται εντός της μετά μνημονιακής λαίλαπας, δηλαδή μιας όξυνσης της αυταρχικότητας και της ανηθικότητας του κρατικού μηχανισμού, όπου παύει να αντιλαμβάνεται τον άνθρωπο σαν άτομο, και τον αντιλαμβάνεται ως πόρο και ιδιοκτησία. Όλα τα παραπάνω συνοδεύονται από μια πολύπλευρη νέο-φιλελευθεροποίηση της ζωής από τα "πάνω"(επιβολή κάρτας σίτησης στην λέσχη ΑΠΘ). Όπως βλέπουμε στην πανεπιστημιακή καθημερινότητα, το κόστος φοίτησης αλλα και ζωής τείνει να μετατοπίζεται στην καθεμία μας μέσω της στέρησης βασικών παροχών και κοινωνικών αγαθών όπως το φαγητό και η στέγαση.

Για όλους τους παραπάνω λόγους στηρίζουμε τη στάση του συμφοιτητή μας να συμμετάσχει σε κοινωνικούς αγώνες τόσο εντός όσο και εκτός του συλλόγου Φοιτητών Φυσικού.

Στεκόμαστε Αμέριστα Αλληλέγγυοι με την συμφοιτητή μας Γιάννη Κ.
Συγκέντρωση αλληλεγγύης Τετάρτη 25/10/2023 10:00 Δικαστήρια Θεσσαλονίκης

Κανένας Καμία Κανένα Μόνος/η/ο στα Χέρια του κράτους
Κανένα σπίτι στα χέρια τραπεζίτη
Αδιαπραγμάτευτη Παροχή Σίτησης & Στέγασης.


Αυτόνομο Σχήμα Φυσικού