Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2023 στις 18.30

6 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6

Κεντρική πορεία αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση

[ΕΛΕΥΣΙΝΑ] Συγκέντρωση (& πορεία) ενάντια στην μετατροπή του αεροδρομίου (112 ΠΜ) της Ελευσίνας σε πολεμικό ορμητήριο

Καλούμε όλους κι όλες Τετάρτη 25/10 στις 19.00 στη συμβολή των οδών Ηρώων Πολυτεχνείου και Πάγκαλου (Ελευσίνα). Στηρίζουμε/ συμμετέχουμε στο μπλοκ της Συνέλευσης Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση και σε νέα κεντρική πορεία αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση την Πέμπτη 26/10 στις 18.30 στα Προπύλαια ενάντια στο ελληνικό κράτος που έχει τα χέρια του βαμμένα με αίμα.

Μετά την αποστολή των φρεγατών στην Ανατολική Μεσόγειο, την ενεργοποίηση της βάσης της Σούδας για πολεμικό ορμητήριο αλλά και τη συνάντηση του πρωθυπουργού Μητσοτάκη με τον Μ. Νετανιάχου, που τον διαβεβαίωσε για τη στήριξη της Ελλάδας στο Ισραήλ, η ελληνική συμμετοχή στον πόλεμο που διεξάγεται στη Μέση Ανατολή έχει πάρει εξ' ολοκλήρου ενεργά χαρακτηριστικά με το ελληνικό αστικό κράτος να τάσσεται υπέρ των συμφερόντων των ευρωατλαντικών σχεδιασμών στο πλευρό των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ που τόσες μέρες, αλλά και τόσα χρόνια, ρημάζουν τον παλαιστινιακό λαό.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ήδη από τις 10/10 η ελληνική φρεγάτα «Ψαρά» εντάχθηκε στη ναυτική δύναμη του ΝΑΤΟ που επιχειρεί στο θαλάσσιο πεδίο, στα πλαίσια ενίσχυσης της στρατιωτικής επιχείρησης του Ισραήλ, ενώ στη Σούδα έχουν σταθμεύσει δεκάδες αμερικανικά αεροπλανοφόρα προς ενίσχυση του αμερικάνικου και ισραηλινού στρατού. Και σα να μην έφταναν όλα αυτά, ήδη από την Κυριακή 22/10, μετακινούνται στην 112 Πτέρυγα Μάχης στην Ελευσίνα Αμερικανοί επιτελείς από το στρατηγείο των δυνάμεων των ΗΠΑ που έχουν έδρα την Ευρώπη και συγκεκριμένα την Γερμανία, με σκοπό την ακόμα μεγαλύτερη ενίσχυση δυνάμεων στο μέτωπο του πολέμου. Συγκεκριμένα αναμένεται οι Αμερικανοί να μετασταθμεύσουν δεκάδες αεροσκάφη τους, υποστηρικτικά μεταγωγικά, ιπτάμενα τάνκερ που θα αποτελέσουν πολεμοφόδια έναντι του παλαιστινιακού λαού.

Η όλο και πιο ενεργή εμπλοκή του ελληνικού κράτους στη σφαγή της Παλαιστίνης και μάλιστα όταν η σύγκρουση στη Μέση Ανατολή είναι μια ανάσα από την παραπέρα κλιμάκωση και τη γενικευμένη στρατιωτική σύγκρουση , σηματοδοτεί από τη μία τα διαπιστευτήρια της ελληνικής αστικής τάξης στους ιμπεριαλιστές μακελάρηδες των λαών και από την άλλη την προσπάθεια ενεργούς συμμετοχής και αναβάθμιση του ρόλου της στους γεωπολιτικούς συσχετισμούς, κάτι που φυσικά αντιβαίνει με τα συμφέροντα της εργατικής τάξης και των φτωχών λαϊκών στρωμάτων.

Η αλληλεγγύη στον Παλαιστινιακό λαό, στους λαούς της Αφρικής που σηκώνουν το κεφάλι απέναντι στον Γαλλικό ιμπεριαλισμό, στον λαό της Υεμένης που υποφέρει και λιμοκτονεί, στους λαούς των Βαλκανίων που βρίσκονται ανάμεσα στη Σκύλλα του ιμπεριαλισμού και τη Χάρυβδη των εθνικισμών, καθώς και στους λαούς της Ουκρανίας και της Ρωσίας που σφαγιάζονται για έναν πόλεμο που το ΝΑΤΟ και η ΕΕ είχαν προετοιμάσει και πυροδοτήσει ανεπίσημα ήδη από το 2014 δια των νεοναζί αντιπροσώπων τους, είναι επιβεβλημένη.

Οφείλουμε να επανεκκινήσουμε την αντιιμπεριαλιστική και αντιμιλιταριστική πάλη. Να αγωνιστούμε για την απεμπλοκή της χώρας από όλα τα ενεργά πολεμικά μέτωπα, για την ακύρωση των πολεμικών συμφωνιών με Γαλλία, ΗΠΑ και Ισραήλ, για την έξοδο της χώρας από το ΝΑΤΟ και να αναδείξουμε πως οι στόχοι αυτοί δεν είναι στόχοι "ιδεαλιστικοί" και στενά "πολιτικοί" αλλά στόχοι που, εκτός από διεθνιστικό προλεταριακό καθήκον, εμπερικλείουν και προασπίζονται τα υλικά, ταξικά μας συμφέροντα.

Ο ταξικός και λαϊκός αγώνας, καθώς και η διεθνιστική αλληλεγγύη στον λαό της Παλαιστίνης, και στους λαούς όλου του κόσμου, που βιώνουν την ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα, έχουν τρόπους να εκφραστούν και να εκδηλωθούν ενιαία.

Το ελληνικό κράτος έχει τις δικές του ευθύνες για τη σφαγή στη Λωρίδα της Γάζας και μόνο εμείς μπορούμε να κάνουμε κάτι για αυτό.

Η διεθνιστική αλληλεγγύη το όπλο των λαών

Ενάντια στην στρατιωτική εμπλοκή της Ελλάδας στο πλευρό του Ισραήλ

Ενάντια στην μετατροπή της Ελευσίνας σε ορμητήριο των ΗΠΑ ΝΑΤΟ

Λευτεριά στην Παλαιστίνη- Νίκη στα Όπλα της Αντίστασης

★ Διαρκής Αγώνας για την ταξική απελευθέρωση

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/92346/


1 2 3 4 5 6

Νίκη στον αγώνα των Παλαιστινίων - Διαδήλωση, Πέμπτη 26/10 6:30 μ.μ Προπύλαια

Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Διαδήλωση την Πέμπτη 26 Οκτώβρη 6:30 μ.μ Προπύλαια

Το κράτος του Ισραήλ, με μια από τις πιο ισχυρές στρατιωτικές μηχανές στον κόσμο και με την στήριξη των ιμπεριαλιστών ΗΠΑ και ΕΕ εξαπέλυσε μεγάλης κλίμακας επιθέσεις στους Παλαιστίνιους απειλώντας τους με γενοκτονία. Οι ανελέητοι βομβαρδισμοί αμάχων μέσα στη Γάζα με χιλιάδες νεκρούς και τραυματίες, μεταξύ αυτών πολλών παιδιών, ο βομβαρδισμός στο νοσοκομείο Αχλί Αράμπ στις 17/10 και η επικείμενη χερσαία εισβολή που ετοιμάζεται να κάνει το Ισραήλ αποτελούν κινήσεις για την εξολόθρευση του παλαιστινιακού κινήματος αντίστασης και την εθνοκάθαρση της περιοχής από τους Παλαιστινίους. Είναι προκλητικό το αιματοβαμμένο Ισραήλ και οι κυβερνήσεις της ΕΕ (μεταξύ αυτών και η ελληνική με τον Κ. Μητσοτάκη) να μιλάνε για «δικαίωμα του Ισραήλ στην αυτοάμυνα», όταν δεκαετίες επιτίθεται για να επιβάλλει και επεκτείνει την κατοχή. Απεναντίας δικαίωμα στην αντίσταση έχουν οι Παλαιστίνιοι και στον αγώνα τους οι λαοί πρέπει να σταθούν αλληλέγγυοι.

Το Ισραήλ κτυπά ήδη Λίβανο και Συρία, σημαδεύει το Ιράν, το οποίο είναι ένας από τους πιο βασικούς ανταγωνιστές των Δυτικών ιμπεριαλιστών και του Ισραήλ. ΗΠΑ/ΝΑΤΟ και ΕΕ για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντα τους στη Μ. Ανατολή και για να αντιμετωπίσουν την διαρκή υποβάθμισή τους, δεν διστάζουν να δημιουργήσουν ακόμα ένα επικίνδυνο μέτωπο (μετά την Ουκρανία), που μάλιστα μπορεί να πυροδοτήσει την γενίκευση του πολέμου σε ολόκληρο τον πλανήτη. Από κοντά και η κυβέρνηση Μητσοτάκη/ΝΔ, τα αστικά ΜΜΕ και όλα τα αστικά κόμματα (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ), που αναπαράγουν την πιο χυδαία, ρατσιστική και ιμπεριαλιστική προπαγάνδα ενάντια στους Παλαιστίνιους, σε πλήρη αντίθεση με τα αισθήματα αλληλεγγύης που τρέφει εδώ και χρόνια η συντριπτική πλειοψηφία του ελληνικού λαού για τον δίκαιο αγώνα για ελεύθερη Παλαιστίνη.

Η βάση της Σούδας έχει αναλάβει επιτελικό ρόλο στην υποστήριξη της αμερικανικής πολεμικής αρμάδας με δύο αεροπλανοφόρα στη ΝΑ Μεσόγειο. Ελληνικές φρεγάτες περιπολούν σε αποστολές στη ΝΑ Μεσόγειο με ιμπεριαλιστικό χαρακτήρα. Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά η 112 πτέρυγα μάχης στην Ελευσίνα μετατρέπεται σε στρατιωτικό προγεφύρωμα των ΗΠΑ για μεταφορά εφοδίων, όπλων, πυρομαχικών ακόμα και δυνάμεων υποστήριξης του Ισραήλ! Η κυβέρνηση εμπλέκει άμεσα τη χώρα στο μακελειό!

Η πάλη του παλαιστινιακού λαού δεν είναι «τρομοκρατία», είναι αγώνας κυριολεκτικά για την επιβίωση και για την υπεράσπιση της χώρας τους από το σιωνιστικό κράτος του Ισραήλ και τους ιμπεριαλιστές. Είναι αγώνας υπέρ των εργατικών και λαϊκών μαζών των χωρών της Μ. Ανατολής που επί δεκαετίες έχουν γνωρίσει δεκάδες επεμβάσεις και πολέμους.

Οι μεγάλες συγκεντρώσεις αλληλεγγύης που έγιναν σε όλο τον κόσμο και στην Ελλάδα μας δείχνουν τον δρόμο. Αυτή την κρίσιμη στιγμή πρέπει να συμπαρασταθούμε με διαδηλώσεις και κινητοποιήσεις στον Παλαιστινιακό λαό, να μην τον αφήσουμε μόνο, να παλέψουμε για τη νίκη και την ελευθερία του. Να παλέψουμε ενάντια σε κάθε υποστήριξη της ελληνικής κυβέρνησης στη γενοκτονία των Παλαιστινίων.

Η Αντιπολεμική Πρωτοβουλία καλεί όλες τις οργανώσεις και τους αγωνιστές του εργατικού κινήματος να ταχθούμε ανεπιφύλακτα στο πλευρό του παλαιστινιακού λαού και να κινητοποιηθούν τις επόμενες μέρες.

Καλούμε σε διαδήλωση την Πέμπτη 26 Οκτώβρη 6:30 μ.μ. από τα Προπύλαια στη βουλή. Στηρίζουμε τη συγκέντρωση στην Ελευσίνα στις 25 Οκτώβρη, που καλούν μαζικοί φορείς ενάντια στο αμερικανικό επιθετικό ορμητήριο.

· Κάτω το σιωνιστικό κράτος - δολοφόνος του Ισραήλ. Καμία υποστήριξη, καμία συνεργασία. Διάλυση του αντιδραστικού, φιλοπόλεμου «άξονα» Ελλάδας - Κύπρου - Ισραήλ.

· Λευτεριά στην Παλαιστίνη, ανεξάρτητο ενιαίο παλαιστινιακό κράτος!

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑ ΟΡΓΑΝΩΣΕΩΝ

πηγή : https://www.okde.gr/archives/20390


1 2 3 4 5 6

ΝΙΚΗ ΣΤΟΥΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΟΥΣ - Καμία επέμβαση στην Γάζα! Διαδήλωση, Πέμπτη 26/10, 18:30, Προπύλαια

Να ηττηθεί το σιωνιστικό Ισραήλ

Αθήνα: Πέμπτη 26/10, 18:30, Προπύλαια

Πάτρα: Πέμπτη 26/10, 18:00, πλ. Γεωργίου

Ιωάννινα: Παρασκευή 27/10, 6μμ, Περιφέρεια

Μετά τη δίκαιη ενέργεια των Παλαιστινίων ενάντια στο Ισραηλινό κράτος στις 7 Οκτωβρίου, η Λωρίδα της Γάζας σφυροκοπείται με τον πιο κτηνώδη τρόπο από τον Ισραηλινό στρατό. 2,5 εκ. άνθρωποι βρίσκονται πολιορκημένοι σε μια φυλακή, χωρίς ρεύμα τροφή, νερό, με ακατάπαυστους βομβαρδισμούς σε κάθε σημείο, ιδιαίτερα σε νοσοκομεία, σχολεία, σταθμούς αμάχων. Πάνω από 5.000 Παλαιστίνιοι έχουν σκοτωθεί από το φασιστικό κράτος του Ισραήλ, οι μισοί γυναίκες και παιδιά. Η ρητορική των ισραηλινών ακροδεξιών θυμίζει τα πιο ρατσιστικά και αιμοσταγή καθεστώτα, αποκαλώντας τους Παλαιστίνιους «ζώα». Κάθε «διεθνές δίκαιο» έχει κουρελιαστεί: για να κρατήσουν το μοναδικό τους στήριγμα στη Μ. Ανατολή, οι δυτικοί (κυρίως οι αμερικάνοι) ιμπεριαλιστές προσφέρουν τα πάντα στους σιωνιστές, απειλώντας με εξάπλωση το μετώπου σε όλη την περιοχή.

Από κοντά ο Μητσοτάκης, συναντιέται περιχαρής με τον σφαγέα Νετανιάχου δίνοντας την στήριξη του ελληνικού καπιταλισμού με κάθε μέσο στην εθνοκάθαρση των Παλαιστινίων, ζητώντας αυτή να γίνει με «το μικρότερο δυνατό κόστος»! Πολεμικό υλικό του ΝΑΤΟ φεύγει συνεχώς από την Σούδα, την Ελευσίνα, όλες τις βάσεις που έχουν παραχωρηθεί στους αμερικάνους ιμπεριαλιστές. Η ανθρώπινη ζωή γίνεται μια ασήμαντη λεπτομέρεια γι' αυτούς τους κανίβαλους, μην τυχόν και κάπου υστερήσουν στην στην τυφλή στοίχισή τους με ΗΠΑ-ΝΑΤΟ. Μια άκρως επικίνδυνη στράτευση και συμμετοχή στον πόλεμο των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, περαιτέρω εμπλοκή σε κάθε ενεργό μέτωπό τους (σε συνέχεια του Ουκρανικού).

Η πάλη των Παλαιστινίων δεν είναι «τρομοκρατία», όπως προπαγανδίζουν οι αντιδραστικές δυνάμεις σε όλο τον κόσμο και από κοντά η νεοφιλελεύθερη δολοφονική κυβέρνηση της ΝΔ του Μητσοτάκη και ο ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη. Για πάνω από 70 χρόνια το Ισραήλ, κράτος λεβιάθαν του μιλιταρισμού, έχει επιβάλει την πιο φρικτή πραγματικότητα στους Παλαιστίνιους: κατακτά τμήματα της Παλαιστίνης, τα οποία εποικίζει με ακροδεξιούς και φασίστες, ταπεινώνει και εξευτελίζει έναν ηρωικό και περήφανο λαό. Είναι αγώνας κυριολεκτικά για την ύπαρξη, την επιβίωση, την αξιοπρέπεια, την υπεράσπιση της χώρας τους από το σιωνιστικό ακροδεξιό κράτος του Ισραήλ και τους ιμπεριαλιστές. Είναι αγώνας υπέρ των εργατικών και λαϊκών μαζών των χωρών της Μ. Ανατολής, που έχουν γνωρίσει δεκαετίες επεμβάσεων και πολέμων. Είναι αγώνας υπέρ των συμφερόντων του ελληνικού λαού στην πάλη του ενάντια στις αστικές νεοφιλελεύθερες δυνάμεις και στους ιμπεριαλιστές ΗΠΑ και ΕΕ.

Αυτή την κρίσιμη στιγμή, πρέπει να συμπαρασταθούμε ολόψυχα και έμπρακτα στον ηρωικό Παλαιστινιακό λαό, να μην τον αφήσουμε μόνο, να παλέψουμε για τη νίκη και τη λευτεριά του. Να απαιτήσουμε να καταργηθεί ο άξονας Ελλάδας-Ισραήλ, να διακοπεί κάθε στρατιωτική συνεργασία με το σιωνιστικό κράτος. Όλοι οι αγωνιστές του εργατικού κινήματος πρέπει χωρίς τον παραμικρό δισταγμό να ταχθούμε ανεπιφύλακτα στο πλευρό των Παλαιστινίων. Για την απομόνωση και ήττα του Ισραήλ, των ιμπεριαλιστών, της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Για τη νίκη του ηρωικού αγώνα του Παλαιστινιακού λαού.

Νίκη στον αγώνα των Παλαιστινίων - Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Κάτω το σιωνιστικό κράτος - δολοφόνος του Ισραήλ. Καμία στήριξη - συνεργασία!

Να αναγνωριστεί τώρα το Παλαιστινιακό κράτος και το δικαίωμα στην αυτοδιάθεση

Πόλεμο στον πόλεμο των Ιμπεριαλιστών ΗΠΑ - ΕΕ - ΝΑΤΟ

Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας (ΟΚΔΕ)

πηγή : https://www.okde.gr/archives/20395


1 2 3 4 5 6

Διαδήλωση αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη | Πέμ.26/10

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΜΑΧΟΜΕΝΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Ενάντια στον εκτοπισμό και την εξόντωση του παλαιστινιακού λαού από το κράτος του Ισραήλ

Η ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

Διαδήλωση: Πέμπτη 26/10, Προπύλαια, 18.30

Τοπικός Συντονισμός Αθήνας | Αναρχική Πολιτική Οργάνωση

πηγή : https://apo.squathost.com/athina-diadilosi-al…


1 2 3 4 5 6

Κάλεσμα για πορεία προς τη Βουλή, Πέμπτη 26 Οκτώβρη - Λευτεριά στην Παλαιστίνη

Προσυγκέντρωση Προπύλαια 18:30

Εδώ και 18 μέρες, ο παλαιστινιακός λαός στέκεται με το κεφάλι ψηλά και αγωνίζεται απέναντι στον πόλεμο του σιωνιστικού κράτους του Ισραήλ. Εδώ και 18 μέρες, η Γάζα βρίσκεται υπό ανηλεή σφυροκοπήματα. Η ανθρωπιστική κρίση είναι ήδη τεράστια, οι νεκροί ξεπερνούν τους 6.000 και οι τραυματίες τις 17.000. Μέρα με τη μέρα η ένταση αυξάνεται και στη Δυτική Όχθη όπου έχουμε ήδη 104 νεκρούς και πάνω από 1.800 τραυματίες.

Παρά την τρομοκρατία που έχει εξαπολύσει το Ισραήλ, παρά τις μαζικές δολοφονίες παιδιών, γυναικών όλες αυτές τις μέρες, ο παλαιστινιακός λαός δεν κλονίζεται. Αντίθετα, η Αντίσταση είναι πιο δυνατή από ποτέ και ο λαός αποφασισμένος να μείνει στον τόπο του. Οι θηριωδίες που διαπράττει το Ισραήλ δείχνουν το αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει και εξαιτίας του οποίου βάφει με αίμα όλη την παλαιστινιακή γη.

H αστική τάξη της Ελλάδας δίνει τα διαπιστευτήριά της στους Αμερικανούς κι Ευρωπαίους ιμπεριαλιστές παριστάνοντας τον πιο πρόθυμο λακέ της περιοχής. Από την επίσκεψη Μητσοτάκη μέχρι την παραχώρηση της βάσης της Ελευσίνας για ορμητήριο των Αμερικανών, και χωρίς να υπολογίζουν τη διαχρονική φιλία του ελληνικού με τον παλαιστινιακό λαό, δείχνουν έμπρακτα τη στήριξη στο κατοχικό Ισραήλ, εμπλέκοντας μας σε έναν κυκλώνα πολεμικό και χωρίς να αναλογίζονται το τι μπορεί να σημαίνει αυτό για τους λαούς της περιοχής.

Ο λαός της Ελλάδας έχει δείξει μέσα απ' τις δεκάδες εκδηλώσεις αλληλεγγύης και τις μεγάλες διαδηλώσεις που πραγματοποιήθηκαν ως τώρα ότι τάσσεται στο πλευρό του δίκιου του παλαιστινιακού λαού χωρίς αλλά και αστερίσκους… Να βρεθούμε και σήμερα έξω από τη Βουλή, να φωνάξουμε για άλλη μια φορά ότι ο ελληνικός λαός δεν δίνει γη και νερό στους φονιάδες των λαών.

Καμία εμπλοκή της Ελλάδας στο πλευρό του Ισραήλ

Να σταματήσουν τώρα οι βομβαρδισμοί στη Γάζα

Λευτεριά στην Παλαιστίνη!

Βίδα

πηγή : https://proletconnect.gr/kalesma_poreia_palai…


1 2 3 4 5 6

✊✌️Στους δρόμους για το δίκιο. Για να σταματήσει η σφαγή ενός ολόκληρου λαού. Για να μην τους αφήσουμε να μετατρέψουν την Ελλάδα σε απέραντη πολεμική βάση. Για να ελευθερωθεί η #Παλαιστίνη από την κατοχή!

Image

Νεολαία Κομμουνιστική Απελευθέρωση (νΚΑ) (Αθήνα)

πηγή : https://twitter.com/neolaiaKA/status/17175058…