Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2023 στις 11.00

4 καλέσματα : 1 2 3 4

Πορεια αλληλεγγυης στον αγωνιζομενο λαο της παλαιστινης

ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ

ΚΥΡΙΑΚΗ 29/10 ΣΤΙΣ 11:00 ΣΤΟ ΑΓ. ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ

Η φρίκη του πολέμου και η βαρβαρότητα βαθαίνουν μέρα με τη μέρα, ενώ ο παλαιστινιακός λαός συνεχίζει να δολοφονείται και να εκτοπίζεται. Χθες ξεκίνησε η χερσαία εισβολή του ισραηλινού κράτους στη λωρίδα της Γάζας, ενώ πλήθος βομβαρδισμών έπληξαμ και κατέστρεψαν ολόκληρες περιοχές. Η παλαιστίνη και ο λαός της πλείτονται εδώ και χρόνια, γινόμενοι βορρά στα σαγόνια των επεκτατικών σχεδιασμών και τις ολοκληρωτικές πολιτικές του κράτους του Ισραήλ και των παγκόσμιων διακρατικών συμμαχιών.

Το Σάββατο 7 Οκτώβρη ένα αιφνιδιαστικό στρατιωτικό χτύπημα, την προετοιμασία του οποίου ανέλαβε η ισλαμιστική Χαμάς έλαβε χώρα στο νότιο Ισραήλ, όταν ένοπλοι της οργάνωσης εισέβαλαν σε οικισμούς, ξεπερνώντας το τείχος που έχει χτίσει το Ισραήλ στα σύνορα με τη Γάζα, ενώ επίσης επιτέθηκαν σε ένα φεστιβάλ μουσικής που διεξάγονταν στην περιοχή, σκοτώνοντας αμάχους και αιχμαλωτίζοντας εκατοντάδες άτομα. Ακολούθησαν κάποια αποτρόπαια ντοκουμέντα που έδειχναν εν πολλοίς βαρβαρότητες που υπέστησαν όσοι αιχμαλωτίστηκαν ή σε άλλες περιπτώσεις τον βίαιο θάνατο ορισμένων ατόμων.

Οι εικόνες αυτές γρήγορα έφτασαν στους παγκόσμιους τηλεοπτικούς δέκτες και ξεκίνησαν να προβάλλονται σε μια προσπάθεια να απομονωθεί το συγκεκριμένο γεγονός από το γενικότερο ζήτημα που διαμορφώνεται στην περιοχή τα τελευταία 75 χρόνια και στο επίκεντρο του έχει τη διαρκή και ασταμάτητη κατοχή των Παλαιστινιακών εδαφών από το κράτος του Ισραήλ, τον πολυετή ολοκληρωτικό αποκλεισμό της Λωρίδας της Γάζας, όπως επίσης και τις εντεινόμενες επιχειρήσεις εποικισμού του Ισραήλ σε διάφορες περιοχές κυρίως της Δυτικής Όχθης. Όσο όμως κι αν προκαλούν τη λογική αποστροφή αυτές οι εικόνες δεν αποτελούν παρά το παράγωγο μιας βαρβαρότητας που πρέπει να λάβει τέλος, αυτήν της κατοχής των εδαφών και της γενοκτονίας του παλαιστινιακού λαού. Άλλο ένα ακόμη πιο ισχυρό και αποτρόπαιο έγκλημα αυτής της πολιτικής έλαβε χώρα, όταν δυνάμεις της Ισραηλινής Αεροπορίας βομβάρδισαν το κεντρικό νοσοκομείο της Γάζας Αλ Αχλί Αραμπί, σκοτώνοντας πάνω από 500 ανθρώπους, πολλοί εξ αυτών και παιδιά. Την ευθύνη για αυτό το έγκλημα πολέμου τη φέρει ολόκληρη το διεθνώς αναγνωρισμένο κράτος του Ισραήλ.

Το γεγονός ότι ο παλαιστινιακός λαός αποτελεί τον πιο αδύναμο κρίκο σε αυτή την εξακολουθητική αλυσίδα βίας η οποία είναι προϊόν στρατιωτικής κατοχής δεν μπορεί να το αλλάξει το γεγονός ότι η Χαμάς φαίνεται να έχει αναβαθμίσει την στρατιωτική της ισχύ. Εμείς, ως αναρχικοί, δεν δικαιολογούμε τίποτε που υπερβαίνει τον δικό μας αξιακό κώδικα στον τρόπο και τα μέσα που χρησιμοποιούμε στη μάχη απέναντι σε έναν ισχυρότερο και καλύτερα εξοπλισμένο εχθρό, ενώ το «ιδεώδες και οι στόχοι οποιασδήποτε πολιτικο-θρησκευτικής οργάνωσης μας βρίσκουν ενάντιους, ωστόσο θεωρούμε ότι δεν έχουμε να απολογηθούμε κάτι απέναντι σε όσους με αδιανόητη υποκρισία χύνουν δάκρυα αποκλειστικά και μόνο για τα θύματα των συμμάχων τους, ενώ κλείνουν ερμητικά τα μάτια στις σφαγές αμάχων, τους βομβαρδισμούς νοσοκομείων, τον αποκλεισμό και την πολιτική απαρτχάιντ που υποστηρίζει το Ισραήλ απέναντι στον Παλαιστινιακό λαό εδώ και δεκαετίες. Και αυτοί τυχαίνει να είναι και πάλι οι ισχυροί του κόσμου: η κυβέρνηση των ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η Ε.Ε., όλες οι χώρες της Δύσης, η Ελλάδα και μαζί τους όλα τα γνωστά καθάρματα της άκρας δεξιάς, οι οποίοι βάζουν στην άκρη προς ώρας τον πραγματικό και αβυσσαλέο αντισημιτισμό τους, μόνο και μόνο γιατί το Ισραήλ αποτελεί ένα ισχυρό πόλο στο γεωπολιτικό σύστημα και επενδύουν σε νέους φόβους προτάσσοντας έναν σύγχρονο αντισλαμισμό.

Το Ισραήλ αποτελεί ένα αναγνωρισμένο διεθνώς κράτος, οι πολίτες του είναι κανονικοί υπήκοοι και έχει τη στήριξη των πιο ισχυρών συνασπισμών στρατιωτικής και πολιτικής ισχύος του πλανήτη, ενώ οι Παλαιστίνιοι (ειδικότερα στη Γάζα) αποτελούν ένα μη αναγνωρισμένο πολιτικό σώμα, του οποίου οι κάτοικοι θεωρούνται στην κατηγορία του «φονεύσιμου πληθυσμού». Οι φρικαλέες δηλώσεις του υπουργού Άμυνας του Ισραήλ ότι οι κάτοικοι της Γάζας είναι ζώα, δεν αποτελούν τίποτε άλλο παρά προοίμιο γενοκτονίας και εθνοκάθαρσης. Η νέα συμμαχία στην κυβέρνηση του Ισραήλ μεταξύ δεξιάς και ακροδεξιάς εντατικοποιώντας τους εποικισμούς και τις εκτοπίσεις διαμορφώνει, ως έχουσα την πλήρη ισχύ, νέα αδιέξοδα που οδηγούν με μαθηματική ακρίβεια σε άλλο ένα λουτρό αίματος. Η καθολική απελπισία και η ανάγκη όλων των ομοιογενών πολιτικών σωμάτων για συλλογική αξιοπρέπεια οδηγεί και στην λογική της Αντίστασης μέχρις εσχάτων.

Επιπλέον η εγκληματική πρόσδεση της Ελλάδας, ως χώρας που επιτελεί τον ρόλο του πρώτου κολαούζου σε όλα τα σχέδια του Ευρωατλαντικού Συνασπισμού, των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ, η απόλυτη ταύτιση και συμμαχία με το Ισραήλ, που έφτασε μέχρι την ανήκουστη γελοιότητα να επιχειρήσει Έλληνας πρωθυπουργός να επισκεφτεί εμπόλεμη ζώνη, οδηγεί τη χώρα σε πολύ επικίνδυνα εμπόλεμα μονοπάτια, ενώ αφήνει εκθέτει την κοινωνική βάση απέναντι στον δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού, διαβρώνοντας τις όποιες γέφυρες αλληλεγγύης και υποστήριξης είχε διαμορφώσει ιστορικά η χώρα.

Καλούμε όλο τον κόσμο, τους εργαζόμενους, τους φοιτητές, τους προοδευτικούς πολίτες και όσους μπορούν να κατανοήσουν ότι δεν μπορούμε να μείνουμε άπραγοι μπροστά σε μια νέα γενοκτονία που αυτή τη στιγμή ξεδιπλώνεται σε ζωντανή σύνδεση μπροστά στα μάτια μας. Η κραυγή της Εβραίας διαδηλώτριας στο Λονδίνο ότι όταν λέμε ποτέ ξανά Ολοκαύτωμα εννοούμε εναντίον οποιουδήποτε ας γίνει οδηγός της Ειρήνης που μπορεί να υπάρξει μέσα από την πραγματική δικαιοσύνη, την συνολική απελευθέρωση των λαών από τον εθνικισμό, τη θρησκεία, τον ρατσισμό και τη μισαλλοδοξία.

- Απόσυρση των δυνάμεων κατοχής του Ισραήλ από την Παλαιστίνη.

- Να αρθεί ο αποκλεισμός στη Γάζα. Ελεύθερη πρόσβαση σε ρεύμα, νερό & ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.

- Καμιά στρατιωτική χερσαία ή άλλη επιχείρηση στη Γάζα. Να εναντιωθούμε στις πολιτικές εξόντωσης του Παλαιστινιακού λαού.

- Να σταματήσουν οι εποικισμοί και το απαρτχάιντ κατά των Παλαιστινίων

- Στήριξη σε όσους αγωνίζονται ενάντια στη θανατοπολιτική στο Ισραήλ. Δύναμη στις φωνές αντίστασης απέναντι στο αυταρχικό-ακροδεξιό καθεστώς Νετανιάχου. Αλληλεγγύη στους/ις αντιρρησίες συνείδησης αρνητές/τριες στράτευσης στο Ισραήλ

Τοπικός συντονισμός Θεσσαλονίκης |Αναρχική πολιτική οργάνωση


1 2 3 4

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΤΗΡΙΞΗΣ ΤΗΣ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ

ΚΥΡΙΑΚΗ 29/10 ΑΓΑΛΜΑ ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ 11:00

Από χθες το βράδυ, ισραηλινά μαχητικά αεροσκάφη επιχειρούν βομβαρδίζοντας την λωρίδα της Γάζας. Οι νεκροί ξεπερνούν τους 7.700, ενώ ταυτόχρονα το Ισραήλ έχει αποκόψει πλήρως την επικοινωνία της Γάζας με τον έξω κόσμο (τηλεπικοινωνίες και ίντερνετ).

Σε αντίστοιχη κατεύθυνση, το ελληνικό κράτος ως μέλος του ΝΑΤΟ, στέκεται στο πλευρό του Ισραηλινού κράτους.

Το Σάββατο 7 Οκτώβρη, η Χαμάς εξαπέλυσε χτύπημα στο νότιο Ισραήλ, ξεπερνώντας το τείχος της Γάζας σκοτώνοντας αμάχους και κρατώντας αιχμάλωτους πολλούς ανθρώπους.

Ταυτόχρονα ενώ ο πολυετής αποκλεισμός της Λωρίδας της Γάζας, η κατοχή Παλαιστινιακών εδαφών, η προσπάθεια εποικισμού διαφόρων περιοχών της Δυτικής Όχθης, συνθήκη που έχει διαμορφώσει το κράτος του Ισραήλ τα τελευταία 75 χρόνια εξαπολύοντας ένα ασταμάτητο λουτρό αίματος και βαρβαρότητας εναντίων του παλαιστινιακού λαού, επιχειρείται η απομόνωση των γεγονότων της 7 Οκτώβρη απο την προαναφερθείσα «κανονικότητα» ολοκληρωτισμού που έχει επιβάλλει το ισραηλινό κράτος στα παλαιστινιακά εδάφη.

Έκτοτε το κράτος του Ισραήλ έχει κόψει την πρόσβαση σε νερό, ηλεκτρικό ρεύμα, ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και καύσιμα στη Λωρίδα της Γάζας ενώ την Τρίτη 17/10 χτύπησε κεντρικό νοσοκομείο εντός της με αποτέλεσμα την καταστροφή του και τον θάνατο τουλάχιστον 500 ανθρώπων, συμπεριλαμβανομένων και παιδιών.

Ως αναρχικοί και αναρχικές αναγνωρίζουμε τις απάνθρωπες συνθήκες απαρτχάιντ που επιβάλει το ισραηλινό κράτος στον λαό της Παλαιστίνης και στεκόμαστε αντίθετοι σε ένα νέο λουτρό αίματος που επιθυμεί να εξαφανίσει έναν ολόκληρο λαό.

-Ενάντια στην γενονοκτονία που εξαπολύει το ισραηλινό κράτος

-Ενάντια στον εποικισμό στα παλαιστινιακά εδάφη και το απαρτχάιντ

-Καμία στρατιωτική επιχείρηση στη Γάζα, να αρθεί ο αποκλεισμός. Άμεση πρόσβαση σε νερό, ρεύμα και ιατροφαρμακευτική περίθαλψη

-Αλληλεγγύη στους/ις αρνητές/τριες στράτευσης στο Ισραήλ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

κάλεσμα : Αναρχική Συνέλευση Φοιτητ(ρι)ών Quieta Movere


1 2 3 4

Καλούμε σε συγκέντρωση και διαδήλωση διαμαρτυρίας για να καταγγελθεί και να σταματήσει η σφαγή του παλαιστινιακού λαού της μαρτυρικής Γάζας, από τα στρατεύματα κατοχής του σιωνιστικού Ισραήλ. Καταδικάζουμε τις επί 70 και πλέον χρόνια σφαγές, εκτοπίσεις, αρπαγές της γης του Παλαιστινιακού λαού. Το κράτος τρομοκράτης του Ισραήλ από το απόγευμα της Παρασκευής επιδίδεται σε μια τεράστια επιχείρηση ενάντια στον παλαιστινιακό λαό στην Γάζα. Βομβαρδίζουν δίχως παύση το κέντρο της πόλης. Έχουν διακοπεί όλες οι επικοινωνίες, μπλοκάροντας και τον ίντερνετ με στόχο να κρυφτεί το μέγεθος της σφαγής, των χιλιάδων αμάχων, γυναικόπαιδων που πέφτουν θύματα, ενώ ήδη οι Παλαιστίνιοι βιώνουν αποκλεισμό στα πάντα. Οι βόμβες πέφτουν δίπλα σε νοσοκομεία, σχολεία, κατοικημένες περιοχές. Πρόκειται για συνειδητή γενοκτονία των Παλαιστίνιων.

Καταγγέλλουμε την ντροπιαστική στάση της ελληνικής κυβέρνησης που στηρίζει τους φονιάδες των ΗΠΑ- Ισραήλ και κράτησε την στάση της «αποχής» ακόμα και από το ψήφισμα που υπερψηφίστηκε στον ΟΗΕ για «ανθρωπιστική εκεχειρία». Ο Μητσοτάκης έσπευσε να δηλώσει με προσωπική επίσκεψη στο Νετανιάχου τη στήριξή του στην εξόντωση του Παλαιστινιακού λαού, ενώ η κυβέρνηση της ΝΔ, συνεχίζοντας την πολιτική των προηγούμενων κυβερνήσεων (ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ, ΠΑΣΟΚ κ.α.) έχει μετατρέψει τη χώρα σε ορμητήριο των στρατιωτικών δυνάμεων του ΝΑΤΟ, των Ισραηλινών, παραχωρώντας, εκτός από τις νατοϊκές βάσεις, και την 112 Πτέρυγα Μάχης στην Ελευσίνα, από την οποία εκατοντάδες Αμερικανοί στρατιώτες παρέχουν βοήθεια στις επιθέσεις εναντίον των Παλαιστινίων.

Αυτή τη στιγμή, δεν πρέπει να αφήσουμε τον γενναίο λαό της Παλαιστίνης μόνο του να αντιμετωπίσει αυτή τη στρατιωτική μηχανή κατοχής και μαζικής εξόντωσης. Δηλώνουμε την αλληλεγγύη μας στον παλαιστινιακό λαό και τον αγώνα του για λεύτερη και ανεξάρτητη πατρίδα.

ΕΞΩ ΟΙ ΦΟΝΙΑΔΕΣ ΗΠΑ - ΝΑΤΟ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΕΡΙΟΧΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΧΩΡΑ ΜΑΣ

ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΣΤΗΝ ΣΦΑΓΗ ΤΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ!

κάλεσμα : Οργανώσεις και συλλογικότητες της Θεσσαλονίκης

πηγή : email που λάβαμε στις 28 Οκτωβρίου 22h


1 2 3 4

Νίκη στους Παλαιστίνιους

Κάτω η επέμβαση στη Γάζα - Να ηττηθεί το σιωνιστικό Ισραήλ

Κυβέρνηση Μητσοτάκη: ΣΥΝΕΝΟΧΗ στη γενοκτονία!

ΚΥΡΙΑΚΗ 29/10

Αθήνα:11:30, μετρό Ευαγγελισμός - Πορεία στην ισραηλινή πρεσβεία

Θεσσαλονίκη: 11:00, Πέταλο Αριστοτέλους

Ιωάννινα: 18:00, Περιφέρεια

Πάτρα: 18:30, Πλ. Γεωργίου

Μετά τη δίκαιη ενέργεια των Παλαιστινίων ενάντια στο Ισραηλινό κράτος στις 7/10, η Λωρίδα της Γάζας σφυροκοπείται με κτηνωδία. Ο πληθυσμός έχει μείνει χωρίς ρεύμα, τροφή, νερό, καύσιμα, βομβαρδίζεται ακατάπαυστα, ιδιαίτερα σε νοσοκομεία, σχολεία, σταθμούς αμάχων. Χιλιάδες Παλαιστίνιοι, αμέτρητα παιδιά και γυναίκες έχουν σκοτωθεί από τους φασίστες-σιωνιστές, που τους θεωρούν «ζώα». Κάθε «διεθνές δίκαιο» έχει κουρελιαστεί: για να κρατήσουν το μοναδικό τους στήριγμα στη Μ. Ανατολή, οι δυτικοί ιμπεριαλιστές (κυρίως οι αμερικάνοι) προσφέρουν τα πάντα στους σιωνιστές, απειλώντας με γενική ανάφλεξη τη Μ. Ανατολή.

Με την αισχρή αποχή από το ψήφισμα στον ΟΗΕ, αρνούμενη να ζητήσει έστω μια εκεχειρία, η κυβέρνηση Μητσοτάκη συμμετέχει εγκληματικά στην εθνοκάθαρση-σφαγή των Παλαιστινίων. Ο Μητσοτάκης συναντιέται περιχαρής με τον χασάπη Νετανιάχου, δίνοντας την ολόπλευρη στήριξη του ελληνικού καπιταλισμού. Πολεμικό υλικό φεύγει συνεχώς από Σούδα και Ελευσίνα, όλες οι βάσεις έχουν τεθεί στην υπηρεσία του ισραηλινού στρατού και των αμερικάνων ιμπεριαλιστών. Η φιλοσιωνιστική προπαγάνδα στα ΜΜΕ ξεπερνάει κάθε όριο. Αυτή η επαίσχυντη συστράτευση, συνέχεια της εμπλοκής στο Ουκρανικό, δείχνει την τυχοδιωκτική προθυμία της κυβέρνησης (συνολικά της αστικής τάξης) να ακολουθήσει ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ σε κάθε ενεργό μέτωπο - με ασύλληπτους κινδύνους.

Η πάλη των Παλαιστινίων δεν είναι «τρομοκρατία», όπως προπαγανδίζουν οι αντιδραστικές δυνάμεις σε όλο τον κόσμο, οι νεοφιλελεύθεροι της ΝΔ του Μητσοτάκη αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη (που υπερψήφισαν! με «αστερίσκους» στην ευρωβουλή την… καταδίκη της τρομοκρατίας των Παλαιστινίων). Για πάνω από 70 χρόνια το Ισραήλ, κράτος λεβιάθαν του μιλιταρισμού, έχει επιβάλει την πιο φρικτή πραγματικότητα στους Παλαιστίνιους: κατακτά τμήματα της Παλαιστίνης, που εποικίζει με ακροδεξιούς και φασίστες, ταπεινώνει και εξευτελίζει έναν ηρωικό, περήφανο λαό. Οι Παλαιστίνιοι αγωνίζονται κυριολεκτικά για ύπαρξη, επιβίωση, αξιοπρέπεια, υπεράσπιση της χώρας τους. Αυτός είναι και ένας αγώνας υπέρ των εργατικών και λαϊκών μαζών των χωρών όλης της Μ. Ανατολής, που έχουν γνωρίσει δεκαετίες επεμβάσεων και πολέμων. Υπέρ των συμφερόντων και του ελληνικού λαού στην πάλη του ενάντια στις αστικές νεοφιλελεύθερες δυνάμεις και στους ιμπεριαλιστές ΗΠΑ και ΕΕ.

Αυτές τις κρίσιμες ώρες, χωρίς καμία επιφύλαξη ή δισταγμό, ολόψυχα και έμπρακτα, ΟΛΟΙ στο πλευρό του ηρωικού Παλαιστινιακού λαού - ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΤΟΥ! Να καταργηθεί ο άξονας Ελλάδας-Ισραήλ, να διακοπεί κάθε στρατιωτική συνεργασία. Για την απομόνωση και ήττα του Ισραήλ και της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Οι μεγάλες κινητοποιήσεις αλληλεγγύης σε όλο τον κόσμο δείχνουν τον δρόμο: κάθε ήττα των ιμπεριαλιστών, των σιωνιστών, των κυβερνήσεών τους, ενισχύει την πάλη των εργαζομένων και της νεολαίας, βοηθάει να πυροδοτήσουμε ένα νέο κύμα αγώνων.

Λευτεριά στην Παλαιστίνη. Αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους.

Κάτω το σιωνιστικό κράτος-δολοφόνος του Ισραήλ. Καμία στήριξη-συνεργασία. Διάλυση του αντιδραστικού «άξονα». Να κλείσουν οι βάσεις.

Πόλεμο στον πόλεμο των Ιμπεριαλιστών ΗΠΑ - ΕΕ - ΝΑΤΟ.

Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας (ΟΚΔΕ)

πηγή : https://www.okde.gr/archives/20419