Κυριακή 29 Οκτωβρίου 2023 στις 11.30

8 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7 8

Διαδήλωση αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης

Κάλεσμα στην αυριανή διαδήλωση αλληλεγγύης στον λαό της Παλαιστίνης:

Κυριακή 29/10 στις 11.30 στον Ευαγγελισμό

Μετά από 75 χρόνια διαρκούς καταστροφής, διαρκούς "Νάκμπα", 75 χρόνια όπου το κράτος - δολοφόνος του Ισραήλ, ο αμερικάνικος ιμπεριαλισμός, η ΕΕ, ο ΟΗΕ επιτίθενται άμεσα ή έμμεσα στο λαό της Παλαιστίνης, ο παλαιστινιακός λαός υψώνει ξανά το λάβαρο της Αντίστασης. Μετά από τόσα χρόνια διαρκών εκτοπισμών, επιθέσεων, βομβαρδισμών και συνεχόμενων εποικισμών από το κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ, οι μαχητές της Παλαιστίνης, σύσσωμες οι παλαιστινιακές οργανώσεις και ο λαός της, οργάνωσαν στις 7 Οκτώβρη επίθεση με την ονομασία Aqsa Fl.

Κατά τη διάρκεια αυτής της στρατιωτικής επαναστατικής επιχείρησης, οι μαχητές της Παλαιστίνης έχουν επιτύχει πρωτοφανείς απώλειες στον Ισραηλινό στρατό, καταφέρνοτας εκτός των άλλων και την ανακατάληψη κατεχόμενων από το Ισραήλ εδαφών. Την ίδια ώρα, το Ισραήλ βομβαρδίζει ανηλεώς με αεροσκάφη την Γάζα - με εμφατικό παράδειγμα τον σημερινό βάρβαρο βομβαρδισμό νοσοκομείου με εκατοντάδες νεκρούς - , ενώ πληροφορίες αναφέρουν πως το σιωνιστικό κράτος κάνει χρήση οβίδων λευκού φωσφόρου στη Λωρίδα της Γάζας, στοχοποιώντας αδιακρίτως αμάχους και καταστρέφοντας ολοσχερώς την πόλη, με το Ισραήλ να ζητάει τελεσιγραφικά, εντός 24ωρου, την μετακίνηση 1,1 εκατ. Παλαιστινίων επισημαίνοντας πως η χερσαία επίθεση του ισραηλινού στρατού βρίσκεται προ των πυλών.

Από την άλλη, η Δύση, που όλα τα προηγούμενα χρόνια -αν δεν ήταν άμεσος συνεργός - σιωπούσε εκκωφαντικά στα συνεχόμενα εγκλήματα του σιωνιστικού κρατους, αυτή τη στιγμή συστρατεύεται στη καταδίκη της Παλαιστινιακής αντίστασης, ενώ οι ΗΠΑ αλλά και η Ελλάδα έσπευσαν από την πρώτη στιγμή να στείλουν στρατιωτική βοήθεια, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να δηλώνει σθεναρά την στήριξή του στο κράτος του Ισραήλ και στο δικαίωμα του στην αυτοάμυνα. Ένα δικαίωμα που όλα αυτά τα χρόνια του επιτρέπει να σκοτώνει αμάχους, να βομβαρδίζει νοσοκομεία και σχολεία, να κρατά σε ομηρία τους κατοίκους της Γάζας ελέγχοντας την πρόσβασή τους, τις επικοινωνίες τους, την τροφοδοσία τους, το ρεύμα τους και το νερό τους, αποκλείοντάς τους από οποιαδήποτε ανθρωπιστική βοήθεια.

Και απέναντι σε αυτή την συνεχιζόμενη σφαγή του Παλαιστινιακού λαού τότε και τώρα, οι ιδεολογικοί μηχανισμού του κράτους, τα φερέφωνα παπαγαλάκια των ΜΜΕ, αποκρύπτουν την αλήθεια ενώ εξαπολύουν έναν ακόμα πόλεμο ενάντια σε έναν ηρωικό λαό που αντιστέκεται, προβάλλοντας ανακριβείς ειδήσεις και εσφαλμένες εικόνες. Εικόνες ντροπής, που διαστρεβλώνουν και τερροροποιούν τον αγώνα των παλαιστινίων, αποκρύπτοντας ή ακόμα και δικαιολογώντας τα εγκλήματα πολέμου του ισραηλινού κράτος εις βάρος του λαού της Παλαιστίνης.

Αυτή η στοχευμένη μορφή παραπληροφόρησης και προπαγάνδας που προσπαθεί να χειραγωγήσει την κοινή γνώμη, παρουσιάζοντας το ισραηλινό κράτος ως θύμα που αμύνεται, αποτελεί μια ακόμα μορφή πολέμου εις βάρους ενός λαού που αντιστέκεται αλλά και εις βάρος αυτών που μάχονται και θα συνεχίσουν να μάχονται ενάντια στον ιμπεριαλισμό, τον φασισμό και την αποικιοκρατία.

Οι πλημμυρισμένοι όμως δρόμοι από κόσμο ως ένδειξη αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό σε Αγγλία, Γαλλία, Ιορδανία, Ιράν, Γερμανία, Αγφανιστάν, Τουρκία, Τυνησία, Πακιστάν Ελλάδα και σε πόσες ακόμη χώρες, παρόλη την ποινικοποίηση των διαδηλώσεων και την τεροροποίηση του αγώνα των Παλαιστινίων από τα αστικά κράτη και τις κυβερνήσεις τους, αποτελεί τη μέγιστη επιβεβαίωση πως ο αγώνας του Παλαιστινιακού λαού είναι ένας δίκαιος απελευθερωτικός αγώνας. Ένας αγώνας για την ελευθερία.

Η διαδιικασία μαζικής σφαγής του παλαιστινιακού λαού, που κορυφώθηκε το βράδυ της Παρασκευής 27 Οκτωβρίου με ανηλεείς βομβαρδισμούς και απόπειρα χερσαίας επέμβασης της στιγμή που το Ισραήλ είχε κόψει τις επικοινωνίες (τηλέφωνο, ίντερνετ) στην περιοχή για να μη γίνουν γνωστά τα εγκλήματα πολέμου και οι μαζικοί θάνατοι αμάχων στους οποίους προβαίνει, συνάντησε απέναντί της σθεναρή αντίσταση των οργανώσεων που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή του αγώνα αλλά και του συνόλου ενός λαού αποφασισμένου να παλέψει μέχρι τέλους, με όλα τα μέσα αλλά και με κάθε κόστος για την ελευθερία του.

Απέναντι στη θανατοπολιτική του ιμπεριαλισμού και του σιωνισμού και πλάι με τον παλαιστινιακό λαό που αυτή τη στιγμή σχηματοποιεί την έμπρακτη δυνατότητα των λαών να εξεγερθούν κόντρα στους δυνάστες τους, οι οργανωμένες ριζοσπαστικές δυνάμεις οφείλουν άμεσα να καταδικάσουν τα εγκλήματα του ισραηλινού κράτους και να σταθούν αλληλέγγυα στον λαό της Παλαιστίνης.

Οφείλουμε να αγωνιστούμε για την απεμπλοκή της χώρας από όλα τα ενεργά πολεμικά μέτωπα, για την ακύρωση των οικονομικών και πολεμικών συμφωνιών με το Ισραήλ, για να πάρουν άμεσα πόδι όλες οι δυνάμεις των ΗΠΑ που έχουν κατακλύσει τη Σούδα και άλλα σημεία της ελληνικής επικράτειας, για την έξοδο της χώρας από το ΝΑΤΟ. Στόχοι που, εκτός από διεθνιστικό προλεταριακό καθήκον, εμπερικλείουν και προασπίζονται τα υλικά ταξικά μας συμφέροντα.

Να βρεθούμε όλοι και όλες στους δρόμους ως ελάχιστη ένδειξη αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό, να αγκαλιάσουμε τις δράσεις και τις κινήσεις που πραγματοποιούνται.

Νίκη στον δίκαιο και επίμονο αγώνα που διεξάγει ο αδούλωτος λαός της Παλαιστίνης!

ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΤΗ ΣΥΝΤΕΛΟΥΜΕΝΗ ΔΙΑΔΙΚΑΣΙΑ ΕΞΟΝΤΩΣΗΣ ΤΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ ΑΠΟ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ!

ΝΑ ΜΠΛΟΚΑΡΟΥΜΕ ΚΑΘΕ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ!

ΝΙΚΗ ΣΤΑ ΟΠΛΑ ΤΗΣ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ!

Όλοι και όλες στη διαδήλωση της Κυριακής 29 Οκτωβρίου στις 11.30 στον Ευαγγελισμό

Διαρκής αγώνας για την ταξική απελευθέρωση


1 2 3 4 5 6 7 8

Οι καρδιές των λαών όλου του κόσμου χτυπούν στην αδούλωτη Γάζα! | Πορεία προς τις πρεσβείες ΗΠΑ Ισραήλ 29/10 11.30 Ευαγγελισμός

Ολοι-ες στους δρόμους - Διαδήλωση προς τις πρεσβείες ΗΠΑ και Ισραήλ, Κυριακή 29/10 11.30πμ Ευαγγελισμός

post image

Οι καρδιές των λαών όλου του κόσμου χτυπούν στην αδούλωτη Γάζα! Ολοι-ες στους δρόμους

Το βράδυ της Παρασκευής 27/10, ο σιωνιστικός στρατός έκοψε τις επικοινωνίες στη Γάζα, αποκλείοντάς την από τον έξω κόσμο, προκειμένου να εξαπολύσει ανενόχλητος την πολεμική του αεροπορία απέναντι σε αμάχους. Η θηριωδία της σιωνιστικής αεροπορίας είναι απερίγραπτη, ξυπνώντας μνήμες από τις πιο εφιαλτικές στιγμές στον βομβαρδισμό της βασκικής Γκερνίκα του 1937. Αν το 1937, οι ισχυροί «πολιτισμένοι» αυτού του κόσμου ξέπλεναν προκλητικά τα χέρια τους σε νιπτήρες γεμάτους αίμα, κλείνοντας τα μάτια στο εφοδιασμό των Ισπανών φασιστών με βαριά όπλα από τη φασιστική Ιταλία και τη ναζιστική Γερμανία, σήμερα οι δυτικοί «δημοκράτες» των ιμπεριαλιστικών μητροπόλεων στηρίζουν με νύχια και με δόντια τη πολιτική εθνοκάθαρσης του Ισραήλ σε βάρος των Παλαιστινίων, στο όνομα του «δικαιώματος της αυτοάμυνας» του Ισραήλ. Οι θύτες σιωνιστές κατακτητές μετατρέπονται στη δυτική προπαγάνδα σε θύματα και οι λέξεις χάνουν το νόημά τους στα δυτικά μίντια που ελέγχονται πλήρως από τον αμερικανικό ιμπεριαλισμό και υποκλίνονται στη σιωνιστική-γκεμπελική προπαγανδιστική μηχανή.

Το υποχείριό τους, ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, αφού δήλωσε τη στήριξή του στον φασίστα Νετανιάχου, χθες οδήγησε τη Ελλάδα σε θέση αποχής από ψήφισμα στον ΟΗΕ για άμεση και διαρκή ανθρωπιστική εκεχειρία στη Γάζα. Ο πολιτικός εκπρόσωπος της ελληνικής αστικής τάξης, πιστός στις παραδόσεις των αφεντικών του ασελγεί στην αιματοβαμμένη ιστορία των αγώνων αυτού του τόπου και στους ισχυρούς δεσμούς φιλίας με τον παλαιστινιακό λαό. Είναι πολιτικό και ηθικό μας χρέος να σβήσουμε το άγος αυτό, κλιμακώνοντας την αλληλεγγύη μας στον αγωνιζόμενο παλαιστινιακό λαό που καταβάλλει χιλιάδες νεκρούς αμάχους στο θυσιαστήριο της λευτεριάς, αλλά δεν εγκαταλείπει τις πατρογονικές του εστίες.Οι Παλαιστίνιοι ξέρουν πολύ καλά ότι ο πόλεμος δεν διεξάγεται στα δελτία ειδήσεων, αλλά στο έδαφος κι εκεί ο σιωνιστικός στρατός επιδεικνύει συνεχώς την αδυναμία του απέναντι στην ακλόνητη ισχύ των μαχητών της παλαιστινιακής αντίστασης. Οι χερσαίες απόπειρες εισβολής αποκρούονται αποτελεσματικά από την αντίσταση που οχυρώνεται στην υπόγεια πολιτεία των τούνελ και τα ερείπια των κτιρίων της Γάζας. Πρωί, πρωί σήμερα, Σάββατο, ο λαός της Λωρίδας της Γάζας κήδεψε τους νεκρούς του και προετοιμάζεται για το νέο σφυροκόπημα των βομβαρδιστικών, για τη νέα μάχη με τα τανκς και το πυροβολικό του ισραηλινού στρατού.

Οι Ισραηλινοί ξέρουν πολύ καλά ότι για να ξεριζώσουν την αντίσταση από τη Γάζα πρέπει να καταβάλλουν χιλιάδες νεκρούς στρατιώτες. Ο ισραηλινός στρατός είναι ένας στρατός που βασίζεται στην τεχνολογική υπεροχή των όπλων του. Απειλεί τους Παλαιστίνιους, τους Άραβες και τους μουσουλμάνους στην Μέση Ανατολή με βομβαρδισμούς αμάχων, αλλά ποτέ δεν τολμά να στηρίζει σοβαρά χερσαία τις επιδρομές του. Το 2006 υποχώρησε από το Λίβανο ντροπιαστικά μετά από τους πρώτους εκατοντάδες νεκρούς, έτσι θα γίνει και σήμερα στη Γάζα, όπου οι μαχητές της παλαιστινιακής αντίστασης είναι πολύ περισσότεροι και διαθέτουν πολύ μεγαλύτερη ισχύ πυρός.Ο αγώνας των παλαιστινιακού λαού, όπως και ο αγώνας παλιότερα του αλγερινού, του βιετναμέζικου, του κινέζικου και τόσων άλλων λαών απέναντι στην αποικιοκρατία και τον ιμπεριαλισμό κρατάει δεκαετίες, είναι ένας αγώνας κατάκτησης θέσεων με τη μια γενιά να παραδίδει την σκυτάλη στην επόμενη. Η Γάζα μετατρέπεται στο νέο Ανόϊ των Παλαιστινίων, το προπύργιο της ακλόνητης αντίστασης που σαν φάρος προσελκύει χιλιάδες Παλαιστίνιους/ες στην αντίσταση εναντίον του ιμπεριαλισμού και των κατακτητών. Χιλιάδες στον αραβικό κόσμο αψηφούν τις απαγορεύσεις των δικτατορικών καθεστώτων σε Ιορδανία και Αίγυπτο και κατεβαίνουν σε πορείες υπέρ της παλαιστινιακής αντίστασης. Με επίκεντρο την αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό ένα νέο αντιιμπεριαλιστικό κίνημα απλώνεται σε Ανατολή και Δύση.

Το βράδυ της Παρασκευής εκατοντάδες αμερικανοεβραίοι κατέλαβαν τον κεντρικό σταθμό της Νέας Υόρκης, ζητώντας άμεσα εκεχειρία. Ένα από τα βασικά τους πανό έγραφε: «πένθησε τους νεκρούς, πολέμα σαν τρελός για τους ζωντανούς». Στην ίδια τη μητρόπολη του αμερικανικού ιμπεριαλισμού, όπου απαγορεύεται η ανάρτηση παλαιστινιακής σημαίας και οποιαδήποτε συγκέντρωση αλληλεγγύης, οι αμερικανοεβραίοι αντισιωνιστές δείχνουν το δρόμο της έμπρακτης αλληλεγγύης.

Αμεσος τερματισμός των αεροπορικών επιδρομών του Ισραήλ!

Η Γάζα θα γίνει ο τάφος του σιωνισμού - ιμπεριαλισμού!

Νίκη στα όπλα της Αντίστασης - Ο παλαιστινιακός αγώνας είναι δίκαιος, λαϊκός επαναστατικός

Άμεσος τερματισμός κάθε σχέσης οικονομικής, πολιτικής, πολιτιστικής και στρατιωτικής με το Ισραήλ.

Καμία συμμετοχή της Ελλάδας σε στρατιωτική ενίσχυση του Ισραήλ κατά της Παλαιστίνης - Έξω οι Βάσεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ

Οι λαοί κερδίζουν με τα όπλο στο χέρι!

Δεν υπάρχει Ειρήνη χωρίς Δικαιοσύνη!Λευτεριά στην Παλαιστίνη!

κάλεσμα : Συνέλευση Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση


1 2 3 4 5 6 7 8

Νίκη στους Παλαιστίνιους - ΚΥΡΙΑΚΗ 29/10, 11:30, μετρό Ευαγγελισμός

Κάτω η επέμβαση στη Γάζα - Να ηττηθεί το σιωνιστικό Ισραήλ

Κυβέρνηση Μητσοτάκη: ΣΥΝΕΝΟΧΗ στη γενοκτονία!

ΚΥΡΙΑΚΗ 29/10

Αθήνα:11:30, μετρό Ευαγγελισμός - Πορεία στην ισραηλινή πρεσβεία

Θεσσαλονίκη: 11:00, Πέταλο Αριστοτέλους

Ιωάννινα: 18:00, Περιφέρεια

Πάτρα: 18:30, Πλ. Γεωργίου

Μετά τη δίκαιη ενέργεια των Παλαιστινίων ενάντια στο Ισραηλινό κράτος στις 7/10, η Λωρίδα της Γάζας σφυροκοπείται με κτηνωδία. Ο πληθυσμός έχει μείνει χωρίς ρεύμα, τροφή, νερό, καύσιμα, βομβαρδίζεται ακατάπαυστα, ιδιαίτερα σε νοσοκομεία, σχολεία, σταθμούς αμάχων. Χιλιάδες Παλαιστίνιοι, αμέτρητα παιδιά και γυναίκες έχουν σκοτωθεί από τους φασίστες-σιωνιστές, που τους θεωρούν «ζώα». Κάθε «διεθνές δίκαιο» έχει κουρελιαστεί: για να κρατήσουν το μοναδικό τους στήριγμα στη Μ. Ανατολή, οι δυτικοί ιμπεριαλιστές (κυρίως οι αμερικάνοι) προσφέρουν τα πάντα στους σιωνιστές, απειλώντας με γενική ανάφλεξη τη Μ. Ανατολή.

Με την αισχρή αποχή από το ψήφισμα στον ΟΗΕ, αρνούμενη να ζητήσει έστω μια εκεχειρία, η κυβέρνηση Μητσοτάκη συμμετέχει εγκληματικά στην εθνοκάθαρση-σφαγή των Παλαιστινίων. Ο Μητσοτάκης συναντιέται περιχαρής με τον χασάπη Νετανιάχου, δίνοντας την ολόπλευρη στήριξη του ελληνικού καπιταλισμού. Πολεμικό υλικό φεύγει συνεχώς από Σούδα και Ελευσίνα, όλες οι βάσεις έχουν τεθεί στην υπηρεσία του ισραηλινού στρατού και των αμερικάνων ιμπεριαλιστών. Η φιλοσιωνιστική προπαγάνδα στα ΜΜΕ ξεπερνάει κάθε όριο. Αυτή η επαίσχυντη συστράτευση, συνέχεια της εμπλοκής στο Ουκρανικό, δείχνει την τυχοδιωκτική προθυμία της κυβέρνησης (συνολικά της αστικής τάξης) να ακολουθήσει ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ σε κάθε ενεργό μέτωπο - με ασύλληπτους κινδύνους.

Η πάλη των Παλαιστινίων δεν είναι «τρομοκρατία», όπως προπαγανδίζουν οι αντιδραστικές δυνάμεις σε όλο τον κόσμο, οι νεοφιλελεύθεροι της ΝΔ του Μητσοτάκη αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη (που υπερψήφισαν! με «αστερίσκους» στην ευρωβουλή την… καταδίκη της τρομοκρατίας των Παλαιστινίων). Για πάνω από 70 χρόνια το Ισραήλ, κράτος λεβιάθαν του μιλιταρισμού, έχει επιβάλει την πιο φρικτή πραγματικότητα στους Παλαιστίνιους: κατακτά τμήματα της Παλαιστίνης, που εποικίζει με ακροδεξιούς και φασίστες, ταπεινώνει και εξευτελίζει έναν ηρωικό, περήφανο λαό. Οι Παλαιστίνιοι αγωνίζονται κυριολεκτικά για ύπαρξη, επιβίωση, αξιοπρέπεια, υπεράσπιση της χώρας τους. Αυτός είναι και ένας αγώνας υπέρ των εργατικών και λαϊκών μαζών των χωρών όλης της Μ. Ανατολής, που έχουν γνωρίσει δεκαετίες επεμβάσεων και πολέμων. Υπέρ των συμφερόντων και του ελληνικού λαού στην πάλη του ενάντια στις αστικές νεοφιλελεύθερες δυνάμεις και στους ιμπεριαλιστές ΗΠΑ και ΕΕ.

Αυτές τις κρίσιμες ώρες, χωρίς καμία επιφύλαξη ή δισταγμό, ολόψυχα και έμπρακτα, ΟΛΟΙ στο πλευρό του ηρωικού Παλαιστινιακού λαού - ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΤΟΥ! Να καταργηθεί ο άξονας Ελλάδας-Ισραήλ, να διακοπεί κάθε στρατιωτική συνεργασία. Για την απομόνωση και ήττα του Ισραήλ και της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Οι μεγάλες κινητοποιήσεις αλληλεγγύης σε όλο τον κόσμο δείχνουν τον δρόμο: κάθε ήττα των ιμπεριαλιστών, των σιωνιστών, των κυβερνήσεών τους, ενισχύει την πάλη των εργαζομένων και της νεολαίας, βοηθάει να πυροδοτήσουμε ένα νέο κύμα αγώνων.

Λευτεριά στην Παλαιστίνη. Αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους.

Κάτω το σιωνιστικό κράτος-δολοφόνος του Ισραήλ. Καμία στήριξη-συνεργασία. Διάλυση του αντιδραστικού «άξονα». Να κλείσουν οι βάσεις.

Πόλεμο στον πόλεμο των Ιμπεριαλιστών ΗΠΑ - ΕΕ - ΝΑΤΟ.

Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας (ΟΚΔΕ)

πηγή : https://www.okde.gr/archives/20419


1 2 3 4 5 6 7 8

Κάλεσμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην κινητοποίηση συμπαράστασης στην Παλαιστίνη, Κυριακή 29/10

Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί αύριο Κυριακή 29/10 στις 11.30 πμ στον Ευαγγελισμό (σταθμός μετρό) για πορεία στην πρεσβεία του Ισραήλ. Καλούν επίσης Παλαιστίνιοι, άλλες πολιτικές οργανώσεις, πλήθος πρωτοβάθμιων σωματείων, συλλογικότητες και μαζικοί φορείς.

Στην κλιμάκωση του πολέμου από το κράτος του Ισραήλ ενάντια στον Παλαιστινιακό λαό με χερσαία εισβολή, ένταση των βομβαρδισμών, χερσαίων, αεροπορικών, θαλάσσιων επιδρομών, απαντάμε με αγώνες και αλληλεγγύη. Καταδικάζουμε τη στάση ενεργητικής στήριξης του σφαγέα του παλαιστινιακού λαού από την κυβέρνηση, όλο το αστικό πολιτικό σύστημα και τα καθεστωτικά ΜΜΕ που συμπορεύονται με τις ιμπεριαλιστικές επιδιώξεις στην περιοχή.

Λευτεριά στην Παλαιστίνη. Απεμπλοκή της χώρας μας από την υποστήριξη του κράτους του Ισραήλ

πηγή : https://antarsya.gr/node/6693


1 2 3 4 5 6 7 8

Όλες/οι στη διαδήλωση προς τις πρεσβείες των ΗΠΑ και του Ισραήλ.

Κυριακή 29/10, Συγκέντρωση 11:30 στον Ευαγγελισμό

Image

Βίδα

πηγή : https://twitter.com/ProletConnect/status/1718…


1 2 3 4 5 6 7 8

Διαδήλωση αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη

palaistini athina apo 29 10 23 696x919

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗ ΜΑΧΟΜΕΝΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Ενάντια στον εκτοπισμό και τη σφαγή του παλαιστινιακού λαού από το κράτος του Ισραήλ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

Διαδήλωση: Κυριακή 29/10, Ευαγγελισμός, 11.30

Τοπικός Συντονισμός Αθήνας | Αναρχική Πολιτική Οργάνωση

πηγή : https://landandfreedom.gr/el/imerologio/event…


1 2 3 4 5 6 7 8

Κάλεσμα σε διαδήλωση προς τις πρεσβείες ΗΠΑ και Ισραήλ | Κυριακή 29 Οκτώβρη

Mourn the dead and fight like hell for the living

Κατάληψη του Grand Central Terminal
της Νέας Υόρκης από αμερικανοεβραίους αντισιωνιστές

Η Δικτύωση Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση στηρίζει το κάλεσμα της Συνέλευσης Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση για διαδήλωση στις πρεσβείες ΗΠΑ και Ισραήλ την Κυριακή 29/0, 11:30 π.μ. (συγκέντρωση στο μετρό Ευαγγελισμός).

Οι καρδιές των λαών όλου του κόσμου χτυπούν στην αδούλωτη Γάζα!
Ολοι-ες στους δρόμους

Διαδήλωση προς τις πρεσβείες ΗΠΑ και Ισραήλ
Κυριακή 29/10, 11:30 π.μ., μετρό Ευαγγελισμός

Δικτύωση Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση

πηγή : https://palestineresist.gr/network/anakoinose…


1 2 3 4 5 6 7 8

Όλοι/ες στους δρόμους! Ξεσηκωμός ενάντια στην ιμπεριαλιστική - σιωνιστική βαρβαρότητα & στη συμμετοχή του ελλ. κράτους σε αυτήν

Διαδήλωση προς τις πρεσβείες ΗΠΑ και Ισραήλ Κυριακή 29/10 11.30πμ, Ευαγγελισμός - Συμμετέχουμε στο μπλοκ της Συνέλευσης Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση

Λευτεριά στην Παλαιστίνη- Νίκη στα όπλα της Αντίστασης - Ξεσηκωμός ενάντια στην ιμπεριαλιστική και σιωνιστική βαρβαρότητα και στη συμμετοχή του ελληνικού κράτους σε αυτήν

[…] Όπως κάθε σιωνιστική επίθεση έτσι και αυτή τώρα στη Γάζα βρίσκει απέναντι της τη θέληση ενός ολόκληρου λαού να αντισταθεί. Βρίσκει απέναντι της τη θέληση ενός ολόκληρου λαού να ζήσει ελεύθερος στον τόπο του, ενός λαού που έχει εκατοντάδες χιλιάδες αγωνιστές στις τάξεις του έτοιμους να κάνουν πράξη το «Ελευθερία ή Θάνατος», ενός λαού του οποίου ο αγώνας λιπαίνεται καθημερινά από τις θυσίες των αγωνιστών και των αγωνιστριών του, για να παράγει τις πρόσφατες ιστορικές επιχειρήσεις ένοπλης λαϊκής αντίστασης οι οποίες τίναξαν συθέμελα τα σιωνιστικά και ιμπεριαλιστικά σχέδια στην περιοχή, ανοίγοντας το δρόμο για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης αλλά και το ξεσηκωμό συνολικά των αραβικών λαών.

Υπό αυτό ακριβώς το πρίσμα, η γιγαντιαία επίθεση του Ισραήλ και των συμμάχων του (ΗΠΑ -ΕΕ) που βρίσκεται σε εξέλιξη αυτη τη στιγμή με εκατόμβες νεκρών είναι «καταδικασμένη» να αποτύχει και να γίνει ένα ακόμα βήμα για τη νίκη της Αντίστασης, ένα ακόμα βήμα για την απελευθέρωση της Παλαιστίνης! Η αντοχή της Αντίστασης και τα αμέτρητα περιστατικά αυτοθυσίας των αποκλεισμένων από τα βασικά μέσα επιβίωσης (νερό, τρόφιμα, περίθαλψη, ηλεκτρικό) Παλαιστινίων το επιβεβαιώνουν.

Στην κατεύθυνση αυτή η οργάνωση μαζικών και δυναμικών κινητοποιήσεων αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη τίθεται επιτακτικά! Πόσο μάλλον όταν η συνεργασία του ελληνικού με το ισραηλινό κράτος γίνεται πλέον «επί του πεδίου» με τη συμμετοχή ελληνικών πολεμικών πλοίων δίπλα στον αμερικανικό στρατό που έχει αποκλείσει τη Γάζα, τη δημιουργία νέων αμερικανικών βάσεων( Ελευσίνα) για την αρωγή του ισραηλινού στρατού αλλά και την αμεριστη διπλωματική και πολιτική στήριξη, πόσο μάλλον όταν οι ενορχηστρωμένες από το Ισραήλ τις ΗΠΑ και την ΕΕ προσπάθειες διαστρέβλωσης των πρόσφατων γεγονότων και της κοινωνικής ιστορικής πραγματικότητας της Παλαιστίνης αποκτά - κόντρα σε πλήθος εβραϊκών φωνών εντός και εκτός Ισραήλ που αντιδρούν στον σιωνισμό- ρατσιστικά χαρακτηριστικά.

Σε κάθε περίπτωση, όπως έλεγε ένα ιστορικό σύνθημα του διεθνούς αντιιμπεριαλιστικού αντάρτικου κινήματος της δεκαετίας του 70', η αλληλεγγύη στην Παλαιστίνη, ως κεντρικός κόμβος της διεθνούς ταξικής πάλης, περνά μέσα από τη μεταφορά του πολέμου στα ασφαλή μετόπισθεν του ιμπεριαλισμού, μέσα στις καπιταλιστικές μητροπόλεις.

Οι μαζικές διαδηλώσεις των προηγούμενων ημερών να κλιμακωθούν και να γίνουν ορμητικό ποτάμι διεθνιστικής αλληλεγγύης και αντιιμπεριαλιστικού αγώνα που θα πνίξει τις αστικές και αμερικανονατοϊκές επιδιώξεις για τη σφαγή του παλαιστινιακού λαού, ανοίγοντας το δρόμο για τις συνολικές ρήξεις με τον Ιμπεριαλισμό, τον ελληνικό καπιταλισμό και το κράτος του που έχει ανάγκη η εποχή μας.

Αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό και την αντίσταση του- Οι λαοί νικούν με το όπλο στο χέρι!

Καμιά συμμετοχή του ελληνικού κράτους στον πόλεμο εναντίον του παλαιστινιακού λαού! Εξω οι Βάσεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ!

Λευτεριά στην Παλαιστίνη- Οι λαοί νικούν με το όπλο στο χέρι

Θάνατος στον Σιωνισμό και τον Ιμπεριαλισμό!

Να μεταφέρουμε τον πόλεμο στα ασφαλή μετόπισθεν του ιμπεριαλισμού!

Ταξική Αντεπίθεση (ομάδα αναρχικών και κομμουνιστ(ρι)ων

πηγή : https://efodos.net/2023/10/28/όλοι-ες-στους-δ…