Παρασκευή 15 Δεκεμβρίου 2023 στις 20.00

Kolida Babo Live & προβολή "Improvisations in parallel mode"

διοργάνωση: Rebel kollektiv & Rk distro

Παρασκευή 15 Δεκέμβρη στις 8

προβολή του visual soundtrack "Improvisations in parallel mode"
και
KOLIDA BABO LIVE

"Improvisations in parallel mode"
__________________________
«Ένα οδοιπορικό συνειρμικής αναζήτησης ήχων και εικόνων, ένα συλλογικό soundtrack φτιαγμένο καθοδόν, με τη φιλική συμμετοχή σπουδαίων καλλιτεχνών και ανθρώπων· με το μοντάζ να ενώνει δημιουργικά τα κομμάτια μίας σύνθεσης που θα μπορούσαμε να ονομάζουμε οπτικοακουστικό άλμπουμ. Ένα πολυφωνικό ταξίδι στον αγροτικό καμβά αυτής της βαλκανικής γης που κρυφακούει τα μυστικιστικά στοιχεία της φύσης και τις διαδικασίες αλληλεπίδρασης μεταξύ των ανθρώπων και της υπόλοιπης Δημιουργίας.»
Από την εισαγωγή της ταινίας:
Το καλοκαίρι του 2020 ένα μικρό κινηματογραφικό συνεργείο ξεκίνησε ένα οδοιπορικό για να συναντήσει μουσικούς στην ελληνική επαρχία και να καταγράψει τις αυτοσχεδιαστικές τους επιτελέσεις.
Από την Κρήτη μέχρι την Ήπειρο και από το Πήλιο μέχρι την Πελοπόννησο, αφεθήκαμε σε μία περιπλάνηση με πυξίδα την περιέργεια και την διαίσθησή μας, με μοναδικό σκοπό να είμαστε παρόντες/παρούσες και να ζήσουμε την εμπειρία της πολυσυλλεκτικής δημιουργίας, με την ελάχιστη έλλογη διαμεσολάβηση, μέσω του ελεύθερου κινηματογραφικού αυτοσχεδιασμού.
Trailer:
https://youtu.be/IWLBA-nlB2E
Παιζουν με σειρά εμφάνισης οι Μουσικοί:
Ευγένιος Βούλγαρης, Σαβίνα Γιαννάτου, Αλέξανδρος Ριζόπουλος, Γιώργος Γαρόζης, Αλεξία Κατσανεβάκη, Δημήτρης Σιδερής, Αντώνης Ανισέγγος, Μαργαρίτα Ερμίδου, Σωκράτης Βότσκος & Χάρης Π (Kolida Babo), Ross Daly, Κέλυ Θωμά, Γιώργος Παπαϊωάννου & Γιάννης Ζαννής (Borago)
Συμμετέχουν οι Τεχνίτες:
Τότα Κοντόγεωργα (γλυπτική με πηλό) , Στέλιος Πετράκης (οργανοποιία)
Σκηνοθεσία:
Πέτρος Κολοτούρος
Οπερατέρ:
Κατερίνα Τζόβα, Πέτρος Κολοτούρος, Μέναδρος Μανουσάκης
Post Production (edit/color/sound)
Πέτρος Κολοτούρος
Παραγωγή:
Post Nomads, Πέτρος Κολοτούρος, Κατερίνα Τζόβα
Διάρκεια:
44΄
____________________________________________________

Οι Kolida Babo είναι ένα πρότζεκτ δυο μουσικών που ειδικεύονται στα πνευστά από διαφορετικές περιοχές της Ελλάδας. Ο Σωκράτης Βότσκος είναι από την Πέλλα και ο Χάρης Π. από την Αθήνα.
Το πρώτο τους άλμπουμ ηχογραφήθηκε κατά την διάρκεια αυτοσχεδιαστικών live sessions που ξεκίνησαν την νύχτα του έθιμου "Κολίντα Μπάμπω" στην βόρεια Ελλάδα τον χειμώνα του 2013. Τα sessions συνεχίστηκαν για τρία χρόνια. Σε αυτά εξερευνούν την παραδοσιακή μουσική της Αρμενίας και της φολκ παραδόσεις της Ηπείρου και της Θράκης σε σχέση με τα abstract electronics και την free jazz.
Ο Σωκράτης και ο Χάρης θεωρούν ότι η δημιουργικότητα και η συλλογική έκφραση είναι ένα όχημα για να καταλάβει κανείς την ίδια την ζωή. Η μουσική είναι μια παγκόσμια γλώσσα που πρέπει να είναι προσβάσιμη στον καθένα.

πηγή : email που λάβαμε στις 30 Οκτωβρίου 16h