Πέμπτη 2 Νοεμβρίου 2023 στις 18.30

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την πλατεία Πρωτομαγιάς

H Πλατεία Πρωτομαγιάς θα μείνει ελεύθερη!

Η Πλατεία Πρωτομαγιάς (η πλατεία που βρίσκεται πάνω στη γέφυρα της Μουστοξύδη, μεταξύ δικαστηρίων και Πεδίου Άρεως) αποτελεί έναν ζωτικό δημόσιο χώρο για τους κατοίκους των ασφυκτικά πυκνοδομημένων περιοχών μας, όπως η Κυψέλη και το Γκύζη. Στην πλατεία παίζουν παιδιά -ενώ συχνά την επισκέπτονται και σχολεία οργανωμένα-, ψυχαγωγούνται μεγαλύτεροι/ες, αθλούνται ντόπιοι και μετανάστες, καθόμαστε με τις παρέες μας. Η χρησιμότητά της φάνηκε ακόμα περισσότερο στην πανδημία.

Στην οδό Ευελπίδων έχουν αρχίσει οι εργασίες κατασκευής του σταθμού "Δικαστήρια" της Γραμμής 4 του Μετρό, από το 2021. Τον Μάιο που μας πέρασε, η Avax, ανάδοχος του έργου, επιχείρησε να περιφράξει σχεδόν ολόκληρη την Πλατεία Πρωτομαγιάς. Ο σκοπός ήταν να κρατήσουν 3.3 επιπλέον στρέμματα της πλατείας κλειστά για τουλάχιστον 8 χρόνια(!) για να διευκολυνθούν στα έργα κατασκευής του σταθμού.

Οι κινητοποιήσεις των κατοίκων, οι αποφάσεις των συλλόγων γονέων και κηδεμόνων αλλά και των σωματείων των εκπαιδευτικών της περιοχής, οι αντιδράσεις στο δημοτικό και το περιφερειακό συμβούλιο, οι παρεμβάσεις συλλόγων μηχανικών, ανάγκασαν την avax να σταματήσει.

Σήμερα, η ΑΤΤΙΚΟ ΜΕΤΡΟ ετοιμάζεται να συνεχίσει. Μάζεψε λίγο την έκταση που σχεδιάζει να περιφράξει, κάτω από την πίεση της δράσης μας, αλλά ταυτόχρονα εμφάνισε ξανά τα συνεργεία περίφραξης. Παρόλα αυτά δεν έχει κάνει καμία δημόσια ανακοίνωση, δεν έχει ενημερώσει τη γειτονιά για τα σχέδιά της, δεν έχει κάνει καμία διαβούλευση και δεν έχει δημοσιοποιήσει τις απαιτούμενες μελέτες..

Διεκδικούμε όλη τη πλατεία ελεύθερη και φροντισμένη.

Την Πέμπτη 2 Νοεμβρίου, στις 6.30μμ, συγκεντρωνόμαστε στην πλατεία και διαδηλώνουμε.

Θα υπερασπιστούμε την πλατεία και τη ζωή μας σε αυτήν!

«Εμείς» στο Πεδίο του Άρεως
Ανοικτή συνέλευση υπεράσπισης της Πλατείας Πρωτομαγιάς

πηγή : https://www.facebook.com/events/1769623487410…