Σάββατο 4 Νοεμβρίου 2023 στις 12.00

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον παλαιστινιακό λαό

Συγκέντρωση, Σάββατο 4/11, στις 12:00, στην Κεντρική Πλατεία

Ακολουθεί το κείμενό μας:

Ενάντια σε ιμπεριαλισμό, φασισμό και πόλεμο

75 χρόνια καταστροφής, κατοχής, ξεριζωμού, σφαγών, βασανιστηρίων, φυλακίσεων…75 χρόνια Αντίστασης, Αλληλεγγύης, Αγώνα

Το Σάββατο 7 Οκτώβρη η «μεγαλύτερη φυλακή του κόσμου» έσπασε τα τείχη της υψώνοντας, για ακόμη μία φορά, τη σημαία της αντίστασης. Οι ένοπλες οργανώσεις της Παλαιστίνης διεξήγαγαν ταυτόχρονη επίθεση απέναντι στις κατοχικές δυνάμεις του Ισραήλ. Χερσαία, εναέρια, θαλάσσια επιχείρησαν και κατάφεραν να εισέλθουν σε ένα κομμάτι της γης τους που βρίσκεται υπό την κατοχή του Ισραηλινού κράτους.

Εδώ και 75 χρόνια, ο παλαιστινιακός λαός βιώνει ένα ολοένα και εντεινόμενο καθεστώς απαρτχάιντ από το κράτος του Ισραήλ. Έχει καταλάβει 3/4 των παλαιστινιακών εδαφών, που από 26,323 τετραγωνικά χιλιόμετρα έχουν περιοριστεί στα 6.020 τετραγωνικά χιλιόμετρα, εδάφη που για αιώνες κατοικούσε αυτός ο λαός, έχει καταλάβει 774 πόλεις και χωριά, είναι υπεύθυνο για εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς παλαιστίνιους και για εκατομμύρια προσφύγων/μεταναστών, που έχουν ξεριζωθεί βίαια από τον τόπο τους.

Ήδη από το 2007, η Λωρίδα της Γάζας βρίσκεται σε αποκλεισμό - εμπάργκο από στεριά, θάλασσα και αέρα. Με τα τελευταία χρόνια, το κράτος του Ισραήλ να οξύνει την επίθεση του ενάντια στους οικισμούς των παλαιστίνιων και να λαμβάνει ακόμα σκληρότερα μέτρα για να εξοντώσει όσους/ες αντιστέκονται.

Το κράτος του Ισραήλ πανικόβλητο από τα πανίσχυρα χτυπήματα της Αντίστασης, που πιάσανε στον ύπνο τον ισραηλινό στρατό και ενώ καταρρέει το αφήγημα της στρατιωτικής παντοδυναμίας που έχτιζε με κόπο μέχρι σήμερα, εξαπολύει μια άνευ προηγουμένου ισοπεδωτική επίθεση στη Γάζα κηρύσσοντας πόλεμο κατά του Παλαιστινιακού λαού. Κάλεσε σε επιστράτευση, ξεκίνησε τους μαζικούς και λυσσαλέους βομβαρδισμούς στη Γάζα δολοφονώντας πάνω από 700 Παλαιστίνιους, επιβάλλει καθεστώς πλήρους πολιορκίας στην περιοχή απαγορεύοντας την εισαγωγή τροφίμων και καυσίμων, μπλοκάροντας την πρόσβαση σε νερό, ρεύμα και φάρμακα. Οδηγεί δηλαδή 2 εκατομμύρια ανθρώπους στη λιμοκτονία.

Για ακόμη μία φορά δολοφονούν μαζικά τους Παλαιστίνιους, που εδώ και 75 χρόνια έχουν χύσει ποτάμια αίματος αντιστεκόμενοι στην κατοχή και στη γενοκτονία τους. Οι εικόνες από τη ρήξη βομβών σε άμαχους Παλαιστίνιους που κινούνταν σε κομβόι, προκειμένου να απομακρυνθούν από τους βομβαρδισμούς, μας προκαλεί φρίκη. Σε αυτό τον πόλεμο το ελληνικό κράτος είναι συνένοχο, μέσα από την πάγια και αναβαθμισμένη συνεργασία του με το κράτος του Ισραήλ.

Το δίκιο, όμως, έγκειται στη μεριά του καταπιεσμένου και του αδικημένου, όλων των λαών που παλεύουν για ζωή, αξιοπρέπεια, ελευθερία

Βιώνουμε μία περίοδο έξαρσης των πολεμικών συρράξεων και συνάμα της φτώχειας και της ολοένα και αυξανόμενης υποτίμησης των ζωών μας, μέσω της επέκτασης-επέλασης των εχόντων πάνω από τα χαμηλά κοινωνικά στρώματα. Οι πόλεμοι τους μόνο σκοπό έχουν την επέκταση της κυριαρχίας τους, οικονομική, πολιτιστική ακόμη και χωρική. Αυτοί καθοδηγούνται από τις μεγάλες δυνάμεις και τα κατατόπους έθνη-κράτη υποτακτικούς τους και εκτελούνται από τα ένοπλα τάγματα θανάτου, δηλαδή του στρατού τους, και ακόμη από τον απλό λαό της χώρας.

Τώρα που η θέση των ισχυρών διασαλεύεται θέλουν να μας θέσουν υπό το καθεστώς μίας νέας γενικευμένης σύρραξης. Μιας σύρραξης που όλα δείχνουν πως θα θυμίζει πολύ τους πολέμους της σύγχρονης ιστορίας, στην ένταση και τη βαρβαρότητά τους, των οποίων ακόμα τα σημάδια τους είναι νωπά στις μνήμες και τα σώματά μας, αλλά θα διαφέρουν πιθανώς στα μέσα που θα χρησιμοποιηθούν για τη διεξαγωγή αυτής. Η διάθεση των ισχυρών κρατών, εντός του νέου πολυπολικού παγκόσμιου γίγνεσθαι, μας φανερώνεται άψογα από τη θέση που τηρούν και οι πιστοί ακόλουθοι των αρχόντων, τα ΜΜΕ. Αυτά στην προσπάθειά τους να δημιουργήσουν ένα έδαφος μίσους στον λαό, προκειμένου όλες οι βαρβαρότητες τους να έχουν τη «έγκριση» των από τα κάτω, χαρακτηρίζουν πολύ εύκολα τους επαναστάτες, ως τρομοκράτες, στην περίπτωση του παλαιστινιακού λαού, και τηρούν σιγή ιχθύος για τις επιθέσεις της Τουρκίας στη Βορειανατολική Συρία. Όλη αυτή η συνθήκη που χτίζεται στις πλάτες των ανθρώπων της τάξης μας, θα μας βρει απέναντι.

Τη στιγμή που ο κατακτημένος μαζεύει όλες τις δυνάμεις του ενάντια στον πανίσχυρο κατακτητή, την ώρα που ο φτωχός γκρεμίζει τα τείχη και εξεγείρεται απέναντι στις βάρβαρες συνθήκες που του επιβάλλουν, οφείλουμε να ξεδιπλώσουμε τη διεθνιστική αλληλεγγύη των λαών, τη μόνη ικανή συνθήκη που μπορεί απέναντι στη διαστρέβλωση της ιστορίας από τους κυρίαρχους, να ξαναφέρει στο προσκήνιο το δικαίωμα των λαών να ζουν ελεύθεροι στον τόπο τους, τους αγώνες τους για ελευθερία και αξιοπρέπεια, χτίζοντας έτσι δρόμους αντίστασης και αλληλεγγύης, κρατώντας ανοιχτό το πέρασμα σε έναν κόσμο χωρίς σύνορα, αφεντικά και κράτη.

Η νίκη του παλαιστινιακού λαού είναι νίκη όλων μας!

Ενάντια στην κατοχή και τον συνεχή εποικισμό στα παλαιστινιακά εδάφη, νίκη στον Παλαιστινιακό λαό

Καμία οικονομική - στρατιωτική συμμετοχή της Ελλάδας σε πολέμους, να μην πληρώσουμε ευρώ για τους πολέμους τους

Έξω οι βάσεις του ΝΑΤΟ

Διεθνιστική αλληλεγγύη στους λαούς που αντιστέκονται, η νίκη τους είναι νίκη όλων των καταπιεσμένων του κόσμου

Κατάληψη Ντουγρού

πηγή : https://www.facebook.com/ntougrou/?locale=el_…