Κυριακή 5 Νοεμβρίου 2023 στις 11.30

4 καλέσματα : 1 2 3 4

Πορεία προς την Ισραηλινή πρεσβεία

Νίκη στους Παλαιστίνιους, Αθήνα: Κυριακή 05/11, 11:30, Άγαλμα Κολοκοτρώνη

Κάτω η επέμβαση στη Γάζα - Να ηττηθεί το σιωνιστικό Ισραήλ

Κυβέρνηση Μητσοτάκη: ΣΥΝΕΝΟΧΗ στη γενοκτονία!

Αθήνα: Κυριακή 05/11, 11:30, Άγαλμα Κολοκοτρώνη (Πορεία προς την Ισραηλινή πρεσβεία)

Μετά τη δίκαιη ενέργεια των Παλαιστινίων ενάντια στο Ισραηλινό κράτος στις 7/10, η Λωρίδα της Γάζας σφυροκοπείται με κτηνωδία. Ο πληθυσμός έχει μείνει χωρίς ρεύμα, τροφή, νερό, καύσιμα, βομβαρδίζεται ακατάπαυστα, ιδιαίτερα σε νοσοκομεία, σχολεία, σταθμούς αμάχων. Χιλιάδες Παλαιστίνιοι, αμέτρητα παιδιά και γυναίκες έχουν σκοτωθεί από τους φασίστες-σιωνιστές, που τους θεωρούν «ζώα». Κάθε «διεθνές δίκαιο» έχει κουρελιαστεί: για να κρατήσουν το μοναδικό τους στήριγμα στη Μ. Ανατολή, οι δυτικοί ιμπεριαλιστές (κυρίως οι αμερικάνοι) προσφέρουν τα πάντα στους σιωνιστές, απειλώντας με γενική ανάφλεξη τη Μ. Ανατολή.

Με την αισχρή αποχή από το ψήφισμα στον ΟΗΕ, αρνούμενη να ζητήσει έστω μια εκεχειρία, η κυβέρνηση Μητσοτάκη συμμετέχει εγκληματικά στην εθνοκάθαρση-σφαγή των Παλαιστινίων. Ο Μητσοτάκης συναντιέται περιχαρής με τον χασάπη Νετανιάχου, δίνοντας την ολόπλευρη στήριξη του ελληνικού καπιταλισμού. Πολεμικό υλικό φεύγει συνεχώς από Σούδα και Ελευσίνα, όλες οι βάσεις έχουν τεθεί στην υπηρεσία του ισραηλινού στρατού και των αμερικάνων ιμπεριαλιστών. Η φιλοσιωνιστική προπαγάνδα στα ΜΜΕ ξεπερνάει κάθε όριο. Αυτή η επαίσχυντη συστράτευση, συνέχεια της εμπλοκής στο Ουκρανικό, δείχνει την τυχοδιωκτική προθυμία της κυβέρνησης (συνολικά της αστικής τάξης) να ακολουθήσει ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ σε κάθε ενεργό μέτωπο - με ασύλληπτους κινδύνους.

Η πάλη των Παλαιστινίων δεν είναι «τρομοκρατία», όπως προπαγανδίζουν οι αντιδραστικές δυνάμεις σε όλο τον κόσμο, οι νεοφιλελεύθεροι της ΝΔ του Μητσοτάκη αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ του Κασσελάκη (που υπερψήφισαν! με «αστερίσκους» στην ευρωβουλή την… καταδίκη της τρομοκρατίας των Παλαιστινίων). Για πάνω από 70 χρόνια το Ισραήλ, κράτος λεβιάθαν του μιλιταρισμού, έχει επιβάλει την πιο φρικτή πραγματικότητα στους Παλαιστίνιους: κατακτά τμήματα της Παλαιστίνης, που εποικίζει με ακροδεξιούς και φασίστες, ταπεινώνει και εξευτελίζει έναν ηρωικό, περήφανο λαό. Οι Παλαιστίνιοι αγωνίζονται κυριολεκτικά για ύπαρξη, επιβίωση, αξιοπρέπεια, υπεράσπιση της χώρας τους. Αυτός είναι και ένας αγώνας υπέρ των εργατικών και λαϊκών μαζών των χωρών όλης της Μ. Ανατολής, που έχουν γνωρίσει δεκαετίες επεμβάσεων και πολέμων. Υπέρ των συμφερόντων και του ελληνικού λαού στην πάλη του ενάντια στις αστικές νεοφιλελεύθερες δυνάμεις και στους ιμπεριαλιστές ΗΠΑ και ΕΕ.

Αυτές τις κρίσιμες ώρες, χωρίς καμία επιφύλαξη ή δισταγμό, ολόψυχα και έμπρακτα, ΟΛΟΙ στο πλευρό του ηρωικού Παλαιστινιακού λαού - ΓΙΑ ΤΗ ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗ ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΤΟΥ! Να καταργηθεί ο άξονας Ελλάδας-Ισραήλ, να διακοπεί κάθε στρατιωτική συνεργασία. Για την απομόνωση και ήττα του Ισραήλ και της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Οι μεγάλες κινητοποιήσεις αλληλεγγύης σε όλο τον κόσμο δείχνουν τον δρόμο: κάθε ήττα των ιμπεριαλιστών, των σιωνιστών, των κυβερνήσεών τους, ενισχύει την πάλη των εργαζομένων και της νεολαίας, βοηθάει να πυροδοτήσουμε ένα νέο κύμα αγώνων.

Λευτεριά στην Παλαιστίνη. Αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους.

Κάτω το σιωνιστικό κράτος-δολοφόνος του Ισραήλ. Καμία στήριξη-συνεργασία. Διάλυση του αντιδραστικού «άξονα». Να κλείσουν οι βάσεις.

Πόλεμο στον πόλεμο των Ιμπεριαλιστών ΗΠΑ - ΕΕ - ΝΑΤΟ.

Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδας (ΟΚΔΕ)

πηγή : https://www.okde.gr/archives/20419


1 2 3 4

Διαδήλωση προς τις πρεσβείες ΗΠΑ-Ισραήλ | Κυριακή 5/11

Η Δικτύωση Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση στηρίζει το κάλεσμα της Συνέλευσης Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση για διαδήλωση προς τις πρεσβείες ΗΠΑ-Ισραήλ την Κυριακή 5/11 (προσυγκέντρωση πλατεία Κολοκοτρώνη, 12:00 μ.μ.).

  • Αμεσος τερματισμός των αεροπορικών επιδρομών του Ισραήλ!
  • Η Γάζα θα γίνει ο τάφος του σιωνισμού - ιμπεριαλισμού!
  • Νίκη στα όπλα της Αντίστασης. Ο παλαιστινιακός αγώνας είναι δίκαιος, λαϊκός, επαναστατικός.
  • Άμεσος τερματισμός κάθε σχέσης, οικονομικής, πολιτικής, πολιτιστικής και στρατιωτικής, με το Ισραήλ.
  • Καμία συμμετοχή της Ελλάδας σε στρατιωτική ενίσχυση του Ισραήλ κατά της Παλαιστίνης. Έξω οι Βάσεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ.
  • Οι λαοί νικούν με το όπλο στο χέρι!
  • Δεν υπάρχει Ειρήνη χωρίς Δικαιοσύνη!
  • Λευτεριά στην Παλαιστίνη!

Δικτύωση Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση

πηγή : https://palestineresist.gr/9-uncategorised/60…


1 2 3 4

Η Παλαιστίνη αντιστέκεται αγέρωχα και θα νικήσει! Ολοι-ες στην πορεία προς τις πρεσβείες ΗΠΑ Ισραήλ ( Πλ.Κολοκοτρώνη 5/11 12μμ)

από Συνέλευση Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση

Η Παλαιστίνη αντιστέκεται αγέρωχα και θα νικήσει! Ολοι και όλες αύριο Κυριακή στη διαδήλωση προς τις πρεσβείες ΗΠΑ Ισραήλ (Προσυγκέντρωση Πλ. Κολοκοτρώνη 12μμ)

Η Παλαιστίνη αντιστέκεται αγέρωχα και θα νικήσει!

Εδώ και μέρες τα ελληνικά ΜΜΕ αναπαράγουν χωρίς καμία τεκμηρίωση τα ψεύδη της σιωνιστικής προπαγανδιστικής μηχανής ότι ο σιωνιστικός στρατός προκαλεί τεράστιες απώλειες στην παλαιστινιακή αντίσταση στη Γάζα, ότι έσπασε την άμυνα της αντίστασης κτλ. Τα ψέματά τους καταρρέουν τη στιγμή που αναγκάζονται οι ίδιες οι σιωνιστικές αρχές να ανακοινώσουν τμήμα των νεκρών των επίλεκτων μονάδων τους στη Γάζα, τη στιγμή που εμφανίζονται βίντεο στα κοινωνικά δίκτυα με τη συνεχή ροή τραυματιών στα νοσοκομεία του Ισραήλ.

Ο σιωνιστικός στρατός ματώνει μέσα στη Γάζα. Καθημερινά δεκάδες ισραηλινοί στρατιώτες καταλήγουν είτε νεκροί είτε με ανεπανόρθωτες βλάβες. Τα δήθεν ανίκητα τανκς Μερκάβα, το «καμάρι» της στρατιωτικής βιομηχανίας του Ισραήλ και τα τεθωρακισμένα οχήματα μεταφοράς προσωπικού του Ισραήλ καταστρέφονται με ρυθμούς ρεκόρ. Η πολιτεία των τούνελ που από το 2015 ήταν πάνω από 500 χιλιόμετρα κάτω από τη Γάζα είναι απόρθητη. Οι δεκάδες χιλιάδες Παλαιστίνιοι μαχητές εμφανίζονται από δαιδαλώδη τούνελ σε απόσταση αναπνοής από τους εισβολείς και τα άρματα, ισοπεδώνοντάς τους. Τα βίντεο της αντίστασης είναι αδιάψευστοι μάρτυρες της συντριβής που υφίσταται ο σιωνιστικός στρατός.

Ολες οι κινήσεις του ισραηλινού στρατού μέσα στη Γάζα και οι φωτογραφίες και τα βίντεο της δήθεν προέλασης έχουν μοναδικό στόχο να σπείρουν τον πανικό και να προκαλέσουν στους αλληλέγγυους στον παλαιστινιακό αγώνα διεθνώς την αίσθηση ότι η αντίσταση είναι μάταιη. Ολα όσα κάνει ο σιωνιστικός στρατός είναι κλασική «χορογραφία» του επιτελείου του από το παρελθόν. Τα τανκς προελαύνουν σε χωράφια ή ανοιχτό έδαφος π.χ. λεωφόρους όπου το παλαιστινιακό αντάρτικο δεν πρόκειται να εμφανιστεί, σε τμήμα του αστικού ιστού που έχει ισοπεδωθεί και δεν υπάρχει πληθυσμός. Ακόμη και σε όλα αυτά τα μέρη, όμως, οι σιωνιστές φαντάροι ενεργούν πανικόβλητοι. Τα ντρόουνς της αντίστασης εμφανίζονται πάνω από φαντάρους που περιτριγυρίζονται από τανκς και τους κάνουν σκόνη με απλές χειροβομβίδες. Για να επικρατήσει το Ισραήλ στη Γάζα θα πρέπει να καταβάλλει δεκάδες χιλιάδες νεκρούς στρατιώτες, απέναντι στους δεκάδες χιλιάδες μαχητές της παλαιστινιακής αντίστασης. Η ασυμμετρία της ισχύος λόγω τεχνολογικής υπεροπλίας του εχθρού εξουδετερώνεται μέσα στη Γάζα προς όφελος του παλαιστινιακού αντάρτικου.

Η αντίσταση στην Παλαιστίνη έχει μετατραπεί πλέον σε επιστήμη. Οι Παλαιστίνιοι αξιοποίησαν τις τεχνικές των παλιότερων εθνικοαπελευθερωτικών αντάρτικων (οι βιετναμέζοι ήταν εξπέρ στα τούνελ) βελτιώνοντάς τες στο ύψος της σύγχρονης τεχνολογίας. Οι Παλαιστίνιοι διαθέτουν τα δικά τους αντιαρματικά Γιασίν που παράγουν οι ίδιοι, τις δικές τους τηλεχειριζόμενες τορπίλες απέναντι στο ενδεχόμενο επίθεσης από το πολεμικό ναυτικό του εχθρού έξω από τη Γάζα, και πλέον τις δικές τους τεχνικές αντιμετώπισης του πεζικού και των αρμάτων του εχθρού από αέρος με ντρόουνς.

Η στρατιωτική επιχείρηση πλημμύρα του Αλ-Ακσα έχει επιφέρει τεράστιο αριθμό απωλειών στο Ισραήλ. Ποτέ αραβικός τακτικός στρατός μετά το 48 δεν κατάφερε αυτό που κατάφεραν οι μαχητές της παλαιστινιακής αντίστασης, ενός αντάρτικου εθνικοαπελευθερωτικού στρατού. Ο πανικός είναι έκδηλος σε όλο το πολιτικό φάσμα της σιωνιστικής οντότητας και ενισχύεται από το γεγονός ότι το αντάρτικο κλιμακώνεται πλέον καθημερινά με επιθέσεις στην Δυτική Οχθη, στις μαρτυρικές Τζενιν και Νάμπλους, στο Τουλκαρέμ σε όλες τις μεγάλες παλαιστινιακές πόλεις και ιδιαίτερα στους προσφυγικούς καταυλισμούς εκεί που χτυπά η καρδιά της παλαιστινιακής επανάστασης, ο βασικός τροφοδότης της, το παλαιστινιακό προλεταριάτο. Γι' αυτό οι δυτικοί ιμπεριαλιστές και οι εκπρόσωποί τους σπεύδουν να υποστηρίξουν με κάθε τρόπο το Ισραήλ και ο μαμελούκος τους πρωθυπουργός της Ελλάδας ευθυγραμμίζεται μαζί τους.

Κάθε φορά που ο Μπλίνκεν σπεύδει στο Ισραήλ προκειμένου να φοβερίσει τα γειτονικά κράτη να μην ενισχύσουν την παλαιστινιακή αντίσταση, το Ισραήλ βομβαρδίζει νοσοκομεία, σχολεία του ΟΗΕ και παρακείμενα κτήρια που γνωρίζει πολύ καλά ότι βρίσκονται άμαχοι, παιδιά και γυναίκες προσπαθώντας να διασωθούν από τους βομβαρδισμούς. Το Ισραήλ δεν μπορεί να νικήσει την παλαιστινιακή αντίσταση, γι' αυτό και σκοτώνει καθημερινά εκατοντάδες αμάχους. Δεν είναι η πρώτη φορά που οι Παλαιστίνιοι βρίσκονται αντιμέτωποι με αυτή την κατάσταση. Το 1971 ακριβώς το ίδιο πράγμα έκανε ο φασίστας μονάρχης της Ιορδανίας σε βάρος των παλαιστινιακών προσφυγικών καταυλισμών με τη βοήθεια των Αμερικανών. Το 1982 ακριβώς το ίδιο έκανε στη Βηρυτό το Ισραήλ για 80 μέρες προκειμένου να πιέσει τους παλαιστίνιους μαχητές να αποχωρήσουν από τον Λίβανο. Η Γάζα, όμως, δεν είναι Βηρυτός, δεν είναι Αμάν. Οι παλαιστίνιοι μάχονται πλέον στο δικό τους έδαφος, το έδαφος της ιστορικής Παλαιστίνης.

Για τους «φιλελεύθερους», υποκριτές ισαποστάκηδες της Δύσης αυτό είναι αδιανόητο, για τους Παλαιστίνιους, όμως να ζεις με αξιοπρέπεια, να ζεις με τα δικαιώματά σου αναγνωρισμένα είναι εξίσου σημαντικό όπως η ίδια η ζωή. Αυτό το ξέρουν πολύ καλά όλοι ο λαοί που απελευθερώθηκαν μετά από ποτάμια αίματος στο θυσιαστήριο της λευτεριάς. Ποτάμια αίματος αμάχων ως τίμημα της τεχνολογικής υπεροπλίας τους εχθρού, βλέπε Αλγερία, βλέπε Βιετνάμ ακόμη και ο ίδιος ο λαός μας είτε επί τουρκοκρατίας, είτε παλεύοντας εναντίον των ναζιστών κατακτητών. Τα φερέφωνα του Ισραήλ στη χώρα μας ξεχνούν τις θηριωδίες της οθωμανικής αυτοκρατορίας σε βάρος του λαού μας, ξεχνούν τις σφαγές στα Ψαρά και τη Χίο, ξεχνούν το ολοκαύτωμα του ναζιστικού στρατού στα Καλάβρυτα. Κι, όμως, χάρη στην λαϊκή αντίσταση ήρθε η απελευθέρωση. Αλίμονο αν τότε είχαν επικρατήσει οι φωνές των σημερινών «φιλελεύθερων».

Η Γάζα, όπου βρίσκεται το μεγαλύτερο τμήμα του παλαιστινιακού προλεταριάτου, ήταν πάντα ο προμαχώνας της παλαιστινιακής επανάστασης και θα παραμείνει. Κλείνουμε με μερικά λόγια του παλαιστίνιου ποιητή Μαχμούντ Νταρουίς για τη Γάζα:

Η Γάζα δεν είναι η ομορφότερη πόλη.

Η ακτή της δεν είναι πιο γαλάζια από τις ακτές των αραβικών πόλεων.

Τα πορτοκάλια της δεν είναι τα ομορφότερα στη λεκάνη της Μεσογείου.

Η Γάζα δεν είναι η πλουσιότερη πόλη.

Δεν είναι η κομψότερη ή η μεγαλύτερη, αλλά ισοδυναμεί με την ιστορία ενός ολόκληρου έθνους.

Γιατί είναι πιο άσχημη, φτωχότερη, μίζερη και μοχθηρή στα μάτια των εχθρών.

Γιατί είναι η ικανότερη ανάμεσά μας να διαταράξει τη διάθεση και την άνεση του εχθρού. Γιατί είναι ο εφιάλτης του.

Γιατί είναι, πορτοκάλια εξορυσσόμενα, παιδιά χωρίς παιδική ηλικία, γέροντες χωρίς γεράματα και γυναίκες χωρίς επιθυμίες.

Εξαιτίας όλων αυτών, είναι η ομορφότερη, η αγνότερη και η πλουσιότερη ανάμεσά μας και η πιο άξια αγάπης.

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1627448/


1 2 3 4

Πορεία, Κυριακή 5 νοεμβρίου, 12 η ώρα, πλατεία κολοκοτρώνη, αθήνα.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Image

Σομούντ/ Somoud

πηγή : https://twitter.com/Prosfygika/status/1720893…