Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2023 στις 12.00

3 καλέσματα : 1 2 3

Παγκρήτιο συλλαλητήριο

Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών - Παράρτημα Ηρακλείου

Μισθωτοί - Εργαζόμενοι με ΔΠΥ - Υποαπασχολούμενοι - Άνεργοι Μηχανικοί και Τεχνικοί

Τηλ: 6948078671, 6948727573 / email: smt.exirakleio@gmail.cexom / ιστοσελίδα: http://smtiraklio.wordpress.com

Ξεσηκωμός! Να σταματήσει η σφαγή στη Γάζα!
Καμιά εμπλοκή στο μακελειό!

Όλοι την Κυριακή 12 του Νοέμβρη,στις 12 μ.μ. στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς στα Χανιά, στο Παγκρήτιο συλλαλητήριο μαζικών φορέων της Κρήτης!

Κανείς δεν μπορεί να σιωπά όταν στη Γάζα οι νεκροί από τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς ξεπερνούν τους 9000, ανάμεσά τους πάνω από 3000 παιδιά.

Κανείς δεν μπορεί να σιωπά όταν στη Γάζα κάθε 10 λεπτά σκοτώνεται και ένα παιδάκι.

Κανείς δεν μπορεί να σιωπά όταν στη Γάζα οι τραυματίες ξεπερνούν τις 15.000 χωρίς να έχουν την αναγκαία περίθαλψη εξαιτίας του ασφυκτικού αποκλεισμού του κράτους - δολοφόνου του Ισραήλ.

Η μαζική συμμετοχή των εργαζομένων και του λαού της Ελλάδας στα συλλαλητήρια και η καθημερινή πολύμορφη δράση για Λευτεριά στη Παλαιστίνη έχουν τοποθετήσει το λαό μας στη σωστή πλευρά της ιστορίας.

Οι δράσεις μας συναντιούνται με τις δράσεις των λαών όλου του κόσμου. Ο καθένας μας ξεχωριστά λέει στο λαό της Παλαιστίνης:

ΔΕΝ ΕΙΣΤΕ ΜΟΝΟΙ!

Οι ώρες είναι κρίσιμες…

Όχι άλλα δελτία ειδήσεων- κατάλογοι νεκρών

Η Ελληνική Κυβέρνηση είναι ένοχη γιατί στηρίζει με όλους τους τρόπους το δολοφονικό χέρι του Ισραήλ, μαζί και με τις άλλες πολιτικές δυνάμεις του Νατοϊκού τόξου. Αποτέλεσε μνημείο ντροπής η αποχή από τη ψηφοφορία του ΟΗΕ για τη κατάπαυση του πυρός στη Γάζα.

Στο μεταξύ, ταχέως προχωρούν οι Αμερικανοί την ενίσχυση των υποδομών και υπηρεσιών τους στη βάση της Σούδας, καθώς αναδεικνύεται για άλλη μια φορά σε βασικό κόμβο υποστήριξης των επιχειρήσεών τους στην Ανατ. Μεσόγειο και τη Μέση Ανατολή, ενόσω καλύπτουν τα νέα εγκλήματα του κράτους του Ισραήλ σε βάρος του Παλαιστινιακού λαού:

  • «Boeing RC-135V Rivet Joint» (με ενισχυμένες δυνατότητες συλλογής πληροφοριών, ηλεκτρονικού πολέμου και αναγνώρισης στόχων) πέταξε ξανά στα ανοικτά των ακτών Λιβάνου και Ισραήλ, μεταφέροντας εικόνα στις μονάδες των Αμερικανών και Ισραηλινών που επιχειρούν στην περιοχή.
  • συνεχίζεται αδιάκοπα ο ανεφοδιασμός του αμερικανικού αεροπλανοφόρου «USS Gerald R. Ford»,που έχει αναπτυχθεί στην περιοχή με αρμάδα συνοδείας, από ειδικά αεροσκάφη ανεφοδιασμού «Grumman C-2 Greyhound».
  • ολοκληρώθηκε η υποστήριξη σε γαλλικό πολεμικό πλοίοπου έδεσε τις προηγούμενες μέρες στον αμερικανοΝΑΤΟικό λιμένα. Εξάλλου, παραμένουν εκεί αγκυροβολημένα το πετρελαιοφόρο «STENA POLARΙS», μισθωμένο από τους Αμερικανούς για υποστήριξη της βάσης με καύσιμο, αλλά και το θηριώδες φορτηγό τους «CAPE VINCENT», που πρόσφατα ξεφόρτωσε ελικόπτερά τους στη Θεσσαλονίκη, προκειμένου να διεκπεραιωθούν σε Βουλγαρία και Ρουμανία, καθώς οι ιμπεριαλιστικές κόντρες μαίνονται σε όλο τον άξονα από την Ανατ. Μεσόγειο έως τη Μαύρη Θάλασσα.

Ξεσηκωμός! Να σταματήσει τώρα η σφαγή!

Μαζικά, αγωνιστικά, παλεύουμε ενάντια στην εμπλοκή της χώρας μας στη σφαγή και στο μακελειό. Να σταματήσει να είναι η Σούδα ορμητήριο πολέμου και στόχος αντιποίνων.

  • Καμία υποστήριξη στην Κυβέρνηση Νετανιάχου και στο κράτος τρομοκράτη του Ισραήλ.
  • Καμία διευκόλυνση με βάσεις και άλλες υποδομές να μη δώσει η χώρα μας σε ΗΠΑ, ΝΑΤΟ και Ισραήλ. Να ξεκουμπιστούν τώρα τα γεράκια του πολέμου από τη Σούδα και την Ελευσίνα. Να γυρίσει πίσω η φρεγάτα "Ψαρά".
  • Να σταματήσει κάθε οικονομική - πολιτική - στρατιωτική συνεργασία με το κράτος - δολοφόνο του Ισραήλ.
  • Επιστροφή όλων των Παλαιστίνιων προσφύγων στις εστίες τους. Άμεση απελευθέρωση όλων των Παλαιστίνιων και άλλων πολιτικών κρατουμένων που κρατούνται στις ισραηλινές φυλακές.
  • Τώρα αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους στα σύνορα του 1967 με πρωτεύουσα την Ανατολική Ιερουσαλήμ.

1 2 3

Κατάληψη ROSA NERA: Νέο Κάλεσμα σε αντιπολεμική πορεία, Κυριακή 12 Νοέμβρη, στις 12:00 συμμετοχή στο Παγκρήτιο συλλαλητήριο στην πλατεία της Δημοτικής Αγοράς στα Χανιά.

ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΗΣ ΓΑΖΑΣ ΤΗ ΣΦΑΓΗ

Αντιπολεμική συγκέντρωση στην Πλατεία Αγοράς, Κυριακή 12/11, στις 12:00

Η συλλογική τιμωρία των Παλαιστινίων εκφράζεται με βομβαρδισμούς στη Λωρίδα της Γάζας, που αφήνουν χιλιάδες νεκρούς και ολόκληρες γειτονιές ισοπεδωμένες. Η στοχοποίηση νοσοκομείων καθώς και ολόκληρων περιοχών με αμάχους, ο πλήρης αποκλεισμός της Γάζας από νερό, τροφή, ρεύμα, επικοινωνία, ανθρωπιστική βοήθεια, φάρμακα κλπ, καθώς επίσης και η άρνηση διαδρομών διαφυγής στα σύνορα με την Αίγυπτο, αποτελούν την εκδικητική απάντηση του ισραηλινού στρατού μετά τις δολοφονίες κι απαγωγές της 7ης Οκτωβρίου στο Νότιο Ισραήλ.

Η στρατιωτική κατοχή, το καθεστώς εξαίρεσης, οι παράνομοι εποικισμοί, η πολιορκία της Λωρίδας της Γάζας και της Δυτικής Όχθης καθώς και η προσφυγιά, συνιστούν τη φρικτή πραγματικότητα των Παλαιστινίων εδώ και δεκαετίες. Η διαδικασία των εκτοπισμών προέρχεται από το καθημερινό ασφυκτικό πλαίσιο μέσα στο οποίο οι Παλαιστίνιοι/ες λογίζονται ως πολίτες β' κατηγορίας από την ακροδεξιά και ρατσιστική διακυβέρνηση του κράτους του Ισραήλ. Οι εθνικισμοί και τα γεωπολιτικά και οικονομικά συμφέροντα των γειτονικών κρατών στην περιοχή συνεχίζουν την εργαλειοποίηση των Παλαιστίνιων, παίζοντας παιχνίδια πάνω στις πλάτες ενός ήδη βασανισμένου λαού.

Την ίδια στιγμή το ελληνικό κράτος , υπηρετώντας τα συμφέροντα τα δικά του και των γεωπολιτικών συμμάχων του στην ανατολική Μεσόγειο , στηρίζει απερίφραστα τις ενέργειες του κράτους του Ισραήλ. Η εμπλοκή της Ελλάδας δεν περιορίζεται μόνο στην πολιτική στήριξη του Νετανιάχου αλλά επεκτείνεται ξεκάθαρα και σε στρατιωτικό επίπεδο, μέσω των ήδη παραχωρημένων εδαφών της στο ΝΑΤΟ. Λίγα μόνο χιλιόμετρα έξω από την πόλη μας, στη βάση της Σούδας, συνεχώς πάνε κι έρχονται στρατιώτες, πολεμικά πλοία και αεροπλάνα, σε πλήρη ετοιμότητα να ανεφοδιαστούνκαι να πλήξουν οποιοδήποτε σημείο της ευρύτερης περιοχής της Μέσης Ανατολής. Πέρα των νατοϊκών βάσεων και λοιπών διευκολύνσεων (λ.χ. τη διάθεση της 112 πτέρυγας μάχης της Ελευσίνας) ο ίδιος ο ελληνικός στρατός μέσα σ' αυτήν τη συνθήκη -θα- έχει ενεργό ρόλο. Χαρακτηριστική είναι η εσπευσμένη αποστολή φρεγάτας του ελληνικού πολεμικού ναυτικού στην περιοχή. Διπλωματικά, η απλόχερη στήριξη του ελληνικού κράτους εκφράστηκε σε ανώτατο κυβερνητικό επίπεδο μέσα από την κατάπτυστη δήλωση Μητσοτάκη πως «ό,τι και αν συμβεί πρέπει να συμβεί χωρίς μεγάλο ανθρωπιστικό κόστος», λογαριάζοντας την αξία της ανθρώπινης ζωής με όρους κέρδους- ζημίας.

Ο πόλεμος αποτελεί ύστατη καταστολή της ταξικής πάλης μέσα και στις δυο κοινότητες. Ωστόσο οι ταξικοί αγώνες θα παραμείνουν ζωντανοί ανάμεσα στις μυλόπετρες των εθνικισμών που παρουσιάζονται ξανά ως νέες λύσεις,με τους υπηκόους να καλούνται να διαλέξουν ποια διακρατική συμμαχία σφαγέων προτιμούν στις νέες γεωπολιτικές ανακατατάξεις. Όμως η ιστορία διδάσκει πως όποιος ανέχεται τον πόλεμο, τον θάνατο και τη βαρβαρότητα για τον «άλλο», στο τέλος θα τον βιώσει και ο ίδιος.

Απέναντι στο ελληνικό κράτος , το δικό μας βλέμμα είναι στραμμένο σ' όσους/ες βρίσκονται στη δίνη της σφαγής και αντιστέκονται παραμένοντας εκεί, σε εκείνους που τα έχουν χάσει όλα και το μόνο που τους μένει είναι η αλληλεγγύη στην κοινότητα τους.

Στηρίζουμε ολόψυχα κάθε προσπάθεια κοινών αγώνων και αμοιβαίας συνύπαρξης Παλαιστινίων και Ισραηλινών, όσο ουτοπικοί κι αν φαίνονται αυτή τη στιγμή.

Λευτεριά στους Παλαιστίνιους/ες.

Αλληλεγγύη στους αρνητές στράτευσης του Ισραήλ.

Να σταματήσει άμεσα ο βομβαρδισμός και η πολιορκία της Γάζας, το καθεστώς εξαίρεσης και οι στρατηγικές εθνοκάθαρσης.

Καμία συμμετοχή της Ελλάδας στον πόλεμο.

Να κλείσει η βάση της Σούδας- ο πόλεμος αλλού, ο εχθρός μας είναι εδώ.

Καλούμε σε Αντιπολεμική συγκέντρωση την Κυριακή 12/11, στις 12:00 στην πλατεία Αγοράς.

Κατάληψη Rosa Nera,

Νοέμβριος 2023


1 2 3

*ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΑΝΤΙΪΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΑ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΑ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΗΚΑΝ(5/12) ΚΑΙ ΘΑ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΗΘΟΥΝ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΙΣ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΝΑΤΟΪΚΕΣ ΒΑΣΕΙΣ*

*ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΧΑΙΡΕΤΙΖΟΥΜΕ ΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΠΡΑΓΜΑΤΟΠΟΙΕΊΤΑΙ ΣΤΑ ΧΑΝΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ(12/12) ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΣΟΥΔΑΣ*

*ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΟΥ ΔΙΚΑΙΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟΥ ΛΑΟΥ*

*ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΟΥΜΕ :*

Ø *ΤΗΝ ΕΓΚΛΗΜΑΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΕΙΣΒΟΛΗΣ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΗΣ ΤΗΣ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗΣ ΠΟΥ ΕΦΑΡΜΟΖΕΙ ΤΟ ΦΑΣΙΣΤΙΚΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ*

Ø *ΤΗΝ ΣΤΗΡΙΞΗ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ-ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ*

Ø *ΤΗΝ ΕΥΘΥΓΡΑΜΜΙΣΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΚΟΜΜΑΤΩΝ ΜΕ ΤΗΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΤΙΚΗ ΘΕΣΗ ΤΗΣ «ΝΟΜΙΜΗΣ ΑΜΥΝΑΣ» (!) ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΠΟΥ ΥΙΟΘΕΤΟΥΝ ΟΛΕΣ ΟΙ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΕΣ ΜΗΤΡΟΠΟΛΕΙΣ*


*.................................................................................................................*

*ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ*

Ø *ΝΑ ΚΛΕΙΣΕΙ ΕΔΩ ΚΑΙ ΤΩΡΑ Η ΒΑΣΗ ΤΗΣ ΣΟΥΔΑΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΘΑΝΑΤΟΥ*

Ø *ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΕΙΣΒΟΛΉ ΚΑΙ ΚΑΤΟΧΗ ΤΗΣ ΠΑΑΛΙΣΤΙΝΗΣ.*

Ø *ΛΕΥΤΕΡΙΑ-ΓΗ ΠΑΤΡΙΑΔΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ*

Ø *ΚΑΜΙΑ ΕΜΜΠΟΛΗ ΤΗΣ ΧΩΡΑΣ ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ*

Ø *ΕΞΩ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ*

Ø *ΚΑΝΕΙΣ ΦΑΝΤΑΡΟΣ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΥΝΟΡΑ*

Ø *ΕΙΡΗΝΗ -ΦΙΛΙΑ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΚΑΙ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΤΩΝ ΛΑΩΝ.*

* Για το Δ.Σ. της Ε.Λ.Μ.Ε. Ηρακλείου*


*Η ΠΡΟΕΔΡΟΣ Η ΓΕΝΙΚΗ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ*


*Αρετή Σπαχή Μαρία
Οικονομάκη*

ΕΛΜΕ Ηρακλείου