Τρίτη 7 Νοεμβρίου 2023 στις 18.30

2 καλέσματα : 1 2

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στην 16χρονη αντιφασίστρια χτυπήθηκε από ΟΠΚΕ...

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στην 16χρονη αντιφασίστρια χτυπήθηκε από ΟΠΚΕ στο Ν. Ηράκλειο - Τρίτη 7/11, στις 18:30, στην πλατεία Γεωργίου, στα πλαίσια της πανελλαδικής μέρας δράσης

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στην 16χρονη αντιφασίστρια χτυπήθηκε σοβαρά από ΟΠΚΕ στο Ν. Ηράκλειο

Τρίτη 7/11, στην πλατεία Γεωργίου, στις 18:30, στα πλαίσια της πανελλαδικής μέρας δράσης

ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗΝ 16ΧΡΟΝΗ ΑΝΤΙΦΑΣΙΣΤΡΙΑ ΠΟΥ ΧΤΥΠΗΘΗΚΕ ΣΟΒΑΡΑ ΑΠΟ ΜΠΑΤΣΟΥΣ ΣΤΟ Ν.ΗΡΑΚΛΕΙΟ

Το βράδυ του Σαββάτου 28/10 στην πλατεία N. Ηρακλείου διεξαγόταν αντιφασιστική συναυλία που σχετιζόταν με τα καλέσματα για την ακύρωση της πανευρωπαικής φασιστικής φιέστας για τα δέκα χρόνια από την εκτέλεση των δυο ναζί καθαρμάτων της Χ.Α στο Ν. Ηράκλειο φασιστική. Μεσούσης της συναυλίας, ομάδα αντιφασιτ(ρι)ών πραγματοποίησε περιπολία στους δρόμους του Ν. Ηρακλείου. Η περιπολία κάποια στιγμή διασταυρώθηκε με αυτοκίνητα της Ο.Π.Κ.Ε. και οι μπάτσοι, δίχως την παραμικρή αφορμή επιτέθηκαν εναντίον των αντιφασιστ(ρι)ών τραυματίζοντας σοβαρά στο κεφάλι μια 16χρονη αντιφασίστρια, η οποία μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με έντονη την παρουσία Ο.Π.Κ.Ε και κρατικής ασφάλειας στον ευρύτερο χώρο του νοσοκομείου. Η αντιφασίστρια συνεχίζει να νοσηλεύεται, την ίδια ώρα που ολόκληρος ο μηχανισμός των ΜΜΕ και των κρατικών εντολοδόχων πασχίζουν από την πρώτη μέρα να επικυρώσουν την εκδοχή της αστυνομίας ότι δεν χτύπησε από χέρια μπάτσων ,αλλά έπεσε ή χτύπησε από άλλους συντρόφους/ισσες, ότι η κρατική βία ήταν δικαιολογημένη, στο κλασσικό σχήμα των καλών και αμυνόμενων μπάτσων, να διαμορφώσουν το κοινωνικό κλίμα και αντανακλαστικά από τις πρώτες ώρες. Έχουν φτάσει να πιέζουν να παρει εξιτήριο και να δώσει κατάθεση ενώ ακόμη δε βρίσκεται σε αυτή την κατάσταση, λόγω της βίας που δέχτηκε, να τρομοκρατούν γείτονες ή και ιατρικό προσωπικό που παρουσιάζει μια άλλη τελείως εκδοχή. Είναι η ολοένα και πιο οξυμένη συστημική μηχανή προπαγάνδας, που λειαίνει και εξομαλύνει τη δολοφονική αστυνομία και την κρατική βία, που συγκαλύπτει και κουκουλώνει τα πεπραγμένα τους, ώστε να καναλιζαριστεί η οργή.

Το βράδυ που η είδηση έγινε γνωστή, στην Πάτρα πραγματοποιήθηκε άμεση, αντανακλαστική πορεία προς τη Γενική Ασφάλεια Πατρών. Οι μπάτσοι αιφνιδιάστηκαν από την ξαφνική παρουσία διαδηλωτών κι άρχιζαν να εκσφενδονίζουν χειροβομβίδες κρότου λάμψης. Οι διαδηλωτές αμύνθηκαν με πυροσβεστήρες και πέτρες, ενώ ένας μπάτσος τράβηξε όπλο και πυροβόλησε δύο φορές στον αέρα. σε μια πυκνοκατοικημένη περιοχή με πολλές πολυκατοικίες τριγύρω. Στη συνέχεια ο κόσμος οπισθοχώρησε συγκροτημένα ως μπλοκ. Σύσσωμα τα ΜΜΕ και η τοπική αστυνομία κάνουν πως οι πυροβολισμοί δεν έπεσαν ποτέ, στο ίδιο μήκος κύματος συνεννόησης και συνενοχής. Δε σιωπούμε, δεν ξεχνάμε και δε συγχωρούμε. Οι σφαίρες στα σώματα των αγωνιζόμενων και των πιο ευάλωτων είναι η φύση της κρατικής βίας και της αστυνομίας.

Δε θα αφήσουμε αναπάντητη την αστυνομική βαρβαρότητα, δε θα υποχωρήσουμε μπροστά στην κρατική καταστολή, θα τσακίσουμε τα κρατικά και παρακρατικά τάγματα εφόδου.

ΕΛ.ΑΣ. ΕΛΛΗΝΩΝ ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΩΝ ΡΟΥΦΙΑΝΩΝ, ΔΟΛΟΦΟΝΩΝ ΚΑΙ ΒΑΣΑΝΙΣΤΩΝ

ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΣ ΑΓΩΝΑΣ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ, ΑΦΕΝΤΙΚΑ, ΦΑΣΙΣΤΕΣ

Προλέτ Accion, ταξική δράση για την αντεπίθεση στον κόσμο των αφεντικών και τη κατάργηση της μισθωτής σκλαβιάς / prolexetaccion@espiv.nexet

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1627466/


[Πάτρα] Κάλεσμα στήριξης στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στην αντιφασίστρια που δέχτηκε δολοφονική επίθεση από τους ΟΠΚΕ

Όλα στο κάλεσμα αλληλεγγύης στη συντρόφισσα Τρίτη 07/11, 18:00, Πλατεία Γεωργίου

Κάλεσμα στήριξης στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στην αντιφασίστρια που χτυπήθηκε από τους ένστολους δολοφόνους της ΟΠΚΕ

Το Σάββατο 28/10 κατά τη διάρκεια αντιφασιστικής συναυλίας στο Νέο Ηράκλειο, λίγες μέρες πριν την επέτειο εκτέλεσης των δύο φασιστικών σκουπιδιών της Χ.Α. από τις Επαναστατικές Λαϊκές Δυνάμεις, πραγματοποιήθηκε αντιφασιστική περιπολία στη γειτονιά. Στο τέλος της το σώμα συναντήθηκε με μπάτσους της ΟΠΚΕ, οι οποίοι, χωρίς να υπάρχει κάποια διάθεση συμπλοκής, επιτέθηκαν στα αντιφασιστά, τραυματίζοντας συντρόφισσα, στέλνοντάς την στο νοσοκομείο σε κωματώδη κατάσταση.

Στην Πάτρα, μόλις έφτασε η ενημέρωση, πραγματοποιήθηκε αντανακλαστική πορεία - επίθεση 40 περίπου ατόμων από την κατάληψη Παραρτήματος προς τη Γενική Ασφάλεια με πέτρες και πυροσβεστήρες. Οι μπάτσοι πιάστηκαν απροετοίμαστοι και στον πανικό τους άρχισαν να πετάνε κρότου λάμψης, με έναν από αυτούς να βγάζει όπλο, να σημαδεύει τον συγκεντρωμένο κόσμο και να πυροβολάει στον αέρα.

Όλα στο κάλεσμα αλληλεγγύης στη συντρόφισσα Τρίτη 07/11, 18:00, Πλατεία Γεωργίου

ΔΕ ΜΑΣ ΤΡΟΜΑΖΕΙ Η ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΗ ΒΙΑ ΟΣΟ Η ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΑΘΕΙΑ ΠΟΥ ΤΗ ΣΥΝΤΗΡΕΙ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΗ ΣΥΝΤΡΟΦΙΣΣΑ ΠΟΥ ΞΥΛΟΚΟΠΗΘΗΚΕ ΑΠΟ ΤΑ ΚΑΘΑΡΜΑΤΑ ΤΗΣ ΟΠΚΕ

ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΑ ΣΥΛΛΗΦΘΕΝΤΑ ΣΥΝΤΡΟΦΙΑ ΤΗΣ 1ΗΣ ΝΟΕΜΒΡΗ

Ανοιχτή Συνέλευση Αναρχικών Πάτρας

κάθε Δευτέρα στις 19:00στην κατάληψη Παραρτήματος (Κορίνθου & Αράτου)

asapexatras@esexpiv.net / asapatras.espivblogs.net

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1627493/