Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2023 στις 19.00

Εκθεση φωτογραφιας

Το Δίκτυο Καλλιτεχνών σας προσκαλεί στα εγκαίνια Έκθεσης Φωτογραφίας την Παρασκευή 10/11/2023 στις 19:00, στους χώρους της κατάληψης Libertatia.

Ώρες λειτουργίας της έκθεσης:
Παρασκευή 10/11/2023 19:00-22:00
Σάββατο 11/11/2012 17:00-21:00
Κυριακή 12/11/2012 17:00-21:00


Το Δίκτυο Καλλιτεχνών και εμείς τα Εκτιθέμενα, σας προσκαλούμε σε μια ομαδική έκθεση φωτογραφίας, συνδιαμορφωμένη από την πρώτη επιλογή έργων μέχρι το τελευταίο καρφί.

Διαλέγουμε να μοιραστούμε την τέχνη μας ελεύθερα, σε ένα πλαίσιο όπου χωράει η τέχνη όλων όσων έχουν ανάγκη να δημιουργούν, ασχέτως εμπειρίας ή μέσου. Για αυτή την ελευθερία διαλέγουμε να εκθέσουμε σε μια κατάληψη, για να να στηρίξουμε έναν χώρο όπου όλα μας μπορούμε να βρεθούμε πέρα από τις συστημικές ιδέες για την τέχνη, το κέρδος ή την αυτοπροβολή.

Σκοπός και αποτέλεσμα μια ομαδική έκθεση όπου γνωριστήκαμε και δουλέψαμε μαζί με βάση την συλλογικότητα και όχι την καλλιτεχνική αυθεντία.

Θα είναι μεγάλη μας χαρά να σας δούμε εκεί.

- Τα Εκτιθέμενα



Στο χώρο κατά τη διάρκεια της έκθεσης θα υπάρχει μπαρ και θα πωλούνται prints των καλλιτεχνών για οικονομική ενίσχυση.




Δύο λόγια για το δίκτυο καλλιτεχνών :


Η τέχνη είναι εμπόρευμα και ο καλλιτέχνης έμπορος του εαυτού του! . Η ατομική οδός φαίνεται να είναι και η μόνη οδός.

Είμαστε το Δίκτυο Καλλιτεχνών!
Με καμβά την συλλογικότητα και την αλληλεγγύη, προσπαθούμε να εκφραστούμε ελεύθερα έξω από την κουλτούρα της εμπορευματοποίησης και να κάνουμε ό,τι μπορούμε για να την αλλάξουμε. Μέσα στο Δίκτυο το κάθε άτομο είναι ελεύθερο να εκφραστεί όπως θέλει, αδιαμεσολάβητα, έξω από την πίεση της εκμετάλλευσης, του ανταγωνισμού και της απόδοσης. Για εμάς, η επιθυμία για καλλιτεχνική δημιουργία είναι επαρκής προϋπόθεση για να θεωρηθεί το κάθε αποτέλεσμα τέχνη. Η τέχνη ευτελίζεται όταν περιορίζεται.
Το Δίκτυο είναι πρωτίστως ένας χώρος συνάντησης, όπου με κοινό παρονομαστή την τέχνη βρισκόμαστε,αλληλεπιδρούμε, προβληματιζόμαστε, συνδημιουργούμε, αλληλοϋποστηριζόμαστε.

Το Δίκτυο είναι πάντα ανοιχτό σε προτάσεις. Σε αυτό το πλαίσιο, έχουμε πραγματοποιήσει ως τώρα παραστάσεις Νέο-μετα-καμπαρέ, προβολές ταινιών, καλλιτεχνικά τζαμ, φωτογραφικές βόλτες, ποίηση με αψέντι τις Τετάρτες, εκθέσεις, workshop ζογκλερικών.Γίνονται ανοιχτά καλέσματα κάθε δεύτερη Πέμπτη στις 9:00 το βράδυ για γνωριμία και συνδιαμόρφωση. Ακόμα και αν κάποιο άτομο θέλει να συμμετέχει χωρίς να ασχοληθεί με το καλλιτεχνικό και δημιουργικό κομμάτι των διαδικασιών μας, είναι ευπρόσδεκτο!