Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2023 στις 20.00

Ποίηση ρεφενέ & όπεν μάικ

Την Παρασκευή 10.11 στις 20.00 (και κάτι) φέρνουμε κείμενα, ποιήματα και στίχους σε τετράδια, αποδείξεις ή χαρτιά τσαλακωμενα και τα μοιραζόμαστε με συνοδεία λαιβ μουσικής (ή και όχι).

Θα υπάρχει παράλληλη εικαστική δράση από την ΚΑ.Ο.Σ. (Καλλιτεχνική Ομάδα Σχολείου)

Η ποίηση συχνά λειτουργεί και ως έμπνευση για έργα που διοχετεύουν την ουσία των λέξεων δίνοντας της μορφή μέσω της αντι-τέχνης.Αυτό καλούμαστε να κάνουμε όλα μαζί, να δώσουμε μορφή σε αυτά που νιώθουμε και να εκφραστούμε με ένα συλλογικό εικαστικό ξέσπασμα...

Τα έσοδα του μπαρ διατίθενται για την οικονομική ενίσχυση της ομάδας ποίηση ρεφενέ και της ΚΑ.Ο.Σ.

Μη νομίζετε ότι η ποίηση είναι κρυμμένη σε σελίδες βιβλίων. Όχι, η ποίηση ξεγλιστρά μέσα από τις χαραμάδες των κατειλημμένων εργοστασίων και νεοκλασικών και διαχέεται με φόρα στην πόλη. Γιατί, η ποίηση είναι η ανάγκη μεταφοράς του βιώματος σε λόγια, του σοκ, του θαυμασμού και της οργής σε λέξεις απλές που μοιραζόμαστε - σε λέξεις «κοινές».
Ποίηση ρεφενέ, γιατί όλα κουβαλάμε συναισθήματα τέτοια που ενίοτε αποτυπώνουμε στο χαρτί ή το κινητό. Αυτά τα χαρτιά, τις χαρτοπετσέτες, τα τετράδια και τις συσκευές κινητής φέρνουμε μαζί για να απαγγείλουμε παρέα. να απαγγείλουμε ποιήματα, πεζά ή πεζά ποιήματα. τι σημασία έχει πως λέγεται; Σημασία έχει να νιώσουμε κάτι σε καιρούς που οι λέξεις εύκολα αντικαθίστανται από σημεία, τα συναισθήματα από τη συνήθεια και οι σχέσεις που χτίζουμε από άλλες - μηχανικές κι αλλοτριωμένες. Οι λέξεις είναι το «απτό» παράδειγμα σύνδεσής μας, ακόμα. εμείς προτείνουμε τη συνοδεία μουσικής, αλλά δεν είναι κι απαραίτητο. Οι χώροι είναι σχετικοί, η Υφανέτ υπερισχύει, αλλά οι στίχοι δεν εγκλωβίζονται σε τοίχους.
Μέσα ή έξω, σε χώρους κατειλημμένους, σε χώρους ανοιχτούς πάντα με όρους φροντιστικούς και συμπεριληπτικούς. μέχρι ένα σημείο όμως. δεν ανεχόμαστε πολλά και διάφορα, αυτά που δεν ανέχεστε κι εσείς. open mic γιατί όλα μπορούμε να σηκωθούμε (ή και όχι) και να πούμε, όταν (χρονικο-υποθετικό προφανώς) νιώσουμε άνεση και ασφάλεια. η ποίηση βέβαια είναι άβολη κάποιες φορές αλλά γι' αυτό βρισκόμαστε, να αποδομούμε πράγματα, να χτίζουμε νέα, παρέα. μη διστάσετε να αφήσετε ποίημα έντυπο στο κουτί μας για την «ποίηση ρεφενέ» συλλογή ποιημάτων που προκύπτει από εμάς για εμάς με ελεύθερη συνεισφορά για να καλύπτει τα έξοδά της. δε θα μας ξεφορτωθείτε τόσο εύκολα, η συνέλευσή «ποίηση ρεφενέ» είναι ανοιχτή σε συγκεκριμένο χώρο αλλά σε καθόλου συγκεκριμένο χρόνο. άμα ψάξετε στις γνωστές πηγές πληροφόρησης θα το μάθετε έγκαιρα όμως για να 'ρθείτε να συνεισφέρετε με ιδέες, συμμετοχή ή τις λέξεις σας.

τα λέμε στο μικρόφωνο