Σάββατο 17 Δεκεμβρίου 2011 στις 10.30 πμ

Συλλαλητήριο σωματείου εργαζομένων της Χαλυβουργίας

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΚΑΛΕΙ ΤΟ ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΣΑΒΒΑΤΟ 17/ 12, ΟΜΟΝΟΙΑ, 10.30 π.μ

*Η Χαλυβουργία Ελλάδος είναι μια από τις ελάχιστες βαριές βιομηχανίες της χώρας με μια συνεχή λειτουργία 24 ώρες το 24ωρο. Όμως εδώ και περίπου 45 ημέρες κανένας εργάτης δεν είναι στο πόστο του. *

*

*

*Όλα ξεκίνησαν περίπου δύο μήνες πριν. Στις 12 Οκτωβρίου η ιδιοκτησία αποφασίζει ξαφνικά να ζητήσει την μετατροπή των εργασιακών συμβάσεων από πλήρης απασχόλησης σε μερικής, με μειώσεις αποδοχών έως και 40% ειδάλλως θα ακολουθούσαν απολύσεις 180 εργαζομένων.*

*

*

Μετά από γενική συνέλευση, οι εργάτες αποφασίζουν να μην δεχτούν τις νέες συνθήκες και επακολουθούν άμεσες απολύσεις 34 εργαζομένων. Τις επόμενες μέρες ακολουθούν ακόμα 16 απολύσεις.

*Από τις 31 Οκτωβρίου όλοι οι εργαζόμενοι βρίσκονται στην πύλη του εργοστασίου σε συμπαράσταση στους απολυμένους συναδέλφους τους. Από τότε όλη η Ελλάδα έχει κινητοποιηθεί για να βοηθήσει τους απεργούς που μετά από σχεδόν δύο μήνες απεργίας είναι πλέον εξαθλιωμένοι και αυτοί και οι οικογένειες τους.*

*

*

Η αποθήκη του σωματείου έχει πλέον τρόφιμα, είδη ρουχισμού ακόμα και παιδικά παιχνίδια. Καθημερινά μαζεύονται κάτοικοι της γειτονιάς, μαθητές, φοιτητές, σωματεία, δίκτυα ανέργων για να στηρίξουν την προσπάθεια των απεργών και να ενθαρρύνουν τον αγώνα τους.

Σχολεία έστειλαν τρόφιμα και χρήματα, οργανώσεις από όλη την Ελλάδα διοργανώνουν εκδηλώσεις συμπαράστασης και εχθές Τετάρτη διοργανώθηκε συναυλία και δρώμενα στον χώρο μπροστά από το εργοστάσιο όπου οι απεργοί -που παρευρίσκονται εκεί με τις γυναίκες και τα παιδιά τους- είδαν ηθοποιούς όπως ο Ηλίας Λογοθέτης και ο Γιάννης Μποστάνογλου αλλά και τραγουδιστές όπως ο Βασίλης Λέκκας και άλλους μουσικούς, χορευτές, ποδοσφαιριστές κ.ά. στο πλάι τους.

O Γιώργος Σιφωνιός, πρόεδρος των εργαζομένων δηλώνει ότι "Οι απεργοί συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις μετά από πορείες στο κέντρο της Αθήνας για την επόμενη εβδομάδα και σκοπεύουν να κλιμακώσουν τις ενέργειες τους. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που ο κόσμος μας συμπαραστέκεται".

Αύριο Σάββατο 17 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί συλλαλητήριο στις 11 η ώρα στην Ομόνοια και αναμένονται νέες αποφάσεις για νέες κινητοποιήσεις.

πηγή : email received on 16 Δεκέμβριος 16h