Πέμπτη 16 Νοεμβρίου 2023 στις 18.00

Εκδήλωση: Λευτεριά στην Παλαιστίνη - Αλληλεγγύη μέχρι τη νίκη!

Λευτεριά στην Παλαιστίνη - Αλληλεγγύη μέχρι τη νίκη!

Εκδήλωση Πέμπτη 16 Νοέμβρη, 6μμ Πολυτεχνείο

Πορεία Παρασκευή 17 Νοέμβρη, 2.30 Πλατεία Κλαυθμώνος

Πενήντα χρόνια από την εξέγερση των εργατών και της νεολαίας στο Πολυτεχνείο τον Νοέμβρη του 1973, εκατομμύρια άνθρωποι σε κάθε γωνιά του κόσμου βγαίνουν στο δρόμο στο πλευρό του Παλαιστινιακού λαού και του αγώνα του. Το σύνθημα «Λευτεριά στην Παλαιστίνη - Κάτω τα χέρια από τη Γάζα!» ξεσηκώνει τον κόσμο από την Ουάσιγκτον μέχρι την Τζακάρτα και από την Αθήνα μέχρι το Λονδίνο.

Η εξέγερση του Πολυτεχνείου ήταν κομμάτι ενός παγκόσμιου κύματος αγώνων και επαναστατικών κινημάτων, του «Μάη του '68», που πυροδότης του ήταν το κίνημα ενάντια στον πόλεμο των ΗΠΑ στο Βιετνάμ και στις κυβερνήσεις που τον στήριζαν. Σήμερα, τα συλλαλητήρια υπέρ της Παλαιστίνης θυμίζουν το κίνημα για το Βιετνάμ αλλά και το κίνημα ενάντια στον πόλεμο των ΗΠΑ και των συμμάχων του στο Ιράκ το 2003 που ταρακούνησε όλον τον πλανήτη και οδήγησε σε αποτυχία τα σχέδια του αμερικάνικου ιμπεριαλισμού. Ενώ τα εκατομμύρια που πλημμυρίζουν τους δρόμους στο Αμάν, το Κάιρο, τη Βαγδάτη, πιάνουν το νήμα από τις εξεγέρσεις της «αραβικής άνοιξης» που συντάραξαν τα καθεστώτα της περιοχής.

Αυτό το κίνημα τρέμουν οι κυβερνήσεις και προσπαθούν να το συκοφαντήσουν και να το σταματήσουν με κάθε τρόπο, μαζί και η κυβέρνηση της ΝΔ. Όμως, κάθε μέρα που περνάει τα εγκλήματα του ρατσιστικού κράτους - τρομοκράτη Ισραήλ γίνονται πιο αποκρουστικά, η Παλαιστινιακή Αντίσταση δεν κάμπτεται, το παγκόσμιο κίνημα δυναμώνει και οι δολοφόνοι και οι συνένοχοί τους απομονώνονται.

Το σχέδιο εθνοκάθαρσης που επιχειρεί το Ισραήλ με την ατελείωτη σφαγή στη Γάζα συναντάει την Αντίσταση των Παλαιστίνιων και μεγαλώνει τις πιέσεις στα αραβικά καθεστώτα που βγάζουν πύρινους λόγους χωρίς να κάνουν τίποτα. Οι ΗΠΑ στηρίζουν τη σφαγή και ενισχύουν την στρατιωτική τους παρουσία για να εξασφαλίσουν τον έλεγχό τους. Και από δίπλα η κυβέρνηση της ΝΔ στηρίζει απροκάλυπτα τις ΗΠΑ και το μαντρόσκυλό τους στην περιοχή.

Ενώνουμε τη φωνή μας με το παγκόσμιο κίνημα αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη! Η Παλαιστινιακή Αντίσταση δεν είναι «τρομοκρατία», ούτε η αλληλεγγύη σε αυτήν είναι αντισημιτισμός. Είναι αγώνας ύπαρξης ενός ηρωικού λαού ενάντια σε ένα ρατσιστικό κράτος - τρομοκράτη που θέλει να τον ξεριζώσει από τις εστίες του. Υπερασπίζουμε το δικαίωμα των Παλαιστίνιων να παλεύουν ενάντια στο ισραηλινό απαρτχάιντ. Απαιτούμε ταυτόχρονα να σταματήσει η στήριξη που παρέχουν στο Ισραήλ, οι ΗΠΑ και οι κυβερνήσεις της ΕΕ.

Παλεύουμε ενάντια στον αντιδραστικό άξονα Ελλάδας - Ισραήλ. Απαιτούμε να διακοπεί άμεσα κάθε στρατιωτική, οικονομική και διπλωματική συνεργασία με το κράτος - τρομοκράτη. Να κλείσουν οι αμερικάνικες βάσεις στη Σούδα, την Ελευσίνα και παντού, να γυρίσουν πίσω οι φρεγάτες. Παλεύουμε ενάντια στην ισλαμοφοβία και τον ρατσισμό που συστηματικά εξαπολύει η κυβέρνηση της ΝΔ, διεκδικούμε να ανοίξουν τα σύνορα για τους πρόσφυγες.

Όλες και όλοι μαζί να σταθούμε στο πλευρό της Αντίστασης μέχρι τη νίκη. Η επέτειος των πενήντα χρόνων από την εξέγερση του Νοέμβρη και οι πορείες του Πολυτεχνείου να δώσουν νέα ορμή σε ένα κίνημα αλληλεγγύης στις γειτονιές, στους χώρους δουλειάς και τα συνδικάτα, τις σχολές και τα σχολεία.

Για να σταματήσουμε τη δολοφονική μηχανή του ισραηλινού κράτους, των ιμπεριαλιστών προστατών και συμμάχων του. Για μια Παλαιστίνη ελεύθερη από τον Ιορδάνη μέχρι τη Μεσόγειο!

πηγή : https://el-gr.facebook.com/people/Συμμαχία-Στ…