Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023 στις 12.00

4 καλέσματα : 1 2 3 4

Απεργιακή συγκέντρωση

πηγή : https://www.sekonline.gr/


1 2 3 4

[ΑΠΟ | τ.σ. Αθήνας] Αλληλεγγύη στον αγώνα των εργαζόμενων στην υγεία

ΠΡΟΣΟΧΗ: ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΒΛΑΠΤΕΙ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΥΓΕΙΑ

Μέσα σε συνθήκες βαθιάς συνολικής συστημικής κρίσης, το κρατικό καπιταλιστικό σύστημα επιταχύνει τις αναδιαρθρώσεις που βάζουν στο στόχαστρο κάθε έκφανση της κοινωνικής ζωής, απαξιώνοντας βασικές κοινωνικές ανάγκες, την εργασία, την υγεία, την παιδεία, τη στέγαση, τη μετακίνηση. Είναι ξεκάθαρο ότι η συστηματική υποβάθμιση των υπηρεσιών υγείας και η αναβολή προγραμματισμένων χειρουργείων και θεραπειών οδηγούν στην διάλυση του Δημόσιου Συστήματος Υγείας προς όφελος της αγοράς. Η εμπορευματοποίηση των υπηρεσιών υγείας ανοίγει την πόρτα στον ιδιωτικό τομέα να μεγαλουργήσει ανοίγοντας μια αγορά προς όφελος των κάθε λογής κερδοσκόπων.


Και ενώ όλα αυτά συμβαίνουν, ταυτόχρονα, βασική στρατηγική προτεραιότητα του κράτους είναι ο «εξορθολογισμός» των δημόσιων νοσοκομείων με την εφαρμογή ελαστικών σχέσεων εργασίας, ενώ η υποστελέχωση τους οδηγεί στην επαγγελματική εξουθένωση των λειτουργών υγείας, που βρίσκονται στην πρώτη γραμμή και καλούνται να πληρώσουν για τις κρατικές πολιτικές.
Η συνεχής επίκληση της έκτακτης ανάγκης, η οποία ξεκίνησε πολύ πριν την πανδημία, μονιμοποίησε και διαιωνίζει την ομηρία των εργαζομένων στην Υγεία με τις συνεχείς μετακινήσεις για να καλύψουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες, φτάνοντας στο σημείο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό άλλων ειδικοτήτων να εκβιάζεται στην διακομιδή βαρέων πασχόντων με ό,τι αυτό μπορεί να σημαίνει για την υγεία των εν λόγω ασθενών.


Και ενώ το βάρος της ευθύνης μετακυλίεται στο ιατρικό προσωπικό, το κράτος συνεχίζει την εκμετάλλευση των εργαζόμενων στην υγεία με μισθούς που δεν μπορούν να καλύψουν τις πραγματικές ανάγκες τους, ειδικά δε για το ιατρονοσηλευτικό προσωπικό που δίνει τον δικό του άνισο αγώνα στις άγονες γραμμές και τα νησιά της χώρας.


Και σαν να μην έφθαναν όλα αυτά, η επιχειρούμενη ολοκλήρωση της ιδιωτικοποίησης των υπηρεσιών ψυχικής υγείας, η διάλυση των δομών απεξάρτησης είναι το κερασάκι στην νεοφιλελεύθερη τούρτα. Η υπαγωγή όλων των δημόσιων υπηρεσιών ψυχικής υγείας σε ένα "Εθνικό Δίκτυο Υπηρεσιών Υγείας" (ΕΔΙΨΥ) δημιουργεί περισσότερα προβλήματα από όσα υποτίθεται θέλει να λύσει. Χαρακτηριστικό είναι οτι οι υπηρεσίες απεξάρτησης παραχωρούνται στον "Εθνικό Οργανισμό Πρόληψης και Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων" (ΕΟΠΑΕ), δηλαδή σε Νομικό Πρόσωπο Ιδιωτικού Δικαίου, ενώ αγνοούνται πλήρως οι ανάγκες των ληπτών ψυχικής υγείας, των φροντιστών και των οικογενειών τους.


Ως Αναρχικοί δεν τρέφουμε καμία αυταπάτη ούτε στο τι εξυπηρετούν αυτές οι αναδιαρθρώσεις, ούτε ποιος είναι ο ρόλος του Κράτους. Στεκόμαστε αλληλέγγυοι στον αγώνα των εργαζομένων στην υγεία, διεκδικώντας την επανοικειοποίηση του δημόσιου χαρακτήρα του συστήματος υγείας προς όφελος όλων ανεξαιρέτως, που είναι κατάκτηση των εργαζομένων και όχι μια κρατική παραχώρηση. Αγωνιζόμαστε ισότιμα και από την βάση όχι για ένα κράτος- αλλά για μια ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΠΡΟΝΟΙΑΣ που η ζωή θα είναι πέρα και πάνω από τα κέρδη και τις πελατειακές σχέσεις. Θεωρούμε την Υγεία ως θεμελιώδες κοινωνικό αγαθό, ασυμβίβαστο με την κερδοφορία των υπηρεσιών του, την αγορά καθώς και πέρα από κάθε κρατική περίφραξη.


Αντιλαμβανόμαστε ότι κανένα σύστημα εκμετάλλευσης και καταπίεσης δεν πρόκειται να νοιαστεί για την υγεία και την επιβίωσή μας, παρά μόνο στον βαθμό που είμαστε χρήσιμοι για την αναπαραγωγή του. Προτάσσουμε την ταξική αλληλεγγύη, την αλληλοβοήθεια και την ανάγκη για συλλογική προστασία της κοινωνίας και ενώνουμε τις φωνές μας με τους εργαζόμενους στην υγεία που διεκδικούν την ενίσχυση της δημόσιας υγείας στα ήδη κορεσμένα και με ελλείψεις δημόσια νοσοκομεία, απέναντι στα αντικοινωνικά νομοσχέδια.


Ενάντια στο κρατικό και καπιταλιστικό σύστημα που δεν έχει να προσφέρει τίποτα περισσότερο από φτώχεια, εξαθλίωση και θάνατο να οξύνουμε τις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις για το γκρέμισμα του χρεοκοπημένου κόσμου της εξουσίας. Να αγωνιστούμε συλλογικά και από τα κάτω ενάντια στους δυνάστες μας, να δυναμώσουμε και να περιφρουρήσουμε τις κοινωνικές και ταξικές αντιστάσεις που βρίσκονται στο στόχαστρο της καταστολής και να οργανώσουμε νέες.


Ο αγώνας των εργαζομένων στην υγεία, είναι αγώνας για μια αξιοπρεπή περίθαλψη, θεραπεία και υποστήριξη των ληπτών υπηρεσιών υγείας, των οικογενειών τους αλλά και των κοινοτήτων τους. Είναι δηλαδή αγώνας όλων μας!

Στηρίζουμε την απεργιακή συγκέντρωση των εργαζόμενων στην υγεία την Πέμπτη 30/11 στις 12.00 στο υπ. υγείας

Πρόσβαση στην Υγεία για όλους ανεξαιρέτως
Αλληλεγγύη στους αγώνες των εργαζομένων στην Υγεία

ΌΛΑ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ!
Υγεία, Παιδεία, Τροφή, Στέγαση

Άμεση Δράση - Ταξική Αλληλεγγύη - Κοινωνική Αυτοοργάνωση

Οργάνωση και Αγώνας για την Κοινωνική Επανάσταση, την Αναρχία και τον Ελευθεριακό Κομμουνισμό

Τοπικός Συντονισμός Αθήνας | Αναρχική Πολιτική Οργάνωση


1 2 3 4

Κάλεσμα στήριξης στην απεργία της ΟΕΝΓΕ 29-30 Νοεμβρίου

Την ίδια ώρα που η Ελλάδα οχυρώνεται και δαπανά τεράστια ποσά σε στρατό, αστυνομία, πολεμικούς εξοπλισμούς, αναβαθμίζει βάσεις του ΝΑΤΟ, στέλνει όπλα και παροχές στον δολοφονικό σιωνιστικό στρατό, συμμετέχοντας στην συνεχιζόμενη, εδώ και 75 χρόνια, εθνοκάθαρση του λαού της Παλαιστίνης, το πολιτικό προσωπικό της αστικής τάξης, με βάση της ντιρεκτίβες της ΕΕ, συνεχίζει τις πολιτικές που μετατρέπουν την περίθαλψη από κοινωνικό αγαθό σε απλησίαστο εμπόρευμα, καταστρατηγώντας ουσιαστικά τη δημόσια και δωρεάν υγεία. Ενώ οι εργασιακές συνθήκες για το σύνολο του ιατρονοσηλευτικού προσωπικού είναι εξοντωτικές, γεγονός που πέρα από τις συνθήκες εργασίας των εργαζόμενων στα νοσοκομεία, μπορεί να στοιχίσει και σε ανθρώπινες ζωές των ασθενών, ταυτόχρονα, οι τραγικές ελλείψεις έχουν ως αποτέλεσμα οι ασθενείς, άμα δεν μπορούν να υπομείνουν πολύμηνες, πολύχρονες αναμονές για μία εξέταση ή ένα χειρουργείο, με κίνδυνο την υγεία και τη ζωή τους, να αναγκάζονται να βάλουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη για να πληρώσουν από το κατακρεουργημένο εισόδημά τους για την υγεία τους.

Η κρατική διαχείριση της δημόσιας υγείας έρχεται ως συνέχεια της μόνιμης υποβάθμισης της με τη διαχρονική υποστελέχωση των δημόσιων νοσοκομείων, το κλείσιμο αγροτικών ιατρείων, την έλλειψη ιατροφαρμακευτικού εξοπλισμού. Έρχεται ως συνέχεια 35.000 νεκρών της πανδημίας, της έλλειψης κλινών ΜΕΘ, της μη επίταξης του ιδιωτικού τομέα για την αντιμετώπιση της Covid-19.

Το καπιταλιστικό σύστημα δεν θα είναι ποτέ πρόθυμο να νοιαστεί για τις κοινωνικές ανάγκες για τροφή, στέγη, παιδεία, υγεία, ασφάλιση, δουλειά με δικαιώματα. Το σάπιο καπιταλιστικό σύστημα "πλασάρει" ανάπτυξη ποτισμένη με το αίμα των εργατών, από τα εργατικά ατυχήματα, τα εξαντλητικά 10ωρα, τις απολύσεις, την ανεργία. Η "ανάπτυξη" που οραματίζονται είναι τα δικά τους κέρδη πάνω στις πλάτες της τάξης μας, είναι η μετακύλιση της κρίσης στις πλάτες του λαού και η κερδοφορία των επιχειρήσεων τους. Είναι η στρατηγική ιδιωτικοποίησης των βασικών αναγκών, δημιουργώντας ταξικούς φραγμούς σε υγεία - παιδεία - βασικά αγαθά.

post image

Χωρίς υπερβολές μπορεί να ειπωθεί πως το ΕΣΥ οδηγείται σε έναν αργό θάνατο από την κυβερνητική πολιτική. Η στοχευμένη χρόνια υποχρηματοδότηση έχει οδηγήσει τα νοσοκομεία και τις δομές πρωτοβάθμιας φροντίδας να υπολειτουργούν, ενώ οι μειωμένες προσλήψεις ειδικευμένου προσωπικού και η μισθολογική καθήλωση, παρά την αύξηση της ακρίβειας και του κόστους ζωής, οδηγούν στη μετανάστευση και στην εργασιακή περιπλάνηση πολλούς νέους ιατρούς.

Η σημερινή κυβέρνηση της ΝΔ στηρίζει την πολιτική της για την υγεία σε 2 άξονες. Από τη μία, μείωση του κόστους κι υποχρηματοδότηση των υπαρχουσών δομών, κι από την άλλη, επιδότηση και προαγωγή της ιδιωτικής υγείας, ιδιωτικοποίηση κομματιών του ΕΣΥ μέσω ΣΔΙΤ και απευθείας αναθέσεων. Ταυτόχρονα, προωθεί, μέσω της προπαγάνδας των κυρίαρχων ΜΜΕ, το κυβερνητικό αφήγημα ότι δήθεν "έχει ενισχύσει την δημόσια υγεία τα τελευταία χρόνια". Ωστόσο, αυτό το αφήγημα καταρρίπτεται συνεχώς, όπως συνέβη όταν πάρθηκε απόφαση για το κλείσιμο των χειρουργείων στο Μεταξά.

Όπως αναφέρει η ΟΕΝΓΕ υπάρχουν εδώ και χρόνια 30.000 κενές οργανικές θέσεις στο ΕΣΥ, ενώ οι χιλιάδες προσλήψεις που ανέφερε η κυβέρνηση, απλά καλύπτουν τις νέες συνταξιοδοτήσεις κι αποσπάσεις. Χαρακτηριστική είναι η λειτουργία εφημεριών κεντρικών νοσοκομείων της πρωτεύουσας με επικουρικό προσωπικό από άλλα νοσοκομεία, ενώ δεκάδες εξειδικευμένοι γιατροί κάνουν τα χαρτιά τους για να καλύψουν ακριβώς αυτές τις θέσεις. Γι' αυτό ζητάμε να γίνουν άμεσα προσλήψεις μόνιμου προσωπικού για να καλυφθούν κενές θέσεις και να μπορέσουν οι νέοι εργαζόμενοι κι οι ασθενείς να αναπνεύσουν.

Όσον αφορά τις εργασιακές συνθήκες του προσωπικού που ήδη εργάζεται στα νοσοκομεία, σε συνθήκες ελλείψεων και υπερεργασίας, η κυβέρνηση παραβίασε άλλη μία φορά τις δεσμεύσεις της. Ενώ το κόστος διαβίωσης έχει σχεδόν διπλασιαστεί, τα τελευταία χρόνια λόγω πληθωρισμού και ανατιμήσεων, το ιατρικό προσωπικό είδε μόνο μία αύξηση της τάξης του 10% στους ήδη μειωμένους κατά 40-50% μισθούς του λόγω των μνημονίων. Οι εφημερίες αποζημιώνονται μόλις με 4,48 ευρώ την ώρα για ειδικευόμενους, ενώ δεκάδες είναι οι κρατήσεις κι οι καθυστερήσεις λόγω υποχρηματοδότησης τα τελευταία 15 χρόνια, από την αρχή της καπιταλιστικής κρίσης του 2008. Ταυτόχρονα, μέσω διάφορων περικοπών σε επιδόματα και αλλαγή φορολογικών διατάξεων (βλ εφημερίες) παίρνει πίσω και αυτή τη μικρή αύξηση. Γι' αυτό αιτούμαστε τώρα ουσιαστική αύξηση των μισθών, άμεση αποζημίωση των εφημεριών και χορήγηση επιδόματος για ανθυγιεινή εργασία στο ιατρονοσηλευτικό προσωπικό.

Ένα άλλο κομμάτι του ΕΣΥ που βρίσκεται στο στόχαστρο της κυβερνητικής πολιτικής είναι οι δομές ψυχικής υγείας κι απεξάρτησης. Στον τομέα της ψυχικής υγείας, καταργείται ο οργανισμός των ΨΝΑ-ΨΝΘ, αφαιρώντας τη δυνατότητα πολύπλευρης προσέγγισης των ψυχικά νοσούντων, ενώ γίνονται προσπάθειες απόλυτου ελέγχου της διοίκησης και της λειτουργίας των δομών ψυχική υγείας, με απευθείας τοποθέτηση κομματικών διοικήσεων. Στον τομέα της απεξάρτησης, προωθείται η ένταξη όλων των μονάδων και προγραμμάτων στον νεοσύστατο Εθνικό Οργανισμό Πρόληψης κι Αντιμετώπισης Εξαρτήσεων, με κοινή διοίκηση και τρόπο λειτουργίας, κάτι που "πλήττει τον δημόσιο χαρακτήρα των προγραμμάτων απεξάρτησης, υπονομεύει τον θεραπευτικό πλουραλισμό και τη θεραπευτική συνέχεια" όπως αναφέρουν οι εργαζόμενοι του 18 ΑΝΩ. Έτσι, η κυβέρνηση, εφαρμόζοντας το τρίπτυχο "υποχρηματοδότηση - απαξίωση - ιδιωτικοποίηση", καθιστά βαθμιαία την δημόσια ψυχική υγεία κι απεξάρτηση μη λειτουργικές, οδηγώντας τους θεραπευόμενους, είτε σε ιδιωτικά προγράμματα αν έχουν χρήματα και ασφάλιση, είτε ακόμα πιο συχνά αφήνοντάς τους χωρίς θεραπεία λόγω των ταξικών φραγμών.

Στηρίζουμε αμέριστα τον αγώνα των εργαζόμενων στην ψυχική υγεία κι απεξάρτηση για ενίσχυση των προγραμμάτων και ενάντια στην απαξίωση και την ιδιωτικοποίηση των δομών και προγραμμάτων.

Ως Διαρκής Αγώνας για την ταξική απελευθέρωση, καλούμε με τη σειρά μας σε στήριξη στην απεργία της ΟΕΝΓΕ 29 - 30 Νοεμβρίου και στις συγκεντρώσεις:

  • ΑΘΗΝΑ: Την Πέμπτη 30/11 στο Υπουργείο Υγείας στις 12:00.
  • ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Την Τετάρτη 29/11 στο άγαλμα Βενιζέλου στις 18:00

★ Διαρκής Αγώνας για την ταξική απελευθέρωση

twitter: Diarkis_Agonas

mail: diarexkis-agonexas@riseuexp.net, da-aexthens@riexseup.net


1 2 3 4

29-30 Νοέμβρη 48ωρη απεργία στα δημόσια νοσοκομεία

Οι 4.000 επείγουσες προσλήψεις υγειονομικού προσωπικού από το 2019 ακόμα εκκρεμούν, ενώ οι νέες προσλήψεις (σύμφωνα και με τις προεκλογικές εξαγγελίες) περιορίζονται, με ανάλογους ρυθμούς, σε 6.500. Αριθμός πολύ μικρός σε σχέση με τις επαυξημένες ανάγκες, που δεν φτάνουν να καλύψουν ούτε τις συνταξιοδοτήσεις και τις παραιτήσεις υγειονομικών εξαιτίας της εξαντλητικής εντατικοποίησης της εργασίας υπό δυσμενείς συνθήκες, λόγω της κραυγαλέας έλλειψης υγειονομικού προσωπικού. Τόσο στα μεγάλα νοσοκομεία, όσο και στα κέντρα υγείας της επαρχίας, γενικότερα στην πρωτοβάθμια βαθμίδα της υγείας, η λειτουργία τους επαφίεται στο φιλότιμο των εργαζομένων. Κι όμως η κυβερνητική αλητεία ενοχοποιεί τους υγειονομικούς εργαζόμενους/ες για τις παραιτήσεις, στο μοτίβο της ατομικής ευθύνης που τόσο χρησιμοποιήθηκε μέσα στην πανδημία, την ώρα που οι κυβερνητικές πολιτικές συντρίβουν μαζί με τις δομές υγείας και τους ανθρώπους που εργάζονται σ' αυτές. Ολόκληρα κέντρα υγείας υπολειτουργούν, νοσοκομεία που εξυπηρετούν ολόκληρους νομούς και πόλεις συγχωνεύονται ή κλείνουν, σύμφωνα και με το νόμο για το «νέο ΕΣΥ», οι πραγματικοί μισθοί μειώνονται (ελέω ακρίβειας και στασιμότητας των ονομαστικών μισθών) και το ΕΣΥ, επισήμως αφήνεται να διαλυθεί μέσω της σύμπραξης με τον ιδιωτικό τομέα την στιγμή που υποχρηματοδοτείται από τον κρατικό προϋπολογισμό, σε αντίθεση με το μεγάλο κεφάλαιο της ιδιωτικής υγείας που σκανδαλωδώς ενισχύεται. Οι ελλείψεις στο ΕΚΑΒ είχε τα γνωστά αποτελέσματα των συνεχόμενων θανάτων το καλοκαίρι από αδυναμία έγκαιρης διακομιδής ασθενών σε νοσοκομεία, την επιστράτευση πυροσβεστών και στρατιωτικών στο ΕΚΑΒ, σε αντιπυρική περίοδο και για χάριν της εικόνας της τουριστικής βιομηχανίας, και την ανοιχτή και επίσημη πλέον συμμετοχή ιδιωτικών ασθενοφόρων στις υπηρεσίες διακομιδής ασθενών για τις ανάγκες του δημόσιου συστήματος υγείας. Μέσα σ' όλη αυτήν την κατάσταση συνεχίζεται και η εργασιακή ομηρία χιλιάδων συναδέλφων/ισσων ως επικουρικών εργαζομένων παρ' όλο που καλύπτουν πάγιες ανάγκες. Τέλος ακόμη ένα χτύπημα δέχτηκε ο τομέας που πρώτος τσακίστηκε από τα μνημόνια, η ψυχική υγεία, όπου πλέον ο έλεγχος της κρατικής γραφειοκρατίας στις δομές της γίνεται ακόμη πιο συγκεντρωτικός και ανορθολογικός, διαλύοντας τους όρους λειτουργίας δομών όπως το «18 Άνω» που συγχωνευόμενες μετατρέπονται σε ΝΠΙΔ.

Όλες οι επιλογές της ακροδεξιάς/νεοφιλελεύθερης κυβέρνησης στην υγεία είναι βαθιά ταξικές σε βάρος της μεγάλης πλειονότητας του πληθυσμού και υπέρ της πριμοδότησης του ιδιωτικού κεφαλαίου, των δυνάμεων της αγοράς στον κλάδο της υγείας. Και προφανώς κανέναν και καμιά δεν πείθει το αφήγημα ότι η φοροεπιδρομή απέναντι στους ελεύθερους επαγγελματίες στοχεύει να χρηματοδοτηθεί η υγεία ή η παιδεία. Απλά πρόκειται για ακόμη μια ακόμη κυβερνητική εφαρμογή του «διαίρει και βασίλευε». Το συνδικαλιστικό-υγειονομικό κίνημα οφείλει να απαντήσει σε διαρκή βάση. Τα πενήντα χρόνια από την εξέγερση του Νοέμβρη είναι φάρος για το τι πρέπει να κάνουμε σήμερα, αλλά και να μας θυμίσει ότι η τότε εξέγερση παραμένει αδικαίωτη.

Η υπόθεση της δημόσιας υγείας είναι κοινωνική κι αφορά όλη την εργατική τάξη. Δυστυχώς οι επίσημες δομές του εργατικού κινήματος κινούνται μεταξύ μιας συμβολικής στήριξης ως το σαμποτάρισμα του αγώνα των υγειονομικών. Πρωτοβουλίες σε τοπικό επίπεδο, όπως ο αγώνας των εργαζομένων από κοινού με κατοίκους στην Κεφαλονιά, ο συντονισμός των αγροτικών γιατρών πανελλαδικά και ολόκληρων τοπικών κοινωνιών στην Κρήτη έχουν προς το παρόν αποτελέσει ανάχωμα σε συγκεκριμένες τοπικές εφαρμογές των κυβερνητικών επιταγών και της εφαρμογής του νόμου της κυβέρνησης, καταδεικνύοντας ότι αυτή δεν είναι ανίκητη. Πιάνοντας το νήμα από αυτές, συμμετέχουμε στη 48ωρη απεργία που έχει προκηρύξει η ΟΕΝΓΕ 29-30 Νοέμβρη, με την ταυτόχρονη στάση εργασίας που έχει ανακοινώσει η ΠΟΕΔΗΝ για τις 30, και την απεργιακή συγκέντρωση την ίδια μέρα στις 12 το μεσημέρι έξω από το υπουργείο υγείας.

Στηρίζουμε τα αιτήματα:

  • -Διπλασιασμό των μισθών όλων των εργαζομένων στο ΕΣΥ-αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας
  • -Μαζικές προσλήψεις μονίμων εργαζομένων-Μονιμοποίηση όλων των Συμβασιούχων-τουλάχιστον διπλασιασμό του αριθμού των εργαζομένων στο ΕΣΥ
  • -Ένταξη στα ΒΑΕ
  • -Χρηματοδότηση του Ε.Σ.Υ. στο ύψος των κοινωνικών αναγκών
  • -Κατάργηση του νόμου για το «νέο Ε.Σ.Υ.»-όχι στις συγχωνεύσεις κλινικών και νοσοκομείων-Εκδίωξη των εργολαβιών
  • -Όχι στη νέα αντιμεταρρύθμιση στην ψυχική υγεία

ΚΛΑΔΙΚΗ ΕΝΩΣΗ ΥΓΕΙΑΣ ΤΗΣ ΑΝΑΡΧΟΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΡΟΣΙΝΑΝΤΕ

πηγή : http://rocinante.gr/29-30-noembri-apergia-sta…