Παρασκευή 10 Νοεμβρίου 2023 στις 20.00

Κάλεσμα Συνέλευσης Πρωτοβουλίας Φοιτητ(ρι)ών Χημικού

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΦΟΙΤΗΤ(ΡΙ)ΩΝ ΧΗΜΙΚΟΥ

Το τελευταίο διάστημα έχουμε έρθει αντιμέτωποι με μια πληθώρα μεταρρυθμίσεων και νομοσχεδίων στο κομμάτι της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης. Επιγραμματικά οι επιδιώξεις του κρατικού μηχανισμού περιλαμβάνουν την ιδιωτικοποίηση της δημόσιας παιδείας σύμφωνα πάντα με τα ευρωπαϊκά πανεπιστημιακά πρότυπα. Συγκεκριμένα, οι καταργήσεις τμημάτων, η εξίσωση πτυχίων με τις αντίστοιχες ιδιωτικές σχολές, η κάρτα σίτισης και ο έλεγχος εισόδου στη λέσχη, τα πειθαρχικά και οι διαγραφές φοιτητών/ τριών είναι ορισμένα χαρακτηριστικά παραδείγματα που συμπυκνώνουν την προσπάθεια του συστήματος να υποβαθμίσει τον δημόσιο χαρακτήρα της εκπαίδευσης. Παράλληλα, στο τμήμα μας δεν είναι λίγες οι φορές που καλούμαστε να καλύψουμε ελλείψεις του εργαστηριακού εξοπλισμού, με δικιά μας οικονομική επιβάρυνση. Όλα αυτά αναπαράγουν εντός των σχολών ένα κλίμα αθέμιτης κερδοσκοπίας, ενώ ταυτόχρονα παρατηρούμε την μετατροπή της δημόσιας εκπαίδευσης σε ένα καλοπληρωμένο αγαθό, όπου οι ταξικές ανισότητες γίνονται ακόμη πιο ευδιάκριτες.

Ας μην ξεχνάμε πως η επιθυμία του σύγχρονου συστήματος να επιβάλλει την κυριαρχία του αποτυπώνεται και με την παρουσία μονάδων της αστυνομίας στον πανεπιστημιακό χώρο. ΜΑΤ και ΟΠΚΕ περιφρουρούν διαρκώς τμήματα του πανεπιστημίου, προσπαθώντας να καλλιεργήσουν μια ατμόσφαιρα ελέγχου και ένα κλίμα φοβικότητας εντός της πανεπιστημιακής κοινότητας. Συγκεκριμένα, επιτελούν την εντολή του κρατικού μηχανισμού για ένα 'αποστειρωμένο' πανεπιστήμιο. Για ένα πανεπιστήμιο δηλαδή όπου κάθε μορφή αντίστασης και κάθε κέντρο αγώνα θα καταστέλλεται καθημερινά. Ενάντια σε αυτή τη μεθοδευμένη στρατηγική του κράτους να ακρωτηριάσει το φοιτητικό κίνημα, καλούμε ανοιχτή συνέλευση πρωτοβουλίας του τμήματος μας.

Οργανωνόμαστε στις σχολές μας και δημιουργούμε κέντρα πολιτικής ζύμωσης και κοινωνικής αντίστασης, προκειμένου να μπορέσουμε να δώσουμε συλλογικές λύσεις στα προβλήματα που μας αφορούν και μαχητικές απαντήσεις ενάντια στην προσπάθεια του συστήματος να υποβαθμίσει τις σπουδές μας.

ΕΣΤΙΕΣ ΑΓΩΝΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΝ ΟΙ ΣΧΟΛΕΣ

ΑΝΟΙΧΤΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΠΡΩΤΟΒΟΥΛΙΑΣ ΧΗΜΙΚΟΥ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 20:00 ΣΤΟ ΣΤΕΚΙ