Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου 2011 στις 17.30

2 καλέσματα : 1 2

Διαδήλωση ενάντια σε ανεργία, χαράτσια ,κοινωνική καταστροφή

22_12_________.jpg

Στην τακτική συνέλευση της επιτροπής μας παραβρέθηκαν μέλη των λαϊκών συνελεύσεων γειτονιών της πόλης (Αλυκών, Αγ.Παρασκευής, Αγ.Νεκταρίου, Αγ.Βαρβάρας, Καλλιθέας) και πραγματοποιήθηκε ένας σύντομος απολογισμός. Κοινή διαπίστωση όλων είναι ότι η καπιταλιστική χρεοκοπία και η νέα «τρύπα» του προϋπολογισμού μαζί με την ύφεση, σπρώχνει σε χιλιάδες νέους άνεργους και οδηγεί στη πλήρη εξαθλίωση την εργατική τάξη, τους συνταξιούχους, τα φτωχά λαϊκά στρώματα και τη νεολαία, αποστερώντας τα απαραίτητα για τη ζωή.

Από τις λαϊκές συνελεύσεις διαπιστώθηκε και έχει βρει πολύ μεγάλη απήχηση, ότι η μη πληρωμή του χαρατσιού της ΔΕΗ, ενός νέου κεφαλικού φόρου υπέρ μνημονίου και τραπεζών, αποτελεί τη νόμιμη άμυνα ενάντια στη φοροληστεία και τη συρρίκνωση του εργατικού εισοδήματος. Διαπιστώθηκε επίσης ότι εκατοντάδες νοικοκυριά έχουν μείνει χωρίς νερό αφού η ΔΕΥΑΜΒ προχωρεί σε διακοπές υδροδότησης σε μακροχρόνια άνεργους και η επιτροπή μας θα αναλάβει το έργο της επανασύνδεσης όλων των υδρομετρητών αφού η αναίσχυντη αυτή πολιτική οδηγεί στη μετατροπή ολόκληρων οικογενειών (χωρίς νερό, χωρίς ρεύμα και συχνά με ελλιπή επισιτισμό) σε ανθρώπους …σκουπίδια. (Για το νερό θα υπάρξει ξεχωριστό δελτίο τύπου και παρεμβάσεις). Χιλιάδες θα περάσουν Μαύρες γιορτές αφού αστικές κυβερνήσεις της χρεοκοπίας και τροϊκανοί εταίροι μας επιστρέφουν στην εποχή του λίθου και του λύχνου. Αυτό δεν θα το επιτρέψουμε!

Η Επιτροπή Αγώνα Θεσσαλίας αποφάσισε συγκέντρωση-κινητοποίηση την Πέμπτη, 22/12, 5.30μμ στην πλ. Ελευθερίας (Βόλος) ενάντια στην ανεργία, την εξαθλίωση, τα χαράτσια και την κοινωνική καταστροφή, καλώντας εργαζόμενους, άνεργους, συνταξιούχους και τη νεολαία χωρίς μέλλον να συμμετάσχουν μαζικά στην κινητοποίηση και στις λαϊκές συνελεύσεις, οργανώνοντας την αντίστασή μας, λύνοντας συλλογικά τα κοινωνικά προβλήματα που καμιά αστική κυβέρνηση δεν πρόκειται να λύσει, οργανώνοντας τους όρους για την ανατροπή της τρικολόρε κυβέρνησης Παπαδήμ(ι)ου και του καπιταλιστικού συστήματος που καταστρέφει το παρόν και το μέλλον εκατομμυρίων για μια κοινωνία χωρίς εκμετάλλευση και χρεοκοπημένες ζωές.

Σε ένδειξη αλληλεγγύης στον αγώνα των Χαλυβουργών του Ασπροπύργου, η επιτροπή μας αποφάσισε την ημέρα της κινητοποίησης 22/12 στην πλ. Ελευθερίας, να συγκεντρώσει (από τις 5.30μμ-6.30μμ) χρήματα και τρόφιμα (που να μην αλλοιώνονται και να μεταφέρονται) για τους απεργούς χαλυβουργούς που δίνουν μαθήματα ανυπακοής στους βιομήχανους και στους Μερκοζί που θέλουν να μετατρέψουν της ζωή των εργατών σε κόλαση.

Όλα τα κοινωνικά αγαθά είναι δωρεάν.

Δουλειά για όλους με αξιοπρεπείς μισθούς και συντάξεις.

Να καταργηθούν όλα τα χαράτσια.

Να φύγουν όλοι: τραπεζίτες, βιομήχανοι, εφοπλιστές, αστικό πολιτικό προσωπικό.

Οργανωνόμαστε στις τοπικές λαϊκές συνελεύσεις γειτονιάς, στους χώρους δουλειάς.

Αλληλεγγύη, οργάνωση, εξέγερση και ανατροπή όσων μας κλέβουν τη ζωή.

ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ!

14 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2011

ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΓΩΝΑ ΘΕΣΣΑΛΙΑΣ «ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ ΤΗ ΚΡΙΣΗ ΤΟΥΣ»

http://denplirono-anatropi.blogspot.com/

epitexropi.agoexna.thessexalias@gmexail.com

Συνελεύσεις:

· Λαϊκή συνέλευση Αγ. Νεκταρίου, κάθε Δευτέρα, εργατικές πολυκατοικίες Ξηρόκαμπου κτίριο 9Α, 5.30μμ

· Λαϊκή Συνέλευση Αλυκών, κάθε Πέμπτη, κέντρο «ΛΟΥΚΑΝΤΑ» κάθε Πέμπτη, 6.00μμ

· Λαϊκή Συνέλευση Καραγάτς, Δευτέρα, 19/12, 5.00μμ, καφέ 5χ5 (οδός Ολυμπιονίκη Αγνώντα)

· Λαϊκή Συνέλευση Καλλιθέας, Τρίτη, 20/12, 5.00μμ, πάρκο Καλλιθέα (επί της Ιωλκού)

· Λαϊκή Συνέλευση Αγ. Παρασκευής, Τετάρτη, 21/12 (θα καθοριστεί τόπος & χρόνος)

· Συνέλευση Επιτροπής Αγώνα Θεσσαλίας, κάθε Τετάρτη, ΧΩΡΟΣ ΚΙΝΗΜΑΤΩΝ, Ιωλκού 33, Βόλος

Δράσεις:

Κεντρική συγκέντρωση & κινητοποίηση, Πέμπτη, 22/12, 5.30μμ, Πλ. Ελευθερίας, Βόλος, «Ενάντια στην ανεργία, τα χαράτσια και την κοινωνική καταστροφή για την εξέγερση και την ανατροπή τους».

Από τις 5.30μμ-6.30μμ, συγκέντρωση χρημάτων και τροφίμων για τους απεργούς χαλυβουργούς του Ασπροπύργου.

http://denplirono-anatropi.blogspot.com/

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...


ΠΟΡΕΙΑ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΥΣ ΑΠΕΡΓΟΥΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ

κάλεσμα : ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΤΗΤΑ Χ ΣΤΟ ΑΠΕΙΡΟ & ΚΑΤΑΛΗΨΗ ΤΕΡΜΙΤΑ

Κατα τη διαρκεια της συγκεντρωσης θα μαζευτουν τροφιμα και λεφτα για την ενισχυση της απεργιας των χαλυβουργων και θα σταλθουν στην Ελευσινα.

πηγή : http://athens.indymedia.org/calendar/event.ph...