Δευτέρα 13 Νοεμβρίου 2023 στις 18.00

Κουήρ καφενές

Αυτό δεν είναι ένα ακόμη οικογενειακό τραπεζομάντηλο!

Αυτό είναι μια πρόσκληση να φτιάξουμε το δικό μας!

Αντι για τους λεκέδες που μας ντροπιάζουν στο καθαρό λευκό οικογενειακό τραπεζομάντηλο! Ας λερώσουμε εξαρχής το δικό μας με σκέψεις, ζωγραφιές και doodles. Φέρτε τις μπογιές, τα μαρκαδοράκια, τα αυτοκόλλητα, τα γκλίτερ σας, φαντασία και όρεξη να γνωριστούμε. Σε αυτό το τραπεζομάντηλο δεν θα υπάρχουν λάθη γιατί τίποτα δεν είναι άσχημο.

Καλούμε όποια queer/ questioning ατομάκια θέλουν να ζωγραφίσουν το τραπεζομάντηλο για τα μελλοντικά μας τραπέζια. Στο κτήμα πραποπούλου , τη δευτέρα 13/11 στις 18:00.


Μεγαλωμένα στην ελληνική πατριαρχική και κουιρφοβική κοινωνία μαθαίνουμε πώς οι queer υπάρξεις μας δεν χωράνε. Είμαστε πολύ ανώμαλα, υστερικά, ψυχικά άρρωστα και μη λειτουργικά για να χωρέσουμε στις κανονικότητες που πλαισιώνονται ως «φυσικό», «υγιές» και «ηθικό». Δεν χωράμε στα μαγαζιά σας που μας βλέπουν σαν εμπόρευμα. Δεν χωράμε στο lifestyle σας γιατί είναι η καθημερινότητα μας. Δεν χωράμε στα κόμματά σας, γιατί η κρατική βία δεν τελειώνει. Και δεν θέλουμε να χωράμε.

Δεν χωράμε στην οικογένεια σας και θα επιλεγουμε τις δικές μας. Προτιμάμε να μαθαίνουμε το ένα από το άλλο, να στηρίζουμε ο ένας την άλλη, να φροντίζουμε το ένα τον άλλον. Δημιουργούμε το πλαίσιο που είμαστε τσόλια, πηδιόμαστε με όσα και όπως θέλουμε ή και καθόλου. Βιώνουμε το σώμα και την ταυτότητα μας χωρίς «φυσικές», κοινωνικές και κρατικές επιταγές.

Για τον λόγο αυτό μέσα στην δυστοπία των εκκενώσεων και της καταστολής που δεχόμαστε μαζευόμαστε στο κτήμα της κατάληψης πραποπούλου στον κουιρ καφενέ να γνωριστούμε, να μοιραστούμε βιώματα και να ενισχύσουμε την κοινότητα μας.

Κανένα μόνο απέναντι στην μοναξιά, την ετεροκανονικότητα και το κράτος.

queer καφενείο

πηγή : https://praposquat.espivblogs.net/2023/11/09/…