Κυριακή 12 Νοεμβρίου 2023 στις 20.00

Συγκέντρωση για τη δολοφονία του ανήλικου Ρομά

ΣΗΜΕΡΑ | 20:00 | ΠΡΟΚΑΤ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΤΟΥ ΑΝΗΛΙΚΟΥ ΡΟΜΑ

«ο αστυνομικός κατέβηκε από το αμάξι με νεύρα, πλησίασε, χτύπησε με το όπλο το τζάμι, από την μεριά του αδερφού μου με δύναμη. Άνοιξε την πόρτα ο αδερφός μου, δεν πρόλαβε να κατέβει και ο αστυνομικός του έριξε δύο κλωτσιές στα πλευρά, μια στα πόδια, στο καλάμι, τον άρπαξε από την μπλούζα και τον πυροβόλησε. Γέμισε η άσφαλτος αίματα του αδερφού μου. Χωρίς να κάνει τίποτα. Υπάρχουν μαρτυρίες. Ούτε καταδίωξη, ούτε τίποτα. Εκείνη την στιγμή δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι εγώ και τα δύο κορίτσια»

[Αδερφός 17χρονου]

ΟΙ ΜΠΑΤΣΟΙ ΠΥΡΟΒΟΛΗΣΑΝ ΓΙΑΤΙ ΗΤΑΝΕ ΡΟΜΑ

Σήμερα το πρωί ήρθαμε αντιμέτωποι με την τραγική είδηση ότι άλλο ένα ανήλικο (17 ετών) παιδί σκοτώθηκε από όπλο αστυνομικού, αυτή τη φορά στη Βοιωτία. Ακόμη μία φορά που οι μπάτσοι βγάζουν ανακοινώσεις για καταδιώξεις, συμπλοκές και εκπυρσοκροτήσεις. Ακόμα μία κρατική δολοφονία, για την οποία ευθύνεται το κράτος, οι μπάτσοι, όλα τα κόμματα εξουσίας, τα οποία λίγες μόνο ώρες μετά τον θάνατο (13/12/22) του Κώστα Φραγκούλη έτρεξαν να δώσουν το μπατσοεπίδομα επιβράβευσης 600€ προς τους ένστολους δολοφόνους του. Ευθύνη φέρουν και οι ντόπιοι ρατσιστές που αδιαφορούν για κάθε κρατική δολοφονία όπου το θύμα έχει διαφορετικό χρώμα δέρματος από εκείνους. Όσο οξύνεται η επίθεση κράτους και κεφαλαίου, τόσο στενεύει το περιθώριο για τους εξαθλιωμένους και τους καταπιεσμένους του κόσμου αυτού.

Η απάντηση του κινήματος οφείλει να είναι μαζική και αποφασιστική, να το κάνουμε ξεκάθαρο: ΟΙ ΖΩΕΣ ΤΩΝ ΡΟΜΑ ΜΕΤΡΑΝΕ. Καμία κρατική δολοφονία δεν θα μείνει στο απυρόβλητο. Οφείλουμε να κατεβούμε στους δρόμους και να διαδηλώσουμε, να δηλώσουμε την αλληλεγγύη μας με τις κοινότητες των καταπιεσμένων, να εξεγερθούμε! Οργή και θλίψη για τον 17χρονο και για όλα τα θύματα της κρατικής βαρβαρότητας!

ΝΑ ΜΗΝ ΣΥΝΗΘΙΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΘΑΝΑΤΟ - ΚΑΜΙΑ ΚΡΑΤΙΚΗ ΔΟΛΟΦΟΝΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΑΠΑΝΤΗΤΗ

πηγή : https://www.facebook.com/people/Δίκτυο-αλληλε…