Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023 στις 17.00

Η διαχρονική διαπλοκή στρατού-ΑΕΙ και η όξυνση της αντιμεταναστευτικής πολιτικής

Στα πλαίσια του 3ημερης κατάληψης του κάτω Πολυτεχνείου για τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την εξέγερση του Νοέμβρη, τα Αυτόνομα σχήματα Ηλεκτρολόγων & Μηχανολόγων διοργανώνουμε εκδήλωση με θέμα την έρευνα των Πανεπιστημίων για την πολεμική βιομηχανία & την αντιμεταναστευτική πολιτική: τα σύγχρονα επίδικα και τις αντιστάσεις μας.

Λίγα λόγια για την εκδήλωση:
Υποθαλάσσια ραντάρ εντοπισμού μεταναστριών, θερμικές κάμερες στον φράχτη του Έβρου, AI συλλογής και διακίνησης δεδομένων σε ευρωπαϊκές αστυνομίες (ΕΜΠ), πολεμικά drones Αρχύτας-Γρύπας (ΑΠΘ, ΔΠΘ, ΠΘ, ΠΠ) είναι μερικά μόνο από τα ερευνητικά στα οποία μας έχουν "συνηθίσει" τα ελληνικά πανεπιστήμια, αντί να καταπιάνονται με την έρευνα για τις ανάγκες της πληττόμενης πλειοψηφίας. Η κατεύθυνση της έρευνας στο Επιχειρηματικό Πανεπιστήμιο, λοιπόν, αποτελεί τη συνέχεια της αντιμεταναστευτικής πολιτικής του ελληνικού κράτους και αναπόσπαστο κομμάτι της πολεμικής βιομηχανίας. Τον τελευταίο καιρό, βλέπουμε τον πόλεμο κατά των μεταναστριών να εντείνεται με νωπή ακόμα την ανάμνηση από το ναυάγιο με τα 600 νεκρά μεταναστά στην Πύλο αλλά και την αύξηση της ισλαμοφοβίας και τους περιορισμούς σε αραβόφωνους κρατούμενους πρόσφυγες σε στρατόπεδα συγκέντρωσης με αφορμή τη γενοκτονία του Παλαιστινιακού λαού με την εμπλοκή της Ελλάδας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια Ισραήλ-ΝΑΤΟ-ΕΕ. Ταυτόχρονα, το ΕΜΠ με τη χρηματοδότηση της ΕΕ, διεξάγει 3 νέα ερευνητικά προγράμματα στην υπηρεσία των δυνάμεων καταστολής εξυπηρετώντας την αντιμεταναστευτική πολιτική και την καταστολή των ριζοσπαστικών κινημάτων ενώ δε λείπουν τα μνημόνια συνεργασίας με το πολεμικό ναυτικό. Σε αυτή τη συνθήκη, λοιπόν, παίρνοντας έμπνευση από το αντιιμπεριαλιστικό στίγμα της εξέγερσης του Νοέμβρη και τα σύγχρονα διεθνιστικά-αντιπολεμικά κινήματα αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη, μέσα από πολύμορφες δράσεις οφείλουμε να συμβάλλουμε στη δημιουργία κοινοτήτων αγώνα ντόπιων και μεταναστριών, να μπλοκάρουμε παλιά & νέα ερευνητικά για την αντιμεταναστευτική πολιτική και την πολεμική βιομηχανία, να βάλουμε τέλος σε κάθε πτυχή του πολέμου κατά των μεταναστριών.

* Οποιαδήποτε εξουσιαστική συμπεριφορά (ρατσιστική, ομο-τρανσφοβική, σεξιστική κτλ) ΔΕ θα γίνει ανεκτή. Σε περίπτωση πρόκλησης αντίστοιχου περιστατικού, απευθυνθείτε στα άτομα των σχημάτων.

πηγή : email που λάβαμε στις 13 Νοεμβρίου 17h