Τετάρτη 15 Νοεμβρίου 2023 στις 18.30

Εκδήλωση-συζήτηση για τα 50 χρόνια από τη Μεγάλη Εξέγερση του Νοέμβρη του 1973

Αφίσα της Αναρχικής Αρχειοθήκης για τα 50 χρόνια από τη Μεγάλη Εξέγερση του Νοέμβρη του 1973

ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟ 1973- 2023

50 χρόνια από τη Μεγάλη Εξέγερση του Νοέμβρη του 1973

Παραμένουμε ΑΜΕΤΑΝΟΗΤΟΙ ΠΡΟΒΟΚΑΤΟΡΕΣ της κοινωνικής ειρήνης, σύντροφοι και αδελφοί μ' όλους εκείνους, που δεν μπήκαν στον «ίσιο» μεταπολιτευτικό δρόμο, που δεν ήταν ήρωες, αλλά άνθρωποι, οι οποίοι μπορεί ν' αγωνίστηκαν πολλές φορές με λάθος απόψεις, αλλά προσπάθησαν να μείνουν κοντά στις ρίζες της ΜΕΓΑΛΗΣ ΕΞΕΓΕΡΣΗΣ ΤΟΥ ΝΟΕΜΒΡΗ.


Μ' όσους κατασυκοφαντήθηκαν, διώχθηκαν και φυλακίστηκαν, επειδή ονειρεύτηκαν όλα αυτά τα χρόνια έναν ανεξούσιο κόσμο πέρα από τα δημοκρατικά «νοήματα» και «μηνύματα»
των κάθε λογής κρατούντων, αριστερών ή δεξιών.


Μ' όσους παρέμειναν ακλόνητα μακριά από τους νεκροθάφτες της Εξέγερσης, τα κόμματα, τα πλοκάμια της πολιτικής και τους εκβιασμούς της, κρυφούς ή φανερούς, μακριά από συμβιβασμούς μικρούς ή μεγάλους, μακριά από λογικές του είδους «ο σκοπός αγιάζει τα μέσα».


Γιατί καμία εξουσία δεν είναι ανίκητη, καμία καταπίεση και εκμετάλλευση, όσο σκληρή και αν είναι, δεν θα φέρει το τέλος της ανθρώπινης αξιοπρέπειας.

Αναρχική Αρχειοθήκη, Νοέμβρης 2023

- Την Τετάρτη 15/11 στις 18.30, στον χώρο του Πολυτεχνείο στο ισόγειο του κτηρίου ΜΑΧ, θα πραγματοποιηθεί ΕΚΔΗΛΩΣΗ-ΣΥΖΗΤΗΣΗ με θέμα: «50 χρόνια μετά, η συλλογική μνήμη, από τις «αιρετικές» στις ανατρεπτικές μεταπολιτευτικές διαδρομές».

- Στον ίδιο χώρο στις 15 και 16 Νοεμβρίου από το πρωί θα υπάρχει έκθεση φωτογραφίας καθώς και προβολές βίντεο.

πηγή : https://anarchypress.wordpress.com/2023/11/11…