Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2023 στις 18.00

3 καλέσματα : 1 2 3

Πορεία

Κάλεσμα στην πορεία για την μνήμη της εξέγερσης του Νοέμβρη του "73 και για την συνέχεια των κοινωνικών αγώνων.

Κατάληψη Rosa Nera: Κάλεσμα στην πορεία για την μνήμη της εξέγερσης του Νοέμβρη του "73 και για την συνέχεια των κοινωνικών αγώνων.

Από τον Νοέμβρη του ΄73 το σύνθημα μας είναι «Κάτω Η Εξουσία».

Ενάντια στην εξουσία και τις δολοφονίες που συνεχίζονται κατά των καταπιεσμένων, των εξεγερμένων, των μεταναστών, των Ρομά.

Η αστυνομία συνεχίζει να δολοφονεί απροκάλυπτα. Πριν λίγες μέρες, στις 11 Νοέμβρη η αστυνομική δολοφονία του 17χρονου Ρομ Χρήστου Μιχαλόπουλου έρχεται ως η ρατσιστική κρατική συνέχεια της φονικής διαχείρισης που είδαμε και στις εκτελέσεις του 18χρονου ρομ Νίκου Σαμπάνη τον Οκτώβριο του 2021 και του 16χρονου Κώστα Φραγκούλη τον Δεκέμβριο του 2022.

Αστυνομία και στρατός σημαίνει δολοφονίες, χούντες και πολέμοι. Στην Σάμο, στην Μυτιλήνη , την Γάζα, την Δαμασκό, ο πόλεμος τους είναι παντού και ο εχθρός μας είναι εδώ.

Και αυτή την 17 Νοέμβρη, κατεβαίνουμε στο δρόμο. Για τα παραπάνω αλλά και για την υπεράσπιση της ιστορικής και της ταξικής μνήμης: Για να θυμίσουμε στα «Παπαδοπουλάκια» πως εκτός του ότι αντιστεκόμαστε στον ταξικό κόσμο των αφεντικών, είμαστε εδώ για να αποτρέψουμε και κάθε προσπάθεια τους να κατρακυλήσουμε σε ακόμα πιο βάρβαρες συνθήκες.

Γιατί, στην επικράτεια της λήθης, εμείς δεν θα ξεχάσουμε τα αδέρφια μας: τις γυναίκες και τους άντρες στις γειτονιές μας που έδωσαν τη ζωή τους ενάντια στη δικτατορία, όπως και τους ανθρώπους μας, «κοντινούς» και «μακρινούς», που βασανίστηκαν από τη χούντα χωρίς να εξαργυρώσουν την αντίστασή τους ούτε να προδώσουν τους αγώνες τους.

Δεν ξεχνάμε τους νεκρούς της εξέγερσης του Νοέμβρη, όπως δεν ξεχνάμε τους νεκρούς από αστυνομικά πυρά μετά το τέλος της δικτατορίας. Κουμής, Κανελοπούλου, Μιχάλης Καλτεζάς, Αλέξης Γρηγορόπουλος, αυτή είναι η Ελ.Ας.

Καλούμε στην πορεία μνήμης και συνέχειας των μηνυμάτων της εξέγερσης του Νοέμβρη του 1973, Παρασκευή 17 Νοέμβρη στην Πλατεία Αγοράς, στις 18:00

Κατάληψη Rosa Nera

πηγή : https://rosanera.squat.gr/2023/11/15/κάλεσμα-…


1 2 3

Κάλεσμα στην πορεία του Πολυτεχνείου | 17/11-ώρα:18:00, πλ. Αγοράς

Η εξουσία θα στήνει πάντα μνημεία στα πολυτεχνεία του χθες και πολυβόλα στα πολυτεχνεία του σήμερα

50 χρόνια μετά την εξέγερση του Πολυτεχνείου, η δημοκρατία είναι εδώ. Συνεχής φτωχοποίηση, καταστολή, καταπάτηση εργασιακών δικαιωμάτων, μαζικοί φόνοι μεταναστών στο Αιγαίο, νεκροί ντόπιοι και Ρομά από χέρια αστυνομικών, ξέπλυμα βιαστών, καταστροφικές πλημμύρες και πυρκαγιές, χρηματοδότηση πολέμων, ενίσχυση του στρατού, λεηλασία της φύσης, έλεγχος και επιτήρηση, εντεινόμενος εκφασισμός της κοινωνίας…

Ανυποχώρητος αγώνας ενάντια σε κράτος, αφεντικά, φασισμό, πατριαρχία και κάθε είδους εξουσία

Πορεία: Παρασκευή 17/11 | 18:00 | πλ. Αγοράς

Αναρχικοί/ές

πηγή : http://candiaalternativa.info/?p=42873


1 2 3

Κάλεσμα για 17 Νοέμβρη: Παρασκευή, 6 μ.μ. στην πλατεία δημοτικής αγοράς

Σε μια χώρα και ένα κράτος όπου η διαδήλωση ποινικοποιείται, όπου άνθρωποι συλλαμβάνονται επειδή δηλώνουν δημόσια την αλληλεγγύη τους στον παλαιστινιακό λαό. Όπου η ανάγκη για δημόσια υγεία και παιδεία αντικαθίσταται από γενικευμένη καταστολή, με προσλήψεις και επιδόματα σε αστυνομικούς, με δαπάνες σε πολεμικό εξοπλισμό. Όπου δολοφονούνται νέοι εν ψυχρώ επειδή είναι Ρομά. Όπου τα αστυνομικά τμήματα γίνονται τόποι βασανισμού και ασυδοσίας των αρχών, τα σπίτια χώροι έμφυλης βίας και κακοποίησης, οι δρόμοι μέρη εξάλειψης του 'μη-κανονικού'. Όπου έχει γίνει κανονικότητα χιλιάδες ναυαγοί να οδηγούνται σε πνιγμό ή να αιχμαλωτίζονται σε άθλιες συνθήκες επειδή είναι πρόσφυγες-μετανάστριες (και όχι ευρωπαίοι/'δυτικοί' πολίτες). Όπου η ακρίβεια και η φτώχεια σημαίνει κέρδη για τους μεγαλοεπιχειρηματίες και συνθήκες γαλέρας για τους/τις εργαζόμενους/ες .

Σε μία χώρα που φλέγεται, πνίγεται, εκτροχιάζεται και πάντα φταίει ο κακός μας ο καιρός και ο 'εξωτερικός εχθρός', ποτέ η εγκληματική κυβερνητική πολιτική και το κεφάλαιο που τρέφεται από την καταστροφή...

Η 17 Νοέμβρη δεν είναι μόνο μια επέτειος, μια ημέρα μνήμης και τιμής για την εξέγερση του Πολυτεχνείου το1973 και το τέλος της δικτατορίας.

50 χρόνια μετά, η 17 Νοέμβρη συνεχίζει να αποτελεί μια εξέγερση του σήμερα, του εδώ και του τώρα. Είναι κομμάτι του καθημερινού αγώνα ενάντια στον φασισμό και τα σύγχρονα προσωπεία του. Του αγώνα για τη δημιουργία ενός μέλλοντος, όχι με τα πτώματα του παρελθόντος, αλλά μέσα από τις κοινές ανάγκες, τις πολύμορφες επιθυμίες και τα συλλογικά όνειρα του παρόντος.

Καλούμε στην πορεία που θα γίνει την Παρασκευή 17 Νοέμβρη, συναντιόμαστε στις 6 μ.μ. στην πλατεία δημοτικής αγοράς.

Κοινωνικό Στέκι - Στέκι Μεταναστών Χανίων

πηγή : https://www.facebook.com/stekichania/?locale=…