Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2023 στις 19.00

Αντικυβερνητικό - αντιπολεμικό συλλαλητήριο

50 χρόνια μετά η εξέγερση του Πολυτεχνείου συνεχίζει να εμπνέει!

Το 2023 είναι μία χρονιά που σφραγίζεται από την βάρβαρη επίθεση στα δικαιώματα λαού και νεολαίας, από φυσικές καταστροφές που καταστρέφουν το περιβάλλον, τα σπίτια, τις ζωές ζώων και ανθρώπων, από τον πόλεμο διαρκείας στην Ουκρανία και την πρωτοφανή ένοπλη εξέγερση Παλαιστίνιων μαχητών, από την άνοδο της ακροδεξιάς και φασιστικές επιθέσεις, από μία δυσβάσταχτη οικονομικά καθημερινότητα καθώς η ακρίβεια και ο πληθωρισμός έχουν παγιωθεί. Μόλις πριν από λίγες μέρες η κρατική και κυβερνητική πολιτική δολοφόνησε ακόμα έναν ανήλικο Ρομά, τον 17χρονο Χρήστο Μιχαλόπουλο. Όσο και αν οι πηγές της αστυνομίας και τα καθεστωτικά ΜΜΕ προσπαθούν να μας πείσουν για την αθωότητα των αστυνομικών και για ένα ακόμη όπλο που εκπυρσοκροτεί είμαστε σίγουροι πως και αυτή η δολοφονία αποτελεί οδυνηρή συνέπεια του ρατσισμού, της ωμής βίας και της ατιμωρησίας που χαρακτηρίζουν τις δυνάμεις καταστολής.

Απέναντι λοιπόν σε αυτή την ολομέτωπη επίθεση από πλευράς κυβέρνησης και κεφαλαίου, η συμπλήρωση 50 χρόνων από την εξέγερση του Πολυτεχνείου μας εμπνέει για τους αγώνες στο σήμερα.

Το αντιιμπεριαλιστικό στίγμα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου παραμένει πιο επίκαιρο από ποτέ μετά και το πραγματικό σφαγείο που έχει στήσει το κράτος δολοφόνος του Ισραήλ στη Γάζα. Για 75 χρόνια, ο λαός της Παλαιστίνης βιώνει μια μαζική σφαγή, από ένα κράτος δολοφόνο που βρίσκεται στην αγκαλιά των μεγάλων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων (ΗΠΑ-ΕΕ-ΝΑΤΟ). Απαγωγές, δολοφονίες, εκτοπισμοί-εποικισμοί σε παλαιστινιακά εδάφη και διαχωρισμοί στα πρότυπα του Απαρτχάιντ είναι καθημερινότητα για τον παλαιστινιακό λαό. Το ελληνικό κράτος είναι συνένοχο για τα ισραηλινά εγκλήματα, με την οικονομική και στρατιωτική στρατηγική συνεργασία με το Ισραήλ, που επισφραγίστηκε, με αποστολή της φρεγάτας «Ψαρά» του πολεμικού ναυτικού. Η επίθεση που έχει εξαπολύσει το κράτος του Ισραήλ εξελίσσεται στο φόντο των ιμπεριαλιστικών ανταγωνισμών με τους λαούς να πληρώνουν το τίμημα με την ίδια τη ζωή τους και την περαιτέρω φτωχοποίησή τους. Παλεύουμε για έξοδο τώρα από το ΝΑΤΟ-ΕΕ και κάθε άλλη ιμπεριαλιστική συμμαχία! Παίρνουμε ξεκάθαρη θέση με τους λαούς και τον αγώνα τους για την ζωή και την ελευθερία τους!

Εκτός από τον αγώνα ενάντια στον ιμπεριαλισμό ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ, τους ντόπιους εκφραστές τους αλλά και κάθε ιμπεριαλιστικό στρατόπεδο, ο αγώνας για ΨΩΜΙ-ΠΑΙΔΕΙΑ-ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ παραμένει εξίσου επίκαιρος. Τα εργατικά σωματεία ήρθε η ώρα να βγούμε μαχητικά μπροστά για τις ανάγκες της εργατικής τάξης, για να χάσει η εργοδοσία και κερδίσουμε εμείς. Μέσα από τις γενικές συνελεύσεις των σωματείων μας και την ανάγκη πρωτοβάθμιου οριζόντιου συντονισμού, να υψώσουμε ανάστημα στην αντεργατική λαίλαπα κυβέρνησης-ΣΕΒ-ΕΕ, με κλιμάκωση του αγώνα και απεργίες το επόμενο διάστημα!

Εμείς που δεν έχουμε ούτε τα βασικά, τα ζητάμε όλα!

ΨΩΜΙ

Για μόνιμη και σταθερή εργασία με πλήρη ασφαλιστικά δικαιώματα. Υπογραφή συλλογικής σύμβασης εργασίας στον κλάδο της έρευνας. Κατάργηση του ΦΠΑ και μείωση των τιμών στα βασικά είδη κατανάλωσης (τρόφιμα, καύσιμα, ρεύμα).

ΠΑΙΔΕΙΑ

Για αποκλειστικά δημόσια και δωρεάν παιδεία με αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης. Καμία σκέψη για κατάργηση του Άρθρου16 και για ιδιωτικά πανεπιστήμια. Να ανατραπούν οι αντιεκπαιδευτικοί νόμου της κυβέρνησης και κάθε προηγούμενης (νόμος πλαίσιο, νόμος Κ-Χ, Γαβρόγλου κλπ). Έρευνα με βάση τις λαϊκές ανάγκες και όχι τα κέρδη των επιχειρήσεων. Απελευθερωτική παιδεία, ενάντια στο σκοταδισμό και τον ανορθολογισμό.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ

Για τα σύγχρονα δημοκρατικά δικαιώματα και ελευθερίες. Ελεύθερη ερευνητική δραστηριότητα. Όχι στις πατέντες. Ενάντια στο δόγμα «νόμος και τάξη», την αστυνομοκρατία, και την καλλιέργεια κλίματος φόβου, που στοχεύει στη φίμωση οποιασδήποτε φωνής εναντίωσης στην κυρίαρχη πολιτική.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους/ισσες να συμμετέχουν μαζικά στα αντικυβερνητικά - αντιπολεμικά συλλαλητήρια την Παρασκευή 17 Νοέμβρη!

Αθήνα || 16.00 Πλ. Κλαυθμωνος

Πάτρα ||18:00 Παράρτημα

Λάρισα || 19:00 κεντρική πλατεία Λάρισας

Πανελλαδικό Σωματείο Εργαζομένων στην Έρευνα και Τριτοβάθμια Εκπαίδευση

πηγή : https://unionresearchers.wordpress.com/2023/1…