Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023 στις 21.00

Προβολή: Tammy and the T-Rex (1994) & Η επίθεση του γιγαντιαίου Μουσακά (1999)

ακριβής τοποθεσία : Αίθουσα Α5


Την προβολή αυτή δεν την περίμενε κανείς. Ήρθε έτσι, απροειδοποίητα, ξαφνικά, όπως έρχονται όλα τα μεγάλα γεγονότα. Οι πόλεμοι, οι καταστροφές, οι χωρισμοί ή τα μοιραία τέλη. Όσο γελοία κι αν μας φάνηκε, μας παρέσυρε στη φρίκη της χωρίς να μπορούμε να τη σταματήσουμε. Ήταν η μέρα που η ζωή μας άλλαξε. Η μέρα που η CineΦ.Ηλ. κλείνει τα 10 χρόνια της και έρχεται να τα γιορτάσει με ένα double feature αριστουργηματικών καλτ ταινιών που έχουν επιλεχθεί από τα επιδέξια μυαλά που ελέγχουν τις Δευτέρες σας.

"Tammy and the T-Rex":
Το μακρινό 1994 ο σκηνοθέτης Stewart Raffil είχε στην κατοχή του έναν animatronic δεινόσαυρο για μόλις έναν μήνα. Όπως κάθε λογικός άνθρωπος αποφάσισε μέσα σ αυτόν τον μήνα να κάνει μία παρανοϊκή ταινία με στόχο τη διασκέδαση του κοινού. Έτσι, προσέλαβε την Denise Richards και τον τότε 20χρονο Paul Walker για να γίνουν οι πρωταγωνιστές του σε αυτό το εγχείρημα.
Υπόθεση:
Ο Michael είναι ένας ερωτευμένος νεαρός που το μόνο που θέλει είναι να περάσει χρόνο με την αγαπημένη του, την Tammy. Υπάρχει όμως ένα πρόβλημα, ο πρώην της αγαπημένης του είναι μανιακός μαζί της και τον απειλεί συνεχώς πως θα του κάνει κακό εάν δε φύγει μακριά της. Έτσι καταλήγουν σε έναν καυγά που στέλνει τον πρωταγωνιστή μας στο νοσοκομείο σε κωματώδη κατάσταση. Εκεί γνωρίζουμε τον τρελό επιστήμονα Dr. Wachenstein του οποίου το όνειρο είναι να δώσει συνείδηση στον animatronic τυραννόσαυρό του με κάθε μέσο και χωρίς ηθικούς φραγμούς. Βλέποντας το σώμα του νεαρού αρπάζει την ευκαιρία της καριέρας του. Κηρύττει τον Michael νεκρό, τον παίρνει στο εργαστήριό του, όπου του αφαιρεί τον εγκέφαλο, και τον συνδέει στον τυραννόσαυρό ώστε να αποκτήσει συνείδηση . Όταν ο Michael ξυπνάει από το κώμα, βρίσκει τον εαυτό του σε ένα ξένο σώμα και μέσα στα άπειρα ερωτήματα που έχει αποδρά ψάχνοντας τρόπο να γίνει πάλι άνθρωπος, να εκδικηθεί τον επιστήμονα και τον πρώην αλλά και να είναι μαζί με την Tammy.
Διάρκεια: 82'
Σκηνοθεσία: Stewart Raffill
Letterboxd: https://letterboxd.com/film/tammy-and-the-t-r…
Trigger warnings: Αίμα, Εντόσθια, τοξικές σχέσεις, ιατρικές επεμβάσεις, βία, bullying

"Η επίθεση του γιγαντιαίου μουσακά":
Ποιος δεν λατρεύει την ελληνική 90ς καλτίλα? Η επίθεση του γιγαντιαίου μουσακά όμως, είναι πολύ περισσότερα από αυτό. Εμπρός στην επικείμενη συντέλεια του y2k, ένας μεταλλαγμένος , εξωγήινος μουσακάς έρχεται να τρομοκρατήσει την Αθήνα. Θα αντέξει η πόλη που ουρλιάζει την επίθεση? Η απίστευτη, συγκλονιστική και γκρανγκινιολική ταινία του Π.Κούτρα , με την ριζοσπαστική queer λαϊκότητα της καυτηριάζει την ελληνική πραγματικότητα μέσα από τόνους καλόγουστου κιτς. Τρομολαγνικά μίντια, καρικατούρες χολιγουντιανών ταινιών τρόμου, ριζοσπαστικά ειδύλλια και όχι μόνο αποτελούν μικρό δείγμα του περιεχομένου της. Έρχεται, μέσα από την μηδενιστική υστερία του millennium, να μιλήσει με αισιοδοξία για το trans μέλλον, την ρευστότητα της ταυτότητας και την αντισυμβατική οικογενοποιία. Με λίγα λόγια, μουσακάδες, τρόμος, κιτς παλέτες και αντισυμβατικά ρομάντζα συνθέτουν μια από τις καλύτερες ελληνικές ταινίες των 90ς. Άχαστο . Σας περιμένουμε!
Διάρκεια: 97'
Σκηνοθεσία: Πάνος Κούτρας
Letterboxd: https://letterboxd.com/film/the-attack-of-the…

Σας περιμένουμε με είσοδο πάντα ελεύθερη!
Βρείτε μας: https://linktr.ee/cinefhl

πηγή : https://fb.me/e/3tQJW1wZh
πηγή : email που λάβαμε στις 17 Νοεμβρίου 14h