Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023 στις 19.00

Βιωματικό εργαστήριο έκφρασης, επικοινωνίας και παιχνιδιού

Μια σειρά συναντήσεων στις οποίες ξεκινούμε από τις προσωπικές και συλλογικές εμπειρίες και βιώματά μας και τις ανάγκες και επιθυμίες μας στο εδώ και τώρα. Με αυτές σαν έμπνευση και πυξίδα πειραματιζόμαστε με δρόμους προσωπικής έκφρασης, επικέντρωσης σε εμάς και τις άλλες/άλλα/άλλους, γνώριμους και νέους τρόπους αλληλεπίδρασης, λεκτικούς και μη, νοητικούς και ενσώματους, συναισθηματικούς και φαντασιακούς, καλλιτεχνικούς, ενεργητικούς και χαλαρωτικούς, ανάλογα με το τι χρειάζεται το καθένα μας.

Το εργαστήριο αποτελεί πρόταση για δημιουργία ενός χώρου αποδοχής και εμπιστοσύνης όπου καθένας, καθεμιά και καθένα μας μπορεί να εμπλακεί μέχρι εκεί που νιώθει άνετα και επιθυμεί, συμμετέχοντας φωναχτά ή σιωπηλά, με κίνηση ή ακινησία. Oi συναντήσεις πλαισιώνονται με εργαλεία διευκόλυνσης της επικοινωνίας και εμψύχωσης ομάδων (ακούω, προτείνω, συνοδεύω με ενεργητική ακρόαση, ενσυναίσθηση, γνησιότητα και άνευ όρων αποδοχή) και αντλούν εμπνεύσεις και επιρροές από το Θέατρο του Καταπιεσμένου, τη Θεατροπαιδαγωγική, τη μη τυπική εκπαίδευση και πρακτικές καλλιτεχνικής έκφρασης, παιχνιδιού και δεσίματος ομάδας.

Μέσα σε μια κοινωνία αποξένωσης και επιβολής, στεγάζουμε τις ανάγκες και τις επιθυμίες μας σε κατειλημμένους χωροχρόνους, διερευνώντας μορφές ζωής βασισμένες στο μοίρασμα, την αλληλεγγύη, τον πειραματισμό και τη ζεστασιά της συνάντησης.

*κατά τη διάρκεια του εργαστήριου πιθανόν να χρειαστεί να καθίσουμε στο πάτωμα καθώς και να βγάλουμε τα παππούτσια μας οπότε ας προετοιμαστεί καθένα/καθεμιά/καθένας κατάλληλα. Θα ήταν βοηθητικό αν κάθε άτομο φέρει από ένα sleeping bag.

πρωτοβουλία για την έκφραση και την επικοινωνία

contact: sharexelab@proexton.me

πηγή : email που λάβαμε στις 18 Νοεμβρίου 11h