τι; : πορεία θεματική : Πολυτεχνείο

Παρασκευή 17 Νοεμβρίου 2023 στις 18.00

Πρέβεζα - Πολυτεχνείο 2023

κείμενο για την εξέγερση του Πολυτεχνείου

post image

50 χρόνια μετά το μήνυμα του Πολυτεχνείου παραμένει πάντα επίκαιρο - ψωμί - παιδεία - υγεία - ελευθερία, η εξέγερση και η επανάσταση ενάντια στην καπιταλιστική και κρατική βαρβαρότητα παραμένει το ύψιστο καθήκον για τον κόσμο του αγώνα για τον τερματισμό της εκμετάλλευσης και της καταπίεσης/καταστολής.

Τον αντιδικτατορικό αγώνα και την εξέγερση του 1973, προσπάθησαν να τον καρπωθούν διάφοροι τυχάρπαστοι που πρωταγωνίστησαν σε πολιτικούς σχηματισμούς της αντίδρασης και κόμματα απ'όλο το πολιτικό φάσμα. Οι αγωνιστές του τότε όμως σίγουρα δεν είχαν στο μυαλό τους την αστική ''δημοκρατία'' και την καπιταλιστική επέλαση που βιώνουμε από τότε μέχρι σήμερα. Υπάρχει φυσικά και ένα διόλου ευκαταφρόνητο κομμάτι της κοινωνίας που και τότε και τώρα ''κάθεται φρόνιμα'' διάφοροι απολογητές και θιασώτες που προσπάθησαν κατά καιρούς να πείσουν για τα δήθεν καλά της χούντας.

Οικονομικά σκάνδαλα,ναζιστικά βασανιστήρια στους αγωνιστές και τις αγωνίστριες,''τάματα'' του έθνους, εθνικοί καπιταλιστές-εργολάβοι και ρουφιάνοι-χαφιέδες της κατοχής της CIA/ΚΥΠ συνεντέλεσαν τότε το ζοφερό σκηνικό..

Με λίγες παραλλαγές τα ίδια σε κάποιο βαθμό βιώνουμε και σήμερα.

Βασανιστήρια, καταστολή, φυλακίσεις αγωνιστριών κι αγωνιστών, χτύπημα των εργατικών και όχι μόνο διαδηλώσεων, φτώχεια,ολικό φακέλωμα, άκρως αντεργατικά και αντισυνδικαλιστικά νομοσχέδια, αντιμεταναστευτική πολιτική όλα είναι μέρος του αντικοινωνικού παζλ.

Ενάντια στην αντίδραση θα πολεμήσουμε με όπλο μας την αλληλεγγύη, την αυτοοργάνωση και τον αδιαμεσολάβητο αντικαπιταλιστικό, αντικρατικό, αντιφασιστικό αγώνα στους δρόμους, στους χώρους εργασίας, στα σχολεία και στις σχολές.

Για ένα κόσμο αλληλεγγύης, ισότητας κι ελευθερίας!

ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΜΟ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΠΟΡΕΙΑ 17/11/2023 παρασκευή Παλιό ΚΤΕΛ 6μμ

ΑΝΑΡΧΙΚΕΣ/ΟΙ ΠΡΕΒΕΖΑΣ

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1627677/