τι; : δίκη θεματική : αλληλεγγύη

Δευτέρα 20 Νοεμβρίου 2023 στις 9.00 πμ

4 καλέσματα : 1 2 3 4

Συγκέντρωση αλληλεγγύης για την δίκη του αναρχικού κρατούμενου Κ. Δημαλέξη

Τοποθεσία: Αθήνα / Β'τριμελές εφετείο κακουργημάτων του Εφετείου αθηνών (Λουκάρεως), 1ος όροφος, Αίθουσα Δ70Α

Τη Δευτέρα 20/11, θα συνεχιστεί η δίκη του συντρόφου μας Κώστα Δημαλέξη.

Είναι σημαντικό ο κόσμος του αγώνα να σταθεί για άλλη μια φορά στο πλευρό των αιχμαλώτων πολέμου, αλλά και να αναπτυχθεί ένα ευρύτερο κίνημα αλληλεγγύης στον αγώνα των κρατουμένων. Στεκόμαστε πλάι στον σύντροφό μας, στον κοινό αγώνα που θα δώσουμε στις δικαστικές αίθουσες, ενάντια στις μεθοδεύσεις της κρατικής ασφάλειας.

Καλούμε σε συγκέντρωση αλληλεγγύης την Δευτέρα 20/11/23, στις 9:00, στο Β'τριμελές εφετείο κακουργημάτων του Εφετείου αθηνών (Λουκάρεως), 1ος όροφος, Αίθουσα Δ70Α

Ενημέρωση απο την πρώτη δικάσιμο:

(https://athens.indymedia.org/post/1627441/)

Από νωρίς το πρωί, πάνω από 50 συντρόφια ήρθαν για να δείξουν την αλληλεγγύη τους στον σύντροφο Κώστα Δημαλέξη, εν μέσω ισχυρής παρουσίας αστυνομικών δυνάμεων στον χώρο του Εφετείου.

Η δίκη ξεκίνησε με τον ρουφιάνο ψευδομάρτυρα κατηγορίας, προϊστάμενο της κρατικής ασφάλειας να μονολογεί για πολλή ώρα, προσπαθώντας να στηρίξει το σαθρό και ανυπόστατο κατηγορητήριο. Παρά την καλά δουλεμένη του κασέτα, ήταν πασιφανές ότι όλα αυτά που έλεγε ήταν ένα κακοστημένο μοντάζ από σκόρπιες εικόνες που φτιάχτηκε με ζήλο και φαντασία στα γραφεία της ΕΛ.ΑΣ, παρουσιάζοντας ανύπαρκτα στοιχεία ως αποδείξεις δια της ατόπου απαγωγής, όπως ειπώθηκε άλλωστε και από τον ίδιο σε ένα σημείο, εξυπηρετώντας πολιτικές εντολές και σκοπιμότητες. Κάποια στιγμή, το παραλήρημα τελείωσε και από την πρώτη κιόλας ερώτηση της υπεράσπισης άρχισε να τραυλίζει, υπεκφεύγοντας στις ερωτήσεις των συνηγόρων υπεράσπισης, δίνοντας τις γνωστές απαντήσεις που έχουμε συνηθίσει σε τέτοιες δίκες, όπως «δεν θυμάμαι», «αυτά τα έχω πει ρητά στην κατάθεση μου». Όταν τελείωσε την κατάθεση του, φυγαδεύτηκε από πάνοπλους άντρες της Ε.Ο.Μ εν μέσω γιουχαρισμάτων.

Στην συνέχεια, τον λόγο πήρε το κίνημα, όπου μάρτυρες πολιτικής υπεράσπισης τόσο της κοινότητας των κατειλημμένων προσφυγικών, όσο και σύντροφοι και συντρόφισσες άλλων κινηματικών δομών, ανέδειξαν την κακοστημένη σκευωρία, αποδομώντας γραμμή προς γραμμή το κατηγορητήριο. Καίριες ήταν επίσης οι καταθέσεις συγγενών του συντρόφου μας, αλλά και του πραγματογνώμονα, ο οποίος ανέδειξε με την σειρά του, με επιστημονικά τεκμηριωμένη κατάθεση, την προχειρότητα με την οποία στήθηκε αυτή η υπόθεση, επισημαίνοντας διαρκώς ότι όλο το αφήγημα περί «αποδεικτικών στοιχείων» βασίζεται αποκλειστικά σε ομοιότητες κι επ' ουδενί σε ταυτοποιήσεις.

Αξιοσημείωτη είναι η στάση της έδρας, η οποία διαρκώς ζητούσε από τους μάρτυρες υπεράσπισης να συντομεύσουν, αδιαφορούσε για αναφορές που είχαν να κάνουν με το πλαίσιο μέσα στο οποίο στήθηκε η συγκεκριμένη υπόθεση, αρνούνταν την ύπαρξη σκευωριών, υποστηρίζοντας μάλιστα ότι "εδώ δεν είμαστε Τουρκία " την ίδια στιγμή, που μάρτυρας υπεράσπισης προσπαθούσε να καταθέσει τη δική του απόπειρα καταδίκης από την κρατική ασφάλεια και την τελεσίδικη αθώωσή του και γενικά υπήρχε μια προσπάθεια παρεμπόδισης της κατάθεσης στοιχείων, ενώ ο σύντροφός μας είναι ήδη ένα χρόνο αιχμάλωτος του κράτους και κρίνεται η παραμονή του στις φυλακές ή η απελευθέρωσή του.

Ακόμη ένα στοιχείο που προκαλεί εντύπωση είναι η σκοπούμενη;;; παραποίηση στοιχείων από την κατάθεση μιας εκ των μαρτύρων, στην οποία όλο το σώμα του ακροατηρίου αντέδρασε άμεσα και δυναμικά.

Στο τέλος της δίκης, ο αλληλέγγυος κόσμος αποχώρησε συντεταγμένα, με συνθήματα αλληλεγγύης προς τον σύντροφο Κώστα. Η δίκη διακόπηκε και η δεύτερη δικάσιμος ορίστηκε για τις 20/11.

Υ.Γ: Κανένας άνθρωπος από τον όμιλο της Real news δεν ήρθε για να καταθέσει. Μάλλον ο,τι είχανε να πούνε το είπαν στα δελτία ειδήσεων, τις ραδιοφωνικές εκπομπές και τις φυλλάδες τους, στα ιδιωτικά τους δικαστήρια, όταν συνελήφθη ο σύντροφος Κώστας Δημαλέξης.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟ ΚΩΣΤΑ ΔΗΜΑΛΕΞΗ

Συνέλευση αλληλεγγύης στον αναρχικό κρατούμενο Κώστα Δημαλέξη

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/92628/


1 2 3 4

Το πάθος για την λευτερία είναι δυνατότερο από όλα τα κελιά/Συγκέντρωση αλληλεγγύης στο εφετείο Αθηνών για την δίκη του συντρόφου Κώστα Δημαλέξη

Καλούμε στην συγκέντρωση αλληλεγγύης για τον αναρχικό πολιτικό κρατούμενο Κώστα Δημαλέξη την Δευτέρα 20 Νοεμβρίου, στις 9:00, στο εφετείο Αθηνών (Λουκάρεως, Β'τριμελές εφετείο κακουργημάτων, 1ος όροφος, Αίθουσα Δ70Α).

Η δίκη του συντρόφου ξεκίνησε στις 3 Νοεμβρίου και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε αυτήν την δικάσιμο με την απολογία του και την ανακοίνωση της απόφασης.

Αλληλεγγύη στον σύντροφο Κώστα Δημαλέξη

Κανένας κι καμία μόνος/η στα χέρια του κράτους

Η δικαιοσύνη είναι ταξίκη μπουρλότο κι φωτιά σε κάθε φυλακή

Αναρχικές/οί για την κοινωνική και ταξική επανάσταση (Acte)

πηγή : https://acte.espivblogs.net/2023/11/19/to-pat…


1 2 3 4

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στο εφετείο Αθηνών για την δίκη του αναρχικού πολιτικού κρατούμενου Κώστα Δημαλέξη

Τοποθεσία: Αθήνα / Β'τριμελές εφετείο κακουργημάτων του Εφετείου αθηνών (Λουκάρεως), 1ος όροφος, Αίθουσα Δ70Α

Καλούμε στην συγκέντρωση αλληλεγγύης για τον αναρχικό πολιτικό κρατούμενο Κώστα Δημαλέξη την Δευτέρα 20 Νοεμβρίου, στις 9:00, στο εφετείο Αθηνών (Λουκάρεως, Β'τριμελές εφετείο κακουργημάτων, 1ος όροφος, Αίθουσα Δ70Α). Η δίκη του συντρόφου ξεκίνησε στις 3 Νοεμβρίου και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε αυτήν την δικάσιμο με την απολογία του και την ανακοίνωση της απόφασης.

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΟΥ ΑΝΑΡΧΙΚΟΥ Κ.ΔΗΜΑΛΕΞΗ

Στις 13 Ιουλίου 2022, τοποθετείται εμπρηστικός μηχανισμός στα γραφεία της Real News - Real Fm σε αλληλεγγύη με τον τότε απεργό πείνας Γιάννη Μιχαηλίδη. Την ευθύνη της δράσης αυτής αναλαμβάνει, στις 20 Ιουλίου, η οργάνωση "Χιλιάδες Ήλιοι της Νύχτας". Κυβέρνηση και κανάλια επιδίδονται στις γνωστές τρομο-υστερίες και κατασκευές σεναρίων για τους "δράστες", δείχνοντας για άλλη μια φορά την αγωνία τους να βρουν ενόχους για κάθε κίνηση πολιτικής αντι-βίας που αποδεικνύει ότι υπάρχει τρόπος να χτυπηθούν στόχοι τέτοιου βεληνεκούς.

Στις 22 Νοεμβρίου τα ξημερώματα, οι μπάτσοι πραγματοποιούν επιχείρηση εντός της κοινότητας των προσφυγικών, κατά την οποία συλλαμβάνουν τον αναρχικό σύντροφο Κ. Δημαλέξη και προσάγουν τονσυγκάτοικο του. Ο συγκάτοικος μεταφέρεται στη ΓΑΔΑ και αφήνεται λίγο αργότερα ελεύθερος, ενώ ο Κ.Δ. κρατείται στο δωμάτιό του, εντός της κοινότητας για αρκετές ώρες, κατά τις οποίες οι μπάτσοι "ερευνούν" το χώρο, χωρίς να βρουν το οποιοδήποτε στοιχείο που να συσχετίζει τον σύντροφο με την υπόθεση για την οποία κατηγορείται. Την επιχείρηση αυτή θα ακολουθήσει και δεύτερη, αργότερα μέσα στην μέρα, αφότου ο Κ. Δ. έχει μεταφερθεί στη ΓΑΔΑ, με τα συντρόφια της κοινότητας των προσφυγικών και αλληλέγγυο κόσμο να προβάλουν σθεναρή αντίσταση μέσα από τα σπίτια και τις ταράτσες τους. Την επιχείρηση ακολούθησαν 79 συλλήψειςσυντρόφων/ισσών και ο τραυματισμός 7 μπάτσων.

Τις τυμπανοκρουσίες του μπατσο-υπουργού Θεοδωρικάκου και του τηλε-ρουφιάνου Χατζηνικολάου για τη σύλληψη του συντρόφου μας, ακολουθεί η πενθήμερη κράτηση του Κ. Δ. στη ΓΑΔΑ και στις 28 Νοέμβρη η προφυλάκισή του, έπειτα από συνοπτικές διαδικασίες σε εισαγγελέα και ανακριτή. Ο σύντροφος οδηγείται στη φυλακή ως ηγετικό μέλος εγκληματικής οργάνωσης που προέβη σε 6 εμπρηστικές επιθέσεις σε τράπεζες, αντιπροσωπεία αυτοκινήτων, γραφεία κόμματος και στη Real. Μια προφυλάκιση βασισμένη σε εντυπωσιακά έωλα στοιχεία: υλικό από κάμερες, που αφορά αμάξι συγγενικού προσώπου του Κ.Δ., παρότι στο ίδιο το υλικό δεν ταυτοποιείται το μοντέλο ή ο αριθμός κυκλοφορίας του οχήματος, καθώς και μια κοντομάνικη μπλούζα που δε βρέθηκε στο χώρο του Κ. Δ., αλλά εμφανίστηκε ξαφνικά και ανεξήγητα ως στοιχείο από τις έρευνες.

Στην κακοστημένη αυτή η σκευωρία της ΕΛΑΣ, μόλις 8 μήνες μετά την σύλληψη και την προφυλάκιση του συντρόφου, το μεγαλύτερο μέρος του κατηγορητηρίου έχει ήδη καταρρεύσει. Πλέον κατηγορείται ως απλό μέλος εγκληματικής οργάνωσης και μόνο για τον εμπρησμό στα γραφεία της Real, με τη δίκη να ξεκινάει σε λίγες ημέρες.

Η κατασταλτική επίθεση εναντίον του Κ.Δ. γίνεται στα πλαίσια της ευρύτερης στοχοποίησης αναρχικών για την τρομοκράτηση του κόσμου του αγώνα. Το κράτος άλλωστε έχει ανάγκη να επιβεβαιώνει συνεχώς το ρόλο του ως εγγυητή της δημόσιας τάξης, ρόλος που τίθεται υπό αμφισβήτηση με κάθε κίνηση των από τα κάτω που εναντιώνεται στην κρατική και καπιταλιστική βαρβαρότητα. Πόσο μάλλον όταν αυτή η κίνηση αποτελεί αναβαθμισμένη επίθεση που στοχοποιεί μιντιακή επιχείρηση τέτοιου μεγέθους. Ως προς την επίθεση του κράτους στην κοινότητα των προσφυγικών, πέραν των ούτως ή άλλως υπαρκτών επιχειρηματικών πλάνων για την ανάπλαση της περιοχής, το κράτος θέλει να τελειώνει τόσο με τις ριζοσπαστικές και επαναστατικές αντιλήψεις και πρακτικές, όσο και με τις καταλήψεις, ως τόπους εδαφικοποίησης των παραπάνω και ως ζωντανούς χώρους παραδείγματος διαφορετικού τρόπου οργάνωσης της ζωής, σε πλήρη εναντίωση με τον κυρίαρχο. Και σε αυτούς τους σχεδιασμούς, η κοινότητα των προσφυγικών αποτελεί "αγκάθι" στο κέντρο της πόλης το οποίο πρέπει να συντριβεί.

Η έναρξη της δίκης έχει οριστεί για τις 3/11 στο Εφετείο, με τον αναρχικό Κ.Δημαλέξη να βρίσκεται ένα χρόνο σχεδόν αιχμάλωτος στα χέρια του κράτους.Στεκόμαστε αλληλέγγυοι και αλληλέγγυες στον έγκλειστο σύντροφό μας. Στηρίζουμε την αγωνιστική του στάση τόσο κατά την διάρκεια της σύλληψής του αλλά και αργότερα, εντός των τειχών, στους αγώνες των κρατουμένων ενάντια στον νέο Σωφρονιστικό Κώδικα, αλλά και στην έμπρακτη αλληλεγγύη που έδειξε με απεργίες πείνας στήριξης στον αναρχικό σύντροφο Θάνο Χατζηαγγέλου και στους/στις 11 αγωνιστές και αγωνίστριες από την Τουρκία. Κρατάμε τα λόγια του από το πρώτο κείμενο που δημοσίευσε σχετικά με την υπόθεσή του, στις 10 Φεβρουαρίου του 2023, μέσα από τα κελιά των φυλακών Τρικάλων στις οποίες και μετήχθη εκδικητικά λόγω των κινητοποιήσεων για τον νέο Σωφρονιστικό Κώδικα:

"Σαν αναρχικοί κρατούμενοι δεν βρισκόμαστε εδώ μέσα για να βγάλουμε απλά την ποινή μας. Είναι καθήκον μας να προσπαθούμε να παράγουμε και να προωθούμε μια νέα κουλτούρα και νέες αντιλήψεις εντός των τειχών. Να φτιάχνουμε μονοπάτια, να αφήνουμε στίγμα, ένα πολιτικό στίγμα ριζοσπαστικοποίησης πάντα σύμφωνο με τις ανάγκες και τις δυνατότητες του συλλογικού ή συνολικού κοινωνικού σώματος των κρατουμένων."

ΟΛΕΣ/ΟΙ ΣΤΗ ΔΙΚΗ 20/11, 9πμ , ΕΦΕΤΕΙΟ

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΟΝ ΑΝΑΡΧΙΚΟ ΚΩΣΤΑ ΔΗΜΑΛΕΞΗ

ΚΑΝΕΝΑΣ ΜΟΝΟΣ/ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΜΑΣ

ΝΙΚΗ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΤΩΝ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΩΝ

Συνέλευση Αλληλεγγύης στους φυλακισμένους, φυγόδικους και διωκόμενους αγωνιστές

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/92642/


1 2 3 4

Κάλεσμα στο δικαστήριο εν όψει της "απολογίας" κ της απόφασης του αναρχικού κ. Δημαλέξη

Ο σύντροφος Κώστας αποτελεί κομμάτι της δομής από τις πρώτες μέρες τις αιχμαλωσίας του στις 22 Νοέμβρη 2022, κατηγορούμενος ως "ηγετικό μέλος της οργάνωσης ''Χιλιάδες Ήλιοι της Νύχτας'' " και παρουσιαζόμενος ως δράστης του εμπρησμού της Real κατά την διάρκεια της απεργίας πείνας του συντρόφου Γιάννη Μιχαηλίδη. Αρχικά υπόδικος στις φυλακές Κορυδαλλού, θα μεταφερθεί εκδικητικά στις φυλακές Τρικάλων όπου κρατείται μέχρι και σήμερα, λόγω της αλληλεγγύης του στον απεργό πείνας και δίψας Θάνο Χατζηαγγέλου, τους/τις 11 αγωνιστ(ρι)ές πολιτικούς/ές κρατούμενους/ες από την Τουρκία και τον αιχμάλωτο τον ιταλικών φυλακών Alfredo Cospito. Ως πολιτικός κρατούμενος έχει σταθεί αλληλέγγυος στους αγώνες συντρόφων εντός των φυλακών, όπως και στις ευρύτερες διεκδικήσεις των κρατουμένων ανά την ελληνική επικράτεια για την βελτίωση των όρων διαβίωσης τους μέσα στα κρατικά κολαστήρια. Εμείς από την πλευρά μας στηρίζουμε τον σύντροφο πολιτικά, ηθικά, υλικά και σε σύμπνοια με την συνέλευση αλληλεγγύης που έχει δημιουργηθεί γύρω από την υπόθεση του πλαισιώνουμε τις δράσεις αλληλεγγύης για την στήριξη της υπόθεσης του.

Καλούμε στην συγκέντρωση αλληλεγγύης για τον αναρχικό πολιτικό κρατούμενο Κώστα Δημαλέξη την Δευτέρα 20 Νοεμβρίου, στις 9:00, στο εφετείο Αθηνών (Λουκάρεως, Β'τριμελές εφετείο κακουργημάτων, 1ος όροφος, Αίθουσα Δ70Α). Η δίκη του συντρόφου ξεκίνησε στις 3 Νοεμβρίου και αναμένεται να ολοκληρωθεί σε αυτήν την δικάσιμο με την απολογία του και την ανακοίνωση της απόφασης.

Μέχρι το γκρέμισμα της τελευταίας φυλακής.

Ταμείο Αλληλεγγύης Φυλακισμένων και Διωκόμενων Αγωνιστών

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/92644/