Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023 στις 12.00

3 καλέσματα : 1 2 3

Πορεία

25η ΝΟΕΜΒΡΗ: ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗ ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΠΟΥ ΓΕΝΝΑ, ΘΡΕΦΕΙ ΚΑΙ ΑΝΑΠΑΡΑΓΕΙ ΤΗΝ ΒΙΑ ΚΑΤΑ ΤΩΝ ΓΥΝΑΙΚΩΝ

ΠΟΡΕΙΑ: ΣΑΒΒΑΤΟ 25 ΝΟΕΜΒΡΗ, 12 μ., ΠΛ.ΓΕΩΡΓΙΟΥ

Image

Ανοιχτή συνέλευση ενάντια στην έμφυλη βία

πηγή : https://twitter.com/DushniosIppos/status/1726…


1 2 3

ΚΑΜΙΑ ΜΟΝΗ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΕΜΦΥΛΗ ΒΙΑ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΕΞΩ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ

Η 25η Νοέμβρη έχει οριστεί από τον ΟΗΕ ως ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών. Καθιερώθηκε το 1991, ύστερα από αιτήματα γυναικείων οργανώσεων, σχεδόν 30 χρόνια αργότερα αφότου οι τρεις αγωνίστριες αδερφές Μιραμπάλ βασανίστηκαν, ξυλοκοπήθηκαν και στραγγαλίστηκαν μέχρι θανάτου, κατ' εντολή του δικτάτορα Τρουχίγιο στη Δομινικανή Δημοκρατία. Η θεσμοθέτηση αυτής της ημέρας δεν μας εξαπατά. Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι η εξάλειψη της έμφυλης βίας δεν θα προέλθει από τους θεσμούς που υπηρετούν το πατριαρχικό-κρατικό-καπιταλιστικό σύστημα, το ίδιο σύστημα που τη γεννά και την αναπαράγει. Καθημερινά ερχόμαστε αντιμέτωπες με περιστατικά έμφυλης βίας σε όλα τα πεδία της ζωής μας, από τις γυναικοκτονίες εντός του οικογενειακού περιβάλλοντος, τα pushbacks και τους βιασμούς μεταναστριών, τα κυκλώματα trafficking και την καταστολή αγωνιστριών, έως τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις στο χώρο εργασίας και φοίτησης.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα στο πανεπιστήμιο μας αποτελεί η παρουσία του κακοποιητή-καθηγητή Γεώργιου Αγγελή στο τμήμα Βιολογίας ο οποίος έχει καταγγελθεί για σεξουαλική παρενόχληση και εργατική αυθαιρεσία. Η υπόθεση του παραβιαστή Γεώργιου Αγγελή και η συγκάλυψή του από το Πανεπιστήμιο Πατρών, αποδεικνύει πως πατριαρχία, κράτος και κεφάλαιο δουλεύουνε μαζί. Από τη πρώτη στιγμή που δημοσιεύτηκαν οι κατηγορίες εις βάρος του, η πρυτανική αρχή έσπευσε να αποκρύψει το γεγονός, στήνοντας ολόκληρη επιχείρηση αρχειοθέτησης των κατηγοριών που φέρει ο εν λόγω καθηγητής. Η δρομολόγηση της κατάστασης μέσω ΕΔΕ, που έληξε με απλή επίπληξη του παραβιαστή, οι καταγγελίες εις βάρος καθηγητριών που στάθηκαν πλάι στο θύμα, οι απειλές και η εξώθηση σε παραίτηση διδακτόρισσας που κατέθεσε υπέρ της, η ενοχοποίηση, η διαρκής αμφισβήτηση και η απαξίωση του θύματος, αποτυπώνουν το οργανωμένο σχέδιο του Πανεπιστημίου, που ξεπλένει άλλον έναν παραβιαστή. Ο Φοιτητικός Σύλλογος του τμήματος Βιολογίας, προχώρησε σε κατάληψη 2 εβδομάδων, με τον Μπούρα να επιστρατεύεται συνεχώς νέες τεχνικές καταστολής της, απειλώντας με αναστολή του εξαμήνου και αναρτώντας ψευδή δημοσιεύματα σε βάρος της κατάληψης, που όμως δεν πέρασαν.

Το πανεπιστήμιο που νομιμοποιεί ιδεολογικά την εκμεταλλευτική - κακοποιητική φύση του συστήματος κράτους-κεφαλαίου-πατριαρχίας στους φοιτητές, σιωπά στη παραβίαση, στοχοποιεί το θύμα, συγκαλύπτει και ξεπλένει κάθε καθηγητή που ''αναβαθμίζει'' το πανεπιστήμιο και φέρνει κέρδη. Το πανεπιστήμιο αυτό αμφισβητεί διαρκώς τις ικανότητες της γυναίκας, λόγω των απαρχαιωμένων , σεξιστικών αντιλήψεων που θέλουν τη γυναίκα εργαζόμενη μόνο σε «επαγγέλματα φροντίδας» ή ακόμα χειρότερα ασχολούμενη μόνο με οικιακά ζητήματα. Το πανεπιστήμιο αυτό αναγκάζει μια γυναίκα επιστήμονα να δουλέψει πολύ σκληρότερα σε σχέση με έναν άνδρα επιστήμονα προκειμένου να αποδείξει την αξία της. Αυτό το πανεπιστήμιο μας προετοιμάζει για τις συνθήκες εκμετάλλευσης που πρόκειται να βιώσουμε στον σύγχρονο εργασιακό μεσαίωνα, για την μισθολογική ανισότητα και την εργασιακή επισφάλεια, που αποτελεί κανονικότητα για όλες τις γυναίκες, ιδιαίτερα οξυμένη για τις εργαζόμενες μητέρες.

Κόντρα στη λογική ανάθεσης της διαχείρισης παραβιαστικών συμπεριφορών σε θεσμικούς φορείς και επιτροπές, ανάθεση που μόνο εικονικό ρόλο μπορεί να έχει σε ένα πατριαρχικό σύστημα, γνωρίζουμε πως ο μόνος δρόμος για την απελευθέρωση των γυναικών είναι η οργάνωση και ο αγώνας μέσα και έξω από τις σχολές μας. Η συνεχής παρουσία μας στις σχολές, στους φοιτητικούς μας συλλόγους, η ζύμωση με τους/τις συμφοιτητ(ρι)ες μας με στόχο την όξυνση των αντανακλαστικών μας έναντι σε παραβιαστικά περιστατικά και τη δημιουργία κλίματος αλληλεγγύης. Με όργανα λήψης αποφάσεων τις γενικές συνελεύσεις, όπλα τις συντονισμένες - στη βάση - καταλήψεις διαρκείας και τις μαζικές διαδηλώσεις και όχημα τον ακηδεμόνευτο και μαχητικό φοιτητικό - ταξικό συνδικαλισμό, να μετατρέψουμε τις σχολές σε ζωντανά κέντρα αγώνα, σε τόπους συλλογικής συζήτησης, ζύμωσης, αμφισβήτησης και αντίστασης.

Σε κάθε προσπάθεια συγκάλυψης, παραβιαστές, πρυτανική και δικαστική αρχή, θα μας βρίσκουν απέναντί τους!

ΕΞΩ ΟΙ ΚΑΚΟΠΟΙΗΤΕΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΣΧΟΛΕΣ.

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ, ΚΑΜΙΑ ΦΟΙΤΗΤΡΙΑ-ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΗ ΜΟΝΗ.

-ΣΤΗΡΙΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΣΤΙΣ 25/11, ΗΜΕΡΑ ΕΞΑΛΕΙΨΗΣ ΤΗΣ ΕΜΦΥΛΗΣ ΒΙΑΣ, 12:00 ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ.

-ΌΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΟΝ ΑΠΟΚΛΕΙΣΜΟ ΤΗΣ ΠΡΥΤΑΝΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΖΗΤΗΜΑ ΤΟΥ ΑΓΓΕΛΗ, ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 24/11.

ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΚΟ ΣΧΗΜΑ ★ ΠΑΝΕΠΙΣΤΗΜΙΟΥ ΠΑΤΡΩΝ


1 2 3

Κάλεσμα στις διαδηλώσεις της 25ης Νοέμβρη σε Αθήνα, Πάτρα, Ξάνθη και Αλεξανδρούπολη

25η Νοέμβρη και κάθε μέρα, ημέρα αγώνα ενάντια στην έμφυλη βία και το trafficking, ενάντια στην πατριαρχία και το σύστημα που την θρέφει, ενάντια στο κράτος και το κεφάλαιο

  • Στα κυκλώματα trafficking, μαφίες, μαστροποί…
  • Βιαστές, γυναικοκτόνοι, κοινωνικοί κανίβαλοι…
  • ΕΛ.ΑΣ. βασανιστών, ρουφιάνων, βιαστών, δολοφόνων…
  • Κρατική συγκάλυψη, ξέπλυμα από τις δικαστικές αρχές και τα αστικά ΜΜΕ…
  • Μισθολογική ανισότητα, παρενοχλήσεις στους χώρους δουλειάς, ανεργία, ακρίβεια…
  • Απολύσεις εγκύων, μηδαμινές άδειες ανατροφής, ελλιπής ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, εγκλεισμός στο σπίτι, ενδοοικογενειακή βία…
  • Επιχείρηση απαγόρευσης των αμβλώσεων, επίθεση στα σώματα των γυναικών…
  • Πόλεμος, μετανάστευση, φτώχεια, προσφυγιά…
  • Εγκλεισμός σε απάνθρωπες συνθήκες κράτησης…

…και η λίστα δεν τελειώνει…

Βαδίζουμε με το νου μας στις γυναίκες που γίνονται η ρίζα και η μάνα της Αντίστασης και της Ζωής στην μαρτυρική Γη της Παλαιστίνης.

Βάζουμε τέλος στη βαρβαρότητα του συστήματος που γεννά, θρέφει και αναπαράγει την πατριαρχική βία, τον κοινωνικό κανιβαλισμό, τις κοινωνικές και ταξικές ανισότητες.

Υψώνουμε τις γροθιές μας ψηλά, αντιστεκόμενες στο τέρας της πατριαρχίας, του κράτους, του καπιταλισμού.

Στεκόμαστε στο πλευρό της 12χρονης από τον Κολωνό που έπεσε θύμα trafficking και που μέχρι και σήμερα επιχειρείται η τρομοκράτηση και η φίμωση της.

Δίνουμε ραντεβού στην επερχόμενη δίκη της υπόθεσής της.

Κατεβαίνουμε όλες και όλοι στους δρόμους για το γκρέμισμα του σάπιου κόσμου της εξουσίας…

…για την οικοδόμηση του κόσμου της χειραφέτησης, της ισότητας και της ελευθερίας για όλους.

Συντρόφισσες από: Δυσήνιο Ίππο (Πάτρα), Ταξική Αντεπίθεση (Αθήνα), Πέλοτο (Ξάνθη), Συνέλευση Κατάληψης Παλιού Νεκροτομείου (Αλεξανδρούπολη)

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1627763/