Παρασκευή 24 Νοεμβρίου 2023 στις 13.00

Μικροφωνικη παρεμβαση εν οψει 25Ν

ΜΙΚΡΟΦΩΝΙΚΗ ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΕΝ ΟΨΕΙ 25Ν (Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών)

Την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου από τις 13:00 έως τις 15:00 θα πραγματοποιηθεί μικροφωνική παρέμβαση στην περιοχή της Καλλιθέας, στην πλατεία Κύπρου. Θα μοιραστεί και θα διαβαστεί κείμενο της συλλογικότητας μας και θα προπαγανδιστούν οι δράσεις της 25Ν στην γειτονιά.

Στην κοινωνία που εμείς οραματιζόμαστε δεν υπάρχει χώρος για εξουσιαστικές συμπεριφορές, για συμπεριφορές που καθιστούν ένα ον κατώτερο από κάποιο άλλο, για πρακτικές διχοτόμησης των πληθυσμών που στρέφουν τον έναν ενάντια στην άλλη. Στεκόμαστε αλληλέγγυα δίπλα σε κάθε καταπιεσμένο άτομο, δίπλα σε κάθε κακοποιημένη γυναίκα, δίπλα στις σεξεργάτριες, τις μετανάστριες, δίπλα στα επιζώντα βιασμού.

Η έμφυλη καταπίεση μπορεί να αφανιστεί μόνο μέσα από την αυτοοργάνωση της κοινωνίας ενάντια σε κάθε μορφή εξουσίας, αναγνωρίζοντας όμως πως εξουσία και πατριαρχία είναι έννοιες αλληλένδετες, η μία αποτελεί προϋπόθεση για την ύπαρξη της άλλης.
Για εμάς, ο αγώνας ενάντια στην πατριαρχία είναι καθημερινός αγώνας ενάντια σε κάθε μορφή καταπίεσης. Είναι ένας αγώνας αντικρατικός, αντιεξουσιαστικός, είναι αγώνας ζωογόνος και ολοκληρωτικά συμπεριληπτικός. ✊💜

Αγώνας αντιπατριαρχικός σημαίνει αγώνας για όλα και για τα πάντα!

το Σπίτι, για την Ενδυνάμωση & τη Χειραφέτηση

πηγή : email που λάβαμε στις 20 Νοεμβρίου 11h