Τετάρτη 22 Νοεμβρίου 2023 στις 14.00

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας ενάντια στην παραπομπή του συνδικαλιστή Ηλία Σμήλιου

Συγκέντρωση διαμαρτυρίας των ΣΕΠΕ-ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης ενάντια στην παραπομπή του συνδικαλιστή Ηλία Σμήλιου στο Πειθαρχικό Συμβούλιο Τετάρτη 22/11 στις 14:00 στη Διεύθυνση Π.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης

Τα Δ.Σ. των Σ.Ε.Π.Ε. και των ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις ενάντια στο κλίμα αυταρχισμού και το κύμα διώξεων εκπαιδευτικών στην πόλη μας και όλη τη χώρα. Ειδικότερα στη Θεσσαλονίκη, η Δ/ντρια Π.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης παρέπεμψε στο πειθαρχικό συμβούλιο της Περιφερειακής Διεύθυνσης Εκπαίδευσης Κεν. Μακεδονίας τον δασκάλου Ηλία Σμήλιου, μέλος του Δ.Σ. του Ζ΄ Σ.Ε.Π.Ε. και δημοτικού συμβούλου Αμπελοκήπων-Μενεμένης, λόγω της συμμετοχής του στο κίνημα κατά των πλειστηριασμών λαϊκής κατοικίας.

Μάλιστα αυτή η καθαρά πολιτική δίωξη γίνεται κατά παράβαση του ισχύοντος νομοθετικού πλαισίου και του άρθρου 107 του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα (στη βάση του οποίου γίνεται η παραπομπή) που ρητά αναφέρει στην παράγραφο 3 ότι «σε καμιά περίπτωση δεν συνιστά ανάρμοστη συμπεριφορά ή αναξιοπρεπή ή ανάξια για υπάλληλο διαγωγή κατά την έννοια της περίπτωσης ε΄ της παρ. 1 του παρόντος άρθρου η άσκηση συνδικαλιστικής, πολιτικής ή κοινωνικής δράσης».

Τα Δ.Σ. των Σ.Ε.Π.Ε. και των ΕΛΜΕ Θεσσαλονίκης

  • Θεωρούμε απαράδεκτη και αδικαιολόγητη την πειθαρχική δίωξη του εκπαιδευτικού Ηλία Σμήλιου
  • Καταγγέλλουμε τη Διοίκηση της Εκπαίδευσης, που αν και υπάρχει ρητή νομική αναφορά προχώρησε στην πειθαρχική δίωξη.
  • Ζητάμε την άμεση απόσυρση της απαράδεκτης παραπομπής στο πειθαρχικό που αποτελεί πολιτική δίωξη

Δηλώνουμε πως είμαστε απέναντι σε κάθε προσπάθεια να φιμωθεί και να τιμωρηθεί η αλληλεγγύη και η συμμετοχή στους κοινωνικούς αγώνες.

Ζητάμε την άμεση κατάργηση των απαράδεκτων αυτών διατάξεων του Δημοσιοϋπαλληλικού Κώδικα, που στοχεύουν στην κατατρομοκράτηση και τη δίωξη κάθε φωνής που αντιστέκεται στην αντιλαϊκή πολιτική.

Υπερασπιζόμαστε τα βασικά κοινωνικά δικαιώματα (παιδεία-υγεία-στέγη) για όλους τους ανθρώπους και ιδιαίτερα τους πιο ευάλωτους και στεκόμαστε στο πλευρό όλων εκείνων που συνεχίζουν να αγωνίζονται με ανιδιοτέλεια για τις ανάγκες των απλών ανθρώπων.

Καλούμε όλους και όλες τους εκπαιδευτικούς και εργαζόμενους σε μαζική Συγκέντρωση Διαμαρτυρίας της Τετάρτη 22 Νοέμβρη, στις 2μ.μ., στη Διεύθυνση Π.Ε. Δυτικής Θεσσαλονίκης (Μονή Λαζαριστών).

πηγή : https://infolibre.gr/2023/11/21/sygkentrosi-d…