Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023 στις 12.30

7 καλέσματα : 1 2 3 4 5 6 7

25 Νοέμβρη - Διαδήλωση

25η Νοέμβρη - Ημέρα μνήμης, αντίστασης και αγώνα ενάντια στην έμφυλη βία και το σύστημα που τη γεννά και τη θρέφει

Βρισκόμαστε σε μια περίοδο όπου το κρατικό - καπιταλιστικό σύστημα εντείνει όλο και περισσότερο την επίθεσή του στη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία με την όξυνση των όρων εκμετάλλευσης, την φτωχοποίηση και την ακραία απαξίωση της ανθρώπινης ζωής. Οι δεκάδες νεκροί στα Τέμπη, οι νεκροί από τη διάλυση του ΕΣΥ, οι νεκροί στα κάτεργα της μισθωτής σκλαβιάς, οι εκατοντάδες πνιγμοί προσφύγων και μεταναστών στη Μεσόγειο, οι εν ψυχρώ εκτελέσεις ανθρώπων από τα δολοφονικά τάγματα της δημοκρατίας, η λεηλασία της φύσης και η κρατική άρνηση διαχείρισης των συνεπειών της με τα καμένα δάση, τα πλημμυρισμένα χωριά, τα απανθρακωμένα σώματα ανθρώπων και ζώων είναι η πραγματικότητα που διαμορφώνουν για εμάς οι κυρίαρχοι. Ταυτόχρονα εξοπλίζει, παρατάσσει αστυνομικό στρατό, χτίζει ρητορική τάξης και ασφάλειας και χτυπά όσες και όσους αγωνίζονται, στοχεύοντας ιδιαίτερα στο αναρχικό κίνημα και στις εστίες συλλογικής και αυτοοργανωμένης αντίστασης, εντείνοντας την πάγια αντιεξεγερτική στρατηγική του, για το ξερίζωμα των εξεγέρσεων που κυοφορούνται. Τα τραγικά συμβάντα που μας συγκλονίζουν, καθώς και η άγρια κατασταλτική εκστρατεία απέναντι στους αγωνιζόμενους και τις αγωνιζόμενες, δεν αποτελούν μεμονωμένα περιστατικά αλλά εντάσσονται στη μόνη στρατηγική που εφαρμόζει μεθοδικά ο σύγχρονος ολοκληρωτισμός, αυτή της βίας, της εξαίρεσης και του θανάτου.
Μέσα σε αυτή τη συγκυρία, το εξουσιαστικό πατριαρχικό καπιταλιστικό σύστημα επιτίθεται ακόμα περισσότερο στις γυναίκες των πληβειακών στρωμάτων. Γιατί η έμφυλη βία είναι συστημική βία και αποτελεί αναπόσπαστο κομμάτι της κρατικής και καπιταλιστικής βαρβαρότητας. Οι κρατικοί φορείς που υπερφίαλα διατυμπανίζουν ότι νοιάζονται για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών, είναι οι ίδιοι που καθημερινά αναπαράγουν την καταπίεση και εκμετάλλευσή τους. Από τη μία οι δράστες γαλουχούνται, ενθαρρύνονται, οπλίζονται και στο τέλος καλύπτονται και δικαιολογούνται από τις κυρίαρχες αξίες και τους ίδιους τους κρατικούς μηχανισμούς και από την άλλη είναι αυτούσιοι οι κρατικοί μηχανισμοί που ασκούν έμφυλη βία.
Από την άγρια δολοφονική επίθεση των ΟΠΚΕ απέναντι στην 16χρονη αντιφασίστρια στο Ν.Ηράκλειο και τις παρακρατικές επιθέσεις απέναντι σε αγωνιζόμενες μέχρι τις βίαιες προσαγωγές γυναικών που αγωνίζονται ενάντια στο μετρό και την αστυνομοκρατία στα Εξάρχεια. Από τον εκφοβισμό και την τιμωρία όσων σπάνε τη σιωπή- με χαρακτηριστικό παράδειγμα τη 12χρονη από τον Κολωνό που με σθένος αντιμετωπίζει κάθε κρατική και παρακρατική απειλή, η οποία έχει επιχειρηθεί να τρομοκρατηθεί ώστε να εκβιαστεί η σιωπή της, με πιο πρόσφατο γεγονός, στις 25 Οκτώβρη, όπου ένας 37χρονος άντρας την απείλησε ότι αν συνεχίσει να καταθέτει ενάντια στα μέλη του κυκλώματος, θα κάνει κακό στην ίδια, τα αδέρφια και την οικογένειά της και μολονότι ο δράστης συνελήφθη εξαιτίας της άμεσης αντίδρασης του κοριτσιού, τα στοιχεία του συγκαλύπτονται και αφέθηκε ελεύθερος - όσων καταγγέλλουν τους βιασμούς και ξυλοδαρμούς τους μέχρι τον εμπαιγμό των οικογενειών των δολοφονημένων μέσα στις αίθουσες της αστικής δικαιοσύνης και μέσω των ΜΜΕ, με τη συκοφάντηση και σκύλευση της ταυτότητας των παιδιών τους. Από το ξέπλυμα των δολοφόνων και βιαστών, γόνων μεγαλοεπιχειρηματιών, παραγόντων και στελεχών της εξουσίας και την αθώωση των ένστολων καθαρμάτων της δημοκρατίας μέχρι τη δικαστική ασυλία σε βιαστές, παιδοβιαστές, δολοφόνους και κυκλώματα trafficking. Από τους βιασμούς μέσα στα αστυνομικά τμήματα, στα σύνορα της Ευρώπης-Φρούριο και τον εγκλεισμό προσφύγων και μεταναστριών σε στρατόπεδα συγκέντρωσης μέχρι την ανηλεή προπαγάνδα που οξύνεται από το σύστημα στοχεύοντας στον έλεγχο του γυναικείου σώματος, ενάντια στο δικαίωμα των γυναικών στην έκτρωση, που προωθεί την ταξική εκμετάλλευση, την εκμετάλλευση των γυναικών ως αναπαραγωγική μηχανή (όπως στην περίπτωση εμπορίας βρεφών στα Χανιά), τις σεξουαλικές παρενοχλήσεις, τις σεξιστικές διακρίσεις και δολοφονικές επιθέσεις σε lgbtqi άτομα.
Από την πλευρά μας προτάσσουμε την οργάνωση και συλλογικοποίηση ενάντια στο κράτος, τον καπιταλισμό και την πατριαρχία. Στεκόμαστε στο πλευρό καθεμιάς και καθενός που έρχεται αντιμέτωπη με το τέρας της πατριαρχίας, σε κάθε μια που αγωνίζεται και εξεγείρεται θέτοντας σε κίνδυνο ακόμα και την ίδια της τη ζωή, σε κάθε μια που ίσως ακόμα δεν έχει βρει φωνή και η κραυγή της ακούγεται σαν ψίθυρος μέσα σε τέσσερις τοίχους. Δεν ξεχνάμε αυτές που δολοφονήθηκαν ή και βιάστηκαν και η ιστορία τους αποτέλεσε είδηση της μιας μέρας σε τηλεοπτικά πάνελ και δελτία ειδήσεων. Όλες μαζί να αγωνιστούμε για να φτιάξουμε έναν κόσμο ισότητας, ελευθέριας και αλληλεγγύης, έναν κόσμο χωρίς καταπίεση και εκμετάλλευση από άνθρωπο σε άνθρωπο. Να μη συνηθίσουμε τον θάνατο.
Αλληλεγγύη σε όσες αγωνίζονται και έρχονται αντιμέτωπες με την κρατική καταστολή και παρακρατική βία, σε όσες στέκονται η μια δίπλα στην άλλη απέναντι σε ένα σύστημα που διαιωνίζει, προωθεί και νομιμοποιεί την έμφυλη βία. Αλληλεγγύη στις εξεγερμένες ζαπατίστριες που στους δύσκολους καιρούς κρατούν ακόμα τη φλόγα της αντίστασης αναμμένη, στις μαχόμενες γυναίκες στη Ροτζάβα που βρίσκονται αντιμέτωπες με τις εντεινόμενες επιθέσεις του τουρκικού κράτους, στις γυναίκες στο Ιράν που αντιμετωπίζουν με κόστος την ίδια τους τη ζωή και την ελευθερία την εκδικητικότητα ενός καθεστώτος που σείστηκε από τις εξεγερμένες, στις επί δεκαετίες αντιστεκόμενες της Παλαιστίνης που σήμερα απειλούνται με εκτοπισμό και εξόντωση από το κράτος του Ισραήλ, στις αγωνιζόμενες στο Μεξικό ενάντια σε μια συνθήκη εντεινόμενης έμφυλης βίας με εξαφανίσεις, κακοποιήσεις, βιασμούς και γυναικοκτονίες, σε προσφύγισσες και μετανάστριες που κακοποιούνται, βρίσκονται έγκλειστες σε στρατόπεδα συγκέντρωσης και δολοφονούνται στα υδάτινα και χερσαία σύνορα της Ευρώπης-φρούριο.

Σάββατο 25 Νοέμβρη - Διαδηλώσεις
Αθήνα: Κλαυθμώνος, 12.30
Θεσσαλονίκη: Καμάρα, 18.30

ΝΑ ΓΚΡΕΜΙΣΟΥΜΕ ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ, ΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑ
ΓΙΑ ΤΗ ΧΕΙΡΑΦΕΤΗΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΡΧΙΑ

Ομάδα ενάντια στην πατριαρχία | Αναρχική Πολιτική Οργάνωση - Ομοσπονδία Συλλογικοτήτων

πηγή : email που λάβαμε στις 22 Νοεμβρίου 01h


1 2 3 4 5 6 7

ΚΙΝΗΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ 8 ΜΑΡΤΗ

πηγή : https://www.sekonline.gr/


1 2 3 4 5 6 7

Ταξική Αντεπίθεση | Καμία μόνη απέναντι στην έμφυλη βία- Επίθεση στο σύστημα που τη γεννά και την θρέφει

Το Σάββατο 25 Νοέμβρη καλούμε:

-Σε συγκέντρωση- μικροφωνική στις 14.30 στα Εξάρχεια, στη συμβολή των οδών Βαλτετσίου και Μπενάκη, με αφορμή τις πρόσφατες απόπειρες βιασμών που έλαβαν χώρα στη γειτονιά

-Στην κεντρική πορεία που καλούν φεμινιστικές και πολιτικές οργανώσεις στο κέντρο της Αθήνας

Όπως κάθε χρόνο έτσι και φέτος, για τις γυναίκες των καταπιεσμένων τάξεων ανά τον κόσμο, η 25η Νοέμβρη αποτελεί ένα κάλεσμα σε αγώνα ενάντια στην έμφυλη βία∙ ενάντια στο σύστημα που γεννά και συντηρεί την πατριαρχία. Στη σημερινή εποχή της κρίσης του καπιταλισμού, της ακραίας ταξικής υποτίμησης, της φτώχιας, της εξαθλίωσης, του πολέμου, η έμφυλη καταπίεση και η πατριαρχική βία, ως δομικά του στοιχεία, αποτελούν κανόνα και όρο για την αναπαραγωγή του.

Αυτό μαρτυρούν οι συνεχείς γυναικοκτονίες, όπως αυτή της μητέρας δύο παιδιών στη Θεσσαλονίκη που δολοφονήθηκε από τον μπάτσο σύζυγό της, της Όλγας στην Αργυρούπολη, που τελικά δεν κατάφερε να επιβιώσει από τον άγριο ξυλοδαρμό που υπέστη πριν από δύο χρόνια από τον κατά συρροή κακοποιητικό σύντροφό της. Η δολοφονία της μετανάστριας εργάτριας στην τουριστική βιομηχανία Αναστάζια στη Ρόδο το περασμένο καλοκαίρι, αλλά και η εκείνη της τρανς μετανάστριας Άννας στον Άγιο Παντελεήμονα. Τα διαρκή και καθημερινά περιστατικά βιασμών, σεξουαλικών επιθέσεων και παρενοχλήσεων σε χώρους εργασίας, στο δρόμο, στα λεωφορεία, σε δημόσιους χώρους και η παντελής απουσία υποστηρικτικών δομών για τις επιζώσες.

Αυτό δείχνει η δράση αλληλοδιαπλεκόμενων κυκλωμάτων σωματεμπορίας με την υπογραφή της «Greek mafia», όπως οι υποθέσεις της Ηλιούπολης και του Κολωνού, αλλά και εκείνη που ήρθε στο φως με θύματα δεκάδες γυναίκες από χώρες της Λατινικής Αμερικής, κυκλωμάτων που δρουν με την άμεση εμπλοκή κατώτερων και ανώτερων αξιωματικών της ΕΛΑΣ (μεταξύ των οποίων και του «επίλεκτου» κλιμακίου της αντιτρομοκρατικής, όπως αναφέρουν δημοσιεύματα) και η συγκάλυψή τους από την αστική δικαιοσύνη. Αυτό δείχνουν τα περιστατικά αστυνομικής βίας απέναντι σε γυναίκες αγωνίστριες, όπως η πρόσφατη της 16χρονης αντιφασίστριας Β., η οποία ξυλοκοπήθηκε βάρβαρα από τα καθάρματα της ΟΠΚΕ στο Νέο Ηράκλειο. Αλλά και οι βασανισμοί και οι κακοποιήσεις κρατούμενων γυναικών και μεταναστριών στα καμπς, οι δολοφονίες τους στα σύνορα και στις βάρκες που βυθίζει το λιμενικό στο Αιγαίο.

Αυτό δείχνει η εξαντλητική, υπερεντατική και υποτιμημένη εργασία των σύγχρονων γυναικών πλάι με την ανατροφή των παιδιών τους. Η κατάργηση με βάση τα εργασιακά νομοσχέδια των τελευταίων ετών της προστασίας της εγκυμοσύνης και η νομιμοποίηση ουσιαστικά των απολύσεων των εγκύων, αλλά και του καθεστώτος της σεξουαλικής παρενόχλησης στους εργασιακούς χώρους. Η εντεινόμενη επίθεση σε κεκτημένα δικαιώματα του φεμινιστικού κινήματος και η ενίσχυση εκτός και εντός της κυβέρνησης της ΝΔ των ακροδεξιών-εκκλησιαστικών «λόμπι» της υπογεννητικότητας, με χαρακτηριστική έκφραση αυτού τη θέσπιση Υπουργείου Οικογένειας.

Την 25η Νοέμβρη λοιπόν και κάθε μέρα, έχουμε όλους του λόγους του κόσμου να αγωνιστούμε για την ταξική-φεμινιστική αντεπίθεση,

Να τσακίσουμε το σύστημα που γεννά και θρέφει την έμφυλη βία: την πατριαρχία, το κράτος, το κεφάλαιο, τον ιμπεριαλισμό

Να τσακίσουμε το trafficking

Στεκόμαστε αλληλέγγυες- οι με τη 13χρονη από τον Κολωνό

Στέλνουμε σινιάλο αλληλεγγύης στις αγωνιζόμενες γυναίκες σε όλο τον κόσμο: από το Ιράν ως τη Λατινική Αμερική και από τις δυτικές μητροπόλεις στις γυναικες που γίνονται η μάνα της αντίστασης και της ζωής στη μαρτυρική γη της Παλαιστίνης

Καμία μόνη απέναντι στην έμφυλη βία και την πατριαρχία

Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα αναρχικών και κομμουνιστ(ρι)ών)

πηγή : https://efodos.net/2023/11/21/ταξική-αντεπίθε…


1 2 3 4 5 6 7

Κάλεσμα στις διαδηλώσεις της 25ης Νοέμβρη σε Αθήνα, Πάτρα, Ξάνθη και Αλεξανδρούπολη

25η Νοέμβρη και κάθε μέρα, ημέρα αγώνα ενάντια στην έμφυλη βία και το trafficking, ενάντια στην πατριαρχία και το σύστημα που την θρέφει, ενάντια στο κράτος και το κεφάλαιο

  • Στα κυκλώματα trafficking, μαφίες, μαστροποί…
  • Βιαστές, γυναικοκτόνοι, κοινωνικοί κανίβαλοι…
  • ΕΛ.ΑΣ. βασανιστών, ρουφιάνων, βιαστών, δολοφόνων…
  • Κρατική συγκάλυψη, ξέπλυμα από τις δικαστικές αρχές και τα αστικά ΜΜΕ…
  • Μισθολογική ανισότητα, παρενοχλήσεις στους χώρους δουλειάς, ανεργία, ακρίβεια…
  • Απολύσεις εγκύων, μηδαμινές άδειες ανατροφής, ελλιπής ιατροφαρμακευτική περίθαλψη, εγκλεισμός στο σπίτι, ενδοοικογενειακή βία…
  • Επιχείρηση απαγόρευσης των αμβλώσεων, επίθεση στα σώματα των γυναικών…
  • Πόλεμος, μετανάστευση, φτώχεια, προσφυγιά…
  • Εγκλεισμός σε απάνθρωπες συνθήκες κράτησης…

…και η λίστα δεν τελειώνει…

Βαδίζουμε με το νου μας στις γυναίκες που γίνονται η ρίζα και η μάνα της Αντίστασης και της Ζωής στην μαρτυρική Γη της Παλαιστίνης.

Βάζουμε τέλος στη βαρβαρότητα του συστήματος που γεννά, θρέφει και αναπαράγει την πατριαρχική βία, τον κοινωνικό κανιβαλισμό, τις κοινωνικές και ταξικές ανισότητες.

Υψώνουμε τις γροθιές μας ψηλά, αντιστεκόμενες στο τέρας της πατριαρχίας, του κράτους, του καπιταλισμού.

Στεκόμαστε στο πλευρό της 12χρονης από τον Κολωνό που έπεσε θύμα trafficking και που μέχρι και σήμερα επιχειρείται η τρομοκράτηση και η φίμωση της.

Δίνουμε ραντεβού στην επερχόμενη δίκη της υπόθεσής της.

Κατεβαίνουμε όλες και όλοι στους δρόμους για το γκρέμισμα του σάπιου κόσμου της εξουσίας…

…για την οικοδόμηση του κόσμου της χειραφέτησης, της ισότητας και της ελευθερίας για όλους.

Συντρόφισσες από: Δυσήνιο Ίππο (Πάτρα), Ταξική Αντεπίθεση (Αθήνα), Πέλοτο (Ξάνθη), Συνέλευση Κατάληψης Παλιού Νεκροτομείου (Αλεξανδρούπολη)

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1627763/


1 2 3 4 5 6 7

Αύριο στις 12.30 στην Πλατεία Κλαυθμώνος συγκεντρωνομαστε ενάντια στην εμφυλη βία!

Αφιερώνουμε τη μέρα αυτή στη μάχη ενάντια στο trafficking και ειδικά στην υπόθεση της 12χρονης από τον Κολωνό.

Κάνουμε την παγκόσμια μέρα εναντία στη βια κατά των γυναικών, ευρύτερα μέρα ενάντια στην εμφυλη βία, κατά γυναικών, θηλυκοτήτων, ΛΟΑΤΚΙΑ+ ατόμων. Αγωνιζόμαστε ενάντια στην καταπίεση & την εκμετάλλευση.

Καμία μόνη. Κανένα λιγότερο.

Sabbat - Burn the Rich not the Witch

πηγή : https://www.facebook.com/SabbatFeministCollec…


1 2 3 4 5 6 7

Ανακοίνωση των «Μαχητικών και Ελεύθερων», που κυκλοφόρησε με αφορμή την 25η Νοέμβρη, παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της βίας κατά των γυναικών.

Η βία κατά των γυναικών είναι ένα μαζικό φαινόμενο. Συμβαίνει στη γυναίκα στη διπλανή πόρτα, ή μέσα στην οικογένεια που ζούμε.

Συγκεκριμένα στην Ελλάδα:

1 στις 3 γυναίκες έχει κακοποιηθεί σωματικά ή/και σεξουαλικά τουλάχιστον μια φορά στη ζωή της. Για πολλές γυναίκες αυτή η κακοποίηση είναι συστηματική. Τα περιστατικά τα οποία καταγγέλλονται ωστόσο στην αστυνομία είναι μια μικρή μειοψηφία, ενώ το 80% των ανθρώπων που γνωρίζουν ότι μια γυναίκα κακοποιείται από τον σύντροφό της επιλέγει να μη μιλήσει επειδή θεωρεί ότι «ιδιωτικό θέμα».

5.000 είναι οι βιασμοί που διαπράττονται κάθε χρόνο (στην πλειοψηφία τους από άτομο του κοντινού περιβάλλοντος της γυναίκας). Μόνο όμως 150 από αυτούς καταγγέλλονται, ενώ ακόμα λιγότεροι είναι οι δράστες που τελικά καταδικάζονται.

50.000 άτομα είναι θύματα τράφικινγκ και δουλείας, στην μεγάλη πλειοψηφία τους γυναίκες και κορίτσια.

Δεκάδες είναι τα θύματα γυναικοκτονίας κάθε χρόνο. Γυναικοκτονία δεν ονομάζεται οποιαδήποτε δολοφονία γυναίκας, αλλά η δολοφονία μια γυναίκας λόγω του φύλου της, συνήθως από το χέρι του συζύγου / συντρόφου, του πατέρα κλπ. Ακριβής αριθμός για τις γυναικοκτονίες στην Ελλάδα δεν υπάρχει. Η ελληνική αστυνομία καταγράφει συνολικά τις ανθρωποκτονίες χωρίς να αναφέρει πόσες από αυτές είναι γυναικοκτονίες.

***

Όταν σε μια κοινωνία το ένα φύλλο είναι σε τόσο μαζικό επίπεδο θύμα και το άλλο θύτης, είναι σαφές ότι η ισότητα των δυο φύλλων υπάρχει μόνο στα χαρτιά.

Στην πραγματικότητα ζούμε σε μια κοινωνία όπου σε μια σειρά τομείς της ζωής κυριαρχεί η αντίληψη ότι οι γυναίκες είναι κατώτερες από τους άντρες. Παράλληλα ζούμε σε μια κοινωνία όπου η βία απέναντι στον «κατώτερο» είναι κανόνας. Βία απέναντι στη/ον μετανάστρια/η, στα ΛΟΑΤΚΙ άτομα, στις/ους εργαζόμενες/ους και στη νεολαία που τολμούν να διεκδικούν, στις γυναίκες…

Και ζούμε σ' ένα σύστημα που ρίχνει την ευθύνη για τη βία στα ίδια τα θύματα.

***

Οι κυβερνήσεις δεν κάνουν τίποτε ουσιαστικό για να αλλάξει αυτή η κατάσταση.

Ανακοινώνουν «έργα βιτρίνας» όπως την εφαρμογή για κινητά «punic button» που προανήγγειλε πέρσι η κυβέρνηση της ΝΔ - ακόμα δεν έχει γίνει πραγματικότητα. Μια εφαρμογή που ειδοποιεί την αστυνομία χωρίς να χρειάζεται να μιλήσεις.

Δεν εγγυάται όμως ότι η αστυνομία θα έρθει άμεσα - υπάρχει συστηματική καθυστέρηση της αστυνομίας όταν καλείται για περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας.

Και δεν εγγυάται ότι η αστυνομία που θα κληθεί να έρθει πράγματι θα σε σώσει. Είναι άφθονα τα παραδείγματα αστυνομικών που διευθύνουν ή συμμετέχουν σε κυκλώματα σωματεμπορίας, όπως το κύκλωμα που εξέδιδε την 19χρονη κοπέλα στην Ηλιούπολη και το 12χρονο κορίτσι από τον Κολωνό. Υπάρχουν άφθονα παραδείγματα αστυνομικών βιαστών, όπως αυτών στο ΑΤ Ομόνοιας που βίασαν μια νεαρή γυναίκα μέσα στο αστυνομικό τμήμα, δίπλα ακριβώς από το γραφείο ενδοοικογενειακής βίας. Και βέβαια άφθονα παραδείγματα αστυνομικών που κακοποίησαν ή/και δολοφόνησαν τις συντρόφους τους.

Την ίδια στιγμή η δικαιοσύνη όταν καταδικάζει τους κακοποιητές, βιαστές και σωματέμπορους, τους ρίχνει συνήθως στα μαλακά. Ιδιαίτερα όταν είναι παιδιά του συστήματος όπως ο Δ. Λιγνάδης, που καταδικάστηκε για δύο βιασμούς ανηλίκων αλλά παραμένει ελεύθερος, ή όπως οι βιαστές της Γεωργίας Μπίκα που δεν διώχθηκαν ποτέ. Αυτό δίνει ένα σαφές μήνυμα στα θύματα έμφυλης βίας: δεν υπάρχει ούτε δικαιοσύνη ούτε προστασία.

***

Απέναντι σ' αυτό το σύστημα στέκεται τα τελευταία χρόνια το φεμινιστικό κίνημα που έχει αναπτυχθεί και στην Ελλάδα. Στηρίζει θύματα βίας με κινητοποιήσεις στα δικαστήρια και με πορείες στους δρόμους, οργανώνει εκστρατείες, εκδηλώσεις και φεστιβάλ για να αλλάξει τις αντιλήψεις της κοινωνίας, παρεμβαίνει σε περιστατικά βίας κ.α.

Μέσα από μαχητικές κινητοποιήσεις έχει καταφέρει νίκες όπως η καταδίκη μιας σειράς γυναικοκτόνων και η απελευθέρωση γυναικών από κυκλώματα σωματεμπορίας. Έχει πετύχει επίσης ένα σημαντικό μέρος των ΜΜΕ να μην αναφέρεται στην ενδοοικογενειακή βία και τις γυναικοκτονίες ως «εγκλήματα πάθους» αλλά να βάζει τα πράγματα στη σωστή τους διάσταση. Και κυρίως έχει καταφέρει ένα μεγάλο κομμάτι της νέας γενιάς, γυναικών, ανδρών, ΛΟΑΤ ατόμων να σκέφτεται διαφορετικά και να διεκδικεί πραγματική ισότητα. Και αυτό είναι το πιο σημαντικό. Γιατί η διεκδίκηση και ο αγώνας είναι ο μόνος τρόπος να βάλουμε κάποια στιγμή τέλος στην έμφυλη βία, την ανισότητα και την καταπίεση.

Όλα τα δικαιώματα και όλες οι ελευθερίες που κατακτήσαμε οι γυναίκες, τα κατακτήσαμε, όπως και το σύνολο των εργαζομένων και των καταπιεσμένων αυτού του κόσμου, μέσα από μακρόχρονους και εξαιρετικά δύσκολους αγώνες. Τίποτα δεν μας χαρίστηκε ποτέ.

Αυτόν τον δρόμο καλούμαστε να βαδίσουμε και σήμερα.

Συγκεντρώσεις Σάββατο 25 Νοέμβρη:

Αθήνα 12:30 πλ. Κοραή

Θεσσαλονίκη 12:00 Αγ. Βενιζέλου

Μαχητικές και Ελεύθερες

πηγή : https://www.facebook.com/p/Μαχητικές-και-Ελεύ…


1 2 3 4 5 6 7

Το ΚΚΕ(μ-λ) καλεί σε συγκέντρωση στις 25/11 στην πλ. Κοραή στις 12:30 - Η 25η Νοέμβρη αφιερώνεται στις γυναίκες της Παλαιστίνης

Το ΚΚΕ(μ-λ) καλεί σε συγκέντρωση το Σάββατο 25 Νοέμβρη στην πλ. Κοραή(στο κάτω μέρος) στις 12:30μμ.

Η μέρα κατά της βίας ενάντια στις γυναίκες δεν μπορεί παρά να είναι αφιερωμένη στη γυναίκα της Παλαιστίνης που αντιστέκεται στις θηριωδίες των σιωνιστών του Ισραήλ, που τολμά να παλέψει ενάντια στη βία του πολέμου για λευτεριά και για ζωή.

Λευτεριά στην Παλαιστίνη από τον Ιορδάνη ποταμό ως τη Μεσόγειο Θάλασσα

Αλληλεγγύη στις γυναίκες της Παλαιστίνης

Όχι στη βία κατά των γυναικών

Πάλη ενάντια σε πόλεμο και φτώχεια, για ισότητα, δικαιώματα, δουλειά.

πηγή : https://antigeitonies3.blogspot.com/2023/11/2…