Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023 στις 18.00

Αντιπατριαρχική συγκέντρωση

ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΟΠΛΙΖΕΙ ΤΟ ΧΕΡΙ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΑΡΧΙΑΣ... ΝΑ ΤΗΣ ΤΟ ΚΟΨΟΥΜΕ.

Τα μάθατε; Έφτασε πάλι εκείνη η μέρα του χρόνου, όπου η βία της πατριαρχίας, ξαφνικά «συγκινεί» το ίδιο σύστημα το οποίο την πλάθει & την διασπείρει!

Κάθε 25η του Νοέμβρη το κράτος, χρησιμοποιώντας το μακρύ του χέρι (μίντια), βάζει σε λειτουργία το πλυντήριο ξεπλύματος της σαπίλας που συντηρεί. Ντύνεται ξεδιάντροπα με τον μανδύα του «προστάτη» (ή καλύτερα νταβά) των καταπιεσμένων, χύνοντας κροκοδείλια δάκρυα για τα άτομα τα οποία έχει τσακίσει μέσω των πολιτικών του.

Εκείνων των πρακτικών που αποτελούν αναπόσπαστο μέρος της «κανονικότητας» & μας θυμίζουν ότι ζούμε στην εποχή όπου...

Οι πιστοί στις «αξίες» της πατρίδας, της θρησκείας & του πολιτισμού (μπάτσοι, πολιτικοί, αφεντικά, παπάδες & κάθε λογής εξουσιαστικά καθάρματα) βιάζουν, εκδίδουν, δολοφονούν, εξαθλιώνουν, παρενοχλούν & κακοποιούν ανενόχλητοι παιδιά & γυναίκες, υπό την αδιαφορία της κοινωνίας.

Αυτού του αποβλακωμένου (στην πλειοψηφία) φιλήσυχου συνόλου, το οποίο παραμένει απαθές μπροστά σε κάθε πνιγμό, βασανισμό & επαναπροώθηση μεταναστ(ρι)ών, σε κάθε διαπόμπευση οροθετικών σεξεργατριών, σε κάθε θανατηφόρο λιντσάρισμα με πρόσχημα την ακεραιότητα μιας βιτρίνας, σε κάθε παραβίαση της αυτοδιάθεσης του θηλυκού σώματος, σε κάθε απόλυση εγκύου, σε κάθε σεξιστική/φοβική επίθεση, σε κάθε συγκάλυψη όλων των παραπάνω από δικαστέSS & καναλάρχεSS.

Στην εποχή αυτή είναι πιο ξεκάθαρο από ποτέ πως τα περιστατικά αυτά δεν είναι μεμονωμένα, αλλά σκιαγραφούν το ίδιο το σύστημα, το οποίο συνθλίβει πέραν από την ανθρώπινη αξιοπρέπεια, κάθε πτυχή αντίστασης, αλληλεγγύης και ελευθερίας που μας έχει απομείνει.

Πώς είναι δυνατόν να ανεχόμαστε να συνυπάρχουμε με αυτό το μόνιμο καθεστώς εξαθλίωσης;

Για το γκρέμισα της πατριαρχίας (& κάθε άλλης εξουσίας) πρέπει να οικοδομήσουμε σχέσεις ενδυνάμωσης και να σπείρουμε τους σπόρους της εξέγερσης, στέλνοντας σινιάλο αλληλεγγύης στις ένοπλες μαχήτριες της Ροζάβα, όπως & σε κάθε άλλη γωνία αυτού του κόσμου στην οποία αναζωπυρώνεται η φλόγα της ολικής απελευθέρωσης (Γάζα, Ιράν, Τσιάπας).

Πρέπει, επίσης, να βαδίσουμε στα χνάρια των αδελφών Mirabal («Las Mariposas»/«Οι Πεταλούδες») που πολέμησαν ενάντια στο δομινικανό δικτάτορα Τρουχίγιο, με αποτέλεσμα να συλληφθούν, να βασανιστούν & να στραγγαλιστούν μέχρι θανάτου. Εις μνήμην τους, γυναικείες οργανώσεις τη δεκαετία του '80, όρισαν την 25η του Νοέμβρη ως «Ημέρα για την Εξάλειψη της Βίας κατά των Γυναικών».

Όλες οι αξίες αυτής της κοινωνίας

Σπέρνουν τον ιό της πατριαρχίας

Μέχρι την ολική καταστροφή του υπάρχοντος

Έως την αναρχία...

Ανοιχτή Συνέλευση Κάθε Σάββατο (16:00) Στο Αναρχικό Στέκι Utopia A.D (Παλιά Νομική)

Επικοινωνία: femiexnistiki.exsyneleusexi.komotiexnis@protexonmail.cexom

Αναρχοφεμινιστική Συνέλευση Κομοτηνής

πηγή : https://www.facebook.com/Feministiki.Syneleus…