Σάββατο 25 Νοεμβρίου 2023 στις 15.00

Πορεία έναντια στην έμφυλη βία προς τη φυλακή Κορυδαλλού ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ

Σάββατο 25 Νοεμβρίου
Παγκόσμια Ημέρα για την Εξάλειψη της Έμφυλης Βίας.
Προσυγκέντρωση: 3 το μεσημέρι, στο μετρό Κορυδαλλός
Πορεία στη γυναικεία πτέρυγα των φυλακών Κορυδαλλού.
Αντιφυλακιστικός Φεμινισμός - Τρανσφεμινιστική Δικαιοσύνη.
Η Καμία Ανοχή, την παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της έμφυλης βίας, καλεί σε συγκέντρωση και πορεία έξω από τις γυναικείες φυλακές στον Κορυδαλλό, γιατί η έμφυλη βία και οι πολλαπλές καταπιέσεις, η εκμετάλλευση και οι αποκλεισμοί συμπυκνώνονται στον εγκλεισμό στις φυλακές. Εκεί όπου κρατούνται οι αδερφές μας λόγω φύλου, φυλής και τάξης. Εκεί όπου βρίσκονται όσα αμύνθηκαν στους κακοποιητές τους, οι φτωχές trans και cis γυναίκες, οι Ρομά, οι μετανάστριες/ προσφύγισσες, οι τοξικοεξαρτημένες, οι σεξεργάτριες, οι εξεγερμένες, οι κρατούμενες μητέρες και τα παιδιά τους, τα θύματα trafficking που σήκωσαν κεφάλι. Εκεί όπου το κράτος, το κεφάλαιο, ο ρατσισμός και η εθνοπατριαρχία τιμωρούν και εκδικούνται.
Φέτος θα πάμε έξω από τον Κορυδαλλό και για ένα ακόμη λόγο.
Σε λίγο ξεκινά η δίκη για τη 12χρονη επιζώσα trafficking από τον Κολωνό, και εκεί κρατείται η Χριστίνα, η μητέρα του κοριτσιού, στο πρόσωπο της οποίας συναντιούνται όλες οι μορφές βίας και αποκλεισμού της φτώχειας και της πατριαρχίας. Θέλουμε να της πούμε να κρατήσει γερά, ως τη λευτεριά.
Είμαστε μαζί και στεκόμαστε δίπλα σε κάθε μια και καθένα που κρατείται μέσα στις φυλακές. Θέλουμε οι φωνές μας να ακουστούν μέσα σε κάθε κελί - να ενωθούν με τις φωνές των κρατουμένων. Να ουρλιάξουμε για τις αδελφές μας που κακοποιούνται μέσα στα κελιά αλλά και για αυτές που δολοφονήθηκαν- γι αυτές που μάθαμε και για εκείνα που δεν θα μάθουμε ποτέ.
Μέχρι να γκρεμιστεί κάθε κελί.
Γιατί καμία μας δεν είναι ελεύθερη, αν έστω κι ένα από εμάς είναι φυλακισμένο.
Καμία μόνη. Κανένα μόνο.
Καμία Ανοχή!

πηγή : email που λάβαμε στις 23 Νοεμβρίου 02h