Δευτέρα 27 Νοεμβρίου 2023 στις 21.00

Προβολή CineΦ.Ηλ. - Kedi (2016)

ακριβής τοποθεσία : Αίθουσα Α5, 1ος όροφος

Αυτή τη Δευτέρα η CineΦ.Ηλ. σκούζει από ενθουσιασμό καθώς στη μεγάλη οθόνη της θα εμφανιστούν 7 χνουδωτές γάτες μαζί με τις ιστορίες που τις περιτρυγυρίζουν ως μόνιμους κατοίκους της Κωνσταντινούπολης, στο Kedi της Ceyda Torun.

Πρόκειται για ένα προτραίτο της Πόλης και των ανθρώπων της ζωγραφισμένο μέσα από ένα ντοκιμαντέρ για επτά από τις χιλιάδες αδέσποτες γάτες της. Οι συγκεκριμένες εκτός από ονόματα, κουβαλούν και από ένα χαρακτηριστικό. Είναι η καταφερτζού, ο τζέντλεμαν, η ερωμένη, ο κυνηγός, ο παίχτης, η ψυχοπαθής και ο υπερκοινωνικός. Χρησιμοποιώντας μια εξέδρα ειδικά κατασκευασμένη για το ντοκιμαντέρ, προκειμένου να τραβάει από το ύψος του δρόμου, η κάμερα ακολουθεί στενά τα γατιά στις βόλτες τους στην πόλη. Πλάι τους γνωρίζουμε και τους ανθρώπους που εμπλέκονται στις ζωές τους μέσα από τις αφηγήσεις τους, τις θεωρήσεις τους για τη ζωή, τις ερμηνείες τους για τη συμπεριφορά των αινιγματικών αιλουροειδών.

Το αποτέλεσμα αποζημιώνει με μια μοναδική κοινωνικοπολιτικοοικονομική σκιαγράφηση της καθημερινότητας στην Κωνσταντινούπολη, αλλά και της ψυχοσύνθεσης των κατοίκων της. Το Kedi συγκινεί με την τρυφερή του ματιά, η οποία σφύζει από αγάπη για τη ζωή, τα τετράποδα και τους ανθρώπους.

Σκηνοθεσία: Ceyda Torun
Διάρκεια: 79'
Letterboxd: https://letterboxd.com/film/kedi-2016/

Σας περιμένουμε με είσοδο πάντα ελεύθερη!📽

πηγή : https://fb.me/e/1igMkQQTn