Τρίτη 28 Νοεμβρίου 2023 στις 13.30

Συγγραφή ανοιχτού πλαισίου για την ΓΣ του ιστ-αρχ

ΟΛΟΙ/ΕΣ ΣΤΗΝ ΓΣ ΤΟΥ ΙΣΤ-ΑΡΧ
ΤΕΤΑΡΤΗ 29/11 ΣΤΙΣ 13:30 @ΑΙΘ 108

ΚΑΛΕΣΜΑ ΣΕ ΣΥΓΓΡΑΦΗ ΑΝΟΙΧΤΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ
ΤΡΙΤΗ 28/11 ΣΤΙΣ 13:30
@αυτόνομο στέκι φιλοσοφικής(διπλα στο αμφ. β´)

Οι γενικές συνελεύσεις είναι ένα συλλογικό όργανο στα χέρια των
φοιτητ-ρι-ών, μέσω του οποίου λαμβάνουν αποφάσεις και παρεμβαίνουν στο πανεπιστημιακό περιβάλλον, αλλά και έξω από αυτό. Πρόκειται για μια πολιτική διαδικασία αποτελούμενη από ατομικότητες και ομάδες που μπορούν να συμμετέχουν ισότιμα, ώστε να συνδιαμορφώσουν και να οργανώσουν από κοινού τις δράσεις τους με βάση την φοιτητική τους ιδιότητα.
Σκοπός είναι η συμμετοχή μεγάλου αριθμού φοιτητ-ρι-ών ανεξαρτήτου πολιτικού βαπτίσματος.

Τι είναι το Ανοιχτό Πλαίσιο;

Το ανοιχτό πλαίσιο αποτελεί μια συλλογική διαδικασία ζύμωσης κατά την οποία μοιραζόμαστε προβληματισμούς και αποφασίζουμε αδιαμεσολάβητα για τις σχολές μας, μακριά από λογικές επαγγελματιών της πολιτικής και κομματικών γραμμών. Και αυτό γιατί θεωρούμε πως οι λογικές αυτές φιμώνουν την ελευθερία και τις σκέψεις μας. Εμείς πιστεύουμε σε ελευθεριακές διαδικασίες ελεύθερων ανθρώπων που ακόμα και οι διαφωνίες αποτελούν δημιουργική σύνθεση. Ανοιχτό πλαίσιο σημαίνει ότι δεν αναθέτουμε σε κανέναν και καμιά να μιλήσει εξ ονόματός μας χωρίς εμάς, για εμάς, αλλά αποφασίζουμε οι ίδιοι και οι ίδιες με βάση την αυτοοργάνωση, την οριζοντιότητα και τη συμπεριληπτικότητα.
Είναι ένας χώρος όπου όλοι και όλες χωράμε.

Στην κατεύθυνση αυτή,καλούμε σε μια ανοιχτή διαδικασία συνδιαμόρφωσης και συγγραφής πλαισίου στη βάση της αντιιεραρχίας, της αυτοοργάνωσης και της οριζοντιότητας.

Όλοι/ες στις Γενικές Συνελεύσεις

Οργάνωση στη βάση - αντιιεραρχικά και αδιαμεσολάβητα

Ελευθεριακό Σχήμα Φιλοσοφικής