Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2023 στις 13.00

Συγγραφή πλαισίου για τη Γ.Σ. Σ.Φ. Ηλ-Μηχ

Καλούμε στην γενική συνέλευση που έχει οριστεί για τη Δευτέρα 4/12 στις 17:00 στην Α5

Και σε συγγραφή πλαισίου για τη γενική συνέλευση του φοιτητικού συλλόγου την Παρασκευή 1/12 στις 13:00 στο Στέκι στο Φουαγιέ

Τι συμβαίνει με τις γενικές συνελεύσεις;

Ο φοιτητικός σύλλογος είναι το συνδικαλιστικό όργανο των φοιτητών, και η γενική συνέλευση είναι το μέσο με το οποίο ο φοιτητικός σύλλογος παίρνει αποφάσεις. Ωστόσο, οποιοδήποτε άτομο έχει περάσει ποτέ από γενική συνέλευση αντιλαμβάνεται ότι αυτή μοιάζει περισσότερο με αρένα πολιτικής αντιπαράθεσης γύρω από τις γραμμές των πολιτικών ομάδων και δεν μένει ποτέ χρόνος και χώρος ώστε να εκφραστούν τα φοιτητά γύρω από ζητήματα που τα απασχολούν.

Όσον αφορά τα πλαίσια που κατατίθενται, αυτά γράφονται από "ειδικούς" της πολιτικής και τις καθοδηγήσεις των πολιτικών ομάδων χωρίς να υπάρχει καθόλου χώρος για συνδιαμόρφωση. Έχουμε δει όμως φοιτήτριες να προσπαθούν και να τρέχουν αγώνες μέσα από τους φοιτητικούς συλλόγους με ανοιχτό και αδιαμεσολάβητο τρόπο. Και επειδή ο κόσμος της σχολής - πράγματι - ελκύεται από διαδικασίες ανοιχτές προς συνδιαμόρφωση, οι πολιτικές ομάδες κατέληξαν να χρησιμοποιούν τις λέξεις "ανοιχτό" και αδιαμεσολάβητο με λογική μάρκετινγκ. Όταν λοιπόν υπάρχουν δύο ανοιχτά πλαίσια..…μάλλον κάποιος από τους δύο λέει ψέματα.

Η πραγματικότητα παρόλα αυτά είναι ωμή. Όσο οι επιθέσεις του κεφαλαίου και του κράτους οξύνονται, η κοινωνική απάθεια γενικεύεται. Ο μόνος τρόπος να αντισταθούμε συλλογικά ενάντια στην υποτίμηση των ζωών μας, υποτίμηση που διαπερνά το σύνολο της καθημερινότητας, από την εργασία και την φοίτηση μέχρι την κοινωνική αναπαραγωγή, είναι να συναντηθούμε και να αγωνιστούμε. Να συζητήσουμε με ίσους όρους για τα προβλήματά μας, για τις αγωνίες και επιθυμίες μας.

Το πλαίσιο που συνδιαμορφώνουμε για τη γενική συνέλευση του συλλόγου μας, θέλουμε να είναι μια συμβολή προς αυτή τη κατεύθυνση. Με στόχο τη δημιουργία μιας κοινότητας αδιαμεσολάβητου αγώνα στη σχολή, μακριά από λογικές ανάθεσης, εκλογών, παρατάξεων και αποφάσεις διοικητικών συμβουλίων. Στο πλαίσιο θέλουμε να συζητάμε με ίσους όρους, έτσι ώστε αυτό να είναι τελικά συλλογικό κτήμα των φοιτητών που το διαμορφώνουν και το γράφουν. Μέχρι να πάρουμε τις ζωές μας στα χέρια μας.

Αυτόνομη Παρέμβαση στους Ηλεκτρολόγους και τους Μηχανολόγους