Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023 στις 11.00

Πορεία αλληλεγγύης στον αγώνα των Παλαιστίνιων για ζωή,γη & Ελευθερία

Αλληλεγγύη στον αγώνα των Παλαιστίνιων για ζωή,γη & Ελευθερία

Σχεδόν δύο μήνες τώρα συντελείται δίπλα μας μια γενοκτονία. Τα κράτη της πολιτισμένης δύσης όχι μόνο δεν αντιδρούν αλλά. αντίθετα, υπερμάχονται το δικαίωμα του Ισραήλ στην δήθεν αυτοάμυνα, προσποιούμενα υποκριτικά ότι η ιστορία ξεκινά στις 7 Οκτώβρη.0 κύκλος της βίας όμως δεν είναι κάτι καινούριο για την περιοχή, ξεκινά στις αρχές του προηγούμενου αιώνα και είναι γνήσιο προϊόν της ανάδυσης των εθνών-κρατών και της αποικιοκρατίας τα όποια έχουν θέσει τα θεμέλια και της σημερινής κατάστασης που δεν είναι άλλο από ένα κυρίαρχο έθνος-κράτος που ορίζει την μοίρα όλων. Οι Παλαιστίνιοι στερούνται νομική κατοχύρωση και τη δυνατότητα αυτοδιάθεσης ενισχύοντας, με αυτό τον τρόπο, τον απανταχού θρησκευτικό φονταμενταλισμό που τροφοδοτεί και ανά-πυροδοτεί την κρίση.

Ωστόσο, όσο κι αν αποσιωπούμε το παρελθόν, αυτό δεν είναι εύκολο να διαγραφεί : η Ευρώπη αφού επί αιώνες, σπίλωσε, κυνήγησε, εκτόπισε, έκλεψε, και εντέλει έκαψε τους Εβραίους, αποφάσισε να τους αποκαταστήσει. Τους υποσχέθηκε - έναντι ανταλλαγμάτων - τη γη της επαγγελίας, μια περιοχή που βρίσκεται εκτός της επικράτειας της κι η οποία επί αιώνες κατοικούνταν από άλλους. Σήμερα, για να ικανοποιήσει, δημαγωγικά, αυτούς που έχουν ανακαλύψει τον νέο σύγχρονο εχθρό στο πρόσωπο των Μουσουλμάνων, συντάσσεται μονόπλευρα με το κράτος του Ισραήλ και καταπνίγει κάθε φωνή που αντιστέκεται στον αφανισμό και τον εκτοπισμό του Παλαιστινιακού λαού - ως αντισημιτική.

Οι ΗΠΑ υποκινούν και στηρίζουν τον εποικισμό και το καθεστώς απαρτχάιντ που έχει επιβάλει, εδώ και δεκαετίες, το κρότος του Ισραήλ εις βάρος των Παλαιστίνιων ώστε να έχουν άμεσο έλεγχο στην περιοχή της Μέσης Ανατολής. Παράλληλα μεθοδεύει την περεταίρω απομόνωση των Παλαιστινίων από τους πρότερους συμμάχους τους μεσολαβώντας στη σύναξη συμφωνιών μεταξύ του Ισραήλ και των αραβικών κρατών της περιοχής.

Το Ελληνικό κράτος, με τη σειρά του, τασσόμενο στο πλευρό των ισχυρών συμμάχων, όχι μόνο απέχει από το ψήφισμα του ΟΗΕ για παύση του πυρός αλλά εμπλέκεται άμεσα στον πόλεμο συνδράμοντας και επιτρέποντας στους συμμάχους να χρησιμοποιούν τα λιμάνια και τις βάσεις, εντός της επικρατείας του, αδιαφορώντας για το οικονομικό κόστος και τον κίνδυνο που ενέχει αυτό για την ίδια τη χώρα.

Εντωμεταξύ. από τις οθόνες μας παρακολουθούμε το δράμα να κορυφώνεται. Χιλιάδες εγκλωβισμένοι άμαχοι σκοτώνονται, εκατομμύρια εκτοπίζονται, ανθρωπιστικές πομπές χτυπιούνται, δημοσιογράφοι και ξένοι ανταποκριτές δολοφονούνται. Σχολεία, νοσοκομεία και προσφυγικοί καταυλισμοί βομβαρδίζονται, τα νοσοκομεία αδυνατούν να περιθάλψουν τους τραυματίες, βασικές υποδομές έχουν βγει εκτός λειτουργίας, υπάρχουν ελλείψεις σε καύσιμα, νερό. τρόφιμα κι υγειονομικό υλικό, επιδημίες εξαπλώνονται, η πρόσβαση ανθρωπιστικής βοήθειας είναι απόλυτα ελεγχόμενη από το Ισραήλ και καθίσταται αδύνατη.

Για τα δυτικά ΜΜΕ όλα αυτά είναι αποδεκτά ως παράπλευρες απώλειες στον πόλεμο κατά της τρομοκρατίας. Γιο την ανθρωπότητα είναι εγκλήματα πολέμου και στη σημερινή εποχή δεν έχουμε την πολυτέλεια να ισχυριζόμαστε ότι δεν γνωρίζαμε. Δεν μπορούμε να κρυφτούμε πίσω από εκβιαστικό δίπολα και να παρακολουθούμε σιωπηλοί την εξολόθρευση ενός λαού ως την τελική λύση. Η εμπειρία του ολοκαυτώματος δεν μας επιτρέπει ξανά ένα τέτοιο ατόπημα.

Στη Παλαιστίνη η πληγή που άνοιξε τον περασμένο αιώνα η δημιουργία των εθνών-κρατών είναι ακόμη νωπή και βαθιά.Η φρίκη που ξανά βιώνει η ανθρωπότητα αυτές τις εβδομάδες πηγάζει ακριβώς από την ίδια δηλητηριώδη φλέβα, τον εθνικισμό. Η ύπαρξη ενός ή δυο ανταγωνιστικών εθνών-κρατών σίγουρα δεν αποτελεί ουσιαστικά λύση για την εξασφάλιση ειρήνης στην περιοχή και για αυτό συντασσόμαστε με το Κουρδικό απελευθερωτικό κίνημα που προτάσσει τον Δημοκρατικό Συνομοσπονδισμό.

Ένα σύστημα που συμπεριλαμβάνει όλες της θρησκείες και εθνότητες, την ισότητα των φύλων και την δημοκρατία βάσης όπως αυτή λειτουργεί τώρα μια δεκαετία στα εδάφη την βορειοανατολικής Συρίας [Ροζάβα). Ταυτόχρονα αναγνωρίζουμε απόλυτα το δικαίωμα του Παλαιστινιακού λαού στην αυτοδιάθεση και να αποτάξει από πάνω του την κατοχή από το νεοφασιστικό-αποικιακό κράτος του Ισραήλ όπως αυτός κρίνει.

Έως τότε ήμασταν, είμαστε και θα είμαστε στο πλευρό των Παλαιστινίων μέχρι την Λευτεριά.

ΠΟΡΕΙΑ Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023 - 11:00 Πλατεία Λιονταριών

*Στο τέλος της πορείας, στην οδό Δικαιοσύνης, θα διοργανώσουμε μια δράση αλληλεγγύης κατά την οποία θα σταθούμε μέσα σε πλαίσια γραμμάτων που θα σχηματίζουν την φράση . Αυτή θα καταγράφει άνωθεν με drone, με σκοπό να προσπαθήσουμε να σπάσουμε τους μηντιακούς φραγμούς που έχουν επιβληθεί και να στείλουμε ένα δυνατό μήνυμα αλληλεγγύης από την πόλη του Ηρακλείου.

Συνέλευση Αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό

πηγή: https://candiaalternativa.info/?p=42992