Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023 στις 11.00

4 καλέσματα : 1 2 3 4

Παγκρήτια συγκέντρωση για την δημόσια υγεία

Η υγεία είναι κοινωνικό αγαθό όχι εμπόρευμα!

Στηρίζουμε τις κινητοποίησεις

των εργαζομένων στα νοσοκομεία!

Παγκρήτια Συγκέντρωση

για τη Δημόσια Υγεία

Πέμπτη 30 Νοέμβρη 2023

ώρα:11:00,πλατεία Ελευθερίας

Κατάληψη Ευαγγελισμού

πηγή: https://hide.espiv.net?https://evagelismos.sq…


1 2 3 4

Η ΕΛΜΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΣΤΗΡΙΖΕΙ ΤOΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΟ ΑΓΩΝΑ(29 & 30/11) ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΑΚΩΝ ΓΙΑΤΡΩΝ (ΟΕΝΓΕ)

· ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΜΑΖΙΚΗ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΠΟΥ ΔΙΟΡΓΑΝΩΝΕΙ ΤΟ ΠΑΓΚΡΗΤΙΟ ΔΙΚΤΥΟ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΚΑΙ ΠΟΛΛΟΙ ΜΑΖΙΚΟΙ ΦΟΡΕΙΣ

· ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΤΡΙΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΠΟΥ ΚΗΡΥΞΕ Η ΑΔΕΔΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 30/11 (11-2 μ.μ.)

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΕΥΚΟΛΥΝΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΩΝ Η ΕΛΜΕ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ ΚΗΡΥΣΣΕΙ :

Ø ΔΙΩΡΗ ΣΤΑΣΗ 8-10 Π.Μ.

Ø ΜΕΤΕΧΕΙ ΣΤΗΝ ΠΕΝΤΑΩΡΗ ΣΤΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ (10-2μ.μ.) ΠΟΥ ΚΗΡΥΞΕ ΤΟ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΟ ΤΜΗΜΑ ΤΗΣ ΑΔΕΔΥ ΗΡΑΚΛΕΙΟΥ

ΕΠΙΣΗΜΑΙΝΟΥΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΙ ΠΟΥ ΕΡΓΑΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΝ ΕΠΑΡΧΙΑΣ ΚΑΛΟΥΝΤΑΙ ΝΑ ΚΑΝΟΥΝ ΧΡΗΣΗ ΤΩΝ ΣΤΑΣΕΩΝ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ( ΕΛΜΕ - ΑΔΕΔΥ) ΑΝΑΛΟΓΑ ΜΕ ΤΟ ΩΡΑΡΙΌ ΤΟΥΣ

ΟΛΟΙ ΣΤΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 30/11/23 ΚΑΙ ΩΡΑ 11.00 π.μ. ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ

· ΜΑΖΙΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΔΙΑΛΥΣΗΣ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΛΕΙΜΜΑΤΩΝ ΤΟΥ ΕΣΥ

· ΚΑΜΙΑ ΣΥΓΧΩΝΕΥΣΗ-ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ

· ΑΜΕΣΗ ΚΑΛΥΨΗ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΝΑΓΚΩΝ ΤΗΣ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗΣ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ «ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟΥ» ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΚΑΙ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΑ

· ΑΜΕΣΗ ΠΡΟΣΛΗΨΗ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΑΝΑΓΚΑΙΟΥ ΙΑΤΡΙΚΟΥ ΚΑΙ ΝΟΣΗΛΕΥΤΙΚΟΥ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ

· ΚΑΤΩ Η ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΗΣ ΥΠΟΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗΣ- ΝΑ ΚΑΛΥΦΘΟΥΝ ΤΩΡΑ ΟΛΕΣ ΟΙ ΑΝΑΓΚΕΣ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΣΕ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟ ΚΑΙ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟ

……………………………………………………………………………………………………………………………………………………

ΔIΕΚΔΙΚΟΥΜΕ:

Ø ΚΑΜΙΑ ΙΔΙΩΤΙΚΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ

Ø ΚΑΜΙΑ ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΟΠΟΙΗΣΗ ΤΗΣ ΥΓΕΙΑΣ

Ø ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΟΛΟΥ ΤΟΥ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟΥ ΘΕΣΜΙΚΟΥ ΠΛΑΙΣΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΗΣ ΤΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ ΤΗΣ ΑΓΟΡΑΣ

Ø ΝΑ ΜΗΝ ΑΛΛΑΞΕΙ Ο ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΤΟΥ ΒΕΝΙΖΕΛΕΙΟΥ, ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΩΝ ΥΠΟΛΟΙΠΩΝ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΩΝ ΤΟΥ ΝΗΣΙΟΥ ΠΟΥ ΣΤΑΘΕΡΑ ΥΠΟΒΑΘΜΙΖΟΝΤΑΙ ΣΕ ΚΕΝΤΡΑ ΥΓΕΙΑΣ, ΜΕ ΒΑΣΗ ΤΟ ΝΕΟ ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΧΑΡΤΗ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.

ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΝΩΤΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΧΩΡΗΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ-ΕΕ -ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ ΜΠΟΡΟΥΜΕ ΝΑ ΚΑΤΟΧΥΡΏΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΔΙΕΥΡΥΝΟΥΜΕ

ΤΑ ΑΝΑΦΑΙΡΕΤΑ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΑ ΜΑΣ ΣΤΗΝ ΥΓΕΙΑ-ΤΗ ΜΟΡΦΩΣΗ-ΤΗ ΔΟΥΛΕΙΑ -ΤΗΝ ΑΞΙΟΠΡΕΠΗ ΔΙΑΒΙΩΣΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΠΑΛΗ.

κάλεσμα : ΕΛΜΕ Ηρακλείου


1 2 3 4

Όλοι και όλες στη μάχη για δημόσια δωρεάν υγεία!

Παγκρήτια κινητοποίηση,Πέμπτη 30/11 στις 11πμ στην πλατεία Ελευθερίας!

Στάση εργασίας την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 10:30-15:00

Το Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών - Παράρτημα Ηρακλείου χαιρετίζει τη μαζική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 23/11 με τη συμμετοχή σωματείων, συλλόγων και φορέων του Ηρακλείου για την οργάνωση παγκρήτιουσυλλαλητηρίου την Πέμπτη 30/11 στο Ηράκλειο στα πλαίσια της 48ωρης πανυγειονομικής απεργίας.

Στηρίζουμε τους υγειονομικούς που μπαίνουν μπροστά για την υγεία όλου του λαού. Τα δημόσια νοσοκομεία, οι δομές ΠΦΥ και το ΕΚΑΒ παρουσιάζουν μια εικόνα διάλυσης εξαιτίας των τραγικών ελλείψεων σε προσωπικό, υποδομές και εξοπλισμό με ανυπολόγιστες συνέπειες για την υγεία των ασθενών και τις συνθήκες εργασίας των υγειονομικών. Πολλές κλινικές (π.χ. Παθολογικές Ρεθύμνου, Σητείας, Ιεράπετρας, Παιδοψυχιατρική ΠΑΓΝΗ) και εργαστήρια (π.χ. ακτινολογικά Λασιθίου) κινδυνεύουν με λουκέτο. Χειρουργικές αίθουσες είναι κλειστές λόγω απόλυτης έλλειψης αναισθησιολόγων (πχ Βενιζέλειο), ενώ στις λίστες χειρουργείου των νοσοκομείων της Κρήτης περιμένουν πάνω από 9000 ασθενείς. Οι παραιτήσεις έχουν πάρει μορφή χιονοστιβάδας εξαιτίας της καθήλωσης των μισθών και (κυρίως) εξαιτίας της εντατικοποίησης, που χτυπάει κόκκινο. Υπερεφημέρευση, διπλοβάρδιες, περικοπή ρεπό και αδειών εξουθενώνουν τους υγειονομικούς.

Αντί για μόνιμες προσλήψεις στα νοσοκομεία, «βροχή» πέφτουν οι μετακινήσεις υγειονομικών. Παράλληλα, προχωρά η εφαρμογή του νόμου για τη δευτεροβάθμια περίθαλψη με συμβάσεις μερικής απασχόλησης ορισμένου χρόνου δημόσιων νοσοκομείων με ιδιώτες γιατρούς (π.χ. με ιδιώτες αναισθησιολόγους στο Βενιζέλειο) για την προσωρινή κάλυψη μέρους των κενών. Η αποδεκατισμένη πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας (ΠΦΥ) αποδυναμώνεται περαιτέρω με μετακινήσεις εργαζομένων της στα νοσοκομεία, ενώ προωθείται (μέσω επερχόμενου νομοσχεδίου) η λειτουργία της ως «κόφτης» προς τη δευτεροβάθμια περίθαλψη, «βαφτίζοντας» προσωπικούς γιατρούς ακόμη και ανειδίκευτους απόφοιτους ιατρικής. Παραμένουν οι χρόνιες σοβαρές ελλείψεις του ΕΚΑΒ σε διασώστες και ασθενοφόρα με αποτέλεσμα διακομιδές να γίνονται από μικτά πληρώματα προσωπικού των ενόπλων δυνάμεων και από γιατρούς άσχετων ειδικοτήτων, ενώ οι δευτερογενείς διακομιδές γίνονται συνήθως με ιδιωτικά ασθενοφόρα.

Τα σχέδια της κυβέρνησης για το «νέο ΕΣΥ» θα επιδεινώσουν την κατάσταση. Η«αξιολόγηση» νοσοκομείων που αξιοποιηθεί για τη συγχώνευση κοντινών νοσοκομείων στα πλαίσια της διαμόρφωσης του νέου «υγειονομικού χάρτη». Η μετατροπή τους σε ΝΠΙΔ, που παρουσιάζεται σαν διέξοδος, σημαίνει τη χρηματοδότησή τους κατά ένα ελάχιστο μέρος από το κράτος και κατά κύριο λόγο από τις άμεσες (π.χ. στην απογευματινή λειτουργία) και έμμεσες (μέσω ΕΟΠΥΥ) πληρωμές των ασθενών-πελατών.Ολοένα και περισσότεροι ασθενείς θα αποκλείονται από το δημόσιο σύστημα υγείας και θα αναγκάζονται να καταφεύγουν στον ιδιωτικό τομέα, ενώ θα αυξηθούν οι κίνδυνοι από την καθυστέρηση στη διάγνωση και θεραπεία όσων δεν έχουν τη δυνατότητα να πληρώσουν.

Ευθύνη για την κατάσταση αυτή έχει η κυβέρνηση της ΝΔ, όπως και όλες οι προηγούμενες κυβερνήσεις (ΣΥΡΙΖΑ, ΠΑΣΟΚ κλπ). Πρόκειται για κλιμάκωση της ίδιας μνημονιακής, αντιλαϊκής πολιτικής που βιώνουμε τα 13 τελευταία χρόνια, μιας πολιτικής υποταγμένης στις εντολές της ΕΕ και των ιδιωτών μεγαλοκλινικαρχών, που έχει ξεκάθαρα ταξική στόχευση: να καταργήσει τελείως το στοιχειώδες δικαίωμα της μεγάλης πλειοψηφίας σε δημόσια, δωρεάν, πλήρη, σύγχρονη και ισότιμη περίθαλψη. Άλλωστε θεωρείται κανονικότητα εδώ και πολλά χρόνια το να ρημάζει η δημόσια υγεία ενώ δίνονται αμύθητα ποσά για πολεμικούς εξοπλισμούς, ενίσχυση της ΕΛΑΣ ή σαν «δώρα» στις επιχειρήσεις.

Στις 30 Νοέμβρη πρέπει να βουλιάξει το Ηράκλειο!

Οι τεχνικοί συντασσόμαστε με τους μαχόμενους υγειονομικούς που αντιτάσσονται στην πολιτική που υποβαθμίζει την υγεία και τη ζωή μας προκειμένου να εξυπηρετήσει τα κέρδη των ιδιωτών.Η μάχη για πραγματικά δημόσια δωρεάν υγεία στο ύψος των αναγκών είναι αναπόσπαστο στοιχείο της δράσης του σωματείου μας. Άλλωστε η κλαδική Συλλογική Σύμβαση Εργασίας για την οποία παλεύουμε ενσωματώνει τις διεκδικήσεις για υγεία και ασφάλιση. Δεν εφυσυχαζόμαστε! Από το χέρι μας περνάει η υπογραφή της ΣΣΕ, από την συνέχεια της δράσης μας, την μαχητικότητα μας, το δυνάμωμα του σωματείου και την ταξική αλληλεγγύη. Δίνουμε τη μάχη κυριολεκτικά για τη ζωή μας παλεύοντας για την ένα σύστημα υγείας στο ύψος των αναγκών μας!

Διεκδικούμε μαζί με τα σωματεία των υγειονομικών:

  • Να μην κλείσει, συγχωνευτεί, καταργηθεί, κανένα τμήμα, κλινική, νοσοκομείο, Κέντρο Υγείας. Όχι στο νέο «υγειονομικό χάρτη».
  • Πλήρη στελέχωση όλων των δημόσιων νοσοκομείων, της ΠΦΥ και του ΕΚΑΒ με το αναγκαίο ΜΟΝΙΜΟ προσωπικόπλήρους αποκλειστικής απασχόλησης. Ταυτόχρονη ανοικτήπροκήρυξη ΟΛΩΝ των κενών θέσεωνμε κίνητρα και κατεπείγουσες διαδικασίες για μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού, ώστε να εξασφαλισθούν αξιοπρεπείς συνθήκες εργασίας για τους υγειονομικούς και να αντιστραφεί το κύμα παραιτήσεων.Άμεση πρόσληψη όλου του αναγκαίου προσωπικού για τη λειτουργία όλων των διαθέσιμων χειρουργικών κρεβατιών
  • Όχι στα μπαλώματα με μετακινήσεις(μεταξύ τμημάτων και μονάδων υγείας), προσλήψεις συμβασιούχων, ιδιωτών γιατρών με μπλοκάκι κοκ. Επικαιροποίηση οργανισμών νοσοκομείων.
  • Καμιά απόλυση συμβασιούχου, επικουρικού, εργολαβικού εργαζόμενου.Μονιμοποίηση όλων των εργαζόμενων με ελαστικές μορφές απασχόλησης χωρίς όρους και προϋποθέσεις. Όχι στην απόλυση των 1047 συμβασιούχων των ΚΟΜΥ του ΕΟΔΥ
  • Αυξήσεις μισθώνυγειονομικών σε επίπεδα που να καλύπτουν τις αυξημένες ανάγκες. Επαναφορά 13ου-14ου μισθού. Αύξηση αποζημίωσης εφημεριών με αυτοτελή φορολόγηση τακτικών και αφορολόγητες πρόσθετες εφημερίες. Ένταξη στα ΒΑΕ όλων των υγειονομικών.
  • Αύξηση της χρηματοδότησηςτων νοσοκομείων και της υγείας αποκλειστικά από το κρατικό προϋπολογισμό.Κατάργηση πληρωμών ασθενώνγια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και στην απογευματινή λειτουργία των νοσοκομείων. Δωρεάν ολοήμερη λειτουργία δημόσιων δομών υγείας.Να μην προχωρήσουν οι σχεδιασμοί της κυβέρνησης για τον προσωπικό γιατρό.Όχι στην εφαρμογή του νόμου Γκάγκα που καταργεί την αποκλειστική απασχόληση των γιατρών του ΕΣΥ.
  • Όχι στη μετατροπή νοσοκομείων σε ΝΠΙΔ. Όχι στις συμπράξεις δημόσιου-ιδιωτικού τομέα (ΣΔΙΤ) υγείας. Όχι σε παραχώρηση υπηρεσιών των δημόσιων δομών υγείας σε ιδιώτες. Καμία εμπλοκή ιδιωτών και επιχειρηματιών της υγείας σε εργαστήρια και μηχανήματα των δημόσιων νοσοκομείων. Όχι στη μεταφορά ασθενών από τις δημόσιες στις ιδιωτικές κλινικές. Όχι στο "νέο ΕΣΥ ".
  • Ενίσχυση των Κέντρων Υγείας με προσλήψεις γιατρών όλων των αναγκαίων ειδικοτήτων και όλου του αναγκαίου λοιπού προσωπικού.
  • Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο για την ψυχιατρική μεταρρύθμιση που εμπορευματοποιεί ακόμα περισσότερο την ψυχική υγεία. Κάτω τα χέρια από τις δομές απεξάρτησης!

Πιο συγκεκριμένα για όλους τους εργαζομένους διεκδικούμε:

  • Λήψη όλων των αναγκαίων μέτρων για την πρόληψη των εργατικών ατυχημάτων, με ευθύνη της εργοδοσίας και ουσιαστικό, ολοκληρωμένο έλεγχο από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς (ΣΕΠΕ). Έλεγχος για εργασιακές ασθένειες και επιβάρυνση του οργανισμού των εργαζομένων (πχ μυοσκελετικά από την πολύ καθιστική δουλειά, πρόβλημα στα μάτια από την ακτινοβολία της οθόνης κτλ). Αντίστοιχα μέτρα προστασίας.
  • Εξασφάλιση από το κράτος της δωρεάν, πλήρους και απρόσκοπτης ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και νοσηλείας σε όλους τους εργαζομένους και τους ανέργους.
  • Κάλυψη όλων των εξόδων των διαγνωστικών, προληπτικών εξετάσεων, του προγεννητικού ελέγχου, της ιατρικώς υποβοηθούμενης αναπαραγωγής και τοκετού από το κράτος, στα πλαίσια ενός δημόσιου και δωρεάν συστήματος Υγείας με έμφαση στην πρόληψη.Δημόσιες, δωρεάν ασφαλείς εκτρώσεις για όλες όσες το επιθυμούν.
  • Δομές φροντίδας ηλικιωμένων και ΑΜΕΑ. Πλήρη στελέχωση όλων των κοινωνικών υπηρεσιών.
  • Κατάργηση του νόμου Βρούτση/Κατρούγκαλου και Χατζηδάκη και όλων των αντιασφαλιστικών νόμων.

Ο ΑΓΩΝΑΣ ΓΙΑ ΔΗΜΟΣΙΑ ΔΩΡΕΑΝ ΥΓΕΙΑ ΓΙΑ ΟΛΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΖΗΤΗΜΑ ΖΩΗΣ!

Σωματείο Μισθωτών Τεχνικών (Ηράκλειο)

Μισθωτοί, Εργαζόμενοι με ΔΠΥ, Ενταγμένοι σε προγράμματα, Άνεργοι Μηχανικοί και Τεχνικοί

Τηλ: 6948078671 / email: smt.exirakleio@gmail.cexom / ιστοσελίδα: http://smtiraklio.wordpress.com


1 2 3 4

Κάλεσμα από την Ανοιχτή συνέλευση υπεράσπισης της κατάληψης Ευαγγελισμού για την Παγκρήτια συγκέντρωση για την υγεία. Ας οργανωθούμε ενάντια σε αυτά που μας καταπιέζουν ..για να βρούμε την υγειά μας.

Image

Image

πηγή : https://twitter.com/EvagelismoSquat/status/17…