Δευτέρα 4 Δεκεμβρίου 2023 στις 18.00

3 καλέσματα : 1 2 3

Συγκέντρωση Αλληλεγγύης στην Παλαιστίνη

Η ΓΑΖΑ ΒΟΜΒΑΡΔΙΖΕΤΑΙ ΕΚ ΝΕΟΥ 700 ΝΕΚΡΟΙ ΣΕ 24 ΩΡΕΣ!

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ, ΤΟ ΣΙΩΝΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ!

ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ!

Από την Ελλάδα μέχρι τη Γάζα: να ενώσουμε τις φωνές μας και την οργή μας. Σχεδόν 20.000 Παλαιστίνιοι έχουν δολοφονηθεί από τις σφαγές της ισραηλινής κατοχής μετά την επιχείρηση της Αντίστασης Πλημμύρα Al-Aqsa.

Ο ιμπεριαλισμός και το κράτος- δολοφόνος του Ισραήλ διεξάγουν γενοκτονία εναντίον των Παλαιστινίων, που ηρωϊκά συνεχίζουν να αντιστέκονται.

Μετά την 4 ήμερη ανταλλαγή κρατουμένων και τη μεγάλη νίκη που κατάφερε η αντίσταση καθώς απελευθέρωσε 300 Παλαιστίνιους κρατούμενους, το κράτος δολοφόνος του Ισραήλ συνεχίζει τους βομβαρδισμούς στη Γάζα με αποτέλεσμα σε 24 ώρες να δολοφονεί 700 Παλαιστίνιους.

Τα δολοφονημένα και ακρωτηριασμένα πτώματα στη Γάζα που ανήκουν σε αθώα παιδιά αγγίζουν το σοκαριστικό νούμερο των 6.000.

Ολόκληρες οικογένειες εξαλείφθηκαν, υποδομές καταστράφηκαν σκόπιμα, οι «ασφαλείς διαδρομές» υπονομεύτηκαν, η ανθρωπιστική βοήθεια απαγορεύτηκε, ΗΠΑ-Ισραήλ και συνεργάτες τους, διαπράττουν εγκλήματα πολέμου το ένα μετά το άλλο.

Το να είμαστε σε πλήρη αλληλεγγύη με την Παλαιστίνη σημαίνει να στηρίζουμε συνεχώς το δικαίωμα των Παλαιστινίων στην αυτοάμυνα και να υποστηρίζουμε τον ένοπλο αγώνα τους. Το να στηρίζεις την Αντίσταση σημαίνει να στηρίζεις το δικαίωμα των Παλαιστινίων στη ζωή. Η Αντίσταση είναι ο μόνος σίγουρος δρόμος για την απελευθέρωση. Η Αντίσταση παραμένει ακλόνητη και αποφασισμένη. Ο παλαιστινιακός λαός, επίσης, παραμένει σταθερός και περήφανος για την αντίστασή του, η οποία απελευθέρωσε πάνω από 300 Παλαιστίνιους κρατούμενους -γυναίκες και παιδιά- κατά τη διάρκεια της λεγόμενης «ανθρωπιστικής κατάπαυσης του πυρός».

Υποστηρίζουμε το δικαίωμα των Παλαιστινίων στην αυτοάμυνα και στην αντίσταση! Η Ισραηλινή Κατοχή χρησιμοποιεί την ιμπεριαλιστική χειραγώγηση των μέσων ενημέρωσης. Για να συνεχίσουν με πλήρη ατιμωρησία τις σφαγές τους. Αγωνιζόμαστε ενάντια στη συνεργασία του ελληνικού κράτους με τον ιμπεριαλισμό και το κράτος-δολοφόνο του Ισραήλ.

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΔΕΥΤΕΡΑ 4/12, ΣΥΝΤΑΓΜΑ, 18.00

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ!

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ, ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΔΟΛΟΦΟΝΟ ΤΟΥ ΙΣΡΑΗΛ ΚΑΙ ΤΟ ΣΥΝΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ!

ΝΙΚΗ ΣΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ!

From Greece to Gaza: come together in mourning, reflection and rage.
Almost 20,000 people have ascended as martyrs since the beginning of the fascist Israeli occupation's ceaselessly brutal reaction to operation Al-Aqsa Flood.

A shocking 6,000 of the murdered and mutilated bodies in Gaza belong to innocent children, whose only 'crime' was being born. Meanwhile, the mass murder of pregnant women, the fetuses found amongst the rubble, the premature babies left to die and decompose in incubators, the deliberately-targeted children's hospitals and maternity units, reveal genocidal intentions. Gender-based violence is the war weapon of choice for fragile entities that cannot overcome an asymmetric, guérilla warfare battle.
Entire families wiped off the civil registry, life-giving infrastructure intentionally destroyed, "safe routes" sabotaged, humanitarian aid prohibited … all amidst whispers of international 'condemnation' … in the frantic mission to "eliminate Hamas" the U.S.-funded Israeli occupation is committing war crimes after war crime.

To be in full solidarity is to continuously affirm the Palestinian right to self defence and to stand for their armed struggle. To affirm the Resistance is to affirm the Palestinian right to life.
Armed struggle is the only guaranteed route to liberation. The Resistance remains steadfast and determined. The Palestinian people, too, remain steadfast and proud of their resistance, which liberated over 150 Palestinian prisoners - women and children - during the course of the so-called "humanitarian pause". These massive victories will not be overshadowed by the gruesome occupation's merciless murdering campaign. Long live the resistance!

We proudly and unapologetically support the Palestinian right to self defence; to resist the barbaric subjugation and colonialism that has plundered land and people for more than 100 years.

The Israeli Occupation leverages imperialist media manipulation and Nazi newsrooms to prey upon YOUR ignorance, YOUR silence and YOUR inaction; to continue its sickening assault with complete impunity. Refuse to be silent, refuse to be ignorant; take action and stand in solidarity with Palestine.
Send a message to the people: show them we - a collective of Greek citizens, internationalists and Palestinian people - stand with Palestine and the resistance; we stand against Greek-imperialist collusion with the murderous Zionist state.

As long as Israel's genocidal attack continues; for as long as Greece and Europe continue to represent and engender deathly imperialism; until Palestine is fully liberated, from the river to the sea, we vow to challenge, disrupt and undermine Greek-state support for fascism, genocide, colonial occupation, apartheid, ethnic cleansing and land theft

Assembly in Solidarity with Palestinian Resistance


1 2 3

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ: Δευτέρα 4/12 στις 18.00 στο Σύνταγμα

Στηρίζουμε το κάλεσμα της Συνέλευσης Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση

"Πρέπει και εμείς να εμπιστευτούμε τον λαό μας, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε το Μέτωπο για την Απελευθέρωση της Παλαιστίνης σε μία από τις ανακοινώσεις του κατά τη διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων. Να προσπαθήσουμε να εκφράσουμε τα υγιή αντιπολεμικά και αντιιμπεριαλιστικά αντανακλαστικά που αυτός δείχνει από τις 8 του Οκτώβρη, να ζυμώσουμε μεθοδικά μέσα στους συλλογικούς φορείς και στην κοινωνία την αναγκαιότητα για άμεση δράση. Να παραμείνουμε στον δρόμο, να καταφέρουμε τον όλο και μεγαλύτερο συντονισμό των κινηματικών δυνάμεων και να πάρουμε νέες πρωτοβουλίες διεθνιστικής αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό".

Απλώνουμε το μήνυμα παντού:

Η καρδιά των λαών όλου του πλανήτη χτυπάει στην Παλαιστίνη!

Όλοι και όλες στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση τη Δευτέρα 4/12 στις 18.00 στο Σύνταγμα.

Στηρίζουμε - συμμετέχουμε στο μπλοκ της Συνέλευσης Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση.

Επισυνάπτεται η αφίσα της Συνέλευσης Αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση.

★ Διαρκής Αγώνας για την ταξική απελευθέρωση


1 2 3

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στον Παλαιστινιακό λαό και την αντίσταση του - Δευτέρα 4/12 ΣΥΝΤΑΓΜΑ 18:00 [Στήριξη της συγκέντρωσης]

από Ταξική Αντεπίθεση (Ομάδα Αναρχικών και Κομμουνιστών)

post image

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΤΟΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΙΑΚΟ ΛΑΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗ ΤΟΥ / ΔΕΥΤΕΡΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑ 18:00 [Στηρίζουμε τη συγκέντρωση της Συνέλευσης αλληλεγγύης στην Παλαιστινιακή Αντίσταση]

Ο πόλεμος του ισραηλινού κράτους και των συμμάχων του εναντίον του παλαιστινιακού λαού και της αντίστασης του βρίσκεται, παρά την προσωρινή εκεχειρία -που έληξε προχθές- σε κρίσιμη καμπή. Ήδη ο ισραηλινός στρατός κλιμακώνει τις επιχειρήσεις του στη Λωρίδα της Γάζας με βασικό στόχο αφενός την επιστροφή των αιχμαλώτων του και αφετέρου τη συντριβή της Αντίστασης, στόχος που όλο και πιο καθαρά συνδέεται με την ολοκληρωτική καταστροφή της Γάζας και τον εκτοπισμό του πληθυσμό της εκτός Παλαιστίνης. Συνδέεται με αλλά λόγια με αυτό που το ίδιο το Ισραήλ αποκαλεί -αδιαφορώντας προφανώς για τους ανατριχιαστικούς συνειρμούς που δημιουργεί με το Ολοκαύτωμα- «τελική λύση» για την Παλαιστίνη: Με μια δεύτερη Νάκμπα, με την γενοκτονία δηλαδή του παλαιστινιακού λαού.

Την ίδια στιγμή η Παλαιστινιακή Αντίσταση, παρά το βαρύ φορτίο αίματος που έχει καταθέσει, παραμένει αξιόμαχη έχοντας προκαλέσει αξιοσημείωτες απώλειες στον σιωνιστικό στρατό, ενώ διατηρεί απρόσιτα στρατηγικά σημεία της Γάζας, όπως αποδεικνύει περίτρανα η ίδια η επίτευξη της εκεχειρίας και η δυνατότητα της να ανταλλάσσει αιχμαλώτους και να πραγματοποιεί επιθέσεις με ρουκέτες. Και είναι αυτή ακριβώς η αντοχή της, που οξύνει την κρίση στο αντίπαλο στρατόπεδο, δημιουργώντας μια άνευ προηγουμένου αποσταθεροποίηση στην Ισραηλινή κυβέρνηση και το Ισραηλινό Κράτος συνολικά. Κρίση η οποία αποτυπώνεται στην αμφισβήτηση της στρατηγικής του ακόμα και από ισχυρούς συμμάχους του και βέβαια στις μαζικές διαδηλώσεις ισραηλινών πολιτών που ζητάνε την επιστροφή των ομήρων στο Ισραήλ εκβιάζοντας την μεγαλύτερη δολοφονική μηχανή του πλανήτη να συρθεί σε διαπραγματεύσεις με τον εχθρό της. Οι στιγμές αυτές είναι πραγματικά ιστορικές και θυμίζουν τον πόλεμο στο Βιετνάμ∙ εκεί όπου ο αντάρτικος στρατός κατάφερε με την τακτική και την αντοχή του, να φθείρει στα μέγιστα τον αντίπαλο του, γεγονός που είχε ως αποτέλεσμα να δημιουργηθεί ένα μαζικό αντιπολεμικό κίνημα στο εσωτερικό των ΗΠΑ με αίτημα τη λήξη του πολέμου και την επιστροφή των στρατιωτών στα σπίτια τους, παράγοντας που συντέλεσε αποφασιστικά στην ήττα τελικά των ΗΠΑ.

Δύο σχεδόν μήνες πολέμου ύστερα από την 7 η Οκτώβρη, γίνεται όλο και περισσότερο καθαρό ότι η στρατιωτική επιχείρηση «Πλημμύρα του Αλ Ακτσά» της παλαιστινιακής Αντίστασης υπήρξε κάτι πολύ ευρύτερο από μια στρατιωτική απάντηση στην όξυνση της σιωνιστικής βίας μέσα στο 2023. Στην πραγματικότητα υπήρξε η « έφοδος στον ουρανό» ενός ολόκληρου λαού που αναζήτησε την λευτεριά του μετά από δεκαετίες κατοχής∙ η κήρυξη μιας επανάστασης, γιατί τι άλλο από επανάσταση είναι όταν ένας λαός πολέμα να ορίσει την ιστορία του με τα όπλα, επιχειρώντας να ανατρέψει πανίσχυρα κρατικά, αποικιοκρατικά και ιμπεριαλιστικά στάτους κβο. Και ως τέτοια υπήρξε μια μακροχρόνια πολιτική και στρατιωτική διαδικασία ανώτερης έμπνευσης και υψηλής διπλωματίας στα πλαίσια ενός απελευθερωτικού αγώνα που μετράει δεκαετίες.

Οι εικόνες γεμάτες ζεστασιά και συγκίνηση με την απελευθέρωση εκατοντάδων πολιτικών κρατουμένων να επιστρέφουν στα σπίτια τους, στις οικογένειες τους και στον τόπο τους αποτέλεσαν ξεκάθαρη Νίκη της Αντίστασης, γροθιά στο στομάχι του κατακτητή και αποτέλεσμα της ένοπλης αντίστασης του Παλαιστινιακού λαού όλα αυτά τα χρόνια. Το γεγονός αυτό, ότι οι αιχμάλωτοι δεν απελευθερώθηκαν μέσα από μια προδοτική συμφωνία προς όφελος του κατακτητή μας επιστρέφει σε εποχές που το διεθνές επαναστατικό κίνημα μέσα από τιη δράση του (απαγωγές, αεροπειρατείες) κατάφερνε να ασκεί πιέσεις και με όχημα την επαναστατική πολιτική να ανακτά πίσω τους φυλακισμένους του.

Όμως εκτός από την απελευθέρωση Παλαιστίνιων κρατουμένων η Αντίσταση φανερώνει το ηθικό της πλεονέκτημα απέναντι στον κατακτητή. Ενός κατακτητή που θυμίζοντας τους Ναζί στην Κατοχή, εφαρμόζει συστηματικά της πολιτική της συλλογικής ευθύνης δολοφονώντας δεκάδες αντάρτες και αμάχους για έναν δικό του.Η απελευθέρωση Ισραηλινών ομήρων, σε άρτια σωματική και ψυχολογική κατάσταση, φανερώνει εξαρχής τις προθέσεις της Αντίστασης που δεν είναι άλλες από τους ευγενείς πόθους για δικαιοσύνη και λευτεριά ενώ αντικρούει κάθε απόπειρα ταύτισης των παλαιστινιακών οργανώσεων με ισλαμοφασιστικές οργανώσεις σαν το ISIS, καλλιεργώντας ένα κύμα συμπάθειας απέναντι στην κυρίαρχη προπαγάνδα.

Αυτός είναι ο λόγος που η ισραηλινή κυβέρνηση απαγόρευσε στους ομήρους να μιλήσουν στα ΜΜΕ , αυτός είναι ο λόγος που οι στρατιώτες περικύκλωσαν τα σπίτια των πολιτικών κρατουμένων που επέστρεφαν στον τόπο τους ώστε να ανακόψουν τις δηλώσεις τους και τους πανηγυρισμούς του λαού. Ώστε αυτό το κλίμα συμπάθειας να μην κυριαρχήσει και δημιουργήσει απελευθερωτικές ρωγμές απέναντι στο ρατσιστικό παραλήρημα, την ισλαμοφοβία και τον φασιστικό μονόλογο της Δύσης που νομιμοποιεί γενοκτονίες και πραξικοπήματα στο όνομα της κοινωνικής προόδου και του ορθού λόγου.

Στον ολοκληρωτικό πόλεμο του ισραηλινού κράτους και των συμμάχων του εναντίον του παλαιστινιακού λαού και της αντίστασης του, το ελληνικό κράτος λαμβάνει ενεργό μέρος. Είναι συνένοχο με τους μακελάρηδες, έχει τα χέρια του βουτηγμένα στο αίμα του παλαιστινιακού λαού. Η συνάντηση Μητσοτάκη- Νετανιάχου στην Ιερουσαλήμ λίγες μέρες μετά την 7η Οκτώβρη και η ρητή από μέρους της ελληνικής πλευράς δέσμευση για άνευ όρων ουσιαστικά -πέρα από κάποιες εύπεπτες διατυπώσεις- στήριξη «του δικαιώματος αυτοάμυνας του Ισραήλ απέναντι στην τρομοκρατία» αυτό ακριβώς επιβεβαιώνει. Στο έδαφος αυτό το ελληνικό κράτος βαθαίνει ακόμα περισσότερο την στρατιωτική του εμπλοκή του στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς όπως αποδεικνύει η αποστολή της φρεγάτας "Ψαράς" στην Ανατολική Μεσόγειο στο πλάι των ενόπλων δυνάμεων των ΗΠΑ και ο ειδικός ρόλος της στρατιωτικής βάσης της Σούδας, ρόλος που συμπληρώνεται με την παραχώρηση και μετατροπή της 112 Πτέρυγας Μάχης της Ελευσίνας σε αμερικανικό πολεμικό ορμητήριο για την αρωγή της σιωνιστικής πολεμικής μηχανής. Ταυτόχρονα, οι υπόλοιπες στρατιωτικές βάσεις και εγκαταστάσεις του ΝΑΤΟ από τη μια άκρη της Ελλάδας έως την άλλη βρίσκονται σε κατάσταση εγρήγορσης και "κόκκινου συναγερμού" εν όψει του γενικευμένου αιματοκυλίσματος που ετοιμάζεται.

Κάνοντας το ταξικό και διεθνιστικό μας χρέος, συγκρουόμαστε με τις βασικές στρατηγικές της ελληνικής αστικής τάξης: Στήνουμε αναχώματα αντίστασης ενάντια στην ολοένα και βαθύτερη εμπλοκή του ελληνικού κράτους στην εν εξελίξει εθνοκάθαρση και στέλνουμε σινιάλο αλληλεγγύης στον αγωνιζόμενο Παλαιστινιακό λαό που συνεχίζει να ορθώνει το ανάστημά του ενάντια στο καθεστώς κατοχής και να παραδίδει σε όλους μας μαθήματα αξιοπρέπειας.

Αλληλεγγύη στον παλαιστινιακό λαό και την αντίσταση του- Οι λαοί νικούν με το όπλο στο χέρι!Καμιά συμμετοχή του ελληνικού κράτους στον πόλεμο εναντίον του παλαιστινιακού λαού! Εξω οι Βάσεις των ΗΠΑ και του ΝΑΤΟ!

Λευτεριά στην Παλαιστίνη!

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1627958/