Τετάρτη 6 Δεκεμβρίου 2023 στις 19.00

Συγκέντρωση- πορεία

🔥ΚΑΛΟΥΜΕ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ- ΠΟΡΕΙΑ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΗ ΣΤΙΣ 19:00 ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΤΑΧΥΔΡΟΜΕΙΟΥ, ΣΤΗ ΧΑΛΚΙΔΑ!🔥

Το κείμενο καλέσματος:

15 ΔΕΚΕΜΒΡΗΔΕΣ ΜΕΤΑ
ΤΟ ΚΡΑΤΟΣ (ΑΚΟΜΑ) ΔΟΛΟΦΟΝΕΙ

15 χρόνια πριν, στις 6 Δεκεμβρίου του 2008 και σε μια περίοδο έντονου κοινωνικού αναβρασμού και καταστολής (ξέσπασμα παγκόσμιας οικονομικής κρίσης, φοιτητικά 2006-2007 για το νόμο-πλαίσιο Γιαννάκου, υπόθεση ζαρντινιέρας), ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος πέφτει νεκρός από τα πυρά των μπάτσων Ε. Κορκονέα και Β. Σαραλιώτη, μέσα στα Εξάρχεια. Η δολοφονία του 15χρονου τότε Αλέξη, μπροστά στα μάτια των φίλων και συντρόφων του, ήταν η σταγόνα ή ο ωκεανός που ξεχείλισε το ποτήρι. Αμέσως ξέσπασαν αυθόρμητες συγκρούσεις με την αστυνομία σε όλη την επικράτεια. Όλο το υπόλοιπο διάστημα, σε σχεδόν όλη την Ελλάδα, δημιουργήθηκε ένα πολύμορφο κίνημα, ιστορικό προϊόν των ζυμώσεων της προηγούμενης δεκαετίας. Συνελεύσεις, πορείες, συγκρούσεις με τις μονάδες καταστολής, καταλήψεις σε δημόσια και μη κτίρια ξεπήδησαν παντού με την «κανονικότητα» στα κέντρα των πόλεων να σταματάει να υφίσταται.

15 Δεκέμβρηδες μετά η καταστολή του κράτους παραμένει εδώ, ισχυρότερη και πιο αναβαθμισμένη. Καινόυργιες μονάδες δημιουργήθηκαν (ΔΙΑΣ, ΔΕΛΤΑ, ΔΡΑΣΗ κ.ά.) στρατοπεδεύοντας σαν ένστολοι - σερίφηδες σε όλη την πόλη, δέρνοντας και συλλαμβάνοντας κόσμο με κάθε αφορμή. Ακόμα και σε φαινομενικά «πιο ήσυχες πόλεις», όπως η Χαλκίδα, βιώνουμε ή γινόμαστε μάρτυρες αυτής της κατστολής. Θυμόμαστε όλες την πρόσφατη περίπτωση του διανομέα που ξυλοκοπήθηκε από τους λιμενόμπατσους, για μία παραβίαση του Κ.Ο.Κ. και ζούμε καθημερινά τα πεσίματα των μπάτσων σε πλατείες και μέρη που αράζουμε.

Η κρατική καταστολή, η οποία πολλές φορές δεν μένει μόνο σε συλλήψεις και ξυλοδαρμούς και οι δολοφονίες από κράτος και κεφάλαιο, αυξάνονται εκθετικά τα τελευταία χρόνια, αναδεικνύοντας έτσι την πλήρη απαξίωση ακόμα και των ίδιων μας των ζωών. Από το μαζικό έγκλημα στα Τέμπη και την Πύλο, εώς τις συχνές δολοφονίες και τους βασανισμούς από τα ένστολα καθίκια, όπως αυτός της 16χρονης αντιφασίστριας Β., στο Ηράκλειο, τα παραδείγματα είναι πολλά. Χαρακτηριστικά, δεν έχουμε ξεχάσει τον πρόσφατο βασανισμό του Κ. Μανιουδάκη από τα Τ.Α.Ε. Σούδας, με αποτέλεσμα τον θάνατο του, αλλά ούτε και τον βάναυσο ξυλοδαρμό του Β. Μάγγου, από τα ένστολα καθίκια έξω από τα δικαστήρια στο Βόλο για τις κινητοποιήσεις ενάντια στην ΑΓΕΤ, που οδήγησε σε ακόμα μια κρατική δολοφονία. Σε λιγότερο από τρια χρόνια έχουμε και τις δολοφονίες των εφήβων Ρομά Σαμπάνη - Φραγκούλη - Μιχαλόπουλου. Κόντρα στο κρατικό αφήγημα που θέλει τα Ρομ άτομα εγκληματικά και επικίνδυνα, χτίζοντας ιστορίες για οπλοφορίες, εκπυρσοκροτήσεις και «αντικοινωνικές συμπεριφορές», εμείς γνωρίζουμε πως η φύση αυτών των δολοφονιών είναι βαθιά ταξική και αντιτσιγγάνικη, με τον μόνο επικίνδυνο να είναι το κράτος και οι μπάτσοι του.

Επιπλέον η θανατοπολιτική των pushbacks και η αντιμεταναστευτική πολιτική, που εφαρμόζεται από το ελληνικό κράτος και την Ε.Ε., με χαρακτηριστικότερο παράδειγμα τη μαζική δολοφονία μεταναστ(ρι)ών στα ανοικτά της Πύλου, συμπληρώνουν το παζλ των κρατικών δολοφονιών, οδηγόντας σε εκατοντάδες νεκρούς ετησίως, στα θαλάσσια σύνορα και τον Έβρο. Οι μετανάστ(ρι)ες ακόμα και αν καταφέρουν να περάσουν τα σύνορα και δεν βρεθούν σε κάποιο κέντρο κράτησης, δολοφονούνται μέσα ή έξω από τα τμήματα από τους μπάτσους και τους φασίστες , όπως στις περιπτώσεις του Εμπουκά στο Α.Τ. Ομονοίας ή του Petrit Ziffle, στη Λευκίμη Κέρυρας.

Παράλληλα με όλη αυτή την καταστολή που δέχονται τα κατώτερα κοινωνικά και ταξικά στρώματα και ο αγωνιζόμενος κόσμος, βλέπουμε το κράτος να σφυράει αδιάφορα στις φασιστικές φιέστες και συγκεντρώσεις που πραγματοποιούνται ανενόχλητες, όπως αυτή της 1ης Νοεμβρίου. Ένα κράτος που όχι μόνο δεν τις εμποδίζει αλλά κάνει και πλάτες στις επιθέσεις που πραγματοποιούνται, μέσω αυτών. Αυτό φυσικά είναι κάτι που δεν μας κάνει εντύπωση, διότι γνωρίζουμε πολύ καλά πως κράτος και φασίστες πάντα θα πάνε χέρι χέρι.

ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΚΡΑΤΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΟΛΗ, ΝΑ ΜΗΝ ΚΑΝΟΝΙΚΟΠΟΙΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΘΑΝΑΤΟ
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΣΕ ΚΡΑΤΟΣ ΚΑΙ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΜΕ ΔΙΑΡΚΕΙΣ, ΣΥΛΛΟΓΙΚΟΥΣ, ΤΑΞΙΚΟΥΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΡΟΜΟ
ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ ΤΟΥ ΤΟΤΕ ΣΤΙΣ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΗΜΕΡΑ
ΤΑΞΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ - ΠΟΡΕΙΕΣ - ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ - ΣΥΓΚΡΟΥΣΕΙΣ
ΣΤΕΚΟΜΑΣΤΕ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΑ ΣΤΙΣ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ ΤΩΝ ΡΟΜ ΚΑΙ ΤΩΝ ΜΕΤΑΝΑΣΤ(ΡΙ)ΩΝ

Αυτόνομη Συλλογικότητα Έυβοιας
Α.Σ.Ε. Φουγάρο
Ανάποδος Χαλκίδας

πηγή : https://www.facebook.com/story.php?story_fbid…