Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023 στις 17.00

Μικροφωνική συγκέντρωση ενάντια στον μιλιταρισμό στην έρευνα και τις σχολές

Την Πέμπτη 7/12 Το Ινστιτούτο Διεθνών Σχέσεων (ΙΔΙΣ) και η Πρυτανεία του Παντείου διοργανώνουν εκδήλωση "στρογγυλής τραπέζης" στο Πάντειο με προσκεκλημένους διάφορους πρώην υπουργούς από 4 χώρες των Βαλκανίων. Το ΙΔΙΣ είναι ένα μιλιταριστικό ερευνητικό ίδρυμα του Παντείου με βαθιές διασυνδέσεις τόσο με το ελληνικό οσο και με το διατλαντικό-νατοϊκό στρατιωτικό κατεστημένο. Έτσι δρα ουσιαστικά ως ακαδημαϊκός βραχίονας του ΝΑΤΟ προωθώντας διαρκώς τις αφηγήσεις που νομιμοποιούν τόσο την ευρωατλαντική αποικιοκρατία όσο και τον εγχώριο σωβινισμό. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελούν το πλήθος σεμιναρίων, "ημερίδων", και αναλύσεων που ξεπλενουν τη γενοκτονία των Παλαιστινίων από το Ισραήλ είτε περιγράφοντάς την ως "πόλεμο" και "αυτοάμυνα" είτε αναδεικνύοντας τη σημασία της "συνεργασίας" του ελληνικού κράτους με το σιωνιστικό εποικιστικό Ισραήλ. Αυτές οι αφηγήσεις αποσιωπούν τις εκατόμβες νεκρών παλαιστινίων από το κράτος-τρομοκρατη του Ισραήλ παρουσιάζοντας τα θύματα ως θύτες αλλά και τον ρόλο και τη συμμετοχή της Ελλάδας σε αυτή τη γενοκτονία. Η στάση του ΙΔΙΣ είναι απολύτως λογική αν λάβει υπόψιν του κάνεις, μεταξύ άλλων, ότι έχει μνημόνιο συνεργασίας με τον ελληνικό στρατό με σκοπό την προαγωγη της μιλιταριστικης έρευνας για την "εθνική ασφάλεια" ή ότι εκτελεστική διευθύντρια του ΙΔΙΣ είναι γραμματέας δημόσιας διπλωματίας (δηλαδή προπαγάνδας) του ΝΑΤΟ! Ταυτόχρονα το ΙΔΙΣ διαπλέκεται και με ιδιωτικά συμφέροντα και κολλέγια-επιχειρήσεις προσφέροντας "σεμινάρια" χορηγούμενα από την πρεσβεία των ΗΠΑ σε συνεργασία με το αμερικανικό κολλέγιο Ελλάδος Deree σχετικά με την "αμερικανική πολιτική".

Για όλους τους παραπάνω λόγους εμείς οι φοιτητ(ρι)ες/α του Παντείου απαιτούμε την άμεση κατάργηση του ΙΔΙΣ ως προπαγανδιστικό βραχίονα του ελληνικού και ευρωατλαντικού μιλιταρισμού και την απομάκρυνση κάθε μέλους ΔΕΠ του Παντείου, όπως και κυρίως τον πρόεδρο του ΙΔΙΣ και καθηγητή διεθνών σπουδών Υφαντή, που συμμετέχει σε αυτό ως συνεργούς σε εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας. Καλούμε το φοιτητικό κίνημα καθώς και το αντιπολεμικό και διεθνιστικό κίνημα να εναντιωθούν στον μιλιταρισμό, τον εθνικισμό, και τη στρατιωτική έρευνα στις σχολές και συγκεκριμένα στο ΙΔΙΣ και στις πρυτανικές αρχές του Παντείου.

Καλούμε σε μικροφωνική συγκέντρωση ενάντια στον μιλιταρισμό στις σχολές γενικότερα και στο ΙΔΙΣ ειδικότερα την Πέμπτη 7/12 Στις 17:00 στο πεζόδρομο Παντείου.

Καμία ανοχή σε συνεργάτες του Ισραήλ - Αλληλεγγύη στον λαό της Παλαιστίνης!
Έξω ο στρατός και οι μπάτσοι από τις σχολές - Καμια συνεργασία με τα σώματα ασφαλείας!

Ελευθεριακό Σχήμα Παντείου

πηγή : email που λάβαμε στις 5 Δεκεμβρίου 22h