Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου 2023 στις 18.00

5 καλέσματα : 1 2 3 4 5

[Αθήνα] Συγκέντρωση ενάντια στη συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ, ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ!

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 7 ΔΕΚΕΜΒΡΗ, 18.00 ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ

ΟΙ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΑΚP KAI ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΓΙΑ ΤΑ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΑ ΤΟΥ ΝΑΤΟ!

ΝΑ ΕΝΩΘΟΥΜΕ, ΝΑ ΠΟΛΕΜΗΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟ ΦΑΣΙΣΜΟ!

Η ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!

Ο Ερντογάν και ο Μητσοτάκης συναντήθηκαν στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους της Λιθουανίας τον Ιούλιο του 2023. Συμφώνησαν σε περαιτέρω συνεργασία και σε συναντήσεις κάθε 3 μήνες, στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται και η επίσκεψη Ερντογάν μαζί με 9 Υπουργούς του τουρκικού φασισμού. Από τότε, η συνεργασία των δύο χωρών αυξάνεται. Οι ιμπεριαλιστές φρόντισαν ώστε οι δύο συνεργάτες να ενώσουν τα χέρια και να «συμφιλιωθούν».

Εκείνοι που μέχρι πρόσφατα, χρησιμοποιούσαν τον εθνικισμό και απειλούσαν ο ένας τον άλλον με πόλεμο, εισβάλλοντας ο ένας στον άλλο λέγοντας ότι «μπορεί να έρθουμε ξαφνικά σε μια νύχτα», μπορούν τώρα να ενωθούν σαν να μην είχε συμβεί τίποτα.

Είναι εταίροι προς το συμφέρον του ΝΑΤΟ. Τα εδάφη και των δύο χωρών είναι γεμάτα με βάσεις του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ. Και οι δύο χώρες είναι οπλισμένες με όπλα του ΝΑΤΟ. Ενώ οι λαοί της Τουρκίας και της Ελλάδας αγωνίζονται να επιβιώσουν στη φτώχεια και την ανεργία, οι κυβερνήσεις και των δύο χωρών διαθέτουν συνεχώς χρήματα για εξοπλισμούς. Οι αστικές τάξεις και των δύο χωρών για να εξυπηρετήσουν τα συμφέροντά τους μετατρέπουν τις χώρες σε ορμητήρια του ιμπεριαλισμού.

Οι ιμπεριαλιστές συμφιλίωσαν τους δύο συνεργάτες τους. Γιατί οι συνεχείς διαπληκτισμοί αυτών των δύο δεν συμβαδίζουν με τα συμφέροντα του ιμπεριαλιστικού συστήματος με επικεφαλής τις ΗΠΑ. Τα συμφέροντα των ιμπεριαλιστών στην περιοχή και τη Μέση Ανατολή απαιτούν μια πιο σταθερή εικόνα για τους ίδιους στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο. Οι ιμπεριαλιστές δεν θέλουν τα προβλήματα που προκύπτουν από τις αντιθέσεις των δύο χωρών στο Αιγαίο, τις οποίες γεμίζουν με τις βάσεις τους. Επιπλέον, αυτή η σταθερότητα είναι απαραίτητη για την υποδομή των ενεργειακών έργων, όπως η ροή φυσικού αερίου που σχεδιάζουν να διατηρήσουν μέσω του Αιγαίου.

Για δεκαετίες και οι δύο συνεργάτες διαπληκτίζονται μεταξύ τους. Εξαπατούν το λαό εδώ και δεκαετίες. Η αληθινή φιλία των λαών βρίσκεται στον διεθνισμό. Η αληθινή φιλία των λαών δεν βρίσκεται στις εθνικιστικές προκλήσεις, αλλά στην κοινή πάλη των λαών ενάντια στον ιμπεριαλισμό. Οι εθνικιστικές ρητορικές κατασκευάζονται για να κυβερνήσουν τους λαούς στη φτώχεια και την ανεργία. Οι λαοί σε Ελλάδα και Τουρκία δεν είναι εχθροί ο ένας του άλλου. Είναι οι συνεργάτες των ιμπεριαλιστών που δημιουργούν εχθρότητα. Οι αντιθέσεις των λαών είναι με τις εκμεταλλεύτριες άρχουσες τάξεις. Όχι μεταξύ τους.

Είναι οι ιμπεριαλιστές και οι συνεργαζόμενες κυβερνήσεις που εκμεταλλεύονται τους λαούς, τους αφήνουν πεινασμένους, άνεργους, φτωχούς, τους ταπεινώνουν, ποδοπατούν την αξιοπρέπεια τους. Γι' αυτό ο πραγματικός εχθρός των λαών είναι οι εκμεταλλεύτριες άρχουσες τάξεις. Στις 7 Δεκέμβρη θα γίνει συνάντηση του Ερντογάν και του Μητσοτάκη, στο πλαίσιο συμφωνιών του ΝΑΤΟ. Αυτοί που θα ενωθούν είναι εχθροί των λαών. Θα συναντηθούν για να δουν πώς μπορούν να υπηρετήσουν τον ιμπεριαλισμό στο Αιγαίο και πώς μπορούν να αυξήσουν τα κέρδη τους. Θα καθίσουν μαζί και θα συζητήσουν για το πώς θα χτιστούν περισσότερες βάσεις του ΝΑΤΟ. Μαζί, θα κάνουν σχέδια για το πώς θα χύσουν το αίμα των επαναστατών από την Τουρκία και πώς θα τους κρατήσουν αιχμαλώτους.

Ας μην αφήσουμε τους δολοφόνους τον 4 συντρόφων μας, που έπεσαν μάρτυρες στα σύνορα Ελλάδας- Τουρκίας, στο Meriç, να σχεδιάσουν νέες σφαγές στην Αθήνα!

Ο Ερντογάν είναι ο δολοφόνος εκατοντάδων επαναστατών. Είναι αυτός που καταδικάζει τους εργαζόμενους στην πείνα, συλλαμβάνει όσους αντιστέκονται για τα δικαιώματα και τις ελευθερίες τους με συνωμοσίες και τους κρατά σε καλά σαν φυλακές. Ο Μητσοτάκης είναι αυτός που αφήνει τον λαό αντιμέτωπο με τις αυξήσεις των τιμών, τη φτώχεια και την ανεργία και επιτείθεται στα δικαιώματα και τις ελευθερίες όλο και περισσότερο κάθε μέρα. Κατόπιν της συνεργασίας του με το φασισμό του ΑΚΡ, είναι αυτός που δικάζει τους Τούρκους επαναστάτες για να τους κρατήσει στις φυλακές για δεκαετίες και προσπαθεί να τους καταστρέψει με συνεχόμενες διώξεις και φυλακίσεις.

Η αληθινή φιλία των λαών μας έχει αναπτυχθεί στην πάλη ενάντια στις εκμεταλλεύτριες άρχουσες τάξεις. Οι λαοί και οι εκμεταλλεύτριες άρχουσες τάξεις διαφέρουν μεταξύ τους ανάλογα με τα ταξικά τους συμφέροντα. Δεν είναι η θρησκεία, η γλώσσα ή η φυλή που είναι καθοριστική, αλλά η ταξική τους θέση. Οι πλουσιότεροι άνθρωποι στον κόσμο πρέπει να σχηματίσουν τα δικά τους συνδικάτα και οι φτωχοί πρέπει να σχηματίσουν τα δικά τους. Η φιλία των λαών θα αναπτυχθεί σε αυτόν τον αγώνα και στην ενότητα.

Το μέλλον και τα συμφέροντα των λαών βρίσκονται στο διεθνισμό.

Η αντίληψή μας για τον διεθνισμό είναι κάτι περισσότερο από μια σχέση «φιλίας», είναι μια «αδελφότητα αίματος». Η αντίληψή μας για τον διεθνισμό είναι να πληρώνουμε το τίμημα ο ένας για τον άλλον όταν είναι απαραίτητο. Ο δρόμος προς την ελευθερία των λαών σε Ελλάδα και Τουρκία θα είναι στρωμένος με μια τέτοια διεθνιστική αντίληψη.

Η μοίρα και των δύο χωρών είναι η ίδια. Το μέλλον και τα συμφέροντα των λαών και των δύο χωρών απαιτούν επέκταση της πάλης ενάντια στην ιμπεριαλιστική εξάρτηση. Σήμερα, κυρίαρχη αντίθεση είναι ανάμεσα στον ιμπεριαλισμό και τους λαούς του κόσμου. Οι ιμπεριαλιστές δημιούργησαν ψεύτικες εχθροπραξίες μεταξύ των λαών. Εισέβαλαν σε χώρες, πραγματοποίησαν στρατιωτικές χούντες με τους συνεργάτες τους, βασάνισαν, έφτιαξαν αντιαντάρτικες οργανώσεις. Ιδιωτικοποίησαν όλους τους τομείς, από την εκπαίδευση μέχρι την υγεία και την κοινωνική ασφάλιση. Είναι αναγκαίο να παλέψουμε ενάντια στον ιμπεριαλισμό. Η πάλη στο εσωτερικό και των δύο χωρών ενάντια στους συνεργάτες των ιμπεριαλιστών αποτελεί τη μια πλευρά της πάλης ενάντια στον ιμπεριαλισμό. Για το λόγο αυτό, ως λαοί της Ελλάδας και της Τουρκίας, πρέπει να δυναμώσουμε την κοινή μας πάλη. Να ενωθούμε, να πολεμήσουμε και να νικήσουμε ενάντια στον ιμπεριαλισμό και το φασισμό.

ΚΑΛΟΥΜΕ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΕ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ

7 ΔΕΚΕΜΒΡΗ 2023, ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ, 18.00

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ-ΜΗΤΣΟΤΑΚΗ

ΚΟΙΝΟΣ ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ Ο ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΣ ΚΑΙ ΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΤΕΣ ΤΟΥ

Η ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

Λαϊκό Μέτωπο

πηγή : https://agonas-periodiko.blogspot.com/2023/12…


1 2 3 4 5

Συγκέντρωση στα Προπύλαια Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου στις 18:00 ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!

από Riseup4Rojava Gr

Ημέρα/Ώρα: 07/12/2023 στις 18:00

Τοποθεσία: Αθήνα / Προπύλαια

ΓΙΑ ΤΗΝ ΦΙΛΙΑ ΤΩΝ ΛΑΩΝ!

Ενάντια στον φασισμό, τον ιμπεριαλισμό και τις διακρατικές συμμαχίες

Ενάντια στην επίσκεψη Ερντογάν

Η επίσκεψη του Ερντογάν στην Αθήνα στις 7 Δεκεμβρίου εντάσσεται στο πλαίσιο της πάγιας συνεργασίας των δύο ΝΑΤΟϊκών συμμάχων κρατών. Η συνεδρίαση του Ανωτάτου Συμβουλίου Συνεργασίας είχε συμφωνηθεί στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους τον Ιούλιο του 2023. Καθώς φαίνεται από το μέγεθος της κουστωδίας, το τραπέζι των διαπραγματεύσεων θα είναι ευρύ αλλά η ουσία του δεν θα είναι άλλη από της επιταγές του ΝΑΤΟ, των ΗΠΑ, της ΕΕ, της άρχουσας τάξης και απ' τις δυο πλευρές των συνόρων. Κλειστά σύνορα για τους λαούς, ανοιχτά για το κεφάλαιο. Για να το πούμε αλλιώς, στο συγκεκριμένο win win στόρι, οι χαμένοι είναι οι λαοί όλου του κόσμου.

Το καθεστώς Ερντογάν έρχεται σύσσωμο με ένα επιτελείο 7 και ίσως περισσότερων βουλευτών και διπλωματών, μεταξύ αυτών οι υπουργοί εξωτερικών, εσωτερικών, δικαιοσύνης και πολιτισμού. Όλα δείχνουν ότι οι αστικές τάξεις των δύο χωρών σε αυτήν τους τη συνάντηση θα δώσουν τα χέρια ενάντια στους λαούς τους και τους κατατρεγμένους, θα ισχυροποιήσουνε τη θέση τους στο ΝΑΤΟ αλλά και τις θέσεις του ΝΑΤΟ στην ευρύτερη περιοχή, θα ενδώσουνε στις επιταγές των ΗΠΑ εκατέρωθεν. Ειδικά οι τελευταίες τονίζουν έντονα ότι ύστερα από αυτήν την συνάντηση θα αρθεί όποιο εμπόδιο για την ένταξη της Σουηδίας στο ΝΑΤΟ. Φυσικά και οι προεκτάσεις αυτής της συνάντησης (θα) έχουν άμεσο αντίκτυπο στις οργανωμένες δυνάμεις του αγώνα.

Η Ελλάδα και η Τουρκία ενώ δε διστάζουν να προετοιμάζουν (και να αποστραγγίζουν οικονομικά) τους λαούς τους για έναν επερχόμενο μεταξύ τους πόλεμο, στην πραγματικότητα συμμαχούν για την εξόντωση των επαναστατικών κινημάτων και των δύο χωρών. Οι συλλήψεις των Χαλίλ Ντεμίρ, Σαντί Νατζί Οζπολάτ και Χουσεϊν Κιλίτς και η επανάληψη της δίκης των 11 αγωνιστών/ριών του Λαϊκού Μετώπου, η εκκένωση του καταυλισμού των Κούρδων στο Λαύριο, οι συλλήψεις των αγωνιστών του Λαϊκού Μετώπου κατά την προηγούμενη επίσκεψη του Ερντογάν το 2017, καθώς και οι συλλήψεις και διώξεις δεκάδων αγωνιστών/ριών από τουρκικές επαναστατικές οργανώσεις και από το κουρδικό κίνημα ελευθερίας με σημάνσεις τις ιντερπόλ, όπως στην περίπτωση του Τούρκου πολιτικού πρόσφυγα Τουργκούτ Καγιά το 2018, εντάσσονται στον πόλεμο που κάνουν τα κράτη ενάντια στα επαναστατικά κινήματα. Χαρακτηριστικότερο όλων είναι η παράδοση του ιδεολογικού καθοδηγητή του κουρδικού κινήματος ελευθερίας και πρωτεργάτη του PKK, Αμπντουλάχ Οτσαλάν, στις τουρκικές μυστικές υπηρεσίες, σε μια συνωμοσία που ενορχηστρώθηκε από τις CIA, MOSANT, MIT και ΕΥΠ, και βασικότερος δρων ήταν το ελληνικό κράτος.

...Σήμερα ο Ερντογάν, κάνει πως κόπτεται για την Παλαιστηνιακή Αντίσταση και κατηγορεί το Ισραήλ για εγκλήματα πολέμου, ενώ ο ίδιος διαπράττει τα ίδια εγκλήματα στα εδάφη του Κουρδιστάν. Τον περασμένο μήνα, η Τουρκία εξαπέλυσε μια ευρείας κλίμακας επίθεση στη Ροζάβα (βόρεια Συρία) με στόχο να καταστρέψει όσο το δυνατόν περισσότερες μη στρατιωτικές υποδομές (σταθμούς ηλεκτροπαραγωγής, κλινικές, σχολεία κ.λπ.) και να καταστήσει αδύνατη τη ζωή των κατοίκων της. Αυτή η επίθεση είναι απλώς η τελευταία σε μια σειρά επαναλαμβανόμενων επιθέσεων εναντίον του πολιτικού σχεδίου για μια ακρατική, δημοκρατική, οικολογική, πολυεθνοτική, πολυπολιτισμική κοινωνία βασισμένη στην αυτοοργάνωση των γυναικών, το οποίο υποστηρίζεται από τους λαούς της περιοχής και εφαρμόζεται στις περιοχές της Αυτόνομης Διοίκησης της Βόρειας και Ανατολικής Συρίας, η οποία περιλαμβάνει τη Ροζάβα) από το 2013. Στη Ροζάβα, ο τουρκικός στρατός έχει ήδη εισβάλει σε δύο περιοχές, εκτοπίζοντας εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπους: στις περιοχές του Αφρίν (τον Φεβρουάριο του 2018) και στην Σερεκανίγιε (Οκτώβριος 2019). Οι φιλοτουρκικές ομάδες, που συχνά αποτελούνται από πρώην μέλη του ΙΚ, έχουν οργανώσει λεηλασίες και εθνοκάθαρση: οι απαγωγές, οι βιασμοί και οι δολοφονίες έχουν γίνει καθημερινό φαινόμενο. Κι αυτό συμβαίνει, ενώ η υπόλοιπη Συρία έχει ρημαχτεί τόσο από το δικτατορικό καθεστώς Άσαντ όσο και από τις διάφορες ριζοσπαστικές ισλαμιστικές ομάδες που σήμερα υποστηρίζονται πλήρως από το τουρκικό καθεστώς. Σαν να μην έφτανε αυτό, το τουρκικό κράτος δεν διστάζει να χρησιμοποιεί χημικά όπλα, τόσο στη Ροζάβα αλλά πολύ περισσότερο, και σε τακτική βάση, στα βουνά του Κουρδιστάν· παρόλο που απαγορεύονται από όλες τις διεθνείς συμβάσεις, δεν έχει ασκηθεί στο τουρκικό κράτος καμία κύρωση από κανένα διεθνή οργανισμό...(απόσπασμα από κείμενο του R4R ενάντια στην επίσκεψη του Ερντογάν στη Γερμανία)

...Υπό αυτές τις συνθήκες δεν μπορούμε να αγνοήσουμε την επιτηδευμένη άρνηση αλληλεγγύης προς τη Συνομοσπονδία της Β.Α. Συρίας και το Κουρδικό Κίνημα Ελευθερίας, από τη μεγάλη πλειοψηφία των δυτικών κινημάτων. Είναι ζήτημα να σφυρηλατήσουμε κοινές συλλογικές θέσεις με γνώμονα την ενότητα απέναντι στον παγκόσμιο ιμπεριαλισμό και φασισμό. Η αλληλεγγύη προς την επανάσταση της εποχής μας είναι ζήτημα επιβίωσης συνολικά των, ανά τον κόσμο επαναστατικών δυνάμεων... Σήμερα, που ο κόσμος φλέγεται και οι κυρίαρχες δυνάμεις ξαναμοιράζουν τον κόσμο, που οι επιπτώσεις του εν'εξελήξει Γ´ Π.Π. θα έχουν καταστροφικά αποτελέσματα για τους/τις από τα κάτω αυτού του κόσμου, είναι πιο επιτακτικό από ποτέ να διατρανώσουμε τη διεθνιστική αλληλεγγύη και συνοργάνωση. Όπως έγραφε η τελική διακήρυξη της πρώτης διεθνιστικής συνδιάσκεψης της Ροζάβα το Μάρτιο του 2022, "Ο διεθνισμός είναι το καλύτερο όπλο των επαναστατών". (απόσπασμα από κείμενο του R4R για την 19η Ιούλη 2023)

ΝΑ ΜΗΝ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΣΤΗ ΝΑΤΟΪΚΗ ΣΥΜΜΟΡΙΑ

ΝΑ ΕΦΑΡΜΟΣΕΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑ ΤΗΣ

Συγκέντρωση στα Προπύλαια Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου στις 18:00

Νίκη στην επανάσταση στη Ροζάβα

Ελευθερία στον πολιτικό κρατούμενο Αμπντουλάχ Οτσαλάν

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ

ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΏΝ

Νίκη στην Παλαιστινιακή Αντίσταση

Θάνατος στον φασισμό και τον ιμπεριαλισμό

Η διεθνιστική αλληλεγγύη θα νικήσει τις διακρατικές συμμαχίες

ΔΥΝΑΜΗ ΣΤΟΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΑΙΧΜΑΛΩΤΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΧΑΤΖΗΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗ

ΠΟΥ ΘΑ ΒΡΙΣΚΕΤΑΙ ΣΕ 7ΗΜΕΡΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΠΕΙΝΑΣ ΜΕΧΡΙ ΤΙΣ 7/12/23

...για ένα κοινό μέτωπο ενάντια στη διακρατική αντεπανάσταση και τον εθνικισμό εκατέρωθεν των συνόρων (απόσπασμα από τον τίτλο δημοσίευσης της απεργίας πείνας)

https://riseup4rojava.org/el/

twitter:@Riseup4G

#SmashTurkishFascism

#Riseup4Rojava

πηγή : http://athens.indymedia.org/event/92825/


1 2 3 4 5

Κάλεσμα στην κινητοποίηση ενάντια στην επίσκεψη Ερντογάν και τις συμφωνίες Ελλάδας - Τουρκίας, την Πέμπτη 7/12 στις 6μμ στα Προπύλαια.

Η σχέση του ελληνικού κράτους και της ΕΕ με το τουρκικό κράτος, διαχρονικά εναλάσσεται ανάμεσα σε πιο οξυμμένες και πιο ήπιες περιόδους. Αυτό που μένει σταθερό όμως είναι η ρατσιστική-δολοφονική αντιμετώπιση των μεταναστ(ρι)ών τόσο στα σύνορα των δύο χωρών όσο και στο εσωτερικό τους. Άλλοτε σε συνεργασία και άλλοτε σε ανταγωνισμό μεταξύ τους ή και με ευρύτερες γεωπολιτικες δυνάμεις, αλλά διαρκώς αντιμετωπίζοντας τις/τους μετανάστ(ρι)ες ως ένα μέσο προς όφελος τους, χωρίς να νοιάζονται για τις χιλιάδες, σε τέλμα ζωές απογοητευμένων και εγκλωβισμένων από τις πράξεις τους. Η απάνθρωπη συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας του 2016, η εμπόλεμη αντι-μεταναστευτική συνθήκη στον Έβρο το Φεβρουάριο-Μάρτιο 2020, ο επίσημος χαρακτηρισμός της Τουρκίας ως «ασφαλούς χώρας για τους πρόσφυγες» από την Ελλάδα το καλοκαίρι του 2021, είναι όλα διαφορετικές όψεις της ίδιας, κατασταλτικής μεταναστευτικής πολιτικής που εξυμνούν και εφαρμόζουν τα δύο κράτη.

Σήμερα, μια νέα συμφωνία για το "μεταναστευτικό/προσφυγικό" είναι στα σκαριά, αποτελώντας βασικό θέμα στη συνάντηση Ερντογαν-Μητσοτάκη. Οι πληροφορίες που βγαίνουν προς τα έξω μιλάνε μεταξύ άλλων για «εγκατάσταση ενός Έλληνα αξιωματικού του Λιμενικού στη Σμύρνη και αντίστοιχα ενός Τούρκου στη Λέσβο». Ό,τι μορφή κι αν πάρει τελικά η συμφωνία, το σίγουρο είναι πως σε τέτοιες διαπραγματεύσεις μόνοι/ες χαμένοι/ες είναι οι ίδιες/οι οι μετανάστ(ρι)ες, οι πολιτικοί πρόσφυγες από την Τουρκία και το Κουρδιστάν, τα κινήματα σε Ελλάδα και Τουρκία που εναντιώνονται στις δολοφονικές συνοριακές πολιτικές που εφαρμόζονται στο όνομα τους. Ενάντια στις ρατσιστικές κυβερνήσεις των δύο χωρών, ενάντια στον εθνικισμό και το ρατσισμό που διογκώνονται και στις δύο, ενάντια στα πλάνα της Ευρωπαικής Ένωσης και του ΝΑΤΟ στην περιοχή, την Πέμπτη 7 Δεκεμβρίου βγαίνουμε μαζικά στο δρόμο.

- Καμία συμμετοχή στα πολεμικά σχέδια Ελλάδας, Τουρκίας, ΝΑΤΟ και ΕΕ.

- Να σταματήσουν τα pushbacks και η βία στα σύνορα των δύο χωρών.

- Ελευθερία μετακίνησης και πλήρη δικαιώματα για όλες και όλους!

Open assembly against pushbacks & border violence

πηγή : email που λάβαμε στις 6 Δεκεμβρίου 19h


1 2 3 4 5

Κάλεσμα στην συγκέντρωση σήμερα Πέμπτη 7/12 Προπύλαια στις 18:00

Σήμερα πραγματοποιείται στην Αθήνα, συνάντηση κορυφής μεταξύ του Κυριάκου Μητσοτάκη και του Ταγίπ Ερντογάν. Μια επικοινωνιακή συνάντηση η οποία όπως όλα δείχνουν θα επικεντρωθεί σε ζητήματα εμπορικής φύσεως και συμφωνιών με προσύμφωνο αποφυγής της συζήτησης ευαίσθητων εθνικών διεκδικήσεων (ΑΟΖ, μουσουλμανική μειονότητα Θράκης, προσφυγικό, ενεργειακό), ώστε το κλίμα της συνάντησης να συνάδει με την καλλιεργούμενη εικόνα ειλικρινούς και φιλικής συνεργασίας των δύο αρχηγών κρατών.

Μια εικόνα η οποία προωθείται με τις ευλογίες των Η.Π.Α. και του ΝΑΤΟ σε μια προσπάθεια να αναδειχθούν οι αρραγείς δεσμοί φιλίας και συνεργασίας μεταξύ των μελών της συμμαχίας, ιδιαίτερα σε μια κομβική γεωστρατηγική τοποθεσία σε ένα ιστορικό χρονικό πλαίσιο όπου οι εν εξελίξει συγκρούσεις στην Ουκρανία, στο μέτωπο της Μέσης Ανατολής, στην Παλαιστίνη και οι γεωπολιτικές μεταβολές στην Αφρικανική Ήπειρο προλειαίνουν το έδαφος για την ανάφλεξη της σύγκρουσης παραδοσιακών και αναδυόμενων πόλων εξουσίας σε διεθνές επίπεδο.

Η διακυβέρνηση Ερντογάν έχει σημαδευτεί από την αυταρχικοποίηση της εσωτερικής καταστολής με απαγορεύσεις πολιτικών κομμάτων, μέσων ενημέρωσης, αθρόες και αυθαίρετες διώξεις, χιλιάδες φυλακισμένους αγωνιστές, πογκρόμ και εκκαθαριστικές επιχειρήσεις σε κουρδικές πόλεις και γειτονιές, τη διαμόρφωση, τη προώθηση και την εγκαθίδρυση ενός κοινωνικού πλαισίου βασισμένο στις παραδόσεις του ακραίου, συντηρητικού ισλαμισμού ως μέσο της εσωτερικής, εθνικιστικής συγκρότησης του τουρκικού λαού.

Σε επίπεδο εξωτερικής πολιτικής, η κυβέρνηση Ερντογάν κρατάει αμφιταλαντευόμενη στάση "μπαλαντέρ" μεταξύ των δύο ιμπεριαλιστικών μπλοκ, με την τελική επιλογή πλευράς να καθορίζεται, εκάστοτε, ανάλογα με την εξυπηρέτηση της ατζέντας της, των επεκτατικών της σχεδίων και τον διακαή ρόλο του γεωπολιτικού ρυθμιστή της περιοχής στα μάτια του ΝΑΤΟ και του Αραβικού κόσμου. Δεν είναι λίγες οι φορές, όπως στην περίπτωση της Ουκρανίας και με πιο πρόσφατο το παράδειγμα της Παλαιστίνης, που στέκεται ενάντια στα συμφέροντα των ΗΠΑ ,κάτι που όμως δε διαταράσσει σοβαρά τη σχέση της Τουρκίας με τον Δυτικό Αξονα, ιδίως όσο εξυπηρετεί συνολικότερα τα ΝΑΤΟΪκα συμφέροντα, όσο συνεχίζει να εξοπλίζεται από τις ΗΠΑ και όσο είναι επιτακτικό να κατευνάζεται συνεχώς από τους Δυτικούς ώστε να παραμένει προσδεδεμένος στο ΝΑΤΟικό άρμα. Με αυτή τη διαπραγματευτική τακτική και με την ισχύ της δυναμικής της έχει καταφέρει την απρόσκοπτη, άμεση και καταστροφική εμπλοκή της στα περισσότερα πολεμικά μέτωπα των τελευταίων χρόνων στην περιοχή, όπως η Συρία, η Λιβύη, η Υεμένη, Ουκρανία, Αζερμπαϊτζάν-Αρμενία.

Η σημερινή συνάντηση στο φόντο της αλλαγής των διεθνών γεωπολιτικών συσχετισμών έρχεται να επιβεβαιώσει την βαθιά σύνδεση των αστικών τάξεων των δύο χωρών με τον Δυτικό ιμπεριαλισμό και τα συμφέροντά του στην περιοχή. Έρχεται ως προπομπός μιας «συμφωνίας κυρίων» για τις εκμεταλλευτικές/ενεργειακές προοπτικές της Μεσογείου παρά τις , προς εσωτερική κατανάλωση, εθνικιστικές κορώνες των δυο πλευρών. Έρχεται ως αναγκαιότητα του Δυτικού ιμπεριαλισμού να διευθετήσει τα όποια διαφιλονικούμενα ζητήματα μεταξύ των εταίρων της στην περιοχή ώστε να αναπτύξει απρόσκοπτα τους γεωστρατηγικούς σχεδιασμούς του στην ευρύτερη λεκάνη της Μεσογείου, έχοντας το μάτι του στραμμένο στις ποιοτικές προεκτάσεις της αυξανόμενης δυναμικής των Ανατολικών δυνάμεων (Ρωσία, Κίνα, Ιραν, Ινδία, κ.α.)

Γνωρίζουμε καλά πως η φιλία μεταξύ των λαών δεν βασίζεται ούτε δομείται πάνω σε συναντήσεις κορυφής, σε αστικές επιδιώξεις, σε ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς, σε ποσοστά κερδοφορίας του Κεφαλαίου. Η φιλία των λαών δομείται πάνω στην κοινή συνείδηση της ταξικής τους θέσης, στη συγκρότηση των δυναμικών όρων διεκδίκησης των ταξικών τους συμφερόντων ενάντια στους εκμεταλλευτές τους , στην απεμπόληση των επίπλαστων εθνικών, θρησκευτικών, φυλετικών διαχωρισμών, στη στιβαρή στοχοποίηση των δυναστών τους, στη δημιουργία διαδρομών διεθνιστικής αλληλεγγύης στην κατεύθυνση του κοινού μας σκοπού, την ταξική απελευθέρωση.

ΤΑΞΙΚΟ - ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΟ ΜΠΛΟΚΟ ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ

ΟΛΟΙ - ΟΛΕΣ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΗΜΕΡΑ 7/12 ΣΤΑ ΠΡΟΠΥΛΑΙΑ ΣΤΙΣ 18:00

★ Διαρκής Αγώνας για την ταξική απελευθέρωση


1 2 3 4 5

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 07/12 ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Καλούμε σε συγκέντρωση την Πέμπτη 07/12 στις 18:00 στα Προπύλαια

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ, ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΕΛΛΑΔΑΣ ΤΟΥΡΚΙΑΣ ΠΟΥ ΜΑΤΩΝΕΙ ΤΟΥΣ ΛΑΟΥΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗΝ ΕΠΙΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΕΡΝΤΟΓΑΝ

Καλούμε σε συγκέντρωση την Πέμπτη 07/12 στις 18:00 στα Προπύλαια

Στις 7 του Δεκέμβρη, η συνάντηση του Ερντογάν με τον Μητσοτάκη καθώς και αρκετών υπουργών από την κάθε πλευρά στην Αθήνα έρχεται ως επανεπιβεβαίωση και εκ νέου συμφωνία σε αυτή τη στρατηγική συνεργασία των δύο κρατών στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ, για την προστασία των συμφερόντων των κυρίαρχων ελίτ, δίνοντας τα χέρια εναντίον των λαών.

Το φασιστικό τουρκικό κράτος του Ερντογάν χρησιμοποιεί όλες τις πιθανές μεθόδους βίας και καταπίεσης με κρατικά μέσα: εσωτερική καταστολή στους αγώνες, φυλακίσεις και διώξεις επαναστατών/-τριών και πολιτικών αντιπάλων του καθεστώτος, συνεχείς επιθέσεις στο Κουρδιστάν διαπράττοντας επαναλαμβανόμενα εγκλήματα πολέμου (χημικά όπλα, βίαιες δημογραφικές αλλαγές, καταστροφές νοσοκομείων, σχολείων, δομών και υποδομών παροχής νερού, ενέργειας κτλ), καταστολή και σφαγή άλλων εθνικοτήτων/μειονοτήτων με σκοπό να εξαφανίσει την διαφορετικότητα και να επικρατήσει η μια "καθαρή τουρκική ταυτότητα".

Το ελληνικό κράτος, πιστός υπηρέτης των συμφερόντων του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε., είναι συμμέτοχος σε πλήθος διακρατικών συμμαχιών για την καταστολή των κινημάτων καθώς και εγκλημάτων κατά των προσφυγικών και μεταναστευτικών πληθυσμών. Από την παράδοση του ηγέτη του κουρδικού κινήματος ελευθερίας, Αμπντουλάχ Οτσαλάν, μέχρι τις διώξεις αγωνιστών και αγωνιστριών από το Λαϊκό Μέτωπο Τουρκίας αλλά και πλήθος άλλων τρανταχτών ή όχι υποθέσεων, διαφαίνεται η στρατηγική διακρατική συνεργασία στα πλαίσια του ΝΑΤΟ. Για το εσωτερικό της χώρας, βυθίζει την κοινωνία στην φτώχεια, την ανεργία, στερώντας τα εργασιακά δικαιώματα, καταστέλοντας τους κοινωνικούς και ταξικούς αγώνες. Οι ανάγκες και τα συμφέροντα των δύο κρατών συναντιούνται στην πολιτική που εφαρμόζεται στα σύνορα, την καταπίεση των λαών, την εσωτερική καταστολή και την αντεπανάσταση, την ίδια στιγμή που χρησιμοποιείται το αφήγημα "εχθρός - φίλος" , λειτουργώντας ως αποπροσανατολισμός της κοινής γνώμης ώστε να συνεχίζουν την συνεργασία τους. Πολιτική τους θέση είναι να έχουν ενεργό ρόλο εντός των παγκόσμιων ιμπεριαλιστικών δυνάμεων, να αποτελούν ένα κομμάτι των κυρίαρχων ελίτ.

Μπορούμε να ξέρουμε από τώρα ότι τα αποτελέσματα αυτής της συνάντησης θα έχουν αργά ή γρήγορα αντίκτυπο στο κοινωνικό και πολιτικό κίνημα, όπως συνέβη και στο παρελθόν. Οι συλλήψεις των Khalil Demir, Sadi Naji Özpolat και Hussein Kilic και η επανάληψη της δίκης των 11 αγωνιστών του Λαϊκού Μετώπου μετα από εισαγγελική εντολή, η εκκένωση του κουρδικού καταυλισμού στο Λαύριο, οι συλλήψεις των αγωνιστών του Λαϊκού Μετώπου κατά τη διάρκεια της προηγούμενης επίσκεψης του Ερντογάν το 2017 αποτελούν κάποια παραδείγματα.

Όπως έχει απόδειχθεί πολλές φορές και θα αποδειχθεί ξανά, η κύρια απειλή για τα συμφέροντα των κρατών είναι ο αγώνας που δίνουν τα κοινωνικά και πολιτικά κινήματα και οι επαναστατικές οργανώσεις. Ο διεθνισμός, ως η πραγματική ουσία του επαναστατικού πνεύματος και αγώνα είναι η λύση για τους λαούς και ο μεγαλύτερος φόβος της αστικής τάξης. Οι αγωνιζόμενοι λαοί, οι αγωνιστές και αγωνίστριες διαχρονικά γνωρίζουμε τον εχθρό μας και έχουμε ταχθεί σε αυτή την μάχη εναντίον του φασισμού και του ιμπεριαλισμού μέχρι την ελευθερία.

ΘΑΝΑΤΟΣ ΣΤΟΝ ΦΑΣΙΣΜΟ ΚΑΙ ΤΟΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ

Η ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ ΤΙΣ ΔΙΑΚΡΑΤΙΚΕΣ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ

Η ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΤΟ ΟΠΛΟ ΤΩΝ ΛΑΩΝ, ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ ΤΩΝ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΩΝ

ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΤΟΥΡΚΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ Ο ΕΧΘΡΟΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ

ΝΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕΙ Η ΕΚ ΝΕΟΥ ΔΙΩΞΗ ΤΩΝ 11 ΑΓΩΝΙΣΤΡΙΩΝ/-ΤΩΝ ΠΟΥ ΚΕΡΔΙΣΑΝ ΤΗΝ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΤΑ ΑΠΟ 97 ΜΕΡΕΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ ΠΕΙΝΑΣ

ΑΜΕΣΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ ΤΩΝ ΣΥΝΤΡΟΦΩΝ ΤΟΥ ΛΑΪΚΟΥ ΜΕΤΏΠΟΥ, Şadi Naci Özpolat, Halil Demir και Hüseyin Kılıç.

ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΤΣΑΛΑΝ

ΤΑ ΚΡΑΤΗ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΕΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΕΝΟΠΛΟΥΣ ΑΝΤΑΡΤΕΣ

Συνελεύση Κατειλημμένων Προσφυγικών

sykaexpro_squaext@riseupex.net

πηγή : http://athens.indymedia.org/post/1628024/