Δευτέρα 11 Δεκεμβρίου 2023 στις 8.00 πμ

Συγκέντρωση για την αποτροπή της αξιολόγησης σε Δημ. Σχολείο της περιοχής μας

Συνάδελφοι/ισσες,

Μια νέα προσπάθεια επιβολής της ατομικής αξιολόγησης εκτυλίσσεται στα σχολεία της περιοχής και ειδικότερα στα Δημοτικά Σχολεία Αμπελοκήπων και Μενεμένης. Αντί να προχωρήσει η άμεση μονιμοποίηση των διορισμένων του 2020 και 2021 εκπαιδευτικών με βάση την ισχύουσα νομοθεσία, υπουργείο Παιδείας και εκπαιδευτική ιεραρχία κάνουν καθετί -ξεπερνώντας πολλές φορές και τα εκ του (απαράδεκτου) νομοθετικού πλαισίου προβλεπόμενα- για να επιβάλουν την αξιολόγηση και την πολιτική διάλυσης και ιδιωτικοποίησης της δημόσιας εκπαίδευσης. Παραπληροφορούν, εκβιάζουν και πιέζουν με κάθε τρόπο τους παλιότερους νεοδιόριστους για να αποδεχτούν την αξιολόγησή τους για να προχωρήσουν στη συνέχεια και εντός της χρονιάς στην ατομική αξιολόγηση των υπολοίπων νεοδιόριστων αλλά και όλων των εκπαιδευτικών.

Υπηρετώντας πιστά αυτή την πολιτική ο νέος επιθεωρητής της περιοχής Αμπελοκήπων-Μενεμένης αμφισβητεί (και περιγελά) τη δυνατότητα αντίστασης των εκπαιδευτικών, μέσω του Συλλόγου μας και της Ομοσπονδίας, πότε φορώντας το προσωπείο του «καλού αξιολογητή» και πότε πιέζοντας τους νεοδιόριστους, πάντα δε ψευδόμενος ότι «παντού προχωρά η αξιολόγηση». Την ίδια στιγμή βέβαια και στην Σταυρούπολη γίνεται (εν κρυπτώ και πάλι) προσπάθεια ατομικής αξιολόγησης νεοδιόριστων εκπαιδευτικών.

Ας μην επιτρέψουμε σε κανέναν/μία να επιβάλλει αυτή την πολιτική αμφισβήτησης του δικαιώματος των παιδιών μας στη μόρφωση, των εκπαιδευτικών στη δουλειά.

Το Δ.Σ. του Ζ΄ Σ.Ε.Π.Ε. Θεσσαλονίκης καλεί:

  • όλους τους εκπαιδευτικούς να συνταχθούν με τις ομόφωνες θέσεις της Ομοσπονδίας για την αξιολόγηση και με "όπλα" την απεργία-αποχή και τις στάσεις εργασίας να πούμε όχι στην ατομική αξιολόγηση των εκπαιδευτικών.
  • τον νέο Σύμβουλο Εκπαίδευσης να αποποιηθεί τον ρόλο του επιθεωρητή και να συνταχθεί με τις ομόφωνες θέσεις του τελευταίου Συνεδρίου της Δ.Ο.Ε. ενάντια στην αξιολόγηση, για την προάσπιση του δημόσιου σχολείου με παιδαγωγική ελευθερία και δημοκρατία στη λειτουργία του
  • τους εκπαιδευτικούς του Συλλόγου μας σε συγκέντρωση τη Δευτέρα 11 Δεκέμβρη 8.00π.μ., στο 1ο Δημοτ. Σχολέιο Αμπελοκήπων για να αποτρέψουμε και αυτή την προσπάθεια εφαρμογής της αξιολόγησης-διάλυσης και ιδιωτικοποίησης της δημόσιας εκπαίδευσης

Η ΑΞΙΟΛΟΓΗΣΗ ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ!

ΔΕ ΘΑ ΕΠΙΤΡΕΨΟΥΜΕ ΝΑ ΜΑΣ ΓΥΡΙΣΟΥΝ ΜΙΣΟ ΑΙΩΝΑ ΠΙΣΩ!

AΜΕΣΟΣ ΔΙΟΡΙΣΜΟΣ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΝΕΟΔΙΟΡΙΣΤΩΝ ΕΚΠΑΙΔΕΥΤΙΚΩΝ, ΣΤΑ 2 ΧΡΟΝΙΑ ΧΩΡΙΣ ΚΑΜΙΑ ΑΛΛΗ ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΗ

ΣΥΝΕΧΙΖΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΤΗ ΝΙΚΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΤΡΟΠΗ!

Ζ' Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε. Θεσσαλονίκης